كشف چشمك مطبوعاتي و خليج در نشست خبري احمدي‌نژاد

حاشيه‌هاي كنفرانس مطبوعاتي رئيس‌جمهور
كشف چشمك مطبوعاتي و خليج در نشست خبري احمدي‌نژاد
خبرگزاري فارس: احمدي‌نژاد در پايان گفتگو، نامه‌هاي مردمي كه خبرنگاران به نمايندگي از مردم به رئيس قوه مجريه مي‌دهند را از آنان گرفت و البته به خاطر حافظه بسيار خوب خود، سراغ پاسخ برخي از نامه‌ها را نيز از اهالي رسانه جويا شد
. به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمود احمدي‌نژاد در دومين نشست خبري خود پس از انتخاب به عنوان رئيس‌جمهور، به گفتگو با رسانه‌هاي داخلي و خارجي پرداخت. * صف؛ صفت مشترك تمام برنامه‌هاي رسمي است، مشروط به آنكه مدعوين بيش از يك رقم باشند. پس تصور كنيد حضور بيش از 120 خبرنگار و تصويربردار داخلي و خارجي، قطعا واجد اين صفت خواهد بود كه البته شامل تحويل وسايل، ورود به سالن و نوشتن نام براي طرح سوال بود. * اولين نكته پس از ورود به سالن كنفرانس، بنر قديمي جامانده از نشست مشترك دولت و مجلس است كه هنوز پشت سر سخنران خودنمايي مي‌كرد.
مسئولان برگزاري نشست خبري، با تلاش فراوان توانستند بنر جديد را راس ساعت 15:30 (كه زمان شروع رسمي برنامه بود) به سالن برگزاري نشست برسانند. با توجه به نصب سريع و كمك مسئولاني همچون جوانفكر مديرعامل ايرنا ، احمدي‌نژاد 15:45 قدم به كنفرانس خبري گذاشت. * مراسم تعويض بنر، خيلي به تصويربرداران مزه داد و تاخير در شروع رسمي برنامه را از يادها برد. در بنر گل و بلبل و ... هم بكار رفته بود و حسابي لطيف بود. * آقاي شماره 2 گفتگوي ويژه خبري يعني عنادي، مجري برنامه بود.
البته صالحي مرام معاون ارتباطات دفتر رئيس‌جمهور كه مسئوليت نوبت دادن به سوال پرسيدن رسانه‌ها را بر عهده داشت و يك آقاي ديگر كه آقاي مترجم مي‌ناميدنش، نيز در كنار عنادي بودند. آقاي مترجم با يك نفر ديگر مرتبا جاي خود را عوض مي‌كردند تا خبرنگاران خارجي تمام وقت ترجمه سخنان رئيس جمهور را بشنوند. * رئيس جمهور وارد شد. طبق معمول همه حاشيه نويسي‌ها، به صداي شاترها مي‌پردازيم. البته دست احمدي نژاد كه به سمت تصويربرداران بلند شد، صداها بيشتر هم شد. * عنادي كه معمولا در استوديو مزاحمي ندارد، اين بار اطراف خود را پر از خبرنگار و تصويربردار مي ديد. لذا يك تپق هم خرج كرد و يادش رفت كه از قاري بخواهد قرآن بخواند. هرچند سريعا موضوع را با چند جمله رابط، فيصله داد. * احمدي نژاد هم با تبريك حلول ماه ربيع الاول، سخنان خود را آغاز و ماموريت مهم پيامبران الهي را تشريح كرد.
"اين ملت تصميم خود را براي رسيدن به قله‌هاي پيشرفت و سعادت گرفته است ". اين جمله كه محور سخنان احمدي‌نژاد به شمار مي‌رفت، فرمايشي از رهبر معظم انقلاب بود كه در بنر پشت سر رئيس‌جمهور درج شده بود. * سوال اول تحريمي بود. شبكه خبر پرسيد. جواب: دوست نداريم، اما مهم نيست ! * محض اطلاع اينكه، يك ليوان خالي جلوي سه آقاي مترجم، رتبه بند و مجري بود. حتما مي‌دانستند در گرماي سالن سربسته نشست خبري، نيازي به آب ندارند. * آقايان ....، ....، دادخواه معاون دفتر رئيس جمهور، ثمره هاشمي و جوانفكر و .... در رديف اول نشست خبري كه روي صندلي هاي آن برگه "رزرو " قرار داده شده بود، نشسته بودند. تعجب نكنيد، ما هم اسم آنها را نمي دانستيم. * چند دقيقه‌اي بود كه احمدي‌نژاد صحبت مي كرد و عكاساني كه به زحمت، سينه‌خيز بين صندلي ها در تردد بودند، سوژه اي نداشتند. كمك رسيد و يك خبرنگار خارجي پيدا شد.
هنوز هدفن از زير گل هاي اركيده جلوي احمدي نژاد نمايان نشده بود كه همه شروع كردند به شكار صحنه. محفل گرم شد دوباره. * حيف نشست خبري رئيس‌جمهور باشد و يك سوال بپرسيد. احمدي نژاد در ابتداي پاسخ به سوالات، با بيان جمله "پارتي بازي نداريم " آب پاكي را روي دست همه رسانه‌ها ريخت. هرچند در ادامه، خبرنگاران تلاش كردند اين قانون را دور بزنند اما رئيس‌جمهور با دادن اخطارهاي قانوني، راه را بر همگان بست. * هدفمند كردن يارانه‌ها، موضوع مهمي بود كه استارت سوال درباره آنرا حسين رنجبران خبرنگار رسانه ملي زد. * پرس تي وي انگليسي زبان هم كه اين كنفرانس خبري را زنده پخش مي‌كرد، به زبان فارسي از رابطه با انگليس پرسيد. احمدي‌نژاد هم چند ضد حال اساسي به اين كشور زد؛ كمي دل مردم خنك شد. * مشايي! روزنامه ابتكار كه به قيد قرعه‌اي كه خيلي‌ها از جمله فارس به آن ايراد داشتند، سوال خود را به اين مسئله اختصاص داد.
احمدي‌نژاد هم از منتقدان خواست منطقي نقد كنند و مشايي را صاحب انديشه‌اي زلال دانست كه البته از نظر وضع مالي پاك پاك است. رئيس جمهور از آنهايي كه به جاي گلايه از دست اندازي به بيت المال، مرتبا به موضوعات حاشيه‌اي مي‌پردازند نيز انتقاد كرد. * سي ان ان كه خبرنگار با سابقه‌ ايراني خود را فرستاده بود، ترجيح داد برعكس روال رسانه‌هاي خارجي، سوال خود را فارسي بپرسد. هرچند سوال آنها به نقل از خبرگزاري فارس و با كمي شيطنت همراه بود، اما رئيس شوراي عالي امنيت ملي جواب خوبي به او داد. در آخر هم خطاب به غربي‌ها گفت: "اگر اهل كل كل هستيد، ما هم هستيم. " * ايرنا مي‌خواست پارتي بازي كند و آن قانون فوق را كمي تبصره بزند كه احمدي‌نژاد با اشاره به حضور جوانفكر مديرعامل آن، لبخندي زد و تنها يك سوال را پاسخ داد. * الجزيره انگليسي با شور و حرارت سوال خود را درباره نظرات هيلاري كلينتون در سفر به قطر مطرح كرد. حتي كساني كه انگليسي نمي‌دانستند هم از اين شور و حرارت فهميدند قضيه جدي است. اما رئيس‌جمهور با لبخند گفت كه ما سخنان اين خانم را جدي نمي‌گيريم.
پس از بيان چند آمار از نظامي گري دولت آمريكا، احمدي‌نژاد يك فن ديپلماتيك به كار برد و با گفتن يك متلك، جواب رجز خواني وزير خارجه آمريكا را داد. * روزنامه فرهنگ آشتي كه چندي پيش از سوي هيئت نظارت بر مطبوعات، لغو مجوز شده بود و با حكم دادگاه، به عرصه رسانه بازگشت، درباره سياستهاي رسانه‌اي دولت و سخت گرفتن بر آنها سوال كرد. احمدي‌نژاد هم پاسخ تفصيلي به اين مسئله داد و توضيح داد كه اين هيئت، زير نظر دولت نيست و از 7 عضو آن، تنها 2 نفر از طرف دولت تعيين مي‌شوند. هر چند كشمكش خبرنگار و رئيس‌جمهور منجر به بيان چند جمله ديگر نيز شد. * اهالي رسانه كه از تلويزيون اين بخش از گفتگو را ديده‌اند تعريف مي‌كنند كه آن خانم خبرنگار، هنگامي كه از بسته شدن 5 روزنامه توسط دولت سخن گفته، پيش از آنكه توضيحات احمدي‌نژاد درباره بي ارتباط بودن توقيف مطبوعات به دولت و بيان مواد قانوني اين استدلال را بشنود، چشمكي را به يك خبرنگار ديگر كه در كنار او بوده، زده است. الله اعلم كه اين چشمك ربطي به تلاش براي مرتبط دانستن دولت با تعطيلي مطبوعات داشته يا نه.
* مردوخي، خبرنگار معروف هم تا آمد شعر و سخنراني را آغاز كند، با همان اخطار قانوني احمدي‌نژاد مواجه شد. هرچند او تلاش كرد با بيان جملاتي، احمدي نژاد را در جواب دادن تحريك كند. * خبرنگاري از نحوه اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها پرسيد. احمدي‌نژاد هم از بي اطلاعي او از ميزان مبالغ در نظر گرفته شده در اين قانون بهره برد و جوابي محكم به او داد. * سوال از رابطه ايران و مصر، پيام 22 بهمن و آلودگي هواي تهران هم بود. كم كم به ساعت 18 كه زمان پايان نشست خبري بود، مي‌رسيم. عده‌اي از اهالي رسانه‌ها محل را ترك كرده اند تا موارد مهم را سريعتر منعكس كنند. 15 دقيقه هم وقت اضافه در نظر گرفته مي‌شود. * خبرنگار خبرگزاري زنان هم درباره ارتقاي مركز زنان و خانواده رياست جمهوري به معاونت رئيس جمهور سوال كرد. احمدي نژاد ابتدا از اينكه زنان هم خبرگزاري دارند، خوشحال شد و البته گفت كه 50 درصد جامعه يعني مردان، حتما تابع نظر زنان هستند. به مذاق ايونا خوش آمد. * باشگاه خبرنگاران گلايه كرد از چينش سوال پرسيدن خبرنگاران. گفت كه اولين نفر اسم نوشته و اولين از آخر شده.
سوالش "ايران هراسي " بود. * سوال خبرنگاري عرب، با كراوات خودنمايي كرد. با آنكه اهالي رسانه نتوانستند مترجم عربي بيابند اما ظاهرا او كلمه خليج را به كار برد. اي كاش بيشتر مراقب ميراث تاريخي مان در نشستي به اين مهمي باشيم. * حيات از ايثارگران پرسيد. احمدي نژاد هم گفت: "ما خود را فداي ايثارگران مي‌كنيم. " * راستي ديروز آغاز سال نو چيني بود. خبرنگارش با دست تكان دادن و بالا و پائين پريدن توانست نوبت طرح سوال بگيرد. احمدي نژاد هم اين روز را تبريك گفت و گفت كه مردم دو كشور، سنت‌هاي نزديك به هم فراواني دارند. آرزوي دوستي و آرامش براي چيني ها هم كرد. * با سوال آر تي ال ضد روسيه به طور رسمي و چند سوال درباره امنيت اقتصادي در كشور و سياسي شدن فضاي جامعه به طور غير رسمي، كنفرانس رئيس جمهور پايان يافت. * احمدي‌نژاد در پايان گفتگو، نامه‌هاي مردمي كه خبرنگاران به نمايندگي از مردم به رئيس قوه مجريه مي دهند را از آنان گرفت و البته به خاطر حافظه بسيار خوب خود، سراغ پاسخ برخي از نامه ها را نيز از اهالي رسانه جويا شد. چند دقيقه‌اي تلاش براي گفتگوي اختصاصي با رئيس‌جمهور، پايان اين نشست خبري بود.

0 نظرهای شما: