غفوري: زنداني بودن درنظام جمهوري اسلامي به جرم سياسي ننگ است

اعتراض يكي از مديران مسئول نشريات به اظهارات صالح‌آبادي

غفوري:
زنداني بودن درنظام جمهوري اسلامي
به جرم سياسي ننگ است

خبرگزاري فارس: مدير مسئول نشريه "وظيفه " در انتخابات نماينده مديران مسئول مطبوعات در هيئت نظارت بر مطبوعات به اظهارات صالح آبادي يكي از كانديداهاي اصلاح‌طلب اين انتخابات، ‌واكنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار جامعه فارس، حجت‌الاسلام والمسلمين منصور غفوري عصر امروز در مراسم انتخابات نماينده مديران مسئول مطبوعات در هيئت نظارت بر مطبوعات در واكنش به اظهارات علي صالح‌آبادي ( مدير مسئول نشريه ستاره صبح ) كه به زنداني بودنش در دو دوره جمهوري اسلامي افتخار مي كرد، اظهار داشت: زنداني بودن در نظام جمهوري اسلامي به جرم سياسي ننگ است.
وي ادامه داد: مگر هنوز وزارت ارشاد ما وزارت ارشاد مهاجراني است كه نامزد انتخابات مديران مسئول افتخار مي‌كند كه دو دوره زنداني جمهوري اسلامي بوده و به موسوي و خاتمي افتخار مي‌كند؟ حجت‌الاسلام غفوري در ادامه پرسيد: چه كسي اين فرد (صالح آبادي) را تأييد كرده است؟ قاضي‌زاده، مدير كل مطبوعات داخلي وزارت فرهنگ و ارشاد نيز پاسخ داد: وي توسط هيئت 3 نفره‌اي كه قوه قضائيه نيز در آن عضويت داشته تأييد صلاحيت شده است. صالح آبادي همچنين در سخنانش به سياه نمايي درباره وضعيت فعلي مطبوعات پرداخت و شرايط فعلي را بدترين دوره مطبوعات دانست.
وي در نهايت اعلام كرد كه به نفع حسين انتظامي از نامزدي انصراف مي دهد. به گزارش فارس، دور دوم انتخابات نماينده مديران مسئول مطبوعات در هيئت نظارت بر مطبوعات در تالار وحدت برگزار شد. در اين دوره از انتخاب مجموعاً 16 نفر اعلام نامزدي كرده‌اند كه توسط كميته 3 نفره نظارت، صلاحيت آنها مورد بررسي قرار گرفته و در نهايت 11 نفر به عنوان نامزدهاي نهايي اين انتخابات معرفي شدند.
سيد نظام‌الدين موسوي از نشريه جوان، سيد ‌اصغر ملاسعيدي از نشريه هدف و اقتصاد، بيژن نوباوه وطن از نشريه عصر ايرانيان، اميد حلالي‌زاده از نشريه فرهنگ جنوب، عليرضا معزي از نشريه خبر ورزشي، محمد كاظم سالمي از نشريه هنرپو، حسين انتظامي از نشريه فارغ‌التحصيلان، حسين سبحاني از نشريه شهاب، علي صالح‌آبادي از نشريه ستاره صبح، محمدرضا جويباريان از نشريه هنر و رايانه و محمد آخوندي از نشريه وطن امروز 11 نفر نامزدهاي اين دوره از انتخابات نماينده مديران مسئول در هيئت نظارت بر مطبوعات را تشكيل مي‌دادند كه برخي از اين افراد تاقبل از زمان اخذ آرا انصراف خود را اعلام كردند.
هم اكنون شمارش آرا در حال انجام است و نتايج انتخابات متعاقبا منتشر خواهد شد.

ديدن منشور كورش رايگان شد

تهران- معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي روز يكشنبه در اطلاعيه اي اعلام كرد: ديدن منشور كورش در موزه ملي ايران، از اين هفته به مدت 2 ماه براي همگان رايگان است.
به گزارش گروه فرهنگي ايرنا، دراطلاعيه معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي آمده است: با توجه به باقي ماندن حدود 70 روز از نمايش منشور كورش در موزه ملي ايران، اين امكان براي سهولت در بازديد مردم از اين اثر تاريخي ايجاد شده است.
براساس اين اطلاعيه ، به همين منظور وسيله نقليه‌اي مزين به تصوير منشور كورش بمنظور جابجايي علاقمندان بازديد از اين اثر تاريخي درنظرگرفته شده است كه روزانه از ساعت 9 تا 18، از ميدان انقلاب بعنوان مبدا اين تور تا موزه ملي ايران در حركت خواهد بود. شهروندان تهراني مي توانند علاوه بر مبدا ذكر شده در طول مسير حدفاصل ميدان انقلاب، ميدان فردوسي تا خيابان سي تير محل موزه ملي ايران، از اتوبوس درنظرگرفته شده با ظرفيت حدود 50 نفر استفاده كنند و در قالب توري رايگان بازديد از منشور كورش و ساير آثار تاريخي بخش ايران باستان موزه ملي ايران را تجربه كنند
استوانه گلي منشوركورش بعنوان كهن ترين سند گرامي داشت حقوق بشر ايرانيان در سال 1879 ميلادي توسط هيات باستان شناسي بريتانيايي در بابل كشف و نخستين بار در زمان جشن هاي 2500 ساله رژيم پهلوي به مدت 10 روز به كشور بازگشت. اين كتيبه كه توسط كورش كبير به منظور رعايت احوال بابليان از سوي سپاه فاتح ايران نگاشته شده است، بار ديگر در شهريور ماه سال جاري به كشور وارد و به مدت 4 ماه به موزه ملي ايران امانت داده شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 30049344

سازمان هواشناسي خبر داد:

بارش باران و كاهش 5 درجه‌اي دما در تهران

كاهش تا15درجه‌اي دما و
بارش برف و باران در كشور
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: اجتماعي - محيط زيست سازمان هواشناسي كشور از بارش باران و كاهش 5 درجه‌اي دما در تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس آخرين نقشه‌هاي هواشناسي با استقرار سامانه بارشي بر روي كشور پيش بيني مي‌شود كه شاخه شمالي اين سامانه بر روي مناطق شمالغرب، سواحل جنوبي درياي خزر، ارتفاعات البرز و به تدريج شمال شرق باعث رگبار و رعد و برق و وزش باد شده و شاخه جنوبي اين سامانه مناطق غربي و بخشهايي از جنوب غرب و مركز را تحت تاثير قرار دهد.
اين وضعيت تا روز چهارشنبه براي مناطق ذكر شده ادامه خواهد داشت و با استقرار سامانه فوق بر روي كشور طي اين چند روز كاهش دمايي حدود 10 تا 15 درجه براي نوار شمالي و 6 تا 10 درجه براي ديگر مناطق تحت تاثير اين سامانه پيش‌بيني مي‌شود. از اين رو بارش در مناطق سردسير و مرتفع به صورت برف خواهد بود.
با استقرار سامانه سرد شمالي بر روي سواحل جنوبي درياي خزر بارشها در سواحل جنوبي درياي خزر بويژه سواحل غربي از شدت بيشتري برخوردار خواهد بود.
به گزارش ايسنا، بر اين اساس در روز دوشنبه آسمان تهران ابري در بعضي ساعات بارش باران و وزش باد در ارتفاعات بارش برف پيش‌بيني مي‌شود كه حداقل و حداكثر دما در اين روز با 5 درجه كاهش به 9 و 17 درجه سانتيگراد بالاي صفر مي‌رسد. همچنين در روز سه‌شنبه نيز آسمان پايتخت نيمه ابري تا ابري و بارش باران در ارتفاعات بارش برف خواهد بود كه حداقل و حداكثر دما در اين روز به 6 و 14 درجه سانتيگراد بالاي صفر مي‌رسد.
1389/08/09 10-31-2010 16:17:26 8908-06244: كد خبر

تجمع دانشجويان در محوطه دانشگاه
دانشگاه تهران، دانشجويان دانشگاه منحل شده
علوم‌پزشكي ايران را نپذيرفت

دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را براي پذيرش قبول نكرده است/ دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده‌اند.
ايلنا- : دانشگاه علوم پزشكي ايران نه با پيشنهاد دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، دانشجويان و وزارت بهداشت بلكه با ابلاغيه معاونت انساني رياست جمهوري منحل شد كه اين اتفاق شوك بزرگي را به دانشجويان اين دانشگاه وارد كرده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي ايران صبح امروز با شنيدن انحلال دانشكده‌اي كه در آن تحصيل مي‌كنند، در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده و اعتراض خود را نسبت به اين اتفاق ابراز مي‌كنند.
اين در حالي است كه دانشكده علوم پزشكي تهران كه قرار است طبق گفته وزير بهداشت و درمان بخشي از واحدهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشكي ايران را در خود ادغام كند نيز نتوانسته به راحتي با اين ادغام كنار بيايد، چرا كه دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را براي پذيرش قبول نكرده است.
به نظر مي‌رسد اين ادغام در صورتي اتفاق افتاده كه هماهنگي‌هاي لازم براي آن از قبل انجام نشده است و دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه‌ها را سر در گم كرده است تا جايي كه دانشجويان اين دانشگاه‌ها را مجبور به تحصن و اعتراض كرده است.

1389/8/9 - 10:35 کد خبر : 158717

سخنگوی وزارت خارجه
آتش زدن کلیسا توسط صهیونیستها را
محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
‎آتش زدن یک کلیسای تاریخی در قدس را محکوم کرد‎ اقدام صهیونیستها در
به گزارش خبرگزاری مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اقدام‎ ‎اخیر ‏شهرک نشینان صهیونیست در به آتش کشیدن یک کلیسای تاریخی در قدس اشغالی گفت‎ : ‎جمهوری ‏اسلامی ایران اقدام تحریک‌آمیز اخیر صهیونیستها در هتک حرمت یک کلیسای‎ ‎تاریخی در قدس اشغالی ‏را مصداق دیگری از بی‌احترامی رژیم صهیونیستی به ادیان آسمانی‎ ‎و مقدسات دینی می‌داند‎.
وی افزود: رژیم صهیونیستی پیش از این هم بارها با‎ ‎هتک حرمت اماکن مذهبی مسلمانان و مسیحیان به ‏ویژه مسجد شریف الاقصی نشان داده که‎ ‎حرمتی برای ادیان الهی و پیروان آن‌ها قائل نیست‎.
مهمانپرست از جامعه جهانی خواست ضمن محکومیت‎ ‎اقدام اخیر صهیونیستها تدابیر فوری خود را برای ‏توقف اینگونه حرمت شکنی‌ها بکار‎ ‎بندند‎

آذربایجان ارمنستان را به جنگ تهدید کرد
وزیر دفاع جمهوری آذربایجان در اظهاراتی اعلام کرد : در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات قره باغ، این جمهوری برای آزادی اراضی اشغالی از ارتش و تمامی امکانات خود استفاده خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ترند، "صفر ابی یف" که در چین بسر می برد با مقام های این کشور درباره روابط دو جانبه و مسائل منطقه به رایزنی پرداخت.
در این دیدار طرفین همچنین در مورد مناقشه قره باغ کوهستانی نیز تبادل نظر کرده اند. صفر ابی یف وزیر دفاع آذربایجان در مورد مناقشه قره باغ کوهستانی و روند کنونی و عامل اصلی به وجود آمدن آن توضیحاتی ارائه داد و بخاطر حمایت چین از موضع و تمامیت ارضی آذربایجان قدردانی کرد.
وی در دیدار با "لاین گوئانله" وزیر دفاع و عضو شورای حکومت چین گفت: آذربایجان همیشه با ترور و گروه های جنایی مبارزه کرده و آماده توسعه همکاریهای خود در این بخش با تمامی کشورها است. وی افزود: اراضی آذربایجان توسط ارمنستان اشغال شده است. لاکن بطور قطع اراضی اشغالی کشور آزاد خواهند شد. وی اضافه کرد: اگر مذاکرات حل صلح آمیز مناقشه قره باغ کوهستانی نتیجه نداشته باشد، آذربایجان برای حفظ تمامیت ارضی خود از تمامی امکانات و از جمله از ارتش جهت آزادی اراضی اشغالی کشور استفاده خواهد کرد. وزیر دفاع آذربایجان در عین حال از برنامه های در حال اجرا برای آمادگی ارتش آذربایجان برای تقابل با ارمنستان نیز خبر داد.
تاریخ انتشار، تهران: ۱۷:۲۰ , ۱۳۸۹/۰۸/۰۹
***متاسفانه با توجه به فرهنگ قومی الهام علب اف، تنها زبان راه حل مناقشات، یاطاقان ترکی ، کشتار، قتل عام و اینگونه شیوه هاست. و این در جائی است که منطق و تمدن نزد اینگونه افراد که عاری از مدنیت هستند تنها در سلاح و بمب و شمشیر خلاصه می شود.

برنامه های انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران
نمایشگاه سالانه‌ی منتخب آثار اعضای انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران
نخستین نمایشگاه سرو نقره‌ای از ۱۶ الی ۲۵ آبان ۱۳۸۹ در خانه‌ی هنرمندان ایران برگزار می‌شود، این نمایشگاه در راستای تحقق گسترش کیفی فعالیت‌های گوناگون اعضای انجمن طراحان گرافیک، کسب اعتبار بیشتر برای آن‌ها، جلب توجه عموم مردم به اهمیت طراحی گرافیک و کاربرد آن در زمینه‌های تولیدی، ارتباطی و اجتماعی برگزار می‌شود، همچنین نمایاندن نقش و اهمیت طراحی گرافیک، پویایی و کاربرد آن در سطح جامعه به همکاران، سفارش‌دهندگان، مدیران صنایع، سازمان‌های دولتی و غیر دولتی از دیگر اهداف این نمایشگاه است.
حامیان این نمایشگاه، خانه‌ی هنرمندان ایران، موزه‌ی هنر امام علی (ع)، شرکت مشاور طراح مدیا، مرکز توسعه‌ی ارتباطات و آگهی‌های روزنامه‌ی همشهری و موسسه‌ی فرهنگی پژوهشی چاپ و نشر نظر هستند.

مجموعه برنامه‌های در نظر گرفته شده برای این رویداد به شرح زیر می‌باشد:‌

گشایش نمایشگاه سرو نقره‌ای زمان: یكشنبه، ۱۶ آبان‌ماه ۱۳۸۹، ساعت ۱۸مکان: خانه­‌ى هنرمندان ایران واقع در تهران، خیابان ایرانشهر شمالى، باغ هنر
طراحی گرافیک جوان آلمان مولر، ویلاند در ایران نمایش آثار و سخنرانى جنز مولر، طراح گرافیك آلمانىزمان سخنرانی: دوشنبه ۱۷ آبان‌ماه ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰مكان: سالن اجتماعات خانه­‌ى هنرمندان ایران

دیزاین یا طراحی؟ مسئله این است ...
نگاهی اجمالی به «تفكر دیزاین» و افق‌­های جدید پیش روی حرفه­‌ی دیزاین
سخنران: نژده هوانسیان
زمان: سه شنبه ۱۸ آبان‌ماه ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰مكان: سالن اجتماعات خانه­‌ى هنرمندان ایران

نمایش فیلم معرفى طراحان گرافیك برجسته‌­ى جهان در این فیلم با طراحانى چون میلتون گلیزر، استفان زاگ مایستر، پائولا شر، جیمز ویكتور، دیویدكارسون و همچنین استودیوى طراحى گرافیك پنتاگرام و نحوه‌­ى كار آن­‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.زمان: سه شنبه ۱۸ آبان­‌ماه، ساعت ۱۹مكان: سالن اجتماعات خانه­‌ى هنرمندان ایران
کی، کجا، چطور ‌‌گفتارى درباره‌­ى نشانه­‌هاى شهرىسخنران: مسعود سپهرزمان: پنج­شنبه ۲۰ آبان‌ماه ۱۳۸۹، ساعت۱۷:۳۰مكان: سالن اجتماعات خانه‌­ى هنرمندان ایران
نمایش فیلم‌­هاى ویدیوگرافیك در این نمایش، شاهد منتخبى از بهترین نمونه­‌هاى ویدیوگرافیك معاصر جهان در زمینه‌­هاى عنوان‌­بندى فیلم، فیلم كوتاه، آگهى تبلیغاتى و ... خواهید بود.زمان: پنج­شنبه ۲۰ آبان‌­ماه ۱۳۸۹، ساعت ۱۹مكان: سالن اجتماعات خانه­‌ى هنرمندان ایران
گرافکس ۲۰۱۰بازتاب بهترین طراحان كانادا، نمایشگاه گزیده­‌اى از آثار انجمن طراحان گرافیك كاناداگشایش: جمعه ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۸۹، ساعت ۱۷:۳۰مكان: موزه­‌ى هنر امام على(ع) واقع در خیابان ولى‌­عصر، بالاتر از میرداماد، روبروى بزرگراه نیایش، بلوار اسفندیار

كدخدايي درغرفه ايسنا اعلام كرد:

نتيجه كارگروه حل اختلاف دولت و مجلس
تا هفته آينده خدمت رهبري تقديم مي‌شود

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي سخنگوي شوراي نگهبان اعلام كرد: نتيجه كارگروه حل اختلاف ميان دولت و مجلس تا هفته آينده خدمت مقام معظم رهبري تقديم خواهد شد.
دكتر عباسعلي كدخدايي با حضور در غرفه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در هفدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها درباره اعلام نتيجه كارگروه حل اختلاف ميان دولت و مجلس،‌ با بيان اينكه سعي كرديم جلسات كارگروه را به پايان ببريم، اظهار كرد: اكنون مشغول جمع‌بندي نهايي هستيم زيرا موضوع بسيار مهمي بود كه بايد دقت لازم پيرامون آن صورت مي‌گرفت.
سخنگوي شوراي نگهبان تصريح كرد: همانطور كه پيش از اين نيز اعلام كرده بوديم جلسات كارگروه به اتمام رسيد و چند جلسه نيز براي تهيه‌ي متن نهايي برگزار شده است. منتظر بوديم كه مجلس و دولت نظراتشان را به صورت مكتوب علاوه بر حضور نمايندگان‌شان در جلسات، ارسال كنند.
كدخدايي با بيان اين‌كه اكنون منتظر دريافت نظرات مجلس و دولت هستيم، گفت: اگرچه نظرات را به صورت غيررسمي دريافت كرديم اما منتظر هستيم تا به صورت رسمي نظرات را دريافت كنيم و اميدواريم نتيجه كار را تا هفته آينده خدمت مقام معظم رهبري تقديم كنيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان اعلام بخشي از نتايج اين كارگروه به رسانه‌ها وجود دارد؟ گفت: خير، زيرا بايد نتيجه كار را خدمت مقام معظم رهبري تقديم كنيم و هر چه ايشان مصلحت ديدند انشاءالله انجام خواهد شد.
سخنگوي شوراي نگهبان در خصوص آمادگي شوراي نگهبان براي بررسي قانون برنامه پنجم به صورت غيررسمي اظهار كرد: امروز در شوراي نگهبان بحثي داشتيم كه با توجه به حجم زياد برنامه پنجم و اينكه زمان زيادي را هم از مجلس و هم از شورا مي‌گيرد، اگر امكان داشته باشد بتوانيم به صورت غيررسمي آن را شروع كنيم كه بنا بر اين شد كه به يك جمع‌بندي با اعضاي شوراي نگهبان برسيم و اگر اعضا موافقت كردند قطعا ما كار را به صورت غيررسمي آغاز خواهيم كرد.

1389/08/09 10-31-2010 17:21:38 8908-06299: كد خبر

رييس سازمان سنجش:

نتايج نهايي تكميل ظرفيت كنكور 89
فردا اعلام مي‌شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: آموزشي رييس سازمان سنجش آموزش كشور از اعلام نتايج نهايي تكميل ظرفيت كنكور 89 فردا دوشنبه خبر داد.
دكتر محمد حسين سرورالدين در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي‌ آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اعلام نتايج نهايي تكميل ظرفيت كنكور 89 روز دوشنبه 10 آبان ماه از طريق سايت سازمان سنجش به نشاني www.sanjesh.org گفت: اما ظرفيت پذيرش اين مرحله بسيار محدود است.
1389/08/09 10-31-2010 16:55:51 8908-06283: كد خبر

خبرتکمیلی

انفجار میدان تقسیم استانبول 15
زخمی برجا گذاشت

شبکه های خبری از زخمی شدن دست کم 15 نفر در انفجار
لحظاتی قبل قلب تجاری استانبول ( میدان تقسیم ) خبر می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه های الجزیره و العربیه، میدان تقسیم مهمترین مرکز تجاری و گردشگری شهر استانبول است که همواره از سوی نیروهای امنیتی تحت نظارت قرار دارد.
در همین رابطه شبکه الجزیره از انتحاری بودن این انفجار خبر می دهد.
هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته و اطلاعات بیشتری نیز در مورد آن منتشر نشده است.

خبر فوری
انفجاری قوی استانبول را لرزاند
منابع خبری لحظاتی پیش از انفجاری در میدان تقسیم استانبول ترکیه خبر دادند که با زخمی و کشته شدن چندین نفر همراه بوده است. به گزارش خبرگزاری مهر، شبکه خبری العربیه لحظاتی پیش از انفجار در استانبول خبر داد. بر این اساس در پی این انفجار تا کنون چندین نفر کشته و زخمی شده اند.
جزئیات بیشتری از تلفات و یا عاملان این انفجار تا کنون منتشر نشده است.
تاریخ انتشار، تهران: ۱۲:۲۸ , ۱۳۸۹/۰۸/۰۹

فرمانده ناجا:

جمع‌آوري زنان خياباني توسط پليس
دور باطل است

بايد مكاني براي نگهداري
زنان خياباني وجود داشته باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: اجتماعي - حوادث
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اينكه جمع‌آوري زنان خياباني يك روند دائمي است تاكيد كرد كه سازمانهاي ديگري بايد نگهداري و اصلاح تربيتي اين افراد را بر عهده گيرند.
سردار اسماعيل احمدي‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره اقدامات پليس در قبال زنان خياباني اظهار كرد:‌ پليس وظيفه خود را در اين رابطه انجام مي‌دهد اما مساله مربوط به سازمانهاي ديگري است كه بايد نگهداري و اصلاح تربيتي اين افراد را بر عهده گيرند كه متاسفانه اين حلقه مفقوده در حال حاضر وجود دارد.
وي افزود: جمع‌آوري زنان خياباني روند دائمي پليس است و مربوط به مقطع خاصي نيست و نيروي انتظامي همواره اين كار را انجام مي‌دهد اما اين اقدامات يك دور باطل است چون پليس اين افراد را جمع‌آوري مي‌كند اما آنها دوباره بازمي‌گردند.
احمدي مقدم به ايسنا گفت: بايد مكاني وجود داشته باشد كه اين افراد در آنجا نگهداري شوند تا به چرخه طبيعي زندگيشان بازگردند.
1389/08/09 10-31-2010 12:03:08 8908-04250: كد خبر

تهيه‌كننده «لطفا مزاحم نشويد»:

سينماي ايران پتانسيل اكران 11 فيلم را همزمان ندارد
نمي‌دانم چرا بيلبوردي كه تصويب شده يك‌باره بايد تغيير كند؟!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: فرهنگ و هنر - سينما تهيه‌كننده‌ فيلم «لطفا مزاحم نشويد» با گلايه نسبت به وضعيت بيلبورد‌هاي اين فيلم كه دستخوش تغييراتي شده است، اظهار كرد: نمي‌دانم چرا بايد بيلبوردي كه طرح آن به تصويب رسيده يكباره و بدون اطلاع ما تغيير كند وآن را به شكلي متفاوت ارائه كنند؟!
محمد احمدي در گفت‌وگويي با خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ادامه داد: روز گذشته متوجه شدم كه بيلبوردهاي اين فيلم دستخوش تغيير شده و شخصيت روحاني اين فيلم از آن حذف شده است.
وي در عين حال عنوان كرد: در پوستر فيلم ما هم مانند ساير فيلمها عكس كاراكترهاي اصلي به چاپ رسيده بود و اين پوستر توسط وزارت ارشاد تاييد شده بود و اكنون در سر درسينماها هم همين پوستر نصب شده است، اما نمي‌دانم چه اتفاقي افتاده كه به يكباره بيلبوردهاي ما را كه مدتي پيش به تصويب رسيده بودند، بدون اطلاع ما عكس روحاني‌اش را حذف كرده‌اند.
احمدي ادامه داد: من واقعا مانده‌ام كه چرا بايد چنين اتفاقي صورت بگيرد؟! آن هم در شرايطي كه اين فيلم به خاطر حضور شخصيت روحاني در حوزه‌ي علميه قم مورد توجه قرار گرفت و در بخش تجلي اراده‌ي ملي جشنواره‌ي فجر سه جايزه دريافت كرد كه اتفاقا يكي از اين جايزه‌ها براي ايفاي نقش روحاني به هدايت هاشمي بود.
وي با اعتقاد بر اينكه، برخوردهاي سليقه‌اي در حوزه‌ي فرهنگ امر درستي نيست،يادآور شد:اي كاش حداقل دوستان به ما اطلاع مي‌دادند تا اگر هم از نظر آنها مشكلي در اين پوستر وجود داشت، ما خودمان آن را برطرف مي‌كرديم نه اينكه عده‌اي به سليقه‌ي‌خود در پوستر ما دست ببرند.
احمدي در عين حال از پيگيري اين موضوع خبر داد.
تهيه كننده‌ «لطفا مزاحم نشويد» در بخش ديگري از اين گفت‌وگو با تشكر از وزارت ارشاد و صدا و سيما كه در پخش تيزرهاي اين فيلم همكاري دارند، درعين حال گفت:با اين وجود در مقايسه با فيلم‌هاي ديگر زمان پخش تيزرهاي ما، زمان چندان مناسبي نيست و تيزر فيلمهاي ديگر در تايم‌هاي بهتري پخش مي‌شود.
محمد احمدي در ارتباط با فروش فيلم «لطفا مزاحم نشويد» خاطرنشان كرد: فيلم ما، اين روزها فروش خوبي دارد و نكته‌ي جالب اين است كه در اين دوره تنوع فيلم‌ها هم مناسب است و ما در اين دوره‌ي اكران فيلم‌هاي طنز و تاريخي هم داريم و ما هم فيلم خود را اثري اجتماعي با رگه‌هاي طنز مي‌دانيم و بدين ترتيب مي‌بينيم كه در زمان واحد سه ژانر در سينماها اكران مي‌شود كه حداقل اين موضوع نسبت به دوره‌هاي قبلي اكران از تنوع بهتري برخوردار است.
وي در ادامه درباره‌ي زمان اكران «لطفا مزاحم نشويد» هم توضيح داد: زمان اكران اين فيلم به نسبت زمان خوبي است، چرا كه ديگر در دوره‌هايي مانند ماه رمضان و يا تعطيلات قرار نداريم و به همين دليل فيلمها مي‌توانند موفقيت بيشتري در گيشه داشته باشند.
احمدي در عين حال به اكران 11 فيلم جديد در دوره‌اي محدود اشاره كرد و افزود:گلايه‌اي كه در اين باره از آقاي سجادپور و شوراي صنفي نمايش دارم، اين است كه چرا در مدت زماني بسيار كم اين حجم فيلم جديد به نمايش درمي‌آيد؟! 15 روز پس از شروع اكران فيلم ما 11 اثر جديد به اكران درآمد كه من فكر مي‌كنم سينماي ما پتانسيل اين تعداد فيلم در اين بازده‌ زماني را ندارد و همين موضوع باعث مي‌شود كه برخي فيلم‌ها بسوزند. به عقيده‌ي من لازم است كه اين موضوع كنترل شود.
وي ادامه داد:البته در اين زمينه، بخشي از تقصير هم به عهده‌ي خود ما فيلمسازان و اهالي سينماست، چرا كه خود ما شرايط را خراب مي‌كنيم. اكنون شرايط كلي خوب است، اما ما نبايد يكباره همه‌مان بخواهيم كه فيلمهايمان در اين زمان محدود اكران كنيم. ما از اسفند سال گذشته در نوبت گروه «آزادي» هستيم و لازم است كه فيلم‌هاي ديگر هم براي اكران در نوبت بمانند.
محمد احمدي در بخش ديگري از اين گفت‌وگو اظهار كرد: ما به عنوان يك تهيه كننده‌ي مستقل توان تبليغات آنچناني را براي فيلم‌مان نداريم. اگر ما توان تبليغ‌مان در حد فيلمي مثل «ملك سليمان» بود، حتما در گيشه موفقيت بيشتري كسب مي‌كرديم. اما در نهايت اين توان مالي ضعيف،‌عدم همكاري و حمايت برخي نهادها و بحث‌هاي همچون بيلبورد در فروش ما تاثير مي‌گذارد.
اين تهيه‌كننده‌ سينما درباره ميزان استقبال مخاطبان از اين فيلم اپيزوديك به ايسنا گفت: من در زمان اكران با تماشاچيان مختلف فيلم را ديده‌ام و خدا را شكر اين فيلم با مخاطبان ارتباط خوبي برقرار مي‌كند. اگرچه دوستان مختلف مي‌گويند كه فيلم اپيزوديك نمي‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار كند. اما فيلم « لطفا مزاحم نشويد» اگر نگويم كه صد‌درصد تماشاگران را راضي كرده حداقل 90 درصد آنها را راضي كرده است و ما طي اين روزها حتي يك نمونه اعتراض هم نداشته‌ايم.
وي درباره‌ي چگونگي ورودش به روند توليد اين فيلم هم يادآور شد: روز اول كه محسن عبدالوهاب فيلمنامه اين فيلم را نزد من آورد، آنقدر اين فيلمنامه به نظرم صميمي و خوب آمد كه بلافاصله تهيه آن را قبول كردم. البته با شناختي كه از محسن عبدالوهاب داشتم، مطمئن بودم كه او هم توان ساخت فيلمي خوب را دارد.
تهيه‌كننده‌ «لطفا مزاحم نشويد» در پاسخ به پرسشي مبني بر حضور برخي بازيگراني كه چهره نيستند و تاثير بر فروش فيلم به ايسنا گفت: درست است كه در فروش يك فيلم بحث بازيگر مهم است، اما اين موضوع تعيين‌كننده نيست و ما فيلمهاي متعددي داريم كه علي‌رغم حضور سوپراستارهاي متعدد فروش چنداني نداشته‌اند، به نظر من سوپراستار به تنهايي تضمين‌كننده‌ فروش نيست.
محمد احمدي ادامه داد: بر اين باورم كه ابتدا بايد فيلمنامه و داستان براي تماشاچي جالب باشد و اگر اين اتفاق بيفتد ستاره مي‌تواند به عنوان يك كاتاليزور عمل كند. تركيب فعلي بازيگران اين فيلم همان چيزي است كه محسن عبدالوهاب دوست داشته و من فكر مي‌كردم كه او كاراكترهاي فيلمش را با اين افراد عينيت مي‌بخشد. به همين دليل هيچ مخالفتي نكردم و اكنون هم مطمئنم كه تماشاچي از ديدن اين فيلم لذت مي‌برد.
كد خبر: 8908-05755

NATO resolution on
Nagorno-Karabakh
pro-Armenian one?

The NATO resolution on Nagorno-Karabakh can be called a pro-Armenian one – Points 5 and 6 of the resolution contain all the principles Armenian representatives point out at all the international agencies, Karen Avagyan, an MP of the Republican Party of Armenia (RPA), told NEWS.am, commenting on the NATO resolution on Nagorno-Karabakh.
“We are preparing relevant proposals concerning the draft resolution on Nagorno-Karabakh, which is to be discussed at the 56th summit of NATO this November. The Armenian side’s proposals chiefly concern Point 2 of the resolution. The point contains a phrase, according to which, the conflict over Nagorno-Karabakh’s status and occupation of seven regions surrounding Nagorno-Karabakh caused intense suffering to the region’s people. Avagyan said that, according to the documents, NATO calls on the Governments and Parliaments of NATO members to support the efforts of the OSCE Minsk Group and the conflicting parties to settle the conflict in a peaceful way. The document also indicates the right to self-determination and territorial integrity.
As to whether the resolution will be adopted or not, Avagyan said the document is not a legally binding one.
At its 56th summit in Warsaw on Nov. 12-16, NATO is to discuss a resolution on Nagorno-Karabakh. The resolution was drafted by Anita Raynell Andreychuk. The vote is scheduled for November 14.

News from Armenia - NEWS.am

اختصاصي
تجمع دانشجويان در محوطه دانشگاه
دانشگاه تهران، دانشجويان دانشگاه منحل
شده علوم‌پزشكي ايران را نپذيرفت


دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را براي پذيرش قبول نكرده است/ دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده‌اند.
ايلنا- : دانشگاه علوم پزشكي ايران نه با پيشنهاد دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، دانشجويان و وزارت بهداشت بلكه با ابلاغيه معاونت انساني رياست جمهوري منحل شد كه اين اتفاق شوك بزرگي را به دانشجويان اين دانشگاه وارد كرده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي ايران صبح امروز با شنيدن انحلال دانشكده‌اي كه در آن تحصيل مي‌كنند، در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده و اعتراض خود را نسبت به اين اتفاق ابراز مي‌كنند. اين در حالي است كه دانشكده علوم پزشكي تهران كه قرار است طبق گفته وزير بهداشت و درمان بخشي از واحدهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشكي ايران را در خود ادغام كند نيز نتوانسته به راحتي با اين ادغام كنار بيايد، چرا كه دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را براي پذيرش قبول نكرده است.
به نظر مي‌رسد اين ادغام در صورتي اتفاق افتاده كه هماهنگي‌هاي لازم براي آن از قبل انجام نشده است و دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه‌ها را سر در گم كرده است تا جايي كه دانشجويان اين دانشگاه‌ها را مجبور به تحصن و اعتراض كرده است.

1389/8/9 - 10:35

وزیر بهداشت:
دانشگاه علوم‌پزشكي ايران به دليل سكونت
نيمي از پرسنل در شهرستان كرج منحل شد


دانشگاه علوم پزشكي ايران، سه چهارم شبكه بهداشتي خود را به دليل تاسيس استان البرز به همراه بيمارستان‌هاي منطقه كرج به دانشگاه علوم پزشكي البرز منتقل كرد/هفت بيمارستان اين دانشگاه به دانشگاه بهشتي منتقل مي‌شود.
ايلنا:- وزير بهداشت دلايل انحلال دانشگاه علوم پزشكي ايران را اعلام كرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، مرضيه وحيد دستجردي در حاشيه نشست و ديدار دوستانه با وزير بهداشت كشور كنيا در جمع خبرنگاران افزود: پيرو ابلاغيه معاونت نيروي انساني رياست جمهوري، دانشگاه علوم پزشكي ايران ادغام شده است كه بر اساس آن هم شبكه بهداشت و درمان شهر تهران ساماندهي مي‌شود و هم مسائل آموزشي و پژوهشي بهبود مي‌يابد.
وي ادامه داد: در اين زمينه اتفاقي جز ارتقاي اين فعاليت‌ها نمي‌افتد و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي ايران به دانشگاه علوم پزشكي تهران منتقل مي‌شود. وزير بهداشت و درمان گفت: ادغام دانشگاه علوم پزشكي ايران با توجه به اصلاح ساختاري كه قرار بود در شهر تهران اتفاق بيفتد، انجام شد؛ البته اين دانشگاه سه چهارم شبكه بهداشتي خود را به دليل تاسيس استان البرز به همراه بيمارستان‌هاي منطقه كرج به دانشگاه علوم پزشكي البرز منتقل كرد.
دستجردي تصريح كرد: يك هزار و 700 پرسنل دانشگاه علوم پزشكي ايران ساكن استان البرز بودند كه همگي آنها به كرج منتقل مي‌شوند. وي اظهار كرد: از مشكلات ما در زمينه سه دانشگاه علوم پزشكي مادر در تهران همخوان نبودن مناطق جغرافيايي آنها بوده است به طوري كه به عنوان مثال در يك خيابان منطقه بهداشتي يك دانشگاه بوده و پايين آن خيابان منطقه بهداشتي دانشگاهي ديگر. همچنين عدم همخواني مناطق از نظر جغرافيايي نيز از مشكلات موجود بوده است كه يك دانشگاه از منطقه شمال بايد بر منطقه‌اي در غرب نظارت مي‌كرد، البته اين مسائل ساماندهي شد.
دستجردي با اشاره به اينكه مسائل پژوهشي و آموزشي ارتقاي جدي پيدا مي‌كند، گفت: بر اين اساس در رتبه‌بندي دانشگاه‌ها رتبه‌هاي بالاتري را كسب مي‌كنيم و افرادي كه قبلا فارغ‌التحصيل دانشگاه علوم پزشكي ايران بوده‌اند، اتفاق خاصي براي مدارك آنها نمي‌افتد، اما هفت بيمارستان زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي ايران به همراه معاونت‌هاي غذا و دارو، بهداشتي و درماني به دانشگاه علوم پزشكي بهشتي منتقل مي‌شود و مسائل و موضوعات آموزشي به دانشگاه علوم پزشكي تهران انتقال مي‌يابد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، روز جمعه، مرضيه وحيد دستجردي، وزير بهداشت در نامه‌اي به محمدباقر لاريجاني رييس دانشگاه علوم‌پزشكي تهران، دانشگاه علوم‌پزشكي ايران را منحل و واحدهاي آموزشي آن را به دانشگاه تهران و واحدهاي درماني و بهداشتي آن را به دانشگاه شهيد‌بهشتي سپرد.
اين نامه بدون هماهنگي با پرسنل و هيات‌علمي دانشگاه علوم‌پزشكي ايران صادر و منتشر شده است.

1389/8/9 - 09:21 کد خبر : 158712

نادري‌منش در گفت‌وگو با فارس خبر داد:

تعطيلي چند‌ دانشگاه بي كيفيت غيرانتفاعي

خبرگزاري فارس: معاون آموزشي وزارت علوم از تعطيلي 2 يا 3 مؤسسه آموزش‌عالي غيرانتفاعي به دليل كيفيت پايين آموزشي و اختلاف هيات مؤسس خبر داد.
حسين نادري‌منش معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاه خبرگزاري فارس با اشاره به نظارت مستمر بر موسسات آموزش عالي اظهار داشت: سال گذشته 600 مورد نظارت و ارزيابي بر دانشگاه‌هاي كشور انجام شد و در نهايت حدود 10 مؤسسه آموزش عالي را به كميسيون ماده 9 كه به تازگي تأسيس شده است، ارجاع داديم تا پرونده آنها بررسي شود.
وي با تأكيد بر لزوم حفظ كيفيت مؤسسات آموزش عالي افزود: بعد از نظارت‌هاي انجام شده 2 يا 3 مؤسسه را در اين مدت تعطيل كرده‌ايم، هر چند كه اين كار مشكلات خاص خود نظير جابجايي دانشجويان و ... را در پي داشته و بعد از تعطيلي هم فشارهاي زيادي به وزارت علوم آمد.
معاون آموزشي وزارت علوم با تأكيد بر اينكه براساس استانداردهاي موجود عمل مي‌كنيم، گفت: در نظارت‌هاي انجام شده، ابعاد مختلفي را بررسي كرده‌ايم اما مهمترين دليل تعطيلي مؤسسات مذكور كيفيت پايين آنها و در برخي موارد هم اختلاف هيئت مؤسس بوده است.
نادري‌منش با بيان اينكه اكنون ظرفيت مازاد براي پذيرش دانشجو در كشور ايجاد كرده‌ايم، خاطرنشان كرد: در اين ميان دانشجويان حق انتخاب دارد و بايد توجه كرد كه مؤسسات غيرانتفاعي باكيفيت هم در كشور داريم كه دانشجويان استقبال خوبي از آنها مي‌كنند.
وي با بيان اينكه برخي مؤسسات غيرانتفاعي وابسته به نهادها، موفقيت چشمگيري در كار خود داشته‌اند، اضافه كرد: اكنون در كشور مؤسسات غيرانتفاعي موفقي داريم كه بالاي 30درصد قبولي در ارشد داشته و آماري بهتر از برترين دانشگاه‌هاي كشور در اين زمينه ارائه داده‌اند.
معاون آموزشي وزارت علوم در پايان به تبديل برخي مؤسسات غيرانتفاعي كشور به دانشگاه اشاره كرد و اظهار داشت: مؤسساتي كه امكانات لازم را براي اين كار داشته‌باشند، مي‌توانند توسعه و گسترش يابند و دانشجويان نيز براي ادامه تحصيلات خود، حق انتخاب دارند.

بــالاخــره نـيـروگـاه بـوشـهـر سـوخــت‌گـذاري شـد

بــالاخــره نـيـروگـاه بـوشـهـر سـوخــت‌گـذاري شـد
چهلمين مجتمع سوخت در قلب رآكتور بوشهر قرار گرفت


حساس‌ترين مرحله از فرايند راه‌اندازي اولين نيروگاه اتمي ايران بالاخره هفته گذشته با حضور رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان آغاز شد و محمود جعفري ـ مجري طرح نيروگاه بوشهر ـ ساعتي پيش در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، از قرار گرفتن چهلمين مجتمع سوخت در قلب رآكتور در روز شنبه خبر داد.

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: انرژي هسته‌يي به گزارش خبرنگار انرژي هسته‌يي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با قرار گرفتن اولين مجتمع سوخت در داخل رآکتور نيروگاه بوشهر، حساس‌ترين مرحله از فرايند راه‌اندازي اين نيروگاه آغاز شد، اين در حالي بود که در هفته‌هاي اخير جوسازي‌هاي بين‌المللي درباره برخي مشکلات در نيروگاه تحت تاثير ويروسي به نام "استاکس‌نت" اذهان عمومي را به خود مشغول كرده بود.
عمليات سوخت‌گذاري رآکتور نيروگاه بوشهر صبح روز سه‌شنبه (5 آبان) با حضور رسمي علي‌اکبر صالحي ـ رييس سازمان انرژي اتمي ـ و هياتي متشکل از معاونانش در اين سازمان در حالي که سومين مجتمع سوخت در داخل راکتور قرار مي‌گرفت، دنبال شد. با وجود اين كه در خبرها آمده بود تعدادي از مسوولان روس نيز در اين مراسم حاضر خواهند بود، اما سوخت‌گذاري بدون حضور مسوولان روسي آغاز شد. رييس سازمان انرژي اتمي ابتدا در جلسه‌اي کاري در جريان کار فرآيند راه‌اندازي نيروگاه قرار گرفت و پس از آن از ساختمان رآکتور بازديد کرد.
علي‌اکبر صالحي از زماني که سکان‌داري برنامه هسته‌يي کشور را بر عهده گرفته است، تکميل و راه‌اندازي نيروگاه بوشهر را در اولويت کاري خود قرار داده است؛ برنامه‌اي که بيش از سي سال از آغاز ساخت آن توسط آلمان‌ها در سال 56 ـ 1355 و بيش از 10 سال از 1995 زماني که روس‌ها قرار بوده آن را تکميل و راه‌اندازي کنند، مي‌گذرد. از اين رو شايد صالحي بيش از هر جاي ديگر براي پيشبرد برنامه هسته‌يي تاکنون در مسير تهران ـ بوشهر در تردد بوده است.
صالحي سه‌شنبه هفته گذشته از آغاز و انجام موفقيت‌آميز عمليات سوخت‌گذاري در داخل رآکتور خبر داد و اين روز را به عنوان نقطه عطفي در فرآيند راه‌اندازي نيروگاه بوشهر که حساس‌ترين مرحله است، نام برد. هر چند به نظر مي‌آيد نيروگاه بوشهر از ماه‌ها پيش روزهاي حساسي را پشت سر مي‌گذارد.
سوخت نيروگاه بوشهر 30 مردادماه پس از دو سال که سوخت از روسيه به ايران منتقل شده است به داخل استخر جنب رآکتور منتقل شد و پس از دو ماه با وجود برخي مشکلات فني و جوسازي‌هاي بين‌المللي درباره تنها نيروگاه اتمي در منطقه به گفته رييس سازمان انرژي اتمي "بالاخره" عمليات انتقال سوخت به رآکتور آغاز شد و اميدواريم آخرين "بالاخره" درباره نيروگاه بوشهر از زبان مردم کشورمان به ويژه مردم شهر بوشهر شنيده شود.
صالحي در کنفرانس خبري در حاشيه آغاز سوخت‌گذاري گفت: "اميدوارم فرايند سوخت گذاري 163 مجتمع سوخت در رآکتور 2 ماهه به انجام رسد و اگر همه چيز به خوبي پيش رود در بهمن‌ماه شاهد اتصل برق نيروگاه بوشهر به شبکه سراسري برق کشور باشيم."
به گزارش ايسنا، پيش از اين هر بار که تاريخي براي راه‌اندازي و بهره‌برداري از نيروگاه بوشهر به ويژه از سال 86 به بعد از سوي روس‌ها و البته با توافق ايراني‌ها مطرح شده، اين تاريخ در تابستان بوده است. براي اولين‌بار است که تاريخ اعلام شده از سوي مسوولان ايراني و روسي براي اتصال برق نيروگاه به شبکه سراسري در زمستان (بهمن) اعلام مي‌شود.
رييس سازمان انرژي اتمي گفت: ‌"اميدواريم در اواخر بهمن‌ماه حدود 40 درصد يعني 400 مگاوات قدرت اسمي نيروگاه را به شبكه سراسري وصل كنيم."
خبرنگار اعزامي ايسنا به همراه برخي خبرنگاران موفق شدند در ساعات پاياني اولين روز از سوخت‌گذاري و در حالي که ششمين مجتمع سوخت در حال انتقال به داخل رآکتور به وسيله ماشين سوخت‌گذار بود از ساختمان رآکتور و عمليات سوخت‌گذاري بازديد کنند. آخرين‌بار خبرنگاران و رسانه‌هاي گروهي داخلي و خارجي در زمان شست‌وشوي رآکتور (افتتاح واحدهاي پشتيباني نيروگاه اتمي بوشهر) از اين ساختمان بازديد کرده بودند.
پوشيدن روپوش و گذاشتن کلاه ايمني و نصب دزيمتر (سيستم آشكارساز پرتوهاي هسته‌يي) براي مشخص شدن ميزان آلودگي فضا به مواد راديواکتيو (اشعه آلفا، بتا و گاما) مقدمات کار براي ورود افراد غيرپرسنل به ساختمان رآکتور است. همراه داشتن دزيمتر در حالي که هنوز هيچ فعل و انفعال شيميايي در راکتور صورت نگرفته است صرفا براي اطمينان و ايمني کارکنان و افراد در رفت و آمد به ساختمان رآکتور است و البته تمريني براي روزهاي آينده، چرا که هر فردي بايد پس از شروع به کار نيروگاه دزيمتر خود را به همراه داشته باشد.
در طبقه همکف اتاقي قرار دارد که گفته مي‌شود ماشين سوخت‌گذار از آن‌جا از طريق کامپيوتر کنترل مي‌شود. هر يک از مجتمع‌هاي سوخت براي قرار گرفتن در رآکتور داراي غنا و مختصات خاص خود هستند و اين مختصات در اتاق کنترل به ماشين سوخت‌گذار داده مي‌شود. به سمت رآکتور مي‌رويم. قوس‌دار شدن ديوار حاکي از آن است که به گنبد نزديک مي‌شويم. اطلاعيه‌هايي هشدار‌آميز مبني بر ممنوعيت آوردن هرگونه خوراکي، نوشيدني، تلفن همراه و غيره به زبان فارسي بر ديوار نصب شده است. پله‌هاي فلزي را طي مي‌کنيم تا به ورودي رآکتور در ارتفاع 21 متري ـ محوطه‌اي كه در آن مجموعه رآكتور، استخر قرار دارد ـ مي‌رسيم و از آن‌جا به بعد ديگر طبقه‌اي نيست. جنب ورودي محوطه رآکتور دري است که گفته مي‌شود پشت آن مجتمع‌هاي سوخت قرار دارند.
ساختمان رآكتور به دو در اصلي و يك در براي مواقع اضطراري مجهز است. کارکنان ايراني و روسي مشغول به کار هستند. مدت‌هاست که كاركنان نيروگاه بوشهر سه شيفته مشغول به کارند. کارکنان ايراني لباس‌هاي يکسره قرمز و کارکنان روسي با لباس‌هاي دو تکه سفيد بر تن در بخش‌هاي مختلف حضور دارند،‌ مشغول به كارند. هنگام ورود بيش از هر چيز ماشين غول‌پيکر سوخت‌گذار که بر روي ريلي به شکل دايره در حرکت است و تقريبا تمام فضاي مياني محوطه را اشغال کرده نظرها را به خود جلب مي‌کند. استخر بزرگ سوخت اولين بخشي است که پس از ماشين سوخت گذار ديده مي‌شود. چاهک مياني چسبيده به استخر قرار دارد و سپس رآکتور که تنها ديواره فلزي آن از جايي که ايستاده‌ايم ديده مي‌شود. اين سه يعني استخر بزرگ، چاهک و رآکتور به يکديگر راه دارند و هنگامي که سوخت‌گذاري انجام مي‌شود و درپوش رآکتور گذاشته مي‌شود اين بخش‌ها از يكديگر جدا مي‌شوند. هم‌چنين در زمان قرار دادن سوخت‌هاي مصرف شده در استخر نيز اين بخش‌ها (استخر و چاهك) از يكديگر جدا مي‌شوند. در حال حاضر استخر و چاهک خشک هستند. دور تا دور محوطه رآکتور نرده‌گذاري و با پلاستيك پوشيده شده است. از نرده به آن طرف حتي کارکنان مجاز به ورود نيستند. دماي محوطه مطلوب است، محوطه رآکتور که عمليات سوخت‌گذاري در آن در حال انجام است، روزهاي حساسي را مي‌گذراند. افتادن هر شيئي به داخل رآکتور موجب بر هم خوردن بسياري از محاسبات و عقب افتادن از برنامه کاري مي‌شود، از اين رو يکي از نگراني‌هاي کارکنان و مسوولان نيروگاه از ورود افرادي غير از کارکنان و بازديدهاي دسته جمعي به همين خاطر است. همين مساله باعث مي‌شود تا دقايقي که در آن‌جا هستيم دست‌مان از کلاه ايمني و دزيمتر نصب شده بر روپوش‌مان جدا نشود. اجازه بازديد از جهات مختلف به دليل مسايل ايمني داده نمي‌شود، در زير پايمان در طبقه همکف تعدادي از مجتمع‌هاي سوخت قرار دارند كه قبل از انتقال به قلب از سلامت آن‌ها بايد اطمينال حاصل شود. يکي از مهندسان ايراني حاضر در آن‌جا توضيحاتي را درباره ساختار مجتمع‌هاي سوخت ارايه مي‌کند.
به گزارش ايسنا، منبع توليد گرما سوخت هسته‌يي از نوع دي‌اكسيد اورانيوم غني‌شده با غناي مختلف است. سوخت هسته‌يي به صورت قرص‌هاي استوانه‌يي به قطر 57/7 و ارتفاع 12 ميلي‌متر ساخته شده كه در درون ميله‌هاي سوخت قرار دارد. تعداد 311 ميله سوخت با آرايش شش ضلعي، يك مجتمع سوخت را مي‌سازند و تعداد 163 مجتمع سوخت در كنار هم قلب رآكتور را تشكيل مي‌دهند. كنترل واكنش هسته‌يي و در نتيجه كنترل رآكتور به كمك اسيد بوريك محلول در آب، به همراه ميله‌هاي كنترل كه به محرك‌هاي سيستم كنترل و حفاظت متصل است، انجام مي‌شود.
رآكتور نيروگاه اتمي بوشهر از نوع آب سبك تحت فشار است كه توان توليد 3000 Mwt انرژي گرمايي را داشته و متشكل از يك پوسته از جنس فولاد كربني است كه با فولاد ضد زنگ پوشش داده شده است و درون آن قلب رآكتور(Core)، سپر حرارتي و نوتروني (Core baffle)، نگهدارنده قلب (Core barrel)، محافظ كانال‌هاي هادي قرار گرفته و توسط درپوش رآكتور (Upper Unit)، بسته مي‌شود. آب كه به عنوان كند كننده نوترون و خنك كننده استفاده مي‌شود توسط پمپ‌هاي مدار اول وارد رآكتور مي‌شود و پس از برداشت حرارت از قلب رآكتور به سمت مولد‌هاي بخار هدايت شده و درآن‌جا با تبادل حرارت با آب مدار دوم بخار توليد مي‌شود.
يك رآكتور از محرك ميله‌هاي كنترل، درپوش رآكتور، پوسته اصلي رآكتور،‌ نگهدارنده قلب رآكتور، محافظ كانال‌هاي هادي، قلب‌ رآكتور، ورودي خنك‌كننده و خروجي خنك‌كننده تشكيل شده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا،‌ ماشين سوخت‌گذار که به جرثقيلي عظيم‌الجثه شبيه است توسط يک ايراني در اتاقکي که بر روي آن قرار دارد، هدايت مي‌شود. هيچ دخالت انساني در کار سوخت‌گذاري صورت نمي‌گيرد. لوله‌اي به طول و قطري بيش از طول و قطر يک مجتمع سوخت از ماشين سوخت‌گذار آويزان است که نقش چنگک در جرثقيل‌هاي معمولي را ايفا مي‌کند. اين لوله در حرکتي شبيه "بلعيدن" مجتمع سوخت را در داخل خود قرار داده و چرثقيل با حرکت بر روي ريل آن را در قلب رآكتور كه 10 متر پايين‌تر از سطحي است كه در آن قرار داريم در جاي تعيين شده براي آن قرار مي‌دهد. به گفته مهندسان ايراني حاضر در محوطه رآکتور، از زمان آغاز عمليات سوخت‌گذاري به طور ميانگين و در ساعات کاري قرار دادن هر مجتمع در رآکتور حدود دو ساعت به طول مي‌انجامد که اين زمان با احتساب در نظر گرفتن تمامي مسايل و مشکلات، احتمالي و غيرقابل پيش‌بيني است. 163 مجتمع سوخت بايد به وسيله ماشين سوخت‌گذار در داخل رآکتور قرار گيرد.
چهار مخزن خنك‌كننده در دو سوي محوطه مذكور قرار دارد كه در مواقع اضطراري از آن‌ها استفاده مي‌شود. درپوش‌هاي رآكتور در چندين لايه در جنب رآكتور قرار دارد كه پس اتمام سوخت‌گذاري و قرار گرفتن استوانه‌اي كه كابل‌هاي بسياري در آن قرار دارد و به رآكتور متصل مي‌شود بر روي رآكتور قرار مي‌گيرد.
به گزارش ايسنا، کار ساخت نيروگاه اتمي بوشهر اندکي پس از امضاي تفاهم‌نامه و انتخاب محل ساخت نيروگاه در منطقه هليله واقع در 12 کيلومتري جنوب شرقي شهرستان بوشهر توسط شرکت آلماني کرافت ورک يونيون به دليل اصرار سازمان انرژي اتمي در 1353 آغاز شد. قرار بود شرکت آلماني در پايان 1359 واحد اول نيروگاه بوشهر را به بهره برداري برساند. با وقوع انقلاب اسلامي و آغاز بهانه‌گيري‌هاي غرب به دليل فاصله گرفتن ايران از جبهه غرب و پس از مدتي وقوع جنگ تحميلي و البته واقف نبودن به اهميت انرژي صلح‌آميز هسته‌يي از سوي برخي مسوولان وقت، آلمان‌ها از ساخت و تکميل نيروگاه بوشهر کناره‌گيري کردند. پس از آن اين پروژه تا سال‌هاي 95 ـ 1994 متوقف ماند تا اين که ايران تصميم گرفت اين نيروگاه نيمه تمام را پايان برساند. از اين رو با کشورهاي متعددي براي تکميل آن به رايزني پرداخت و در نهايت روس‌ها اين معامله را پذيرفتند. بنا بود نيروگاه بوشهر در سال 2000 راه‌اندازي شد که تاکنون به تاخير افتاده است.

1389/08/08 10-30-2010 15:03:54 8908-04803: كد خبر

احمدي‌نژاد با تشريح جزئيات طرح هدفمندي‌ يارانه‌ها:

نگفتن زمان به نفع طرح است

همه افراد تحت پوشش بيمه قرار مي‌گيرند
يارانه‌ها حذف نمي‌شود، درست توزيع مي‌شود

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: سياسي دكتر محمود احمدي‌نژاد رييس‌جمهور كشورمان شنبه‌شب از طريق شبكه يك سيما به صورت مستقيم با مردم در مورد هدفمند كردن يارانه‌ها و برخي مسائل ديگر به گفت‌وگو پرداخت.

هيچ كس در اقتصاد مجزا از ديگران نيست
يارانه‌ها حذف نمي‌شود، درست توزيع مي‌شود
دولت يارانه مي‌دهد تا توليد كشور سرپا بايستد

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس‌جمهور درباره هدفمند كردن يارانه‌ها با اشاره به اين‌كه «مردم با اين طرح آشنا هستند» ادامه داد: دولت هم‌اكنون يارانه‌ها را به صورت عمومي توزيع و قيمت‌ها را هم كنترل مي‌كند و مابه‌التفاوت قيمت واقعي با قيمتي كه عرضه مي‌شود را خود مي‌پردازد. اما در چنين شرايطي هركه بيشتر مصرف كند، يارانه بيشتري مي‌گيرد. در حالي كه هدف از ارائه يارانه كمك به اقشار خاص است و چنين پرداخت يارانه‌اي نتيجه‌ معكوس دارد.
وي با تاكيد بر اين‌كه «دولت يارانه مي‌دهد تا توليد كشور سرپا بايستد» خاطرنشان كرد: اما اگر اين يارانه‌ها به درستي توزيع نشود، بخش توليد تنبل مي‌شود و كيفيت و مديريت آن پايين مي‌آيد و ابتكار و خلاقيت در توليد ضعيف مي‌شود.
وي ادامه داد: ما بايد به دنبال بهينه كردن مصرف در كشور باشيم تا هزينه‌ها به درستي مصرف شود اما وقتي يارانه‌ها را به صورت عمومي توزيع مي‌كنيم، منابع و ثروت‌هاي كشور هدر مي‌روند و اسراف در كشور ايجاد مي‌شود، هم‌اكنون مصرف انرژي در كشور ما چهار برابر متوسط جهاني است در حالي كه در ديگر كشورها هم از همين وسايلي كه ما استفاده مي‌كنيم استفاده مي‌كنند اما چرا سرانه مصرف آن‌ها پايين‌تر است؟
احمدي نژاد با طرح اين سوال كه «اين اتلاف انرژي كه هم‌اكنون در كشور شاهد هستيم از جيب چه كسي مي‌رود؟» خود پاسخ داد« از جيب كل ملت» و افزود: اين در حالي است كه ما در برخي نقاط كشور با بيكاري، محروميت و فقر روبه‌رو هستيم و در برخي زمينه‌ها براي سرمايه‌گذاري منابعي نداريم. استعداد و خلاقيت هست، اما امكان پشتيباني از آن وجود ندارد؛ چراكه منابع هدر مي‌رود. در صورتي كه اگر منابع درست مصرف شود سطح رفاه بالا مي‌رود.
وي خاطرنشان كرد: به عنوان مثال در دنيا تلاش مي‌شود كه موتورها طوري ساخته شوند كه حتي يك دهم ليتر هم كمتر بنزين مصرف شود. ما اگر بتوانيم يك دهم ليتر از مصرف هر خودرو كم كنيم، به صرفه‌جويي يك ميليون ليتر در روز مي‌رسيم كه قيمت آن به 600 ميليون تومان مي‌رسد و در سال 250 ميليارد تومان صرفه‌جويي مي‌شود. اين تنها وقتي است كه ما بتوانيم خودروهاي خود را خوب تنظيم كنيم.
وي ادامه داد: ما تنها مي‌خواهيم 25 درصد كاهش مصرف داشته باشيم كه رقم آن حدودا معادل 30 هزار ميليارد تومان مي‌شود. در سال گذشته هم بودجه عمراني ما 20 هزار ميليارد تومان بود كه با آن كارهاي خيلي فراواني انجام شد. به عبارتي اگر ما مصرف را 25 درصد كاهش دهيم، معادل كل بودجه عمراني به بودجه‌هاي خود افزوده‌ايم.
رييس‌جمهور با تاكيد بر اين‌كه «ما نمي‌خواهيم يارانه‌ها را حذف كنيم، بلكه مي‌خواهيم آن را درست توزيع كنيم» تصريح كرد: قصد داريم بخشي از يارانه‌ها را در اختيار خود مردم قرار دهيم تا خودشان مديريت كنند. بزرگترين نفع اجراي اين طرح، صرفه‌جويي است. علاوه بر اين هر چيز جاي خود را مي‌يابد و مديريت‌ها و بهره‌وري‌ها بالا مي‌رود. همچنين ثروت ملي افزايش مي‌يابد، مردم به رفاه مي‌رسند و استعدادها شكوفا مي‌شود. بايد به جواني كه استعداد دارد؛ اما امكانات در اختيار ندارد، فرصت بدهيم. به اين ترتيب فاصله طبقاتي كم خواهد شد.
وي با بيان اين‌كه «دولت در تنظيم اين برنامه تقريبا همه توان كارشناسي كشور را به خدمت گرفته تا به بهترين نحو ممكن آن را اجرا كند» خاطرنشان كرد: همه تلاش ما اين است تا طرح را با فعال كردن مديريت مردم اجرا كنيم و به اين ترتيب ضمن افزايش توليد ملي، به زندگي مردم آسيبي نرسد. همچنين تلاش ما اين است كه اگر تبعات احتمالي منفي دارد آن را به حداقل يا صفر نزديك كنيم.
وي با اشاره به تهيه بسته‌هاي مختلف براي اجراي اين طرح در همه بخش‌ها اظهار كرد: با اجراي اين طرح شاهد افزايش كيفيت، افزايش توليد، اصلاح مديريت، كاهش هزينه‌ها و افزايش بهره‌وري در بخش‌هاي مختلف خواهيم بود.
احمدي‌نژاد تاكيد كرد: مطلقا فشار سنگيني در راه نيست؛ اما بايد با ايجاد ساز و كارهاي مناسب، شرايط كنترل مصرف را به وجود آوريم. اين طرح مردمي‌ترين طرح اقتصادي است و بدون مشاركت مردم شدني نخواهد بود. طرح هدفمند سازي يارانه‌ها براي مردم،‌ به كمك مردم و به نفع مردم خواهد بود.
وي با بيان اين‌كه «ايران ظرفيت‌هاي زيادي دارد و با اجراي چنين طرحي مي‌توان سرعت رشد را سه برابر كرد» اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها را از همان روز اول، مفيد دانست و افزود: اقتصاد يك امر ملي است و كساني كه آن را فردي مي‌دانند، اشتباه مي‌كنند. ما يك ملتيم و سرنوشت‌هاي‌مان به هم گره خورده است. هيچ كس در اقتصاد مجزا از ديگران نيست.همه بايد در جهت اين اصلاح حركت كنيم و اين شدني است. دولت نيز جهات مختلف را پيش‌بيني كرده و قرار نيست كه زندگي‌ها به هم بريزد؛ بلكه مي‌خواهيم نظم جديدي را در زندگي‌مان حاكم كنيم.


مديريتي مي‌كنيم كه شرايط بازار عادي باشد
پول واريز شده در حساب مردم براي دو ماه است
دولت سعي مي‌كند در اين قضيه جلوتر از مردم حركت كند


رييس‌جمهور با اشاره به كارهاي كارشناسي كه در مورد قانون هدفمند كردن يارانه‌ها در مجلس و دولت صورت گرفته است، گفت:‌ اجراي اين قانون مدت‌هاست شروع شده كه بخشي از آن شناسايي مردم متقاضي بود و اين‌كه مردم فرم پر كنند، حساب باز شود، حساب‌ها كنترل شود و اكنون نيز اولين قسط به مرور استان به استان ريخته مي‌شود، تا مسير چك شود و اطمينان كامل حاصل شود و روند قدم به قدم كنترل شود و ان‌شاءالله از دفعه بعد يارانه‌ها يك‌باره در تمامي استان‌ها ريخته مي‌شود، نه اين‌كه استان به استان شود.
وي هم‌چنين با اشاره به بسته‌هاي حمايتي كه در جريان هدفمند كردن يارانه‌ها در بخش‌هاي مختلف تهيه و تدوين شده است، گفت: تلاش‌مان اين است كه در تمام بخش‌ها از همان روز اول روند مثبت در زندگي مردم شروع شود، نه فقط در زندگي خانوارها كه ترديد نداريم با همكاري مردم وضعيت قريب به اتفاق مردم با اجراي اين قانون بهتر مي‌شود. من از كساني هم كه ثبت‌نام نكردند، تشكر مي‌كنم، آن‌ها نيز مشاركت داشتند، چندين ميليون نفر نيز انصراف دادند، من از آن‌ها نيز تشكر مي‌كنم؛ چراكه اين فرصت را ايجاد كردند كه به گروه‌هايي كه درآمد كمتري دارند رسيدگي بيشتري كنيم. همه مشاركت كردند.
وي ادامه داد: براي كشاورزان نيز روند به نفعي طراحي شده كه نه تنها زندگي كشاورزان بهتر شود، بلكه توليد محصول كشاورزي با كيفيت بيشتر افزايش پيدا كند. كالاهاي ضروري زندگي مردم تحت برنامه‌ ويژه‌اي هستند و در واقع برنامه ويژه‌اي گذاشته‌ايم كه اتفاقي نيفتد. كل اقتصاد را مديريت مي‌كنيم به خصوص كالاهاي ضروري را با تمركز بيشتري مديريت مي‌كنيم كه شرايط بازار، شرايط عادي باشد.
رييس‌جمهور در مورد پول ريخته شده به حساب مردم نيز گفت: اين پول علي‌الحساب براي دو ماه است، يعني قرار است براي دو ماه باشد و در هر بار قبل از اين‌كه دو ماه به پايان برسد، قسط بعدي وارد مي‌شود و در واقع دولت جلوتر از اين موضوع حركت مي‌كند چون قول داديم كه پشتيباني كنيم. در واقع اگر هزينه مردم مثلا بيست هزار تومان افزايش پيدا كند، سعي مي‌كنيم بيش از بيست هزار تومان به حساب‌ها ريخته شود و حداقل براي شش دهك چنين برنامه‌اي داريم و براي دو دهك نيز آن‌طور كه پيش‌بيني كرده‌ايم سر به سر خواهد شد و ان‌شاءالله روزي كه مردم مصرف‌شان را از اين پول واريز شده شروع كنند، قبل از پايان اين دو ماه، دو ماه بعدي ريخته مي‌شود. برخي از قبض‌ها نيز دو ماهه صادر مي‌شود و برخي نيز يك ماهه صادر خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: اگر مردم صرفه‌جويي بيشتري كنند و همكاري بيشتري صورت بگيرد، اين مقدار علي‌الحساب تغيير خواهد كرد، چون اين پول مردم است و در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.


در اجراي طرح هدفمندي از صادركنندگان پشتيباني خواهيم كرد
همه افراد تحت پوشش بيمه درماني عمومي و تامين اجتماعي قرار مي‌گيرند


به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور درباره پيش‌بيني وضعيت اقشاري كه تحت پوشش بيمه نيستند، در جريان اجراي قانون هدفمند سازي يارانه‌ها گفت: ما منابع را براي كساني كه تحت پوشش بيمه نيستند، كنار گذاشته‌ايم كه چگونگي انجام آن اعلام مي‌شود. بر همين اساس همه افراد را تحت پوشش بيمه درماني عمومي و تامين اجتماعي در خواهيم آورد.
وي در مورد برخي سنگ‌اندازي‌ها و مخالفت‌هاي احتمالي در جريان اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها اظهار كرد: باورم اين است كه اگر كسي در ذهنش اين باشد كه از موضوع هدفمند كردن يارانه‌ها و برخي فضاهاي نوساني اقتصادي كه طبيعي است، بهره‌برداري سوء كند، حتما ضرر خواهد كرد و اين را قاطع مي‌گويم.
رييس‌جمهور گفت: ما از رييس كل بانك مركزي خواستيم قيمت ارز را واقعي كند زيرا وقتي ذخاير عظيم ارزي داريم بايد پول ملي را تقويت كنيم؛ لذا اين روند كاهشي بايد ادامه يابد و ما زماني موفق خواهيم بود كه پول ملي‌مان، پول قدرتمندي باشد.
وي با بيان اين‌كه «ممكن است براي صادر كنندگان مشكلاتي به وجود بيايد» در عين حال تاكيد كرد: در همين طرح رقمي را براي جبران اين قبيل موارد كه مربوط به صادر كنندگان است، پيش‌بيني كرده‌ايم زيرا اين صنف زحمت زيادي مي‌كشد و طي چند سال صادرات كشور را از هفت ميليارد به 28 ميليارد رسانده‌اند و ان‌شاءالله امسال 30 ميليارد را رد مي‌كنند. ما به صورت‌هاي مختلف در جريان اجراي اين طرح از صادركنندگان پشتيباني خواهيم كرد.
وي برخي حرف‌ها در مورد اجراي اين طرح را مبهم خواند و با بيان اين‌كه «فرض را بر اين مي‌گذاريم كه اين افراد آگاهي ندارند»، به ذكر مثالي ساده در مورد افزايش قيمت در حمل يك بار پرداخت و اظهار كرد: برخي سر و صدا مي‌كنند و حرف‌هاي غيرواقعي مي‌زنند. اين‌طور نيست كه اتفاق عجيبي در كشور بيفتد.
احمدي‌نژاد همكاري مردم، همكاري بخش‌هاي خدماتي و نظارت را سه مساله مهم در راستاي اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها دانست و افزود: من از مردم خواهش مي‌كنم كه خودشان موضوع را مديريت كنند و به گزارش‌هاي دولت توجه داشته باشند. ما با همه توان سازماندهي‌هاي لازم را صورت داده‌ايم و به صورت شبانه‌روزي آماده اجراي اين طرح هستيم. جايي هم اگر نقصي وجود داشته باشد، بلافاصله آن را جبران مي‌كنيم و در كلان موضوع همه چيز پيش‌بيني شده و دقيق است.
وي تاكيد كرد: خواهش من از مردم اين است كه يك بار براي هميشه يك اقليت محض چند نفري را كه از فضاسازي‌ها سوء استفاده مي‌كنند، تنبيه كنيم تا اين اخلاق بد براي هميشه از فرهنگ ايران حذف شود. اگر با گران شدن يك كالا مردم آن را نخرند، ما بلافاصله جايگزين مي‌كنيم و برخوردي هم خواهيم كرد كه مردم شاهد آن باشند.
وي با بيان اين‌كه «به اندازه كافي مواد ضروري و مورد نياز مردم را ذخيره كرده‌ايم» تصريح كرد: همين الان در كشور به اندازه دو، سه سال كالا وجود دارد، اينها را گزارش‌هاي دقيق ما نشان مي‌دهد. در قضيه ارز مي‌خواستند اقدامي كنند؛ اما بلافاصله دولت وارد شد و الان مي‌گوييم آن‌قدر ارز داريم كه هر كس هرچقدر بخواهد به او مي‌دهيم. هركس مي‌خواهد حساب ارزي باز كند.
رييس‌جمهور با بيان اين‌كه «توان اقتصادي و توليد كشور بالاست» خطاب به بخش خدماتي گفت: اولا تشكر مي‌كنم از بخش خدماتي كه به خوبي همراهي كردند زيرا اساسا خود را صاحب كار مي‌دانند. صنعتگران، كشاورزان، اصناف و تجار همراهي خوبي داشتند، منتهي سفارش‌هايي در اين زمينه دارم. به هر حال بهتر است كه سود بيشتر را از فروش بيشتر داشته باشيم. قريب به اتفاق هم همين‌طور است، دولت در حد توان خود پيش‌بيني‌هاي لازم را صورت داده اما اصل اتكاي ما روي اراده صنعتگران، كشاورزان، اصناف و بازرگانان است.
وي ادامه داد: در فرهنگ ايراني اين وجود ندارد كه كسي از ناراحتي ديگران نان بخورد. آيا اگر فضايي در بازار ايجاد شود كه يك جنس را بيست تومان گران‌تر بفروشيم، اين بيست تومان حلال است؟ خوب نيست نان مشكوكي سر سفره برود.
وي با اشاره به بازرسي و نظارت در اجراي اين طرح نيز خاطرنشان كرد: هم اصناف و هم تعزيرات، سازماندهي‌هاي لازم را در اين زمينه انجام داده‌اند. ما مخلص همه هستيم؛ اما انبارها را بيرون مي‌ريزند. هفته قبل آمار برخي انبارها در عرض دو ساعت درآمد، البته گفتيم اول تذكر بدهند. به هر حال خود دولت به گونه‌اي عمل مي‌كند كه هركس بخواهد چنين كاري كند، با ضرر مواجه شود؛ چراكه نمي‌دانند چه زماني طرح را اجرا مي‌كنيم.
احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه «98 درصد نيازهاي كشور با توليد داخلي تامين مي‌شود» اظهار كرد: در جريان صادرات، واردات و توليد ما اتفاقي نيفتاده و هر بخش كه قيمت انرژي آن تغيير مي‌كند مورد محاسبه قرار گرفته است.
وي با اشاره به بخش حمل و نقل كشور، رانندگان را يكي از زحمت‌كش‌ترين اقشار جامعه برشمرد و ادامه داد: اين قشر خدمت بزرگي به جامعه ارائه مي‌كند و در واقع شريان ارتباطي كشور هستند. دولت براي اين قشر پيش‌بيني‌هاي لازم را صورت داده تا براي‌شان بيمه و حساب قرض‌الحسنه جهت گردش كار ايجاد كند و حداقل افزايش ممكن را هم براي‌شان پيش‌بيني كرده است.

نگفتن زمان به نفع طرح است
تا پايان سال‌400هزار واحد مسكن مهر آماده مي شود
كاهش خدمات دستگاه‌ها را به بهانه اجراي هدفمندي نمي‌پذيريم


رييس‌جمهور درباره سياست‌هاي دولت در حوزه مسكن با هدفمند كردن يارانه‌ها نيز با بيان اين‌كه «برنامه‌ها براي مسكن همچنان ادامه خواهد داشت» افزود: ما تا پايان امسال 400 هزار واحد مسكن مهر آماده خواهيم كرد تا شهريور سال آينده هم اين رقم به يك ميليون واحد خواهد رسيد و در اين زمينه مشكلي وجود ندارد.
وي گفت: در زمينه حمل و نقل شهري نيز بعضي شهردارها كمك مي‌كنند و اگر دستگاهي بخواهد با هدفمند كردن يارانه‌ها در خدمات دادن مثلا در حوزه حمل و نقل رفتارش را تغيير دهد، ما نخواهيم پذيرفت؛ چراكه در همه زمينه‌ها حساب و كتاب كامل را داريم. دولت هر سال به تمام شهرداري‌هاي كشور كمك مي‌كند و طبيعي است كه با هدفمند كردن يارانه‌ها بخشي از هزينه‌هاي شهرداري‌ها افزايش مي‌يابد كه دولت يا همزمان يا با چند روز تاخير آن را جبران خواهد كرد. اما اين‌ها نبايد بهانه‌اي شود كه خدمات به مردم كاهش يابد و يا بگويند كه عده‌اي كار نمي‌كنند.
وي با اشاره به اين‌كه «هدفمند كردن يارانه‌ها 25 سال است كه در كشور مطرح است و در چند قانون برنامه ديده شد، اما دولت‌ها به هر دليلي آن را اجرا نكردند» ادامه داد: امروز تفاهمي بين مجلس و دولت ايجاد شده و من هم از اين جا از نمايندگان مجلس تشكر مي‌كنم كه در اين زمينه همكاري‌هاي خوبي با ما داشتند. اين طرح يك طرح ملي است و همگان به ضرورت آن پي برده‌اند و دولت مصمم به اجراي آن است.
احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه «مخالفان اين طرح خيلي كم هستند» در عين حال گفت: اما آن تعداد كم هم دو انگيزه دارند؛ يا انگيزه آن‌ها سياسي است كه در اين صورت دولت هر كاري كند با آن مخالفت خواهند كرد. برخي افراد زماني به من نامه نوشتند و بر اجراي چنين طرحي تاكيد داشتند اما امروز مخالفت مي‌كنند. انگيزه بعدي سوء استفاده است. عده‌اي مي‌خواهند سروصدا كرده و شلوغ كنند تا سود خود را در چرخه اقتصاد ببرند كه مقابله با اين‌ها در دست مردم است. مردم نبايد به شايعه‌هايي مانند اين‌كه بگويند يك كالا، مثلا چاي ناياب شد، توجه كنند. چگونه چنين مي‌شود. ما هم‌اكنون به اندازه دو سال مصرف كشور چاي داريم. دولت در زمينه هدفمند كردن يارانه‌ها اطلاع‌رساني مي‌كند و صداوسيما هم به خوبي آگاهي‌بخشي مي‌كند. من هم مرتب در خدمت مردم هستم.
وي ادامه داد: برخي اين سوال را مي‌پرسند كه چرا دقيقه زمان اجراي اين طرح را نمي‌گوييد، من در پاسخ مي‌گويم كه اين هم طبق برنامه است، تا تبعات اجراي اين طرح به حداقل برسد تا آن عده‌ قليل كه به دنبال فضاسازي براي خود هستند ممكن است بهانه كنند و كالا را انبار كنند. مثلا ممكن است يك در هزار راننده‌اي باشد كه بخواهد 100 ليتر بنزين ذخيره كند تا چند وقت ديگر از بنزين ارزان قيمت استفاده كند اما چنين كاري خطرات فراواني را به همراه خواهد داشت اين در حالي است كه ما همه يك ملت هستيم و با هم حركت مي‌كنيم.
وي درباره‌ كنترل مصرف بنزين نيز گفت: اگر به همان شيوه قبل بنزين توزيع مي‌شد، هم‌اكنون ما 115 ميليون ليتر در روز بنزين مصرف مي‌كرديم در حالي كه اكنون اين رقم 65 ميليون ليتر است. اين در حالي است كه نه از سفرهاي مردم كاسته شده است نه مشكلي براي مردم ايجاد شد. ممكن است عده‌اي با هدفمند كردن يارانه‌ها به خاطر اين‌كه از من خوش‌شان نمي‌آيد مخالفت كنند. اشكال ندارد كه از من خوش‌شان نيايد اما بدانند كه اين طرح مال كشور و ملت است و استفاده بهتر از منابع و عزت و پيشرفت براي اين كشور است و همه بايد كمك كنيم كه به اهداف‌مان برسيم.


مردم همكاري كنند
جايي براي افزايش آن‌چناني قيمت‌ها وجود ندارد


وي با بيان اين‌كه «مي‌خواهم چند توصيه را به مردم در ارتباط با بحث هدفمند كردن يارانه‌ها داشته باشم» گفت: دولت افزايش هزينه‌هاي ناشي از هزينه نيروي انساني را تامين كرده و مي‌كند و بقيه بخش‌ها را نيز پشتيباني مي‌كند و مثلا براي قيمت كالاها با توجه به حمايتي كه دولت مي‌كند جايي براي افزايش آن‌چناني قيمت‌ها وجود ندارد.
رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: در مرحله اول براي دو ماه هشتاد هزار تومان در حساب مردم قرار داده شده است، براي برخي رقم هشتاد هزار تومان رقمي نيست، البته اميدواريم به جايي برسيم كه براي تمام مردم دنيا هشتاد هزار تومان چيزي نباشد، برخي نيز بزرگواري كرده‌اند و انصراف داده‌اند ولي براي عده زيادي رقم هشتاد هزار تومان رقم زيادي است؛ ماهي 40 هزار تومان براي هر فرد.
وي يادآور شد: ما خانواده‌هاي 22 نفره و 24 نفره در ايران داريم، البته تعدادشان آن‌چنان زياد نيست ولي خانواده هشت نفره و 9 نفره زياد داريم و با توجه به رقم 40 هزار تومان براي هر نفر، رقمي حاصل مي‌شود كه بايد دانست كه چگونه از اين پول استفاده كرد.
وي افزود: در اين مورد چند خواهش دارم؛ اين‌كه مردم تا شش ماه علاوه بر هزينه‌ها و مصرفي كه اكنون دارند، تقاضاي جديدي تعريف نكنند، مثلا نگويند پول كه آمده برويم پرده يا يخچال خانه را عوض كنيم، شما چندين سال تحمل كرده‌ايد شش ماه هم رويش و در واقع اجازه دهيد بازار با يك آرامش تعادل خود را حفظ كند و روند معمول حفظ شود.
احمدي‌نژاد ادامه داد: با اين پول مي‌توانيد سرمايه‌گذاري در بورس به صورت كوتاه مدت و دراز مدت بكنيد و در واقع خانواده‌ها بنشينند و صحبت كنند كه چگونه اين پول را هزينه كنند.
وي خاطرنشان كرد: از روزي كه قيمت كالاها تغيير مي‌كند از چند ساعت قبل از آن محدوديت برداشت از پول واريز شده از بين مي‌رود.
وي با تاكيد بر اين‌كه « مردم براي استفاده مناسب از اين پول برنامه‌ريزي كنند» گفت: اين پول براي بخش وسيعي از جامعه بيش از افزايش هزينه‌هايي است كه رخ مي‌دهد. در خرج پولي كه به حساب‌ها ريخته مي‌شود، خانواده‌ها صرفه‌جويي كنند. اگر پدر و مادرها صلاح مي‌دانند و شرايط خانواده اجازه مي‌دهد بخشي از اين پول را براي آينده بچه‌ها پس‌انداز كنند.البته ممكن است براي برخي از خانواده‌ها اين امكان وجود نداشته باشد.
رييس‌جمهور افزود: در واقع مردم پنج، شش ماه اجازه دهند كه اين طرح به صورت مناسب جا بيفتد و خواهيم ديد كه اتفاقي نمي‌افتد.
احمدي‌نژاد يادآور شد: موقعي كه قرار بود سهميه‌بندي صورت بگيرد برخي فكر مي‌كردند كه چه اتفاقي مي‌افتد، دنيا به آخر مي‌رسد! آشفته بودند، ولي چه شد؟
وي با اشاره به اهميت همراهي مردم در اين زمينه گفت: ما به گونه‌اي محاسبه و برنامه‌ريزي كرديم كه حداقل‌هاي ممكن را افزايش دهيم و اتفاق عجيبي رخ نمي‌دهد و در واقع اين يك گامي است كه مردم مصرف‌شان را كنترل كنند. مردم پنج، شش ماه اين پول را كنترل و مديريت كنند و اگر در گوشه‌اي اخلال ديدند و مشكلي ديدند همكاري كنند، به همكاران ما اين موضوع را اطلاع دهند تا مشكل حل شود.
وي با تشكر از ملت ايران ابراز اميدواري كرد كه با همكاري مردم اين قانون به بهترين نحو اجرا شود.


بيداري ملت‌ها زورگويان را عصباني كرده است
در لبنان برشي از قدرت‌ ملت‌هاي منطقه رخ داد
به دوران بلوغ انديشه انقلاب اسلامي نزديك مي‌شويم


به گزارش ايسنا، در ابتداي اين گفت‌وگو مجري برنامه تولد رييس‌جمهور را ـ كه ششم آبان بود ـ به وي تبريك گفت و ابراز اميدواري كرد كه حضور وي باعث خير و بركت در كشور شود و سپس در ارتباط با سفر لبنان و انعكاس‌هاي آن از رييس‌جمهور سوال كرد.
احمدي‌نژاد نيز در پاسخ گفت: انقلاب اسلامي انفجار نور و رحمت و در واقع اعلام آغاز پايان يك دوره سياه بود، در واقع با وقوع انقلاب اسلامي يك دوره سياه (دوره انديشه مادي) كه بر بشريت گذشته بود رو به افول رفت و ما شاهد افول انديشه مادي بوديم.
وي با اشاره به پيامدهاي انديشه مادي از جمله جنگ، برده‌داري، كينه‌توزي، تحقيرها ملت‌ها، فقر و فاصله طبقاتي، اظهار كرد: اين‌ها به خاطر اين بود كه اين انديشه باعث شده بود بشريت از حقيقت خود دور بيفتد. انقلاب اسلامي زمينه‌ساز بازگشت به حقيقت و اصل بشريت بود كه اين اصل مبتني بر عشق، محبت و روابط دوستي است.

ظاهر حرف ساده است؛ اما بايد توجه داشت كه اين صحبت‌ها در مقابل چه جرياني زده شد و اين‌كه ارتباط آن با قلب و فطرت انسان‌ها چگونه بود.با اين پيام ما شاهد يك عكس‌العمل و استقبال گسترده از سوي دلسوزان و آحاد مردم در دنيا بوديم و ما امروز به دوران بلوغ اين انديشه در سطح جهان نزديك مي‌شويم.
احمدي‌نژاد با اشاره به استقبالي كه مردم لبنان از وي داشتند خاطرنشان كرد: اين امر برشي بود از آن‌چه كه مثلا در اردبيل و گلستان و شهرهاي ديگر مي‌بينيم و هر جاي دنيا كه مردم آزاد باشند، همين حرف‌ها را مي‌زنند. در لبنان حتي مسيحي‌ها نيز آمده بودند و همان احساس مسلمانان را داشتند و گويي ما دوستان چند هزار ساله هستيم و دل‌ها يكي است.
وي با بيان اين‌كه «دولت‌هاي زورگو از آگاهي و بيداري ملت‌ها و بازگشت انسان‌ها به حقيقت‌شان عصباني هستند» در عين حال تاكيد كرد: عصبانيت و ناراحتي آن‌ها اين روند را تشديد مي‌كند و ملت‌ها به اين باور مي‌رسند كه حركت‌شان درست است و هرچه دولت‌هاي زورگو مخالفت كنند حركت ملت‌ها سريع‌تر مي‌شود و اين اتفاق يك هديه الهي است كه ملت ايران در اين ارتباط نقش مهمي را ايفا مي‌كند و به دست ملت ايران اعطا مي‌شود و نام ملت ايران در وسط آن است و مي‌درخشد.
وي با بيان اين‌كه «يك رابطه عاطفي عميق بين ملت ايران و ملت‌ها برقرار شده است» ‌ادامه داد: حتي در كشورهايي كه چندين هزار كيلومتر از ما فاصله دارند وقتي كه در آن‌جا نام ايران مي‌آيد، مردم آن احساس همدلي مي‌كنند. ما وقتي به كشورهاي ديگر مي‌رويم مردم احساس نزديكي و همبستگي مي‌كنند و خيلي راحت صحبت مي‌كنند، انگار با برادران‌شان صحبت مي‌كنند.
رييس‌جمهور با بيان اين‌كه «در اين ارتباط ما در ميانه راه هستيم؛ گرچه راه طولاني را طي كرده‌ايم» گفت: اما نقطه هدف، بالاتر، زيباتر و عزيزتر از آن‌چه كه مي‌بينيم هست و ان‌شاءالله به نقطه‌اي برسيم كه در زندگي بشر غصه‌اي وجود نداشته باشد و همه در آرامش و صلح زندگي كنند.
وي در مورد تبعات و اثرات اين سفر نيز گفت:‌ ابعاد اين سفر بسيار گسترده بود و جلسه‌ ديگري را مي‌طلبد كه در مورد آن صحبت كنيم. در مورد اين موضوع همه رسانه‌ها و ملت‌ها عكس‌العمل نشان دادند، بسياري از روسا پيغام دادند، تماس گرفتند و حضورا گفتند و در مورد اين اتفاق صحبت كردند.
وي افزود:‌ در واقع اين موضوع باعث پيوند هرچه بيشتر ملت‌هاي منطقه و همگرايي بيشتر بين ملت‌ها و دولت‌هاي منطقه شد و در واقع آن‌چه كه لبنان رخ داد برشي از قدرت‌هاي ملت‌هاي منطقه بود و در واقع اين قدرت به رخ دشمنان كشيده شد، معادلات سياسي منطقه عوض شد. سي تعبيري در برابر تعبيري كه غربي‌ها مبني بر اين‌كه خاورميانه بزرگ در حال ايجاد است و بحث‌هايي مانند زايمان و اين‌كه جنگ لبنان و غزه درد اين زايمان است، گفت خاورميانه بزرگ متولد شد، البته به دست ملت‌ها و در نقطه مقابل قدرت‌هاي فاسد.
احمدي‌نژاد ادامه داد: حضور مردم لبنان يك تجلي از ملت‌هاي منطقه بود و دشمنان فهميدند كه جايي در منطقه‌ ما ندارند، بايد از منطقه بروند و از ملت‌هاي منطقه عذرخواهي كنند و به فكر جبران باشند تا شايد ملت‌هاي منطقه آن‌ها را ببخشند.
وي خاطرنشان كرد: ما در واقع وارد فصل جديدي شديم و رهبر معظم انقلاب نيز تعبير خوبي در اين ارتباط به كار بردند و اتفاقي كه افتاد فصل جديدي در زندگي منطقه و جهان است.


جهان دو قدرت دارد؛ ايران و آمريكا
ايران ‌1404 قابل مقايسه با امروز نيست
موتور حركت ملت ايران روشن شده است


رييس‌جمهور درباره وضعيت توليد علم به خصوص بيوايمپلنت‌ها در كشورمان خاطرنشان كرد: مردم در جريان هستند؛ از كيسه جديدي كه به همراه بچه متولد مي‌شود، استفاده شده است. اين كيسه خواص زيادي دارد و براي درمان زخم‌هاي چشم استفاده مي‌شود. در اين زمينه اولين كشور دنيا هستيم كه آزمايش‌هاي‌مان صددرصد جواب داده است. بعد از ما آمريكاست كه با 80 درصد آزمايشات مثبت، در اين زمينه فعاليت مي‌كند.
وي با بيان اين‌كه «به نظر من موتور حركت ملت ايران روشن شده است» ادامه داد: وقتي ملتي خود را باور كند و اعتماد به نفسش را به دست آورد، آن هم ملتي مانند ملت ما كه داراي استعدادهاي كم‌نظير است، حركتش ديگر قابل اندازه‌گيري نخواهد بود. در سال 1404 ما دنياي ديگري خواهيم داشت كه قابل مقايسه با امروز ما نيست و ايران در نقطه متفاوتي قرار خواهد گرفت.
وي افزود: بعضي‌ها مي‌گويند هم‌اكنون دو قدرت در جهان وجود دارد؛ يكي ايران و يكي هم آمريكا. در آن زمان همه چيز عوض خواهد شد و ايران الهام‌بخش ملت‌ها خواهد بود و در تمام زمينه‌ها مانند رفاه، شهرسازي، معماري، هنر و ساير زمينه‌ها به جايي خواهيم رسيد كه قابل مقايسه با امروز نيست.
احمدي نژاد با اشاره به اين‌كه «من خود يك مهندس هستم و محاسبه مي‌كنم؛ منحني پيشرفت ملت ايران و شيب آن را كه مي‌بينم، اين مساله برايم روشن مي‌شود» ادامه داد: امروز در دنيا هيچ كس پيامي ندارد. اميدي در كشورهاي اروپايي و آمريكايي وجود ندارد. اعتماد به نفس‌ها از دست رفته است و در مقابل ايران سرشار از انگيزه و اميد و اعتماد به نفس است و من اين را به خوبي مي‌بينم. جوانان ما وقتي در مقابل‌شان قطعه‌اي قرار مي‌دهيم و مي‌گوييم كه اين را به ما نمي‌دهند، اعلام مي‌كنند كه آن را مي‌توانند بسازند. شما در نمايشگاه نانو ديديد كه دستاوردهاي جوانان ما خيره كننده بود.

ما با يك انقلاب علمي و انقلاب در نگرش در جامعه مواجه هستيم. امروز كودكان پنج ساله ما هم نگاه‌شان جهاني است و به افق بلند و تاريخي است. آن‌ها حرف‌هايي مي‌زنند كه ما دست‌مان هم به آن نمي‌رسد. هم‌نسل‌هاي ما افق و آرزوهاي‌شان چه بود، امروز بچه‌ها افق‌هاي‌شان هزار سال از ما جلوتر است. اين نشانه اعتماد به نفس و اراده است. ملت ما اراده كرده قله‌ها را فتح كند و خداوند هم گفته اگر ملتي چنين اراده‌اي كند، او را به قله‌ها خواهند رساند.


تحريم ايران مسخره‌ترين تصميم سياسي است


رييس‌جمهور درباره تحريم‌ها نيز گفت: كساني كه ما را تحريم كرده‌اند، اشتباه مي‌كنند. ملت ما از اين مرزها عبور كرده است و ديگر دست آن‌ها به دامن ملت ما نمي‌رسد. آن‌قدر دروغ درباره‌ ايران گفته‌اند كه خودشان هم باور كرده‌اند. فكر مي‌كنند ايران يك بيابان است و مردم همه گرسنه‌اند و در شرايط بدي زندگي مي‌كنند. اينان وقتي به ايران مي‌آيند تازه به هوش مي‌آيند و مي‌فهمند كه چه خبر است.
وي گفت: اينان نمي‌خواهند واقعيت‌هاي ايران را ببينند. تحريم ايران مسخره‌ترين تصميم سياسي اين سياست‌مداران دنياست. اينان ايران را نمي‌شناسند. ايران خيلي بزرگ‌تر از آن است كه در فكر اين‌ها بگنجد. ملت ما يك ملت صاحب تمدن و درون‌زاست و از آب و خاك انرژي توليد مي‌كند و دومين ذخاير انرژي دنيا را هم دارد. آن‌ها به توان، ادبيات و علم ما نياز دارند و چاره‌اي جز گفت‌وگو با ما ندارند. امروز هم كه مي‌گويند بياييد با هم گفت‌وگو كنيم ما به آن‌ها گفته‌ايم كه حاضريم كه گفت‌وگو كنيم اما در يك چارچوب مشخص.


1+ ‌5 عدالت و احترام در گفت‌وگوها را رعايت كنند


رييس‌جمهور در مورد گفت‌وگوي ايران با گروه 1+5 گفت: ما اهل گفت‌وگو در شرايط عدالت و احترام هستيم و اين موضوع را اعلام كرده‌ايم و معتقديم كه بايد عدالت و احترام در گفت‌وگوها رعايت شود البته از آن‌ها نيز خواسته‌ايم كه نظراتشان را در مورد برخي از مسائل بيان كنند.
وي ادامه داد: اگر مثلا آن‌ها قوانين را نمي‌پذيرند، با آن‌ها گفت‌وگو مي‌كنيم؛ اما شكل گفت‌وگو با كسي كه قوانين را مي‌پذيرد، با كسي كه قوانين را نمي‌پذيرد متفاوت خواهد بود.

1389/08/08 10-30-2010 23:35:07 8908-05529: كد خبر

Turkish authorities involved
in Hrant Dink’s murder,
Turkish politician says

Chief Editor of Agos newspaper Hrant Dink was killed as a result of policy carried out by the authorities, Alper Tas, leader of Turkish Freedom and Solidarity party, said in an interview with NTV TV channel.
He recalled that the party had already stated that Dink’s assassination was organized collectively. “State is involved in this case. One of those who legalized this crime is Deputy Prime Minister of Turkey Cemil Cicek. Istanbul’s governor, policemen and gendarmerie were also involved in this crime. Hrant Dink was killed as a result of policy carried out by the authorities,” he said.
Turkish politician also commented on the decision to try Dink’s murderer at a juvenile court, noting that the state turned a child into a killer. Therefore, it is more important to condemn the state and punish the guilty, rather than to try Samast, he added.

News from Armenia - NEWS.am

رییس جمهور در گفت وگوی تلویزیونی با مردم:
واریز یارانه های نقدی برای دو ماه است


در زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هیچ فشار سنگینی بر مردم مطلقا در راه نیست/همه کسانی که کالاها را انبار کرده اند، ضرر می کنند/تحریم ایران مسخره ترین کار سیاستمداران جهان است، زیرا ایران بزرگتر از آن است که در مغز کوچک آنها بگنجد.
ایلنا:- رییس جمهور واریز یارانه نقدی 81 هزار تومانی به حساب سرپرست خانوارها را علی الحساب و برای دوماه عنوان کرد. به گزارش خبرنگار ایلنا محمود احمدی نژاد در گفت وگوی تلویزیونی با مردم که از شبکه 1 سیما بعد از اخبار سراسری ساعت 21 پخش شد، توضیحاتی در خصوص دستاوردهای سفر به لبنان و اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها داد.
اهم سخنان رییس جمهور به این شرح است:
*در حال حاضر که دولت یارانه ها را به صورت عمومی توزیع می کند،
هر فردی که بیشترین مصرف را داشته با شد به تبع آن بیشتر از یارانه ها استفاده خواهد کرد حال آنکه هدف از توزیع یارانه، جبران ضعف برخی اقشار است.
* با توزیع عمومی یارانه، ثروت کشور را هدر می دهیم.
* دولت هیچگاه به دنبال حذف یارانه ها نبوده بلکه بدنبال توزیع درست آن است.
* بزرگترین نفع دولت از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها صرفه جویی بوده و در ثانی هر چیزی جای خود را یافته و مدیریت ها بالا می رود.
* در تنظیم این طرح دولت تمام توان کارشناسی کشور را به کار گرفت تا به نحو احسن اجرایی شود.
تلاش ما این است که با کمک و فعال کردن مردم درمدیریت، این طرح را اجرایی کرده و تولید ملی را افزایش دهیم.
* در زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها هیچ فشار سنگینی بر مردم مطلقا در راه نیست، اما با سازوکارهایی، باید شرایطی را پیش آوریم که مردم در مصرف صرفه جویی کنند.
* طرح هدفمند کردن یارانه ها، مردمی ترین طرح اقتصادی است که برای مردم، با کمک خود مردم و به نفع مردم خواهد بود.
* اقتصاد یک امر ملی است و آنهایی که این مسئله را فردی می دانند، در اشتباه به سر می برند.
* اجرای هدفمند کردن یارانه ها شدنی است و اصلا قرار نیست که زندگی ها به هم بریزد بلکه ما با اجرای این طرح بدنبال نظم دادن به زندگی ها هستیم.
* طرح هدفمند کردن یارانه ها در حال حاضر قانون بوده و باید آن را اجرا کرد و زمان اجرای آن هم به سال گذشته و به نام نویسی و افتتاح حساب ها باز می گردد.
* علت مرحله ای واریز کردن یارانه ها در حساب مردم، برای کنترل و مطمئن شدن از مسیر و شبکه است.
* کسانی که در این طرح ثبت نام نکرده و یا از دریافت آن انصراف داده اند به ما در اجرای این طرح کمک می کنند و فرصت داده اند که به قشرهای ضعیف تر کمک بیشتری شود.
* واریز یارانه های نقدی به حساب مردم، علی الحساب و برای دو ماه است.
* در هر بار قبل از اینکه ماه پایان پذیرد، قسط بعدی واریز خواهد شد.
* افرادی که از دریافت یارانه نقدی انصراف داده اند، میزان یارانه های انها میان دیگران توزیع خواهد شد و هرچقدر مردم دراین زمینه همکاری کنند، میزان علی الحساب یارانه ها بیشتر خواهد شد.
* مردم تا 6ماه تقاضای جدیدی درزندگی تعریف نکرده و آن پول را ذخیره و یا در بورس یا حساب پس انداز کوتاه مدت سرمایه گذاری کنند.
*اگر کسی بخواهد از حالت های نوسانی اقتصاد(مانند هدفمند کردن یارانه ها) بهره ببرد، ضرر می کند. از رئیس بانک مرکزی هم خواسته ام قیمت ارز را واقعی کند، البته قیمت را نمی گویم.
* بعضی ها از روی بی اطلاعی در مورد هدفمند مردن یارانه ها صحبت می کنند.
*از مردم می خواهم خودشان کار را مدیریت کنند. بیاییم برای همیشه افراد سوء استفاده کننده را تنبیه کنیم.
ماموران هم با تخلفات برخورد می کنند.
*به اصناف توصیه می کنم که سود بیشتر از طریق فروش بیشتر بدست آید.
* ماموران تمام انبارها را بیرون می ریزند و جلوی سوء استفاده ها را می گیرند.
هفته پیش در مدت دو ساعت آمار کالاهای تمام انبارها بدست آمد.
همه کسانی که کالاها را انبار کرده اند، ضرر می کنند.*
طرح مسکن مهر ادامه می یابد و مشکلی در آن بوجود نمی آید.
به شهرداری ها هم در زمینه حمل و نقل عمومی و افزایش هزینه ها کمک می کنیم.
* از نمایندگان مجلس به خاطر همکاری شان تشکر می کنند.
این طرح دو گروه مخالف دارد:
1- کسانی که انگیزه سیاسی دارند.
2- کسانی که می خواهند سوء استفاده کنند.
*بعضی ها می گویند چرا زمان اجرای هدفمندی یارانه ها را اعلام نمی کنید، در حالی که این روند شروع شده است. ممکن است کسی از من خوشش نیاید، بسیار خوب! آزاد است. اما این طرح متعلق به همه است.*همان روز اول گفتم، تحریم ها کاغذ پاره است، الان هم هست. شما در کوچه و بازار ببینید که چه کسی نسبت به این موضوع حساس است؟ ملت ایران از این مراحل عبور مرده است.
تحریم ایران مسخره ترین کار سیاستمداران جهان است، زیرا ایران بزرگتر از آن است که در مغز کوچک آنها بگنجد. از اول هم گفتم چاره ای جز گفت و گو ندارند، اما اگر در چارچوب قوانین بین المللی مذاکره نکنند، ما هم بگونه دیگری مذاکره می کنیم.* برای عده زیادی از مردم 40 هزار تومان یارانه نقدی رقم بالایی است.
* تلاش کردیم تا حداقل میزان ممکن در قیمتها افزایش بوجود آید.

1389/8/8 - 22:44:03

جاده مخصوص در آرزوي توقف توليد پرايد و ساخت خودروهاي جديد؛
خودروسازان در برزخ
وعده‌هايي كه عملي نمي‌شود


روا، آردي، 405 به دليل عدم رعايت استاندردهاي محيط زيستي در محدوده موسسه استاندارد براي توقف شماره‌گذاري قرار گرفتند/ گزارش‌هاي رسيده از موسسه استاندارد حاكي است كه بازهم خودروسازان نمي‌توانند استانداردها را رعايت كنند.
ایلنا:- دو سال و 6 ماه پيش بود كه احمد قلعه باني مديرعامل وقت سايپا از خروج پرايد از گردونه توليد تا سال 1390خبر داد و اين ترديد و تصور را ايجاد كرد كه اتفاقات حول و حوش مديران آبي پوش كيلومتر 14 به نارنجي پوشان مقابل نيز خواهد رسيد و با خروج اين خودرو همانند اتفاقي كه براي پيكان و ايران خودرو افتاد براي اين خودروساز كه در غياب پيكان صدر نشين بازار شده است خواهد افتاد.
در آن زمان احمد قلعه باني كه شايد تصور نمي‌‌كرد روزي سكاندار ايدرو و بعد از آن به وزارت نفت برود بعد از اين كه به سازمان گسترش و نوسازي رفت خروج پرايد را تائيد و گفت: بايد مسولان سايپا فكري به حال اين خودرو كنند از آن زمان تاكنون بحث خروج تعدادي از خودروها در دو گروه خودروسازي موجب شد تا دغدغه توليد خودروي جديد در ذهن مديران ايجاد و طرح‌ها و پروژه‌هاي جديد بر روي ميز اين دو خودروساز قرار گيرد.
البته از سال‌ها پيش بحث جايگزيني خودروي ارزان قيمت در دو خودروسازي مطرح شد و قرار بود بر پايه اين طرح‌ها تا سال 88 دو خودروي ارزان قيمت در اين دو خودروسازي توليد شود كه اين بحث نيز همانند ساير بحث‌هاي توليدي اين دو خودروسازي به فراموشي سپرده شد و مسولان اين دو قرار را بر اين گذاشتند تا با استفاده از همين توان فعلي و خطوط موجود خودروهاي فعلي را با سرو قيافه جديد به بازار عرضه كنند و اين شد بهانه‌اي براي سايپا كه به قانوني و حرفي كه قرار بود كمتر از 6 ماه ديگر پرايد را از گردونه توليدي خود خارج كند دهن كجي كرده و به توليد خودروهاي جديدي با پلت فرم پرايد مشغول است به گونه‌اي كه در نمايشگاه خودروي شيراز با افتخار از پرايد x11خود رونمايي كرد و مديرعامل و مدير فروش جديد سايپا نيز ارائه فيس ليفت‌هاي جديد از پرايد را بهانه‌اي براي ادامه توليد اين خودرو مي‌دانند و معتقدند چون استانداردهاي 51 گانه در اين خودروها قرار است لحاظ شود پس موردي براي جلوگيري ازتوليد اين خودروها نيست و حالا حالا بايد اين خودروها توليد شوند.
البته نعمت الله پوستين دوز كه بالاخره تواسنته است پروژه تيبا را از صفر تا 100 به اجرا در آورد نيز معتقد است كه اصلا پرايدي در سايپا توليد نمي‌شود و اينها خودروهاي جديد هستند نه پرايدهاي قبلي! اين نوع اظهار نظر از سوي مسولان دركنار توليد خودروهاي ديگر بر روي همين پلت فرم‌هاي موجود نشان داد كه مديران حاضر خودرويي هم مي‌خواهند سود خود را حفظ كنند و هم به فكر خودرويي هستند كه اگر قرار شد توليدات فعلي را حذف كنند فعلا تا دير زماني ديگر بر روي همان خط حاضر به نام ديگري توليد داشته باشند.
از سوي ديگر ترس از حذف پرايد از گردونه توليد ساپيا در كنار خروج زانتيا به عنوان دومين خودرويي كه از گردونه توليد سايپا حذف شد نگراني مسولان نارنجي پوش سايپا از حذف سهم قابل توجهي از بازار موجب شد تا براي تعديل نگراني از حذف اين سهم به فكر حركت چراغ خاموش براي جايگزين خودروي جديد براي اين دو باشند. البته ورود مينياتور يا همان تيباي امروزي و ايجاد خط توليد اين خودرو كه مانند تندر بعد از چند سال بالاخره در خيابان‌هاي مشهد گاز خورد از اقداماتي بود كه بتواند سايپا را همچنان در بازار حفظ كند. بنابراين نارنجي‌ها تنها به تعهد خروج زانتيا پايبند مانده‌اند و مي‌خواهند پرايد را با نامي ديگر توليد كنند.
البته آبي پوشان ايران خودرو نيز از اين قاعده بازار مستثني نيستند و اين خودروساز كه در سال‌هاي گذشته بارها ضربه تصميمات خروج خط توليد را خورده است بايد در سال آينده خودروهاي ديگري را نيز از خط توليد خود خارج كند، خودروهايي از جمله روا، آردي، 405 نيز به دليل عدم رعايت استاندردهاي محيط زيستي در محدوده موسسه استاندارد براي توقف شماره گذاري قرار گرفتند و قرار است با اولتيماتوم جديد موسسه استاندارد تنها تا پايان شهريور سال جاري شماره‌گذاري شوند و بعد از اين خوردوها در انبارهاي ايران خودرو خاك خواهد خودرو.
پيش از اين البته اگاهان ايران خودرويي از توقف توليد خط توليد خودروي آردي و روا خبر داده بودند. البته آبي پوشان كيلومتر 14همانند نارنجي پوشان از اين حذف خط توليد متضرر نخواهند شد چرا كه توليدات ديگر پژو هنوز در اين كارخانه ادامه دارد و بازار فروش ايران خوردو بر روي ساير مدل‌هاي توليداش متمركز است و ضرري كه از بابت حذف پيكان بر ايران خوردو وارد شد ديگر گريبان اين گروه را نخواهد گرفت.
البته چنانچه قانون حذف اين خوردوها عملي شود جاي بسي شكر است كه بالاخره يكي ازسكان داران وزارت صنايع و معادن توانسته تابوي حمله به خودروسازي‌ها را شكسته و قانوني را كه بارها زير پا گذارده شده بود را اجرايي كند چرا كه در دوسال اخير بارها موسسه استاندارد و پليس با خودروسازي‌ها براي اجراي قانون و مصوبات 51 گانه به چالش رسيده‌اند اما درنهايت به نظر مي‌رسد كه اين بار موسسه استاندارد براي پافشاري به مستقل بودن خود از وزارت صنايع و معادن لايه حفاظتي خودروسازان را پاره كرده و با فشار بر خودروسازان قصد دارد مصوبات خود را عملي كند.
به گفته كارشناسان دو ضعف انحصاري بودن و وابستگي مؤسسه استاندارد به وزارت صنايع از معضلات صنعت خودروسازي كشور است كه با اجباري شدن اجراي استانداردهاي 51 گانه براي خودروهاي توليد داخلي از ابتداي سال آينده خبرهاي رسيده حاكي از آن است كه چهار خودروي وانت پيكان، روآ، وانت مزدا و وانت نيسان قادر به پاس كردن اين استانداردها نيستند و از سال آينده توليدشان متوقف خواهد شد. هر چند طرح استانداردسازي صنعت خودرو از سال 76 استارت خورد، اما با توجه به مصوبه هيأت دولت،‌ استانداردسازي در صنعت خودرو از سال 89 اجباري مي‌شود كه به اين طريق مي‌توان سال 89 را سال استانداردسازي در صنعت خودرو ناميد.
اين در حالي است كه استانداردسازي در صنعت خودروي كشور با تأخير نيم قرني آغاز شده و با اين حال باز هم بايد اين امر را به فال نيك گرفت. خودروسازان داخلي كه طي چند دهه گذشته به لطف بالا بودن تعرفه و فعاليت در يك بازار انحصاري داخلي توانسته‌اند به تيراژ انبوهي از خودروهاي بي‌كيفيت دست پيدا كنند، در حال حاضر مصوباتي را پيش رو دارند كه چنانچه اجراي آن به تعويق نيفتد در نهايت موجب ارتقاي كيفيت خودروهاي داخلي مي‌شود. هر چند طي سال‌هاي گذشته مؤسسه استاندارد، راهور ناجا و سازمان محيط زيست كه مجوز شماره‌گذاري خودروهاي توليدي را صادر مي‌كنند، خودروسازان را به دليل پايين بودن كيفيت و همچنين عدم ايمني لازم خودروها بارها تهديد به توقف شماره‌گذاري كردند، اما ايده حمايت از صنعت داخلي تاكنون مانع از اجراي آن شده است.
اين در حالي است كه در اروپا خوروها موظف به پاس كردن يورو 5 هستند، اما توليدات داخلي كشورمان ظاهراً براساس استاندارهاي يورو 2 ساخته مي‌شوند، حال آن‌كه دستور العمل مؤسسه استاندارد مبني بر توقف شماره‌گذاري خودروهايي كه از ابتداي سال 89 موفق به اخذ استانداردهاي 51 گانه نشوند، ظاهراً جدي است و خودروسازان نيز اعلام مي‌كنند كه در حال به روز كردن توليدات خود و رعايت استانداردهاي لازم هستند، اما گزارش‌هاي رسيده از سيستم‌هاي كيفي مؤسسه استاندارد، باز هم بر نبود توان پاس كردن اين استانداردها تاكيد مي‌كنند هر چند بعد از اين ابلاغيه باز هم خودروسازان دست موسسه استاندارد را در حنا گذارده و اعلام كردند كه برخي از اين خودروها از گردونه توليد خارج شده و مابقي نيز استانداردها را پاس مي‌كنند.
1389/8/8 - 10:53 کد خبر : 158456