در گفتگو با مهر عنوان شد:

در گفتگو با مهر عنوان شد:
تاخت و تاز مسکن سازان
در زمینهای مرغوب کشاورزی دماوند
استان تهران - خبرگزاری مهر: ساخت و سازهای بی رویه در زمینهای کشاورزی دماوند و برخی کمبودهای دیگر این منطقه، کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است. به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، کشاورزی همواره در زمره فعالیتهای اصلی اقتصادی اهالی شهرستان دماوند بوده و باغات سیب، کشتزارهای سیب زمینی و سایر محصولات مرتبط نظیر عسل توجه بسیاری از افراد را در سطح کشور به خود معطوف کرده است
اما باید توجه داشت که لازمه توسعه در زمینه های کشاورزی وجود خاک مناسب و آب کافی است ولی در چند ساله اخیر نگرانی از کمبود آب، هجوم خانه سازی به اراضی مرغوب کشاورزی و فقدان سردخانه تاثیراتی منفی بر روی این بخش مهم از اقتصاد شهرستان دماوند گذاشته است.
صیانت از خاک کشاورزی نیازمند عزمی ملی است
در عین حال در برخی از مناطق شهرستان دماوند مشاهده می شود انجام ساخت و سازها بدون ضابطه و توجه به نوع خاک موجود صورت گرفته و این روند مرگ تدریجی کشاورزی را موجب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند در خصوص تغییر کاربری اراضی کشاورزی خاطرنشان کرد: اداره جهاد کشاورزی تنها نهاد متولی حفظ و صیانت از زمینهای کشاورزی نیست و سایر دستگاه های مدیریت شهری نیز در این امر مهم دخیل هستند زیرا 70 درصد زمینهای کشاورزی شهرستان دماوند در حریم شهری قرار گرفته و مسئولان موظف به نگهداری زمینهای کشاورزی و مقابله با پیشرویهای بی ضابطه در آنها می باشند.
مرتضی امیری ادامه داد: بیان این مطلب که تدابیر انجام شده توسط جهاد کشاورزی به منظور جلوگیری صد در صد از تغییر کاربری ثمربخش بوده صحیح نیست اما با نگاهی کلی می توان گفت تاکنون در این زمینه توفیقی نسبی حاصل شده است.
70 درصد زمینهای کشاورزی دماوند درجه یک است
وی 70 درصد از 17 هزار هکتار خاک زمینهای کشاورزی شهرستان دماوند را درجه یک اعلام کرد و افزود: در شهرستان دماوند خاک درجه دو و حتی سه نیز موجود است که باید ترجیحا هر نوع ساخت و سازی در این نقاط صورت گیرد تا پتانسیل مناسب کشاورزی این شهرستان دچار نابودی نشود.
این مسئول از انجام مطالعه و تهیه نقشه انهار و چاههای شهرستان دماوند خبر داد و عنوان کرد: تهیه طرحهای مربوط به انجام عملیاتهای آبرسانی شهرستان دماوند توسط جهاد کشاورزی صورت گرفته که با تخصیص اعتبار آماده انجام است.
هوای بهاری نگران کننده تر از کم آبی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند همچنین درخصوص معضل کم آبی و اثرات آن بر کشاورزی این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: اداره جهاد کشاورزی شهرستان دماوند پیش از آنکه دغدغه کاهش نزولات آسمانی را داشته باشد نگران هوای بهاری کنونی است.
امیری ادامه داد: بالا بودن میانگین دمای هوای این برهه از سال، خطر تغییر فیزیولوژیکی گیاهان به سمت بهاری شدن را افزایش داده و این بیداری زودرس پیامدی جز سرمازدگی و اتلاف شکوفه ها را در پی نخواهد داشت.
این مسئول، شهرستان دماوند را به دلیل وضعیت آبرفتی منابع زیرزمینی، خشک دانست و افزود: به رغم هوای مناسب و پاکی که در این شهرستان موجود است کمبود آب در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی در صف اول مشکلات قرار دارد.
وی یادآور شد: برای تامین آب شهرستان دماوند در حوزه های مختلف سالیانه سه تا چهار میلیون متر مکعب برداشت منفی از آبهای فسیلی صورت می گیرد و این بدین معنی است که بیش از تزریق طبیعی آب به بسترهای زیرزمینی عمل استحصال در رابطه با آن انجام می شود.
امیری در پایان انجام پرژه هایی نظیر 50 کیلومتر پوشش انهار، 40 کیلومتر لوله گذاری برای انتقال آب چاه ها، اجرای 350 هکتار آبیاری قطره ای و پنج هزار هکتار آبیاری تحت فشارباغات را به عنوان عملکرد جهاد کشاورزی در راستای استفاده بهینه از منابع محدود آب شهرستان دماوند بر شمرد.
منطقه دماوند به لحاظ برخورداری از شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسب و نیز خاک حاصلخیر در سالیان دراز از کشاورزی پر رونقی برخوردار بوده است و به نظر می رسد باید مسئولان توجه ویژه ای به حل مشکلات کشاورزی این منطقه داشته باشند.
تاریخ انتشار، تهران: ۰۸:۳۷ , ۱۳۸۸/۱۱/۱۳

0 نظرهای شما: