افراد مبتلا به آرتروز از مصرف چربي‌هاي اشباع پرهيز كنند

يك متخصص تغذيه در گفت‌و‌گو با فارس:
افراد مبتلا به آرتروز از مصرف چربي‌هاي اشباع پرهيز كنند


خبرگزاري فارس: يك متخصص تغذيه گفت: افراد مبتلا به آرتروز از مصرف چربي‌هاي اشباع، روغن‌هاي هيدروژنه يا جامد، غذاهاي پرچرب، سرخ كرده و شكر پرهيز كنند.
سيد ضياءالدين مظهري در گفت‌و‌گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: آرتروز يك بيماري پيشرونده و مزمن است كه درمان قطعي ندارد و به نظر مي‌رسد در بسياري از موارد اولين مرحله اصلي در درمان آرتروز رساندن وزن به حد ايده‌آل است. زيرا وزن اضافي باعث ايجاد فشار روي مفاصل و در نتيجه تشديد عوارض آرتروز مي‌شود. وي گفت:10 تا 35 درصد مبتلايان به آتروز به يكي از انواع مواد غذايي مصرفي حساسيت دارند. اين افراد 4 تا 10 ساعت پس از مصرف ماده غذايي كه به آن حساسيت دارند، دچار ناراحتي مي‌شوند و عوارض بيماري‌ در آنها گسترش و شدت پيدا مي‌كند. اين متخصص تغذيه افزود: شناخت و حذف اين مواد از رژيم غذايي اهميت زيادي دارد و آمارها نشان داده‌اند كه40 درصد از مبتلايان به آرتروز به سوء تغذيه مبتلا هستند. مظهري اضافه كرد: افراد مبتلا به آرتروز چربي‌هاي اشباع، روغن‌هاي هيدروژنه يا جامد، غذاهاي پرچرب، سرخ كرده و شكر را مصرف نكنند، به دليل اينكه كه اين مواد غذايي با ايجاد اسيديته بالاي محيط داخلي مفاصل موجب درد بيشتري در مفاصل و در نتيجه التهابات آنها مي‌شوند. وي گفت: حذف مهاركننده‌هاي جذب كلسيم نظير گوشت قرمز، لبنيات، تخم مرغ، قهوه، اكثر شيريني‌ها و نمك اضافي، غذاهاي داراي اگزالات بالا مثل اسفناج، زغال اخته، آلوها و ريواس، غذاهاي ايجادكننده تورم مانند تمام ‌چربي‌هاي حيواني، لبنيات، دانه‌هاي چرب و كره گياهي در كنترل اين بيماري مؤثر است.

0 نظرهای شما: