رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان:
شيوع سرطان در ايران به سرعت در حال افزايش است
خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان گفت: شيوع سرطان در كشور با سرعت در حال افزايش است اما مشكل بزرگ ديگر كه علاوه بر اين وجود دارد، سن پايين جمعيت مبتلايان به سرطان است
. رحيم سروري زنجاني امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار داشت: تخمين زده ميشود حدود پنج سال ديگر جمعيت بيماران سرطاني كشور ما جوانتر از جمعيت كشورهاي اروپايي و آمريكايي باشد و علاوه بر اين استراتژيهاي درماني مناسب كه هم اكنون در كشور ما و استان زنجان در حال انجام است، اصل مهم در درمان موفقيتآميز سرطان، تشخيص زودرس آن است كه بايد اين امر در كشور و استان تصويب شود. وي افزود: افزايش شيوع سرطان يكي از بزرگترين چالشهايي است كه دنياي پزشكي را به خود مشغول كرده است. رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان ادامه داد: با وجود پيشرفتهاي بسيار خوب در راستاي درمان اين بيماري همچنان سرطان سومين علت شايع مرگ و مير در جهان است كه دانشمندان اذعان دارند تا اواخر سال 2010 اين رتبه به رتبههاي نخست يا دوم ارتقا پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه در كشور ما پس از سرطانهاي پوستي، سرطان معده و سينه بيشترين شيوع را دارند، تصريح كرد: در استان زنجان نيز شايعترين سرطان، سرطان معده و سپس سرطان سينه است كه درمان هر دو سرطان فوق بايد با مشاركت تيمهاي جراحي، راديولوژي، پاتولوژي وانكولوژي انجام گيرد. سروري اظهار داشت: هم اكنون بخش انكولوژي استان، در بيمارستان ولي عصر(عج) داير است كه اين بخش تنها بخش فوق تخصصي داخلي استان بوده و داراي 23 تخت بستري و 15 تخت سرپايي براي درمان بيماران است.
وي با اشاره به اينكه يكي از اقدامات قابل توجه دانشگاه و همكاري انجمن حمايت از بيماران سرطاني(مهرانه)، خريد دستگاه راديوتراپي به ارزش 600 ميليون تومان است كه با استقرار آن از اعزام بيماران مبتلا به پايتخت ممانعت به عمل ميآيد، افزود: هم اكنون حدود 400 بيمار سرطاني در استان زير درمان قرار دارند كه قسمت اعظم اين بيماران داراي سرطان دستگاه گوارش و پستان هستند و آنچه در برنامه سرطان در استان حائز اهميت است، توجه به پيشگيري اوليه به ويژه در ارتباط با مصرف مواد غذايي و فاكتورهاي تاثيرگذار در سرطان و الگوي زندگي كم تحرك، مصرف دخانيات، جوان شدن جامعه، افزايش اميد به زندگي و تاثيرات ناشي از صنعتي شدن محيط زيست است. رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان با بيان اينكه 40 درصد از موارد سرطان قابل پيشگيري است، گفت: با روند موجود تا سال 2020 جان بيش از 2 ميليون نفر را ميتوان نجات داد و آمار نشان ميدهد كه 43 درصد از موارد سرطان به علت استعمال دخانيات، تغذيه نامناسب و ابتلا به عفونتهاي ويروسي است. وي با اشاره به اينكه هفته مبارزه با سرطان هشت تا 15 بهمن ماه در كل كشور نامگذاري شده است، اظهار داشت: دانشگاه نيز در راستاي شعار «سرطان و
محيط» اين هفته اقداماتي را انجام داده كه از جمله اين اقدامات اجراي برنامه مقاله نويسي در مدرسهها، ميزگرد آموزشي با حضور متخصصان با همكاري صدا و سيما، درج مطالب مربوط به سرطان در جرايد محلي، اجراي كارگاههاي مباحث روز سرطان و ... است. سروري ادامه داد: راهاندازي بخش پيوند مغزاستخوان در استان، راهاندازي بخش درمانهاي حمايتي در استان، راهاندازي بخشهاي جراحي فوق تخصصي مخصوص بيماران سرطاني، راهاندازي بخشهاي تشخيص پزشكي هستهاي از ديگر اقدامات انجام شده در راستاي كمك به بيماران سرطاني است.
0 نظرهای شما:
Post a Comment