شير شتر، منبعي سرشار از پروتيينهاي سودمند
همايش «شتر و علوم بيومولكولي»
در دانشگاه تهران برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: پژوهشي همايش علمي شتر و علوم بيومولكولي با همكاري قطب علمي تحقيقات دامپزشكي دام هاي بومي ايران، انجمن بيوشيمي فيزيك ايران و قطب علمي بيوترموديناميك در مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران برگزار شد.
دكتر علياكبر موسوي موحدي - رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران - در حاشيه اين همايش در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» ايسنا با اشاره به اين كه اين همايش، نخستين همايش در جهان با موضوع شتر و علوم بيومولكولي در محصولات شتر است كه نگاهي مولكولي به پديدهها، سلولها و بافتهاي بدن و تمام محصولات شتر دارد، اظهار اميدواري كرد كه در آينده، اينگونه كنفرانسها به صورت منطقهاي و بينالمللي برگزار شود تا محصولات و ويژگيهاي بيومولكولهاي شتر بيشتر معرفي و بررسي شده و مورد بهرهبرداري جامعه قرار گيرد.
وي، رويكرد اصلي در اين كنفرانس علمي را معطوف به بيومولكولها، پروتئينها، پپتيدها، آنتيباديها و DNA شتر عنوان و خاطرنشان كرد: اساسا شير داراي تركيبات مفيدي است كه تامين كننده عناصر مغذي حياتي، تركيبات ايمونولوژي و تركيبات فعال بيولوژي هستند و پروتئين شير داراي تركيبات ارزشمند با فعاليت بيولوژي گوناگون است.
رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران اضافه كرد: تحقيقات نشان ميدهد كه پروتئينهاي شير پيشساز بسياري از پپتيدهاي فعال زيستي هستند. اين پپتيدها به صورت غير فعال در پروتئينهاي شير وجود دارند كه ضمن پروتئوليز ناقص با استفاده از آنزيمهاي گوارشي، تخمير و يا آنزيمهاي ميكروبي به قطعات پپتيدي با فعاليت زيستي متعددي تبديل ميشوند.
موسوي موحدي تصريح كرد: شير شتر از نظر نوع و مقدار پروتئينها با شير انسان قابل مقايسه است كه اين خود ارزش غذايي شير شتر را براي مصرف انسان ميرساند.
وي گفت: شير شتر مانند شير انسان فاقد پروتئين بتالاكتوگلوبولين است كه باعث ايجاد آلرژي در بدن برخي نوزادان ميشود و پروتئين اصلي فاز سرمي آن آلفا لاكتالبومين است.
رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران درباره اينكه چه مدت طول ميكشد تا نتايج اين تحقيقات و كنفرانسها به منحصه ظهور برسد، اظهار داشت: در اين راستا بايد همكاريهاي مشترك با نهادهاي مربوطه وجود داشته باشد و همچنين به سرمايهگذاريهاي لازم در اين راستا توجه شود كه در صورت تحقق آن ميتوانيم خيلي زود اين موجود الهي را شناخته و از آن بهرهبرداري صحيح داشته باشيم.
1389/09/22 12-13-2010 17:43:10 8909-14452: كد خبر
دكتر علياكبر موسوي موحدي - رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران - در حاشيه اين همايش در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» ايسنا با اشاره به اين كه اين همايش، نخستين همايش در جهان با موضوع شتر و علوم بيومولكولي در محصولات شتر است كه نگاهي مولكولي به پديدهها، سلولها و بافتهاي بدن و تمام محصولات شتر دارد، اظهار اميدواري كرد كه در آينده، اينگونه كنفرانسها به صورت منطقهاي و بينالمللي برگزار شود تا محصولات و ويژگيهاي بيومولكولهاي شتر بيشتر معرفي و بررسي شده و مورد بهرهبرداري جامعه قرار گيرد.
وي، رويكرد اصلي در اين كنفرانس علمي را معطوف به بيومولكولها، پروتئينها، پپتيدها، آنتيباديها و DNA شتر عنوان و خاطرنشان كرد: اساسا شير داراي تركيبات مفيدي است كه تامين كننده عناصر مغذي حياتي، تركيبات ايمونولوژي و تركيبات فعال بيولوژي هستند و پروتئين شير داراي تركيبات ارزشمند با فعاليت بيولوژي گوناگون است.
رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران اضافه كرد: تحقيقات نشان ميدهد كه پروتئينهاي شير پيشساز بسياري از پپتيدهاي فعال زيستي هستند. اين پپتيدها به صورت غير فعال در پروتئينهاي شير وجود دارند كه ضمن پروتئوليز ناقص با استفاده از آنزيمهاي گوارشي، تخمير و يا آنزيمهاي ميكروبي به قطعات پپتيدي با فعاليت زيستي متعددي تبديل ميشوند.
موسوي موحدي تصريح كرد: شير شتر از نظر نوع و مقدار پروتئينها با شير انسان قابل مقايسه است كه اين خود ارزش غذايي شير شتر را براي مصرف انسان ميرساند.
وي گفت: شير شتر مانند شير انسان فاقد پروتئين بتالاكتوگلوبولين است كه باعث ايجاد آلرژي در بدن برخي نوزادان ميشود و پروتئين اصلي فاز سرمي آن آلفا لاكتالبومين است.
رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران درباره اينكه چه مدت طول ميكشد تا نتايج اين تحقيقات و كنفرانسها به منحصه ظهور برسد، اظهار داشت: در اين راستا بايد همكاريهاي مشترك با نهادهاي مربوطه وجود داشته باشد و همچنين به سرمايهگذاريهاي لازم در اين راستا توجه شود كه در صورت تحقق آن ميتوانيم خيلي زود اين موجود الهي را شناخته و از آن بهرهبرداري صحيح داشته باشيم.
1389/09/22 12-13-2010 17:43:10 8909-14452: كد خبر
0 نظرهای شما:
Post a Comment