تحريم هاي يكجانبه ايران براي تجارت آمريكا بسيار گران تمام مي شود

گروه هاي تجاري آمريكا:
تحريم هاي يكجانبه ايران براي تجارت آمريكا
بسيار گران تمام مي شود


خبرگزاري فارس: گروه هاي تجاري آمريكا ضمن ابراز نگراني از لايحه تحريم يك جانبه كنگره آمريكا اعلام كردند: تحريم هاي يكجانبه امتياز بازار ايران را در اختيار رقبا مي گذارد و براي تجارت آمريكا بسيار گران تمام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از بولتن رسانه هاي بيگانه سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي، راديو فارسي آمريكا اعلام كرد: گروه هاي تجاري با پشتيباني از تلاش هاي دولت آقاي اوباما براي كسب حمايت بين المللي براي دور جديدي از تحريم هاي چند جانبه عليه ايران، به دليل ادامه برنامه هاي هسته اي آن كشور از زماني كه در لايحه تحريم يك جانبه در دست تدوين قانونگذاران به كار برده شده است ابراز نگراني كرده است و مي گويند كه اين اقدام كنگره هم مي تواند به شراكت كمپاني هاي آمريكايي با شركت هاي خارجي لطمه زده و امتياز بازار را در اختيار شركت هاي رقيب در آن سوي آبها هم قرار دهد كه كنگره آمريكا كنترلي بر داد و ستد آنان با ايران ندارد.
دانا هيو رئيس اتاق بازرگاني آمريكا روز جمعه به خبرنگاران گفت كه شكي نيست كه به مسئله ايران بايد پرداخته شود اما او ترجيح مي دهد كه اين امر از طريق بين المللي صورت گيرد تا اقدام يك جانبه از سوي آمريكا به اعتقاد دانا هيو تحريم هاي چند جانبه كه همه از آن حمايت مي‌كنند به نفع جامعه تجاري آمريكا خواهد بود. به گزارش راديوي آمريكايي، اين ديدگاه همان مسيري است كه دو تن از رهبران كنگره، هاوارد برمن و سناتور كريستوفر داد هفته پيش هم اعلام كرده اند. اين دو كه روساي مشترك كميته مشترك تدوين مصوبه نهايي تحريم هاي جديد عليه ايران هستند اعلام كرده اند كه لايحه تحريم هاي جديد را تا پايان ماه جاري متوقف مي كنند تا اين امكان را در اختيار دولت آمريكا قرار دهند كه بتواند با همگامي روسيه و چين قطعنامه تحريم هاي جديدي را در شوراي امنيت سازمان ملل متحد عليه ايران به تصويب برساند. بنابر اين گزارش، در همين حال هم گروه هاي تجاري آمريكايي هم معتقدند كه اين قانون براي تجارت آمريكا بسيار گران تمام خواهد شد زيرا مي تواند شركت هاي آمريكايي را از داد و ستد با شركت هايي كه در صنايع نفت و گاز ايران همكاري مي كنند بازدارد. رييس اتاق بازرگاني آمريكا بر اين اعتقاد است كه لايحه جديد بايد به رييس جمهوري حق انعطاف بيشتري بدهد تا بنا به صلاحديد درمورد اين شركت ها تصميم گيري كرده و راه گريزي را در اختيار داشته باشد.
نكته: شايد پس از موافقت تهران با مبادله اورانيوم در خارج از مرز‌هاي ايران، اصرار آمريكا و ديگر اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل بر صدور قطعنامه جديد عجيب به نظر رسد. به همين علت شاهد انتشار گزارش جديد آژانس بين المللي هسته‌اي درباره ايران از سويي و طرح مطالبي درباره برخورداري تهران از بيش از دو هزار كيلو اورانيوم با غناي سه و نيم درصد از سوي ديگر هستيم. اين ادعا‌ها به نوعي تلاشي است براي توجيه آن اصرار غير منطقي و غير عقلايي. با اين حال، ‌آنچه به نظر مي‌رسد در وراي صدور قطعنامه تحريمي ضد ايراني و توجيه آن از طريق انتشار گزارش آژانس وجود دارد، بهره‌برداري غرب از شرايط سياسي داخلي كشور در آستانه سالگرد دهمين انتخابات رياست جمهوري، براي فشار مضاعف بر دولت، علاوه بر فشار‌هاي سياسي داخلي و زمينه سازي براي گرفتن امتيازات هسته‌اي و منطقه‌اي بيشتر از تهران است كه هشياري مسئولين و گروه‌هاي سياسي معترض را مي طلبد.

0 نظرهای شما: