سومین کنفرانس سلامت الکترونیکی و کاربردهای ICT در پزشکی ایران برگزار شد

در واحد علوم و تحقیقات سومین
کنفرانس سلامت الکترونیکی و کاربردهای ICT در پزشکی ایران برگزار شد
ایسکانیوز: سومین کنفرانس سلامت الکترونیکی و کاربردهای ICT در پزشکی ایران به همت دانشکده مهندسی پزشکی واحد علوم وتحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش ایسکانیوز، دکتر مجید عباسپور مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش گفت: باید تلاش های بیشتری در راه شناخت هرچه بیشتر موضوع سلامت الکترونیک برای دانشجویان و عموم مردم صورت گیرد زیرا با شناخت این موضوع می توان با اطمینان و سهولت بیشتر با مشکلات کنار آمد. وی افزود: علوم،دارای گستره ای محدود نیست و کاملا مرزهای به هم آمیخته ای است به گونه ای که گرایش های پزشکی،مهندسی و انسانی را باید به هم مرتبط دانست.نکته ای که دراینجا مطرح است بسترهایی است تا بتوان چنین فرصت های علمی را فراهم آورد.
دکتر عباسپور گفت:اکنون دانشگاه هایی وجود دارد که تنها گرایش های مهندسی در آن مطرح است و سعی برآنست با توجه به نیازی که به علوم انسانی در جامعه مشاهده می شود و به هم پیوسته شدن رشته ها و با الگو گرفتن از دانشگاه های معتبر جهان،گرایش های وابسته به آن را نیز در دانشگاه های مربوطه دایر کنیم.در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوشبختانه این بسترها در زمینه های علوم انسانی،مهندسی و پزشکی فراهم شده است.وی از آغاز به کار بیمارستان واحد علوم و تحقیقات ونیزدایرشدن دانشکده تخصصی پزشکی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت:واحد علوم و تحقیقات به صورت یک واحد کشوری تبدیل شده است بدین معنا که واحد علوم وتحقیقات تهران به عنوان مرکز و درهراستان یک شعبه از آن وجود خواهد داشت که تا کنون نیز تعدادی از این شعب فعال شده اند.
وی درزمینه سلامت الکترونیک و مباحث تبادل اطلاعات و موضوعات مشابه خواستار فعالیت های بیشتری شد و گفت: نکات مهمی دراین زمینه وجود دارد که با توجه به آنها می توان با سرعت بیشتری سیر پیشرفت را طی کرد. وجود انجمن مهندسی پزشکی ایران است و نوید بسیار خوبی برای انجام فعالیت های مثبت درکنار واحدهای دانشگاهی است. بایستی یک دبیرخانه دائمی برای یک چنین کنفرانس ملی فراهم شود تا دانشگاه های دیگر نیز دراین دبیرخانه حضور داشته باشند تا به صورت سالیانه برگزار شود. دکتر عباسپور با بیان این مطلب که مهندسی پزشکی زمینه فعالیت در راس فناوری ها را دارد ادامه داد: وقتی علمی در بحث فناوری ورود پیدا می کند در واقع ورود علم در زمینه صنعتی خواهد بود و یک زنجیره انتقالی تحقیق و پژوهش و آموزش را می توان از این طریق وارد مبحث صنعتی کرد.
خوشبختانه چنین زمینه ای نیز در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم آمده است که مرکز فناوری های پیشرفته علوم است که از سال گذشته فعال شد تا بتواند نتایج پژوهش هایی را که می توان در قالب تولید مورد استفاده قرار داد را حمایت کند و مورد پشتیبانی قرار دهد و درنتیجه با عقد قراردادی باعث تامین منافع پژوهشگر و عدم محبوس شدن علوم در کتابخانه ها شود. با این توصیفات می توان گفت زمینه های پیشرفت فراهم بوده و تنها مستلزم همت بیشتر دانشجویان است.دکتر جعفرنیا دابانلو رییس دانشکده مهندسی پزشکی در این همایش گفت : دانشکده مهندسی پزشکی در سال 1372 دراین واحد تاسیس شد و به تدریج پیشرفت کرد به گونه ای که اکنون از قطب های مهم این رشته در سطح کشور به حساب می آید. وی افزود: هم اکنون این دانشکده دارای 1200دانشجو در چهار گرایش بیو الکتریک،بیومکانیک،مواد و بالینی در سه مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترا است. دکتر جعفرنیادابانلو گفت: این کنفرانس درباب موضوعات سلامت الکترونیک است که با هدف اطلاع رسانی و همگراسازی تحقیقات و فعالیت ها در حوزه سلامت الکترونیک برگزار شد تا بدین وسیله همه پزوهشگران و محققین این رشته با دستاوردهای یکدیگر آشنا شوند.
اولین دوره این سری از کنفرانس ها در آبان ماه 1386 در دانشگاه شهید بهشتی و دومین دوره آن در مهرماه 1387در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این کنفرانس ها علاوه برکارگاه های تخصصی،میزگردهای تخصصی نیز خواهیم داشت.دکتر مرکزی،دبیر جشنواره نوآوری در سلامت به معرفی جشنواره نوآوری در سلامت پرداخت و گفت: سلامتی طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت به معنای رفاه کامل جسمانی،روانی،اجتماعی و نه فقط بیماربودن است. وی در ادامه به بیان تفاوت های بین خلاقیت و نوآوری پرداخت و افزود :خلاقیت پدیده ذهنی انسان است اما نوآوری مهارتی است که ایجاد پدیده می کند که بنا به سخن متخصصین فرایندی برای استفاده از دانش و خلق پدیده جدیدی که یک هدف معین را دنبال و به اجرا می رساند و از کاربردهای آن می توان به بهره گیری از آن در ارائه خدمات،مدل های کسب و کار جدید و تکنولوژی ها و فناوری های نو اشاره کرد.
وی افزود: نوآوری در سلامت مشکلات خاص خود را نیز دارد که از آن میان می توان به موانع مالی،موانع سیاسی،موانع فنی و تکنولوژیک و متفاوت بودن مشتریان نظام سلامت اشاره کرد. نوآوری باید برمبنای چالش ها و نیازهای عرصه سلامت انجام شود که این چالش ها به دوازده دسته تقسیم می شود. مرکزی از برگزاری جشنواره ملی نوآوری در سلامت به همت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگر ارگان ها در اسفندماه جاری خبر داد و گفت: جشنواره قرار است به صورت سالانه برگزار شود و در شناسایی و معرفی ایده های نوآور و خلاقانه و و کارآفرینان برتر حوزه سلامت می کوشد. چشم اندازه جشنواره نوآوری در سلامت اینست که به عنوان مرجع ملی و بین المللی طرح ها و کارآفرینان در حوزه سلامت باعث پیشرفت های بیشتری شود.

0 نظرهای شما: