مهمانپرست/كامل:

مهمانپرست:
ممكن است سيد حسن نصرالله به ايران سفر كند
ژاپن مي‌تواند يكي از طرف‌هاي تعامل هسته‌يي باشد
به عراق پيشنهاد ميزباني اجلاس همسايگانش را داده‌ايم
1388/10/01 12-22-2009 12:12:26 8810-00258: خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: سياسي خارجي
سخنگوي وزارت امور خارجه گفت: پيشنهاد داده بوديم حاضريم براي كمك به وحدت هر چه بيشتر در عراق به خصوص پيش از انتخابات نشستي در تهران با حضور مقامات كشورهاي همسايه عراق برگزار كنيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رامين مهمانپرست در نشست هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا در مورد اين اجلاس كه اعلام شده بود قرار است در تهران برگزار شود، گفت: با توجه به حساسيت مساله انتخابات در عراق اين نشست مي‌تواند به برگزاري هر چه بيشتر انتخابات كمك كند.
وي هم چنين در مورد اخباري مبني بر حضور مقامات آمريكايي در اين نشست گفت: پيشنهاد ما اين بود كه همسايگان عراق در اين اجلاس شركت كنند.
مهمانپرست در پاسخ به اين پرسش كه سفر وزير امور خارجه كشورمان به لبنان و رييس مجلس به مصر و آقاي جليلي به ژاپن در چه راستايي انجام شد گفت: سفرهاي متعددي در راستاي تحركات ديپلماتيك ايران با ساير كشورها انجام شده و يا در دست پيگيري است كه به طور طبيعي نشان دهنده اهميت منطقه ما و اهميت ايران و رايزني‌هاي مستمري كه صورت مي‌گيرد است.
وي افزود: سفر متكي به لبنان با توجه به تشكيل دولت وحدت ملي و خرسندي از اين كه در اين كشور ثبات ايجاد شده است و رويه مردم سالاري با اميد اين كه ثبات و پيشرفت حاصل اين وحدت خواهد بود انجام شد و آمادگي كشور ما براي توسعه هر چه بيشتر روابط در آن اعلام شد.
مهمانپرست هم چنين در مورد سفر علي لاريجاني به مصر گفت: اجلاس بين المجالس كشورهاي اسلامي در مصر تشكيل شده است و آقاي لاريجاني براي ارايه نقطه نظراتي كه كشور ما در مورد اصلاح ساختارها و تقويت همكاري‌ها بين مجالس كشورهاي اسلامي بود، به مصر سفري داشت و در حاشيه اين سفر ملاقات‌هايي با ساير مقامات مصري انجام داد.
وي در مورد سفر آقاي جليلي به ژاپن نيز گفت: در اين سفر مسايل مختلف دوجانبه و بين‌المللي در دستور كار بود، با اين گونه سفرها و بحث و تبادل نظري كه در مورد موضوعات مورد علاقه انجام مي‌شود به يافتن ظرفيت‌هاي جديد همكاري و افزايش روابط كمك خواهد كرد. سفر مقامات ساير كشورها به ايران هم در چارچوب روابط دوجانبه براي بحث و تبادل نظر در مورد گسترش روابط و پيدا كردن ظرفيت هاي جديد ادامه پيدا خواهد كرد.
به گزارش ايسنا، يكي از خبرنگاران پرسيد علي لاريجاني در سفر به مصر حامل پيام رييس جمهور براي حسني مبارك بوده است كه اين موضوع نيز از سوي برخي رسانه‌ها مطرح شده است؟ مهمانپرست پاسخ داد: سفر آقاي لاريجاني با موضوع اصلي نشست بين المجالس كشورهاي اسلامي بوده است كه در حاشيه آن هم ملاقات‌هايي انجام گرفته است، بحث‌هايي كه در حواشي اين سفر از سوي برخي رسانه‌ها مطرح شده است، به لحاظ جايگاهشان چندان قابل اعتماد نيست.
خبرنگار ديگري پرسيد آيا اخباري مبني بر دعوت ميليبند از ايران براي شركت در اجلاس بررسي موضوع افغانستان در لندن را تاييد مي‌كنيد گفت: در مورد اجلاس لندن در مورد مسايل مربوط به افغانستان از جمهوري اسلامي ايران هم براي شركت در اين اجلاس دعوت شده است كه اين دعوت در دست بررسي است.
يكي از خبرنگاران با اشاره به نامه اسفنديار رحيم مشايي براي پيگيري خسارت‌هاي ايران در جنگ جهاني دوم و اولويت و اهميت پيگيري خسارت‌هاي ايران در جنگ هشت ساله عليه عراق پرسيد.
سخنگوي وزارت خارجه پاسخ داد: طبيعي است خسارت‌هايي كه به كشور و مردم ما وارد شده است، در دست پيگيري قرار دارد. وزارت امور خارجه به عنوان يكي از وظايف اصلي خود همه اين موارد را دنبال مي كند. بحث خسارت‌هايي كه در جريان جنگ تحميلي صدام به كشورمان وارد شد نيز در دستوركار هست؛ طبيعي است كه آقاي احمدي‌نژاد دستور مطالبه همه حقوق از جمله مسايلي كه مربوط به دوران جنگ جهاني بوده است پيگيري مي كند و در دستور كار قرار مي دهد.
خبرنگار ديگري پرسيد بهتر نيست مقامات ايران خسارت كشورمان از عراق را در دستور كار قرار دهند تا اين كه به موضوع جنگ جهاني دوم و خسارت‌هاي ايران در آن جنگ كه مربوط به سال‌هاي پيش بوده است بپردازند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: پيگيري مطالبات حقوق يك ملت هيچ گاه دچار مرور زمان نخواهد شد و همواره بايد در دستور كار دستگاه سياست خارجي ما باشد.
يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد آيا امكان جايگزيني ژاپن به جاي روسيه در مورد همكاري‌هاي هسته‌يي وجود دارد مهمانپرست گفت: بازديد از پايگاه‌هاي هسته‌يي ژاپن به درخواست و دعوت طرف ژاپني انجام شد. طبيعي است كه ما با هر كشوري در صورت فراهم شدن شرايط در مورد مسايل هسته‌يي همكاري داشته باشيم. اين نكته حساسي نيست.
وي توضيح داد: كشور ما، كشوري هسته‌يي است و داراي دانش بومي و هسته‌يي است و آمادگي خود را در مورد فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي و همكاري با همه كشورها اعلام كرده است و ژاپن هم مي‌تواند يكي از اين كشورها باشد.
يكي از خبرنگاران در مورد اظهاراتي مبني بر حضور اعضاي خانواده بن‌لادن در ايران و زنداني بودن آنها پرسيد.
مهمان‌پرست گفت: در مورد اخباري كه به نقل از بعضي از نزديكان بن لادن مطرح شده است بايد گفت بهتر است منابع خبري را از قول پايگاه‌هايي كه براي اين جريان از نظر مالي و اجتماعي خوراك تهيه مي كنند بررسي كرد.
وي هم چنين در مورد اخباري مبني بر سفر سيد حسن نصرالله به ايران نيز گفت: سفرهايي به صورت ادواري بين شخصيت‌هاي برجسته در كشورهاي اسلامي و كشورهايي كه در منطقه ما هستند صورت مي گيرد. جناب آقاي سيد حسن نصرالله نيز شخصيت برجسته‌اي هستند كه نقش مهمي در لبنان دارند. ممكن است ايشان نيز سفري به ايران داشته باشد.
يكي از خبرنگاران در مورد اجلاس چهارجانبه تركيه براي بررسي موضوع گرد و غبار و طوفان پرسيد و گفت: آيا قرار است از ايران نيز نماينده اي در اين اجلاس شركت كند، مهمانپرست گفت: يكي از موضوعاتي كه در منطقه ما به وجود آمده مربوط به محيط زيست است، اين موضوع به تغييرات آب و هوايي ارتباط دارد كه در اجلاس كپنهاگ نيز راجع به آن صحبت شد. معتقديم تاثيراتي كه گازهاي گلخانه اي در وضعيت آب و هوايي داشته است باعث مي‌شود كشورهاي مختلف خسارت‌هايي ببينند؛ به ويژه كشورهايي از منطقه ما نيز درگير اين موضوع شوند كه طبيعي است براي پيدا كردن راه حل هاي آن نشست‌هايي برگزار مي شود. اين مسايل بيشتر به محيط زيست مربوط مي شود.
وي در مورد بمباران شمال يمن توسط جنگنده‌هاي آمريكايي نيز گفت: بارها تاكيد كرده‌ايم از وضعيتي كه در كشور يمن اتفاق افتاده متاسفيم و آن را برادر كشي و اختلاف دروني در آنجا مي دانيم كه متاسفانه براي حل آن روش درستي پيگيري نمي شود. راه حل نظامي را راه حل مناسبي براي اين موضوع نمي بينيم و اين كار غيرانساني است چرا كه در اين مساله كساني كه درگير مسايل نظامي نبوده‌اند كشته مي‌شوند. بايد هر چه سريعتر از طريق مذاكره و گفت‌وگو و قطع دخالت‌هاي كشورهاي خارجي به اين مساله رسيدگي شود و راه هاي تفاهم حاصل شود.
يكي از خبرنگاران گفت: وزير دفاع آمريكا درخواست كرده است كه اوباما موضوع جنگ عليه ايران را يك بار ديگر روي ميز قرار دهد و عنوان شده است كه آمريكا مي خواهد موشك هايي را با برد هدف قرار دادن ايران بسازد. موضع ايران دراين رابطه چيست؟
سخنگوي وزارت خارجه گفت: به نظر مي آيد كه جريان لابي صهيونيستي بسيار تلاش مي كند كه سياست‌هاي دولت جديد آمريكا با سياست‌هاي دوران نو محافظه كاران تطابق نزديكي پيدا كند و تمام مسايلي كه رفتار عمومي آمريكا را تحت الشعاع قرار مي‌دهد براي تغيير جدي در سياست خارجي هدف قرار داده است و بيشتر بر نقش لابي‌هاي صهيونيستي براي جنگ‌هاي رواني بايد توجه كرد.
يكي از خبرنگاران پرسيد آيا شما خبر نامه كتبي احمدي نژاد به همتاي مصري خود را تاييد نكرديد؟ مهمانپرست گفت: موضوع اصلي سفر بين المجالس بود.
به گزارش ايسنا در ادامه اين نشست سخنگوي وزارت خارجه در مورد اخبار منتشر شده در روزهاي اخير در مورد منطقه نفتي فكه گفت: بحث ميله گذاري مصري و تعيين خطوط مرزي با توجه به جنگ هشت ساله‌اي كه صدام به كشور ما تحميل كرد و هم چنين حوادث طبيعي كه در طول اين سال ها رخ داده است نياز دارد مجددا مورد بازنگري قرار گيرد. براساس معاهده 1975 پيش بيني شده كه كميته‌اي براي بازنگري و بحث ميله گذاري مرزي كه مي‌تواند براي تمام سوتفاهمات احتمالي راه حل پيش بيني كند، ايجاد شود. مدت‌هاست كه ما درخواست رسمي‌مان را براي تشكيل اين كميته به طرف عراقي اعلام كرده ايم ، ما معتقديم اين موضوع بحثي فني و تخصصي است و كارشناسان بايد آن رابررسي كنند تا از اين سوءتفاهم‌ها جلوگيري شود. اين كه اين بحث‌ها خبري مي شود و سعي مي كنند از اين موضوعات جنجالي ايجاد كنند از ديدگاه ما بيشتر به تحولات داخلي عراق مربوط مي شود، كساني كه مايل به ايجاد ثبات و آرامش در منطقه نيستند به ويژه در عراق با توجه به حساسيتي كه براي بحث انتخابات ايجاد شده و مسايل مربوط به گروه هاي مختلف در اين كشور سعي مي كنند نوعي رويه خبري و تبليغي با توجه به رويكرد داخلي عراق از آن استفاده مي شود.
يكي از خبرنگاران پرسيد: ديدگاه ايران در رابطه با برقراري رابطه با مصر چيست؟ مهمانپرست گفت: به صورت كلي ايران از همگرايي بيشتر در منطقه، تقويت و ارتقاي هر چه بيشتر روابط با كشورهاي اسلامي و ايجاد وحدت در بين جهان اسلام گفت و گو مشورت و مشاركت براي توسعه در كنار موضوعات مربوط به مسايل دوجانبه و منطقه‌يي حمايت كرده و احساس مي‌كنيم اگر بخواهيم به سمت آينده‌اي بهتر حركت كنيم بايد با همكاري هر چه بيشتر كمك كنيم تا ثبات و امنيت در منطقه ما ايجاد شود، قطعا كساني كه علاقمند به توسعه روابط و همگرايي نيستند كشورهايي هستند كه با منافع جهان اسلام رابطه خوبي ندارند و از نزديكي روابط خوشحال نمي شوند.
يكي ديگر از خبرنگاران گفت: موضوع چاه نفتي فكه از سوي مقامات نفتي ايران تكذيب شد در حال حاضر مقامات عراقي به اين موضوع اشاره صريح كرده اند. ديدگاه شما در اين رابطه چيست؟ مهمانپرست گفت: موضع ما در اين رابطه كاملا روشن است. راجع به چاه نفتي كه گفته شد مورد سوتفاهم قرار گرفته است اعلام كرده ايم كه اين مباحث مربوط به تعيين وضعيت دقيق خطوط مرزي مي شود و راه حل آن پيش بيني شده است، كميته اي براي بررسي مسايل مرزي طبق معاهده 1975 تعيين شده و بهترين راه حل اين است كه هر چه سريعتر اين كميته تشكيل شود و متخصصين اين موضوع را بررسي كنند. در تماس تلفني متكي با همتاي خود در عراق اين موضوع بررسي شد و به توافق رسيدند.
يكي ديگر از خبرنگاران پرسيد كه اعلام شده است شهرام اميري كارمند سازمان انرژي اتمي نبوده است، مهمانپرست تاكيد كرد: كسي نگفته بود ايشان عضو سازمان انرژي اتمي است. حتي به ياد ندارم اعلام كرده باشيم كه وي دانشمند هسته‌يي نيز بوده باشد. اين‌ها نوعي خبرسازي است كه برخي منابع خبري براي اهداف خاصي آن را دنبال مي‌كنند، بحث ما اين است كه يك شهروندي كه براي زيارت عازم كشور ديگري بوده است مفقود و ربوده شده است، بنابراين پيگيري حقوق همه اتباع ما جدا از اين كه چه سمت و شغلي داشته باشند ، جزو وظايف اصلي وزارت خارجه است و ما آن را به صورت جدي در دست پيگيري قرار داديم.
يكي ديگر از خبرنگاران گفت: اخباري منتشر شده كه كوشنه اعلام كرده است حاضر است كلوتيد رايس تبعه فرانسوي را كه پس از انتخابات در ايران دستگير شده است با ضارب شاپور بختيار معاوضه كند. ديدگاه ايران در اين رابطه چيست؟
مهمانپرست گفت: در مورد اتباعي كه دچار تخلف مي شوند و رويه رسيدگي به پرونده آنها رويه حقوقي و قضايي است، اين گونه صحبت كردن‌ها درست نيست. طرح اين موارد در مورد حقوق انسان‌ها رويه ديپلماتيك و مناسبي نيست، ما هيچ گاه بحث رسيدگي به حقوق اتباع ايراني و خارجي و هر كس كه دچار تخلفي شده باشد را با موضوعات ديگر گره نمي زنيم ، اين گونه برخوردها با موضوعاتي كه مربوط به اتباع ايراني و خارجي باشد درست نيست.
يكي ديگر از خبرنگاران گفت: عنوان شده هواپيماي تايلندي كه براي ايران سلاح حمل مي‌كرده است، توقيف شده است. مهمانپرست گفت: متاسفانه هر گاه بحثي در مورد حقوق هسته‌يي صلح آميز ما مطرح مي شود، وقتي طرف‌هاي غربي سعي مي كنند از احقاق حقوق ما خودداري كنند و به ويژه وقتي برخي از كشورها اعلام مي كنند كه در صورت عدم پذيرش با فشارهاي زيادي ايران مواجه خواهد شد از اين گونه اخبار در دنيا نيز به سرعت منتشر مي شود كه نشان مي‌دهد اين اخبار جزو برنامه‌هايي است كه براي افزايش فشار سياسي و تبليغات رواني عليه ايران طراحي شده و از قبل آماده شده است و هر موقع كه لازم مي دانند تا فشار بيشتري به ايران وارد كنند اين موارد را مطرح مي كنند. از ديدگاه ما اين موارد ديگر در دنياي امروز كارايي ندارد و اين مسايل را به شدت رد مي كنيم.
يكي ديگر از خبرنگاران درمورد موضوع سه آمريكايي بازداشت شده در ايران پرسيد مهمانپرست تاكيد كرد: بحث محاكمه اتباع خارجي را بايد با توجه به تخلفات آنها از محاكم قضايي پيگيري كنيم.
وي هم چنين در مورد اين كه آيا ديدار اوباما و مدودف از ديدگاه ايران نزديكي آمريكا و روسيه محسوب مي شود و تاثيرات آن بر ادامه همكاري ايران با مسكو گفت: آنچه كه مورد انتقاد جدي كشورهاي مستقل و متعهد به پادمان NPT است توجه به عدم پذيرش بندهاي مربوط به NPT در رابطه با كشورهايي كه سلاح هسته اي دارند و سلاح ها خطر جدي براي وضعيت مردم در كره زمين ايجاد كرده است. متاسفانه علي رغم فشارهاي به ناحق و رفتارهاي تبعيض آميز كه با كشورهاي مستقل در جهت ايجاد محدوديت براي برخورداري از حقوق صلح آميز هسته اي دارند هيچ كدام تاكنون در جهت از بين بردن سلاح هاي هسته اي خود اقدام نكرده اند و ملاقات‌ها و مذاكرات در حد حرف باقي مي‌ماند و متاسفانه هر روز اخباري مي‌شنويم در رابطه با رقابتي كه كشورها در ايجاد سلاح هاي جديد هسته‌يي منتشر مي‌كنند و حتي بعضي از كشورهاي ديگر را تهديد به استفاده از اين سلاح‌ها مي‌كنند.
وي تاكيد كرد: اين رفتار نوعي دوگانگي و ناعادلانه بودن رويه مربوط به موضوع هسته‌يي را به جهانيان نشان مي دهد.
مهمانپرست هم چنين در مورد اين كه آيا قرار است حريري به تهران سفري داشته باشد نيز گفت: در سفر آقاي متكي به لبنان كه در رابطه با تشكيل دولت و برنامه هايي كه براي آينده طراحي شده و مناسبات دو جانبه بحث و گفت وگوهاي خوبي به عمل آمد از جمله آقاي حريري براي سفر به ايران دعوت شد و پذيرفت زمان آن بررسي مي شود و در دستور كار قرار مي گيرد.
وي در پايان در پاسخ به اين پرسش كه آيا اخبار مربوط به سفر جان كري به تهران را تاييد مي كنيد گفت: ما خبر رسمي در رابطه با سفر ايشان به تهران تاكنون دريافت نكرده ايم.

0 نظرهای شما: