رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در گفتوگو با فارس خبر داد
كميته جمعآوري اسناد خسارات جنگ جهاني دوم
در ايران راهاندازي شد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از راهاندازي كميته جمعآوري اسناد خسارات جنگ جهاني دوم براي ايران در سازمان ميراث فرهنگي خبر داد.
حميد بقايي در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس اظهار داشت: در پي دستور رئيسجمهور مبني بر تشكيل ستاد پيگيري دريافت غرامات جنگ جهاني دوم در نهاد رياست جمهوري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اقدام به راهاندازي كميتهاي براي جمعآوري اسناد و مدارك خسارات ناشي از حضور متفقين در ايران تشكيل داده است.
به گفته وي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و موزه ملي ايران موظف به جمعآوري اسناد مرتبط با خسارات جنگ جهاني دوم در ايران شدهاند.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اينكه در حال حاضر200 صفحه مستندات از آثار حضور متفقين در ايران جمعآوري شده است كه به صورت كتاب منتشر خواهد شد، گفت: اسناد و مداركي كه در كميته جمعآوري اسناد جنگ جهاني دوم در سازمان ميراث فرهنگي جمعآوري ميشود به دبيرخانه ستاد پيگيري دريافت غرامات جنگ جهاني دوم در نهاد رياست جمهوري ارسال خواهد شد.
به گزارش فارس، حميد بقايي، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اواخر آذر سال گذشته نامهاي به رئيس جمهور ارسال كرد كه در بخشي از اين نامه يادآوري شده بود كه "در سوم شهريور 1320 و در خلال جنگ جهاني دوم، متفقين شامل آمريكا، روسيه و انگليس، بيطرفي كشورمان را در جنگ نقض نموده و ايران را به مدت حدود 5 سال به اشغال خود درآوردند. در جريان اين تهاجم سنگين شماري از سربازان و مردم عادي كشته و مقادير متنابهي از ادوات نظامي (كه جزء اموال و داراييهاي ايران محسوب ميشدند) از بين رفت. همچنين در مدت اشغال ايران، راهآهن، جادهها، اسكلهها و بنادر كشور و زيرساختهاي مهم براي ارسال آذوقه، اسلحه و مهمات به روسيه مورد استفاده آنان قرار گرفت و نقش و اهميت ايران تا به آنجا بود كه در كنفرانس تهران لقب پل پيروزي به ايران دادند. "
بر اساس توضيحات رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، در مقابل، سهم كشورمان از اين اشغال جز ويراني، مشكلات اقتصادي، قحطي، بيماري، زيانهاي مالي و معنوي و تحميل رژيم سرسپرده پهلوي بر ايران نبود.نهايتا با خاتمه جنگ و پيروزي آمريكا، روسيه و انگليس نه تنها هيچ گونه خسارت يا غرامتي بابت دوران اشغال و بهرهگيري از ظرفيتها و زيرساختهاي ارتباطي ايران، پرداخت نشد بلكه رژيم سرسپرده پهلوي نيز در كشور تثبيت شد.
در اين نامه تأكيد شد: حال با توجه به حجم خسارات مادي و معنوي وارده به ايران پيشنهاد ميشود كميتهاي متشكل از دستگاههاي ذيربط تشكيل تا با بررسي اسناد و مدارك موجود حجم خسارات وارده را به منظور تعيين ميزان غرامت مشخص نموده تا از طريق مراجع بينالمللي نظير سازمان ملل نسبت به تاييديه حقوق ملت ايران اقدام شود.
در پي ارسال اين نامه به رئيسجمهور، احمدينژاد در نامهاي خطاب به اسفنديار رحيم مشايي، مشاور و رئيس دفتر رييس جمهور دستور ارزيابي و پيگيري اين موضوع را صادر كرد. متن كامل اين نامه به شرح زير است:
"مظالم رفته بر ملتها در سده اخير توسط قدرتهاي استكباري بينالمللي از حد و شمار خارج است. آنان كه خود را در برابر ملت بزرگ و فرهيخته ايران، مدعي حقوق بشر ميشمارند، مسبب جنايات سنگين و تحميلات كمنظير و جنگ، اشغالگري، آدم كشي و سوءاستفاده فراوان بودهاند. جنگ دوم جهاني با هدف ايجاد تقسيمبندي جديد در جهان و اعمال مناسبات و نظامات تبعيضآلود و يكسويه راهاندازي گرديد. خسارات و فشارها را ملت تحمل كردند و منافع مادي و سياسي نصيب دولتهايي خاص گرديد. از جمله ملتهاي مظلوم ملت ايران است كه عليرغم اعلام بيطرفي در جنگ دوم، تحت اشغال قرار گرفت. در دوره اشغال از زيرساختها و امكانات و منابع ايران تا آن حد استفاده شد كه سران نظام سلطه در تهران،كشور ما را پل پيروزي ناميدند. در نتيجه اين اشغالگري خسارتهاي فراوان به حيثيت و جان و مال مردم و اقتصاد و تأسيسات كشور وارد آمده و عده فراواني به ورطه فقر افتادند. طي سالهاي طولاني برخي كه بيشترين منافع كسب كردند به بهانه جبران خسارات جنگ جهاني دوم مبالغ و كمكهاي هنگفتي دريافت كردند ولي ايران عزيز خسارتها را تحمل كرد و به دليل ضعف مديريت ناصالح وقت نسبت به احقاق حقوق ملت ايران اقدامي نشد. لازم است با تشكيل گروهي از صاحبنظران حقوقي، اقتصادي، تاريخي و سياسي و مسئولان مرتبط، ابعاد خسارات وارده به ايران در جنگ دوم جهاني و اشغال توسط سه كشور به اصطلاح فاتح اين جنگ را ارزيابي و استيفاي حقوق مسلم ملت را از مجامع جهاني پيگيري و نتايج را اعلام داريد. "
0 نظرهای شما:
Post a Comment