پزشکیان:
پیشگیری از شیوع اعتیاد نیازمند شناسایی گروه های آسیب پذیر است
تبریز - خبرگزاری مهر: نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس پیشگیری از شیوع اعتیاد را در گرو شناسایی گروههای آسیب پذیر جامعه دانست.
به گزارش خبر نگار مهر در تبریز، مسعود پزشکیان شامگاه یکشنبه در همایش نقش رسانه ها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در خصوص اهمیت رسانه ها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت: باتوجه به اینکه اعتیاد در جامعه همچون علف هرز با سرعت گسترش می یابد تا زمانی که بستر رشد آن به درستی شناخته نشود، نمی توان جلوی شیوع آن را گرفت.
وی ادامه داد: تا زمانی که تقاضای مصرف مواد مخدر در جامعه وجود داشته باشد، جلوگیری از عرضه آن به سادگی امکان پذیر نبوده و باید با تجمیع توانایی ها و امکانات برای جلوگیری از گرفتار آمدن جوانان در دام هولناک اعتیاد اقدام کرد.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه با دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در سطح جامعه نمی توان گام اساسی در پیشگیری از شیوع اعتیاد برداشت، اضافه کرد: خارج کردن این افراد از چرخه تولید تا مصرف مواد مخدر، مستلزم حل مشکلات مالی و معیشیتی آنان از طریق ایجاد فرصت های شغلی آبرومند است.
پزشکیان با تشریح نقش رسانه ها در حل مشکل فقر اجتماعی و بی خانمانی، یادآور شد: با در پیش گرفتن سیاستها و برنامه های مدون و منسجم باید برای برهم زدن توازن بازار عرضه و تقاضای موادمخدر به نفع تقاضا اقدام کرد.
وزیر اسبق بهداشت با بیان اینکه با دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در سطح جامعه نمی توان گام اساسی در پیشگیری از شیوع اعتیاد برداشت، اضافه کرد: خارج کردن این افراد از چرخه تولید تا مصرف مواد مخدر، مستلزم حل مشکلات مالی و معیشیتی آنان از طریق ایجاد فرصت های شغلی آبرومند است.
پزشکیان با تشریح نقش رسانه ها در حل مشکل فقر اجتماعی و بی خانمانی، یادآور شد: با در پیش گرفتن سیاستها و برنامه های مدون و منسجم باید برای برهم زدن توازن بازار عرضه و تقاضای موادمخدر به نفع تقاضا اقدام کرد.
وی با بیان اینکه شمار معتادان در زندانها زیاد است، خاطر نشان کرد: زندانی کردن آنان در کنار سایر زندانیها، موجب می شود غیرمعتادان نیز در این دام گرفتار شوند.
پزشکیان از تلاش برای شناسایی معتادن، اطلاع رسانی در خصوص پیامدهای سوء جبران ناپذیر اعتیاد برای گروههای در معرض خطر اعتیاد و کمک به معتادان برای ترک اعتیا از طریق منزلت بخشی به آنان در نزد افکار عمومی به عنوان برخی از توانمندیهای بالقوه رسانه ها در این ارتباط نام برد.
عملکرد مطبوعات در بررسی پدیده اعتیاد ضعیف است
در ادامه همایش، مدیر خانه مطبوعات آذربایجان شرقی، عنوان این همایش را حلقه گمشده مطبوعات و نهاد های آسیب شناس دانسته و گفت: رسانه ها و نهاد های آسیب شناس باید با همکاری یکدیگر برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از آسیبها اقدام کنند.
عارف گوزلی با بیان اینکه نقش قدرتمند مطبوعات در پیشگیری و یا وقوع آسیبها انکار ناپذیر است، اظهار داشت: مطبوعات به عنوان قدرتمند ترین نهاد، پیامهای خود را در قالبهای نوشتاری به مخاطبان خود انتقال می دهد که با همکاری نهادهای آسیب شناس و کارشناسان می توان این پایم ها را هدفدار کرد.
وی با ضعیف دانستن عملکرد مطبوعات علت آن را از یک سو در مطبوعات و از سوی دیگر در نهاد های آسیب شناس و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بررسی کرده و گفت: در مطبوعات انگیزه معنا داری برای پیشگیری آسیبهای اجتماعی وجود نداشته و موضوعات مطبوعات هدفدار نیست و یک نوشته بی هدف نمی تواند با مخاطب خود ارتباط برقرار کند.
گوزلی ادامه داد: با معرفی کارشناسان آسیب شناس و افراد علاقه مند در حوزه روزنامه نگاری از سوی نهاد های آسیب شناسی، خانه مطبوعات با گذاشتن دوره های روزنامه نگاری برای این اشخاص می تواند افراد متخصص را وارد این حوزه کرده و این چنین پیام ها در قالب های نوشتاری به صورت هدفدار ارائه می شود.
مدیر خانه مطبوعات تبریز اضافه کرد: پیام ها آنقدر به صورت کلیشه ای مطرح شده اند که پیام ها دچار شعار زدگی شده و باید به دنبال ارائه پیام ها به صورت غیر مستقیم بود.
وی همچنین هزینه های تعریف نشده در مطبوعات را از جمله معضلات مطبوعات دانسته و خاطر نشان کرد: نهاد ها به مطالب تولیدی مطبوعات ارزش نداده و هزینه های چاپ مقالات تولیدی در مطبوعات تعریف نشده و به آن هزینه ای تعلق نمی گیرد و این در حالی است که برای علم در دانشگاه ها سرمایه گذاری می شود.
گوزلی تشکیل کار گروه توسط نهاد ها و مطبوعات و بررسی انتظارات نهاد ها از مطبوعات، اجرای طرحهای پژوهشی بین رسانه ها و نهادهای آسیب شناس از جمله اهداف قابل اجرای این همایش دانست که باید در مراحل بعدی پیگیری شود.
هشت میلیون ایرانی درگیر مواد مخدر هستند
در ادامه همایش، جانشین شورای ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در استان آذربایجان شرقی دو میلیون نفر به صورت تفننی و یا حرفه ای در گیر اعتیاد هستند که با منظور کردن خانواده های آنان این تعداد به هشت میلیون می رسد.
آقایی نقش رسانه ها را مهم و تاثیر گذار ارزیابی کرده و اظهار داشت:اصحاب رسانه با ارائه راهکار، آگاهی دادن، تصحیح عقاید غلط و خرافاتی و از بین بردن افکار اعتیاد زا در طولانی مدت میتواند در رفتارها تعییر مثبتی ایجاد کنند.
وی در تشریح نگرشهای اعتیاد زا گفت: اعتقاد به ایجاد تعادل عاطفی از طریق مصرف مواد مخدر، ایجاد لذت و هیجان، افزایش قدرت و آرامش، رفع بی حوصلگی و تنش با مصرف مواد مخدر از جمله نگرش های اعتیادزا هستند که جوانان را به صورت ناخود آگاه به سمت اعتیاد می کشاند.
آقایی در انتقاد به رسانه ها گفت: رسانه ها گاه به صورت طنز به مقوله اعتیاد می پردازند که این موضوع مخالف حقیقت اعتیاد بوده و از سوی دیگر در ترغیب کننده بوده و انگیزه مصرف مواد را در جوانان افزایش می دهد.
تاریخ انتشار، تهران: ۱۰:۱۴ , ۱۳۸۹/۰۳/۰۳
0 نظرهای شما:
Post a Comment