بیماران روانی از ترس انگ زنی به پزشک مراجعه نمی کنند

در همایش سلامت روان و رسانه

بیماران روانی از ترس انگ زنی

به پزشک مراجعه نمی کنند



عضو هیئت علمی انسیتو روانپزشکی تهران گفت: 450 میلیون نفر در جهان دچار یکی از اختلالات روانپزشکی هستند که سه چهارم این بیماران به دلیل ترس از انگ زدن جامعه به آنها از مراجعه به پزشک خودداری می کنند.



به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدباقر صابری زفرقندی روز پنج شنبه در همایش یک روزه سلامت روان و رسانه در تالار بیمارستان مرکز طبی کودکان گفت: انگ‌ زدن به بیمارانی که دچار اختلالات روانی هستند موجب می شود روند درمان به تاخیر افتاده و در نتیجه هزینه های نظام سلامت را به شدت افزایش می ‌دهد.
وی با اعلام اینکه 450 میلیون نفر در جهان دچار یکی از اختلالات روانپزشکی هستند، گفت: سه چهارم این بیماران به دلیل ترس از انگ خوردن به پزشک مراجعه نمی کنند.
صابری زفرقندی گفت: یکی از عوامل مهم و تاثیرگزار در عدم مراجعه این افراد برای درمان بیماری و خانواده آنها نگرانی از زدن برچسب یا انگ بیماری است و شیوع بالا و سهم عمده اختلالات روانپزشکی در بار بیمار‌یها نشانگر وجود انگ این بیماری است.
عضو هیئت علمی انسیتو روانپزشکی تهران گفت: احساس این امر که افراد خاصی به روانپزشک مراجعه می‌کنند و یا اینکه احساسی که دیگران از آنها می‌ترسند و از آنها کناره ‌گیری می‌کنند موجب کاهش اعتماد به نفس آنها در روابط اجتماعی می‌شود که آنها را گوشه‌ گیر و افسرده می‌کند و ممکن است گاهی این احساس موجب افزایش پرخاشگری و انتقام‌گیری شود.
صابری زفرقندی با تاکید بر اینکه انگ‌زدایی از بیماران روانی باید در دستور کار سازمانها و نهادهای حوزه سلامت قرار گیرد، افزود: آگاهی دادن و اطلاع ‌رسانی در مورد علت و ماهیت درمان بیماری و اعتراض نسبت به برخی مطالب نادرست توسط افراد و رسانه‌ها می‌تواند از جمله موضوعاتی باشد که برای انگ‌ زدایی در دستور کار سازمانها از جمله وزارت بهداشت قرار گیرد.
عضو هیئت علمی انسیتو روانپزشکی تهران با عنوان این مطلب که رسانه‌ها نقش راهبردی در افزایش آگاهی عمومی دارند، گفت: توسعه بخشهای روان درمانی و ایجاد تختهای روانپزشکی در بیمارستانهای عمومی که از سالهای گذشته در دستور کار وزارت بهداشت بوده است، می تواند نقش موثری در انگ زدایی از بیماران روانی داشته باشد.


تاریخ انتشار، تهران: ۱۴:۱۵ , ۱۳۸۹/۱۰/۰۲


0 نظرهای شما: