گزارش ايسنا از مناظره
مصطفي كواكبيان و مرتضي نبوي در دانشگاه شيراز
1388/09/24 12-15-2009 16:18:34
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز سرويس: سياسي
مناظره مصطفي کواکبيان، نماينده مردم سمنان در مجلس شوراي اسلامي و دبيركل حزب مردمسالاري و مرتضي نبوي، مدير مسوول روزنامه رسالت و عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين با موضوع "راهکارهاي برون رفت از حوادث پس از انتخابات" در تالار فجر دانشگاه شيراز برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - شيراز سرويس: سياسي
مناظره مصطفي کواکبيان، نماينده مردم سمنان در مجلس شوراي اسلامي و دبيركل حزب مردمسالاري و مرتضي نبوي، مدير مسوول روزنامه رسالت و عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين با موضوع "راهکارهاي برون رفت از حوادث پس از انتخابات" در تالار فجر دانشگاه شيراز برگزار شد
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) كواکبيان به عنوان آغاز کننده بحث مناظره گفت: هتک حرمت به ساحت امام راحل را محکوم ميکنم و باور نداريم که اين کار توسط دانشجويان صورت گرفته باشد.
وي افزود: درباره حوادث پس از انتخابات بايد ابتدا درک مشکل و بحران را متوجه شويم و بعد به دنبال راهکار برون رفت از وضعيت کنوني باشيم.
کواکبيان با بيان اينکه قبول داريم انتخابات تمام شده است، تصريح کرد: انتخابات تمام شده اما هنوز اقناع عمومي صورت نگرفته و ما به دنبال فرمايش رهبري نميخواهيم بحث انتخابات را باز کنيم، اما نميتوان گفت آن 14 ميليون نفر هم هيچ سئوالي ندارند.
وي ادامه داد: با روش بگير و ببند نمي توان پاسخ اين عده را داد و همانگونه که نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاهها نيز گفتهاند 70 درصد دانشجويان رأيي جز رييس دولت کنوني داشتهاند و بحث ما اين است که بايد به قشر نخبه و دانشجويي جامعه احترام گذاشت.
مرتضي نبوي، عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين و مدير مسوول روزنامه رسالت نيز به عنوان نماينده طيف اصولگرا با بيان اينکه خرداد امسال انتخابات بي نظيري شکل گرفت، گفت: به طور قطع اين انتخابات و حضور 85 درصدي مردم با شکوهترين رقابت انتخاباتي در طول تاريخ ايران بود، اما متأسفانه پس از انتخابات اتفاقات ناگواري روي داد.
وي افزود: کسي که نتيجه را واگذار کرده بود، آن را نپذيرفت و پيش از انتخابات نيز خود را آماده کرده بودند که اگر نتيجه خلاف نظر آنان بود بگويند در انتخابات تقلب شده است.
اين عضو مجتمع تشخيص مصلحت اضافه کرد: با تشکيل کميته صيانت از آرا به شايعات تقلب دامن زدند و نتيجه اين انتخابات رأي بسيار بالاي احمدينژاد بود که طرف مقابل بايد رأي اکثريت مردم را ميپذيرفت كه اين نشان از بلوغ سياسي اين افراد دارد.
به گزارش ايسنا سخنان کواکبيان و نبوي همواره همراه با تشويق موافقان و هو مخالفان بود.
نبوي خطاب به دانشجويان گفت: محيط دانشگاه بايد محيط فعال برخورد افکار باشد و فضايي ايجاد کنيم که تحمل شنيدن حرفهاي موافق و مخالف باشد و اين روشي است که شرع و عقل ميپذيرد.
وي ادامه داد: دوستان بايد اين حق را بدهند که رأي اکثريت در جامعه تصميمگيرنده است و وقتي کانديدايي با اختلاف رأي بالا پيروز ميشود طرف مقابل بايد با سعه صدر و بلوغ سياسي نتيجه را بپذيرد.
مدير مسوول روزنامه رسالت ادامه داد: دوستاني که نتيجه انتخابات اخير را نپذيرفتند در سال 76 نيز به همين گونه وارد عرصه شدند و شايعهاي پخش کردند که مينويسيم خاتمي ميخوانند ناطق و بعد که نتيجه به نفع خاتمي شد ادعاي تقلب و خسارت زدن به اموال مردم پيش نرفت.
مصطفي کواکبيان، دبير کل حزب مردم سالاري در وقت دوم خود با بيان اينکه قرار نداشتيم به بحث انتخابات بپردازيم، اما آقاي نبوي بحث را به آن سمت بردند، اظهار کرد: اين که ما مي گوييم به بحث انتخابات نميپردازيم به دليل احترامي است که به مقام معظم رهبري و فرمايششان قائل هستيم وگرنه درباره انتخابات يک سينه سخن داريم.
وي افزود: کانديداها چيزي در خصوص تقلب پيش از انتخابات نگفتند و اگر کسي سندي درباره اين حرف دارد، ارائه دهد.
کواکبيان با اشاره به سفر تبليغاتي خود براي مهندس موسوي به بندرعباس تصريح کرد: دوشنبه قبل از انتخابات در يک سالني براي مهندس موسوي سخنراني داشتم، پس از پايان سخنراني دو خيابان بالاتر جمعيت زيادي جمع شده بودند که فکر کردم کسي مانند آقاي نبوي براي تبليغ دکتر احمدينژاد آمده، اما ساعت 9 شب رفتيم آنجا گفتند سهام عدالت توزيع ميکنند.
وي ادامه داد: من از وزير اقتصاد سئوال کردم نمي توانستيد شش ماه عقبتر يا جلوتر سهام عدالت را توزيع مي کرديد تا حداقل شب انتخابات رعايت اين موضوع شده باشد.
عضو فراکسيون خط امام مجلس شوراي اسلامي ادعا كرد: مسائل زيادي درباره بداخلاقيهاي انتخاباتي وجود دارد که نمي خواهيم وارد آنها شويم اما خريدن رأي مردم که تنها پول دادن نيست.
کواکبيان ادامه داد: انتخابات تمام شده و دولتي شکل گرفته و بايد واقعيت را بپذيريم، اما اصل بحث ما اين است که بايد قانون اساسي بدون کم و کاست اجرا شود و به عنوان دبير کل يک حزب درخواست دارم مجوز بدهيد تا کساني که به عکس امام توهين کردهاند را محکوم کنيم و اجراي بدون کم و کاست قانون اين است.
وي اضافه کرد: اگر کساني که تخلف کردهاند را زنداني کردهايد پس تک تک اصول قانون اساسي بايد اجرا شود و با کساني که در کهريزک و کوي دانشگاه جنايت کردند نيز طبق قانون بايد برخورد شود.
کواکبيان ابراز داشت:وقتي براي آنان کيفرخواست عمومي که در 100 سال اخير براي اولين بار شنيديم صادر مي کنيد توقع داريم با متهمان کهريزک و کوي دانشگاه نيز برخورد کنيد و اجراي بدون کم و کاست قانون اساسي اولين راهکار برون رفت از وضعيت کنوني است.
مرتضي نبوي در پاسخ به سخنان کواکبيان گفت: خوشبختانه آقاي کواکبيان نتيجه را قبول دارد. البته پس از انتخابات فرصت کافي براي بررسي شکايات و اعتراض کانديداها داده شد و حتي وقت بيشتري نيز از سوي شوراي نگهبان به کانديداها داده شد، اما آنها زير بار نرفتند.
وي ادامه داد: ما نيز بحث کهريزک و کوي دانشگاه را محکوم ميکنيم و از دستگاه قضايي ميخواهيم که برخورد قاطع کند، اما در جايگاه قضاوت قرار نمي گيريم که خود قضاوت کنيم.
مدير مسوول روزنامه رسالت اضافه کرد: اصولاً کسي که شعارش مبارزه با قانونشکني است چرا خود، قانون را زير سوال ميبرد و در آخرين بيانيه خود باز هم سخن از رأي مردم به ميان آورد؟ اين نشان دهنده اين است که هنوز وي نتيجه را نپذيرفته است.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت در پاسخ به سخنان کواکبيان درباره سهام عدالت گفت: سهام عدالت موضوعي بود که فاصله بين قشرها را کم کرد و فاصله بين اقشار اشراف و مردم عادي را کاهش داد.
وي ادامه داد: آقاي کواکبيان بهتر است ابتدا موسوي را قانع کنند، مسيري را که طي مي کنند مقابل قانون است و اين کارها تنها فضاي کشور را ملتهب ميکند.
نبوي اضافه کرد: مقام معظم رهبري بارها گفتهاند مسير را عوض و خط خود را مشخص کنيد زيرا اهانتهايي که در اين جريان شکل ميگيرد به نام موسوي انجام شده و مهمترين خدمت اين است که کساني که با وي بودند را در مسير قانون بياوريد.
وي افزود: موسوي و هوادارانش بايد با مخالفان نظام خط کشي خود را مشخص کنند تا آقاي بشيريه دستوراتش در کشور اجرا نشود و به نام موسوي تمام نشود.
نبوي افزود: سهام عدالت شعار آقاي هاشمي رفسنجاني در سال 84 بود و آقاي احمدينژاد آن را اجرا کرد و فاصله طبقاتي را کم کرد.
کواکبيان با بيان اينکه سخنگوي موسوي نيستم، اظهار کرد: اگر موسوي قانع شد آيا همه 14 ميليون هم قانع ميشوند؟ و اگر موسوي قانع شد کروبي را چه خواهيد کرد؟
وي خطاب به نبوي گفت: شما فرد با تقوايي هستيد و اينکه بگوييد بشيريه به من که روبروي شما نشستهام دستور داده است توهين و پاک کردن صورت مسأله نيست؟
دبيرکل حزب مردم سالاري اضافه کرد: هر وقت حرف ميزنيم برچسب آمريکا مي چسبانند و اينکه آمريکا و دشمنان از اختلافات سود ميبرند شکي نيست و با سند اثبات ميکنم کارهايي که برخي افراد کردند به نفع آمريکا تمام شد.
عضو فراکسيون خط امام مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: کارهايي کردند که هر روز صداي آمريکا و بيبيسي يک چيزي بگويد و به ما بگويند ميخواهند انقلاب مخملي کنند ولي ما مخملي نديدهايم.
وي افزود: مهندس نبوي ميگويند سهام عدالت مصوبه مجلس بوده اما بحث ما برسر زمان توزيع سهام عدالت در شب انتخابات است.
کواکبيان اظهار کرد: درست است ما تصويب کرديم حقوق بازنشستگان را بدهند، اما نگفتيم در فروردين و ارديبهشت از بانک رفاه پول قرض بگيريد و بين بازنشستگان توزيع کنيد و پس از انتخابات حقوق اضافه شده را قطع کنيد.
وي در ادامه راه کارهاي خود براي برون رفت از شرايط فعلي گفت: بايد همه اصول قانوني اجرا شود و دست افراطيون قطع شود زيرا با افراطيون هيچ کاري را نميتوان پيش برد.
نماينده مردم در خانه ملت اضافه کرد:مقام معظم رهبري ميگويند کسي به رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام توهين نکند، اما چهار روز از اين حرف نگذشته عدهاي به مرقد امام مي روند و بدترين حرف و حملهها را به هاشمي ميکنند.
وي افزود: عدهاي ميگويند اگر از وحدت ملي حرف بزنيد فتنهگر هستيد، پس اگر از وحدت حرف نزنيم، از اختلاف بگوييم که فتنه نباشد؟
مرتضي نبوي در پاسخ به اظهارات کواکبيان اظهار کرد: از اينکه آقاي کواکبيان از بشيريه اعلام برائت کردند خوشحال هستيم اما شعار « جمهوري ايراني » دنباله اين فتنه است و آقاي کواکبيان بايد مواضع خود را با اين شعارها مشخص کنند.
وي ادامه داد: مگر براي آقاي کواکبيان مهم نيست که در روزنامه خود يا پشت تريبون مواضع خود را نسبت به شعار « نه عزه، نه لبنان، جانم فداي ايران » يا روزه خواري در ماه رمضان را مشخص کنند.
نبوي اضافه کرد: احمدي نژاد که شب انتخابات توزيع سهام عدالت را شروع نکرده و توزيع را از سال اول رياست جمهوري شروع کرد و يک مورد هم همزمان با ايام انتخابات بود.
وي ادامه داد: ميگويند اگر احمدي نژاد سهام عدالت داد بد است ولي اگر هاشمي يا دولتهاي ديگر اين کار را کرده بودند خوب بود و اين مردم فريبي است که ميخواهم آن را پايان دهند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه در انتخابات تقابل دو جريان عدالت و آزادي بود، تصريح کرد: متأسفانه موسوي نتوانست از سوابق عدالتخواهي خود استفاده کند و با کساني که جزو طبقه اشرافي جامعه بودند زلف گره زد و شعار عدالت را احمدينژاد برنده شد.
نبوي در ادامه گفت: اين نشان مي دهد که مردم خواهان عدالت و آزادي هستند و بايد رسانهها و مسوولان ما به اين دو امر اهميت بدهند.
وي قانون اساسي را محور رفاه مردم دانست و تصريح کرد: بايد فضاي تبادل افکار ايجاد شود و حتي کساني که مخالف جمهوري اسلامي هستند نيز حق تظاهرات و ابراز عقيده داشته باشند، اما بايد در چارچوب قانون اقدام کرد.
نبوي اضافه کرد: تا همين جا نيز با کواکبيان به محور بودن قانون به توافق رسيدهايم. ميگوييم قانون بايد براي همه اجرا شود حالا اين شخص ميخواهد موسوي خوئينيها، مير حسين موسوي يا کروبي باشد و اگر کسي قانون را رعايت نکرد از طرف نخبگان جامعه محکوم شود.
به گزارش ايسنا، مجري برنامه از طرفين مناظره خواست تا به موضوع مناظره بپردازند که کواکبيان با گلايه به مجري گفت: از اول مي گويم برويم سر موضوع امروز، اما آقاي نبوي نکات ديگري را درباره انتخابات مي گويند که نيازمند جواب است.
وي با اشاره به اظهارات نبوي درباره اينکه پرداخت حقوق بازنشستگان و سهام عدالت مصوبه مجلس بوده و احمدي نژاد اجرا کرده است، ابراز عقيده كرد:ايشان قانونهاي اصلي مصوب مجلس را اجرا نميکنند به طور مثال مجلس هفتم و هشتم تصويب کرده اند که 18 شورايي را که دولت نهم تعطيل کرده مجددا راهاندازي کند، به شوراي نگهبان رفت و برگشت و پس از آن نيز به مجمع تشخيص مصلحت نظام و گفته اين بايد در 11 ماه احيا شود اما هنوز اجرا نکرده است و تنها يک ماه قبل از انتخابات حقوق بازنشستگي را اضافه کرده است.
کواکبيان با بيان اين اعتقاد که دولت بارها قانون را رعايت نکرده، تصريح کرد: طبق قانون آذرماه هر سال بايد لايحه بودجه به مجلس بيايد اما امروز 25 آذر است و هنوز لايحه بودجه به مجلس نيامده است و مهلت تحويل گزارش برنامه چهارم توسعه گذشته، اما هنوز گزارشي به مجلس نرسيده است. برنامه پنجم توسعه نيز بايد شهريور به مجلس ميآمده، اما امروز آذرماه هستيم و برنامهاي به مجلس نيامده است.
وي ادامه داد:بايد واقعيتها را ديد، اينها نمونهاي از قانونگريزي است.
وي چهار راه حل خود را براي برون رفت از مشکل؛ فهم اصل مشکل، اجراي بدون کم و کاست قانون اساسي، طرد افراطيون دو جناح و نشست مشترک نخبگان دانست.
کواکبيان گفت: خوب است از تجربيات لويي جرگه افغانستان که ريشسفيدان براي سرنوشت خود تصميم ميگيرند استفاده کنيم و دور يکديگر بنشينيم و به مسائل و راه حل آنان بپردازيم.
نبوي نيز در پاسخ به کواکبيان گفت: آقاي کواکبيان بحث را شروع کرده و من به مباحث پاسخ ميدهم اما دوباره آقاي کواکبيان ميگويد نبوي بحث را به انتخابات برميگرداند و ميگويد از اين به بعد دوباره مسائل را مطرح نميکنم اما دوباره شروع ميکند.
وي افزود: اگر دولت به موقع لايحه بودجه را نداده است، درست بوده و اگر من هم در مجلس بودم به اين مورد اعتراض ميکردم، اما تأخير در ارائه لايحه بودجه در دولتهاي ديگر نيز بوده ولي قابل دفاع نيست.
نبوي اضافه کرد: اگر قشر نخبه جامعه به عدالت کم توجهي کند بين طبقه کارگزار و مردم شکاف پيدا ميشود و امروز ثابت شده اکثريت مردم به دنبال عدالت هستند و از اينکه در انتخابات گذشته عدالت و آزادي مقابل يکديگر قرار گرفتند متأسف هستم، زيرا اين دو شعار، از شعارهاي اصلي انقلاب بود.
وي ادامه داد: از هرگونه همانديشي که کواکبيان پيشنهاد داد استقبال ميکنم و از کواکبيان ميخواهم افغانستان را به رخ ما نکشد، زيرا اينجا ايران با 70 ميليون جمعيت و سابقهاي کهن است.
کواکبيان در پاسخ به سخنان نبوي اظهار کرد: من شروع کننده اصل بحث بودم اما شروع کننده بحث انتخابات نبودم و در قسمت اول کوچکترين حرفي از انتخابات نزدم و مهندس نبوي بحث را وارد انتخابات کرد.
وي درباره عدالت گفت: بايد قبول کنيم عدالت سياسي قبل از عدالت اقتصادي است و ما مشکلي با آزادي و عدالت نداريم و اين مسأله در اسلام حل شده است. برويم ببينيم عدالت سياسي را اجرا کردهايم.
نماينده مردم سمنان در خانه ملت ادامه داد:اين عدالت سياسي نيست که در يک شهرستان هيأت نظارت با پسرخاله خود مشکل داشته باشد و او را رد صلاحيت کند. اگر بحث بر سر عدالت اقتصادي باشد عدالت اقتصادي با آقاي محصولي انجام ميشود؟
وي افزود: هرگاه ما مي گوييم اروپا و آمريکا ميگويند غرب زدهايد و وقتي از افغانستان سخن ميگوييم با تعجب ميگويند ما را با افغانستان مقايسه نکنيد زيرا در شأن ما نيست پس ما از کجا مثال بزنيم؟ احتمالاً از هوگو چاوز، زامبيا و گامبيا مثال بزنيم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: برخي از دانشجوياني را که به بازداشتگاه و دادگاه نفرستاديم متأسفانه برنامههاي سنگين براي آنان در کميتههاي انضباطي اجرا کرديم.
نبوي، خطاب به کواکبيان گفت: آقاي کواکبيان مرتب ميگويند به بحث انتخابات برنگرديم ولي آيا اين بحث تأييد صلاحيتها، بحث انتخابات هست يا نه؟
وي ادامه داد: کواکبيان از محصولي نام ميبرد در حالي که او اينجا حاضر نيست و او از مجلس شما رأي اعتماد گرفته و الان وزير است و اگر قبول داريم که بايد به قانون متعهد باشيم بايد به گونهاي سخن بگوييم که موجب آرامش شويم نه اينکه ديگران را تخريب کنيم و محصولي ميتواند از شما شکايت کند.
وي ادامه داد: آيا شما اعتقاد داريد هر کسي دانشجو باشد يا نباشد حق دارد هر کاري را انجام بدهد و قانونشکني کند ولي با او هيچ برخوردي نشود؟
مدير مسوول روزنامه رسالت افزود: عدالت سياسي اين است که پس از گذشت سه دهه از انقلاب چهرهها عوض شود و چرخش قدرت همواره وجود داشته باشد و اين اتفاق در شرف افتادن است که ممکن است افرادي خوششان نيايد.
نبوي با بيان اين كه جريان دوم خرداد توسعه سياسي را مقدمتر از عدالت اقتصادي ميدانست، گفت: به مردم وعده اقتصادي نداده که نتيجه آن انتخابات 84 بود که مردم به کانديداي دوم خرداد رأي نداند.
وي افزود: مي گوييد چرا وقتي از آمريکا و اروپا حرف ميزنيم ايراد ميگيريد و وقتي هم که از افغانستان حرف ميزنيد باز ايراد ميگيريد اما بدانيد بايد مثل خودمان راه برويم نه از ديگران تقليد کنيم.
به گزارش ايسنا، برخي دانشجويان پس از سخنان نبوي شعار « روسيه، روسيه » سر دادند که نبوي خطاب به آنها گفت: اين شعار براي فراموشي شعار مرگ بر آمريکا نباشد که دانشجويان موسوم به سبز در پاسخ شعار « مرگ بر روسيه » را سردادند و حاميان نبوي نيز با شعار « مرگ بر آمريکا » به مقابله پرداختند که کواکبيان از دانشجويان موسوم به سبز نيز خواست تا شعار مرگ بر آمريكا نيز براي خوشحالي نبوي سر بدهند.
کواکبيان نيز گفت: از اينکه روي پاي خود بايستيم و راه برويم شکي نيست ولي ما مي گوييم از تجربيات همه کشورهاي دنيا استفاده کنيم.
دبير کل حزب مردم سالاري با اشاره به سخنان نبوي درباره گردش نخبگان، تصريح کرد: گردش نخبگان شعار من در انتخابات پيشين رياست جمهوري بود و آقاي نبوي مي دانند در دور نهم انتخابات از چه تأييد صلاحيتي حرف ميزنيم.
وي افزود: اگر قرار است عدالت سياسي باشد احمدي نژاد 84 چه بهتري نسبت به کواکبيان داشت که احمدي نژاد تأييد صلاحيت شد، اما کواکبيان رد صلاحيت شد.
کواکبيان با تأکيد بر اينکه بايد فرمايشات رهبري را مورد توجه داشته باشيم و به آنها عمل کنيم، ابراز عقيده كرد: عدهاي عين خيالشان نيست که رهبري صحبت کردهاند و به اختلافات دامن ميزنند. آنهايي که هر روز بر آتش اختلافات مي افزايند نان خود را در تنور اختلافات مي پزند.
نبوي پس از سخنان کواکبيان گفت: بايد آزادي در چارچوب قانون در جامعه نهادينه شود و کساني که مخالف نظام هم نظر دارند حق اظهارنظر داشته باشند.
وي بر اجراي قانون اساسي تأکيد کرد و افزود: بايد به همه بندهاي قانون بپردازيم و آن را اجرا کرده و به مبارزه با فساد اداري بپردازيم تا ديگر هيچ کس و هيچ آقازادهاي از اجراي قانون مصونيت نداشته باشد.
نبوي خطاب به کواکبيان گفت: اگر در انتخابات رياست جمهوري نهم تأييد صلاحيت نشده حتماً شرايط رجال سياسي ـ مذهبي را نداشته است.
کواکبيان نيز در پاسخ به اين سخن گفت: پيش تر هم گفته ام بهتر است شوراي نگهبان رجال سياسي را تعريف کند زيرا اين سئوال پيش مي آيد، کسي که داراي روزنامه، حزب سياسي و دکتراي سياسي است رجال سياسي نباشد ولي کسي که در شهرداري بوده رجل سياسي است؟
وي افزود: درباره حوادث پس از انتخابات بايد ابتدا درک مشکل و بحران را متوجه شويم و بعد به دنبال راهکار برون رفت از وضعيت کنوني باشيم.
کواکبيان با بيان اينکه قبول داريم انتخابات تمام شده است، تصريح کرد: انتخابات تمام شده اما هنوز اقناع عمومي صورت نگرفته و ما به دنبال فرمايش رهبري نميخواهيم بحث انتخابات را باز کنيم، اما نميتوان گفت آن 14 ميليون نفر هم هيچ سئوالي ندارند.
وي ادامه داد: با روش بگير و ببند نمي توان پاسخ اين عده را داد و همانگونه که نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاهها نيز گفتهاند 70 درصد دانشجويان رأيي جز رييس دولت کنوني داشتهاند و بحث ما اين است که بايد به قشر نخبه و دانشجويي جامعه احترام گذاشت.
مرتضي نبوي، عضو شوراي مركزي جامعه اسلامي مهندسين و مدير مسوول روزنامه رسالت نيز به عنوان نماينده طيف اصولگرا با بيان اينکه خرداد امسال انتخابات بي نظيري شکل گرفت، گفت: به طور قطع اين انتخابات و حضور 85 درصدي مردم با شکوهترين رقابت انتخاباتي در طول تاريخ ايران بود، اما متأسفانه پس از انتخابات اتفاقات ناگواري روي داد.
وي افزود: کسي که نتيجه را واگذار کرده بود، آن را نپذيرفت و پيش از انتخابات نيز خود را آماده کرده بودند که اگر نتيجه خلاف نظر آنان بود بگويند در انتخابات تقلب شده است.
اين عضو مجتمع تشخيص مصلحت اضافه کرد: با تشکيل کميته صيانت از آرا به شايعات تقلب دامن زدند و نتيجه اين انتخابات رأي بسيار بالاي احمدينژاد بود که طرف مقابل بايد رأي اکثريت مردم را ميپذيرفت كه اين نشان از بلوغ سياسي اين افراد دارد.
به گزارش ايسنا سخنان کواکبيان و نبوي همواره همراه با تشويق موافقان و هو مخالفان بود.
نبوي خطاب به دانشجويان گفت: محيط دانشگاه بايد محيط فعال برخورد افکار باشد و فضايي ايجاد کنيم که تحمل شنيدن حرفهاي موافق و مخالف باشد و اين روشي است که شرع و عقل ميپذيرد.
وي ادامه داد: دوستان بايد اين حق را بدهند که رأي اکثريت در جامعه تصميمگيرنده است و وقتي کانديدايي با اختلاف رأي بالا پيروز ميشود طرف مقابل بايد با سعه صدر و بلوغ سياسي نتيجه را بپذيرد.
مدير مسوول روزنامه رسالت ادامه داد: دوستاني که نتيجه انتخابات اخير را نپذيرفتند در سال 76 نيز به همين گونه وارد عرصه شدند و شايعهاي پخش کردند که مينويسيم خاتمي ميخوانند ناطق و بعد که نتيجه به نفع خاتمي شد ادعاي تقلب و خسارت زدن به اموال مردم پيش نرفت.
مصطفي کواکبيان، دبير کل حزب مردم سالاري در وقت دوم خود با بيان اينکه قرار نداشتيم به بحث انتخابات بپردازيم، اما آقاي نبوي بحث را به آن سمت بردند، اظهار کرد: اين که ما مي گوييم به بحث انتخابات نميپردازيم به دليل احترامي است که به مقام معظم رهبري و فرمايششان قائل هستيم وگرنه درباره انتخابات يک سينه سخن داريم.
وي افزود: کانديداها چيزي در خصوص تقلب پيش از انتخابات نگفتند و اگر کسي سندي درباره اين حرف دارد، ارائه دهد.
کواکبيان با اشاره به سفر تبليغاتي خود براي مهندس موسوي به بندرعباس تصريح کرد: دوشنبه قبل از انتخابات در يک سالني براي مهندس موسوي سخنراني داشتم، پس از پايان سخنراني دو خيابان بالاتر جمعيت زيادي جمع شده بودند که فکر کردم کسي مانند آقاي نبوي براي تبليغ دکتر احمدينژاد آمده، اما ساعت 9 شب رفتيم آنجا گفتند سهام عدالت توزيع ميکنند.
وي ادامه داد: من از وزير اقتصاد سئوال کردم نمي توانستيد شش ماه عقبتر يا جلوتر سهام عدالت را توزيع مي کرديد تا حداقل شب انتخابات رعايت اين موضوع شده باشد.
عضو فراکسيون خط امام مجلس شوراي اسلامي ادعا كرد: مسائل زيادي درباره بداخلاقيهاي انتخاباتي وجود دارد که نمي خواهيم وارد آنها شويم اما خريدن رأي مردم که تنها پول دادن نيست.
کواکبيان ادامه داد: انتخابات تمام شده و دولتي شکل گرفته و بايد واقعيت را بپذيريم، اما اصل بحث ما اين است که بايد قانون اساسي بدون کم و کاست اجرا شود و به عنوان دبير کل يک حزب درخواست دارم مجوز بدهيد تا کساني که به عکس امام توهين کردهاند را محکوم کنيم و اجراي بدون کم و کاست قانون اين است.
وي اضافه کرد: اگر کساني که تخلف کردهاند را زنداني کردهايد پس تک تک اصول قانون اساسي بايد اجرا شود و با کساني که در کهريزک و کوي دانشگاه جنايت کردند نيز طبق قانون بايد برخورد شود.
کواکبيان ابراز داشت:وقتي براي آنان کيفرخواست عمومي که در 100 سال اخير براي اولين بار شنيديم صادر مي کنيد توقع داريم با متهمان کهريزک و کوي دانشگاه نيز برخورد کنيد و اجراي بدون کم و کاست قانون اساسي اولين راهکار برون رفت از وضعيت کنوني است.
مرتضي نبوي در پاسخ به سخنان کواکبيان گفت: خوشبختانه آقاي کواکبيان نتيجه را قبول دارد. البته پس از انتخابات فرصت کافي براي بررسي شکايات و اعتراض کانديداها داده شد و حتي وقت بيشتري نيز از سوي شوراي نگهبان به کانديداها داده شد، اما آنها زير بار نرفتند.
وي ادامه داد: ما نيز بحث کهريزک و کوي دانشگاه را محکوم ميکنيم و از دستگاه قضايي ميخواهيم که برخورد قاطع کند، اما در جايگاه قضاوت قرار نمي گيريم که خود قضاوت کنيم.
مدير مسوول روزنامه رسالت اضافه کرد: اصولاً کسي که شعارش مبارزه با قانونشکني است چرا خود، قانون را زير سوال ميبرد و در آخرين بيانيه خود باز هم سخن از رأي مردم به ميان آورد؟ اين نشان دهنده اين است که هنوز وي نتيجه را نپذيرفته است.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت در پاسخ به سخنان کواکبيان درباره سهام عدالت گفت: سهام عدالت موضوعي بود که فاصله بين قشرها را کم کرد و فاصله بين اقشار اشراف و مردم عادي را کاهش داد.
وي ادامه داد: آقاي کواکبيان بهتر است ابتدا موسوي را قانع کنند، مسيري را که طي مي کنند مقابل قانون است و اين کارها تنها فضاي کشور را ملتهب ميکند.
نبوي اضافه کرد: مقام معظم رهبري بارها گفتهاند مسير را عوض و خط خود را مشخص کنيد زيرا اهانتهايي که در اين جريان شکل ميگيرد به نام موسوي انجام شده و مهمترين خدمت اين است که کساني که با وي بودند را در مسير قانون بياوريد.
وي افزود: موسوي و هوادارانش بايد با مخالفان نظام خط کشي خود را مشخص کنند تا آقاي بشيريه دستوراتش در کشور اجرا نشود و به نام موسوي تمام نشود.
نبوي افزود: سهام عدالت شعار آقاي هاشمي رفسنجاني در سال 84 بود و آقاي احمدينژاد آن را اجرا کرد و فاصله طبقاتي را کم کرد.
کواکبيان با بيان اينکه سخنگوي موسوي نيستم، اظهار کرد: اگر موسوي قانع شد آيا همه 14 ميليون هم قانع ميشوند؟ و اگر موسوي قانع شد کروبي را چه خواهيد کرد؟
وي خطاب به نبوي گفت: شما فرد با تقوايي هستيد و اينکه بگوييد بشيريه به من که روبروي شما نشستهام دستور داده است توهين و پاک کردن صورت مسأله نيست؟
دبيرکل حزب مردم سالاري اضافه کرد: هر وقت حرف ميزنيم برچسب آمريکا مي چسبانند و اينکه آمريکا و دشمنان از اختلافات سود ميبرند شکي نيست و با سند اثبات ميکنم کارهايي که برخي افراد کردند به نفع آمريکا تمام شد.
عضو فراکسيون خط امام مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: کارهايي کردند که هر روز صداي آمريکا و بيبيسي يک چيزي بگويد و به ما بگويند ميخواهند انقلاب مخملي کنند ولي ما مخملي نديدهايم.
وي افزود: مهندس نبوي ميگويند سهام عدالت مصوبه مجلس بوده اما بحث ما برسر زمان توزيع سهام عدالت در شب انتخابات است.
کواکبيان اظهار کرد: درست است ما تصويب کرديم حقوق بازنشستگان را بدهند، اما نگفتيم در فروردين و ارديبهشت از بانک رفاه پول قرض بگيريد و بين بازنشستگان توزيع کنيد و پس از انتخابات حقوق اضافه شده را قطع کنيد.
وي در ادامه راه کارهاي خود براي برون رفت از شرايط فعلي گفت: بايد همه اصول قانوني اجرا شود و دست افراطيون قطع شود زيرا با افراطيون هيچ کاري را نميتوان پيش برد.
نماينده مردم در خانه ملت اضافه کرد:مقام معظم رهبري ميگويند کسي به رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام توهين نکند، اما چهار روز از اين حرف نگذشته عدهاي به مرقد امام مي روند و بدترين حرف و حملهها را به هاشمي ميکنند.
وي افزود: عدهاي ميگويند اگر از وحدت ملي حرف بزنيد فتنهگر هستيد، پس اگر از وحدت حرف نزنيم، از اختلاف بگوييم که فتنه نباشد؟
مرتضي نبوي در پاسخ به اظهارات کواکبيان اظهار کرد: از اينکه آقاي کواکبيان از بشيريه اعلام برائت کردند خوشحال هستيم اما شعار « جمهوري ايراني » دنباله اين فتنه است و آقاي کواکبيان بايد مواضع خود را با اين شعارها مشخص کنند.
وي ادامه داد: مگر براي آقاي کواکبيان مهم نيست که در روزنامه خود يا پشت تريبون مواضع خود را نسبت به شعار « نه عزه، نه لبنان، جانم فداي ايران » يا روزه خواري در ماه رمضان را مشخص کنند.
نبوي اضافه کرد: احمدي نژاد که شب انتخابات توزيع سهام عدالت را شروع نکرده و توزيع را از سال اول رياست جمهوري شروع کرد و يک مورد هم همزمان با ايام انتخابات بود.
وي ادامه داد: ميگويند اگر احمدي نژاد سهام عدالت داد بد است ولي اگر هاشمي يا دولتهاي ديگر اين کار را کرده بودند خوب بود و اين مردم فريبي است که ميخواهم آن را پايان دهند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه در انتخابات تقابل دو جريان عدالت و آزادي بود، تصريح کرد: متأسفانه موسوي نتوانست از سوابق عدالتخواهي خود استفاده کند و با کساني که جزو طبقه اشرافي جامعه بودند زلف گره زد و شعار عدالت را احمدينژاد برنده شد.
نبوي در ادامه گفت: اين نشان مي دهد که مردم خواهان عدالت و آزادي هستند و بايد رسانهها و مسوولان ما به اين دو امر اهميت بدهند.
وي قانون اساسي را محور رفاه مردم دانست و تصريح کرد: بايد فضاي تبادل افکار ايجاد شود و حتي کساني که مخالف جمهوري اسلامي هستند نيز حق تظاهرات و ابراز عقيده داشته باشند، اما بايد در چارچوب قانون اقدام کرد.
نبوي اضافه کرد: تا همين جا نيز با کواکبيان به محور بودن قانون به توافق رسيدهايم. ميگوييم قانون بايد براي همه اجرا شود حالا اين شخص ميخواهد موسوي خوئينيها، مير حسين موسوي يا کروبي باشد و اگر کسي قانون را رعايت نکرد از طرف نخبگان جامعه محکوم شود.
به گزارش ايسنا، مجري برنامه از طرفين مناظره خواست تا به موضوع مناظره بپردازند که کواکبيان با گلايه به مجري گفت: از اول مي گويم برويم سر موضوع امروز، اما آقاي نبوي نکات ديگري را درباره انتخابات مي گويند که نيازمند جواب است.
وي با اشاره به اظهارات نبوي درباره اينکه پرداخت حقوق بازنشستگان و سهام عدالت مصوبه مجلس بوده و احمدي نژاد اجرا کرده است، ابراز عقيده كرد:ايشان قانونهاي اصلي مصوب مجلس را اجرا نميکنند به طور مثال مجلس هفتم و هشتم تصويب کرده اند که 18 شورايي را که دولت نهم تعطيل کرده مجددا راهاندازي کند، به شوراي نگهبان رفت و برگشت و پس از آن نيز به مجمع تشخيص مصلحت نظام و گفته اين بايد در 11 ماه احيا شود اما هنوز اجرا نکرده است و تنها يک ماه قبل از انتخابات حقوق بازنشستگي را اضافه کرده است.
کواکبيان با بيان اين اعتقاد که دولت بارها قانون را رعايت نکرده، تصريح کرد: طبق قانون آذرماه هر سال بايد لايحه بودجه به مجلس بيايد اما امروز 25 آذر است و هنوز لايحه بودجه به مجلس نيامده است و مهلت تحويل گزارش برنامه چهارم توسعه گذشته، اما هنوز گزارشي به مجلس نرسيده است. برنامه پنجم توسعه نيز بايد شهريور به مجلس ميآمده، اما امروز آذرماه هستيم و برنامهاي به مجلس نيامده است.
وي ادامه داد:بايد واقعيتها را ديد، اينها نمونهاي از قانونگريزي است.
وي چهار راه حل خود را براي برون رفت از مشکل؛ فهم اصل مشکل، اجراي بدون کم و کاست قانون اساسي، طرد افراطيون دو جناح و نشست مشترک نخبگان دانست.
کواکبيان گفت: خوب است از تجربيات لويي جرگه افغانستان که ريشسفيدان براي سرنوشت خود تصميم ميگيرند استفاده کنيم و دور يکديگر بنشينيم و به مسائل و راه حل آنان بپردازيم.
نبوي نيز در پاسخ به کواکبيان گفت: آقاي کواکبيان بحث را شروع کرده و من به مباحث پاسخ ميدهم اما دوباره آقاي کواکبيان ميگويد نبوي بحث را به انتخابات برميگرداند و ميگويد از اين به بعد دوباره مسائل را مطرح نميکنم اما دوباره شروع ميکند.
وي افزود: اگر دولت به موقع لايحه بودجه را نداده است، درست بوده و اگر من هم در مجلس بودم به اين مورد اعتراض ميکردم، اما تأخير در ارائه لايحه بودجه در دولتهاي ديگر نيز بوده ولي قابل دفاع نيست.
نبوي اضافه کرد: اگر قشر نخبه جامعه به عدالت کم توجهي کند بين طبقه کارگزار و مردم شکاف پيدا ميشود و امروز ثابت شده اکثريت مردم به دنبال عدالت هستند و از اينکه در انتخابات گذشته عدالت و آزادي مقابل يکديگر قرار گرفتند متأسف هستم، زيرا اين دو شعار، از شعارهاي اصلي انقلاب بود.
وي ادامه داد: از هرگونه همانديشي که کواکبيان پيشنهاد داد استقبال ميکنم و از کواکبيان ميخواهم افغانستان را به رخ ما نکشد، زيرا اينجا ايران با 70 ميليون جمعيت و سابقهاي کهن است.
کواکبيان در پاسخ به سخنان نبوي اظهار کرد: من شروع کننده اصل بحث بودم اما شروع کننده بحث انتخابات نبودم و در قسمت اول کوچکترين حرفي از انتخابات نزدم و مهندس نبوي بحث را وارد انتخابات کرد.
وي درباره عدالت گفت: بايد قبول کنيم عدالت سياسي قبل از عدالت اقتصادي است و ما مشکلي با آزادي و عدالت نداريم و اين مسأله در اسلام حل شده است. برويم ببينيم عدالت سياسي را اجرا کردهايم.
نماينده مردم سمنان در خانه ملت ادامه داد:اين عدالت سياسي نيست که در يک شهرستان هيأت نظارت با پسرخاله خود مشکل داشته باشد و او را رد صلاحيت کند. اگر بحث بر سر عدالت اقتصادي باشد عدالت اقتصادي با آقاي محصولي انجام ميشود؟
وي افزود: هرگاه ما مي گوييم اروپا و آمريکا ميگويند غرب زدهايد و وقتي از افغانستان سخن ميگوييم با تعجب ميگويند ما را با افغانستان مقايسه نکنيد زيرا در شأن ما نيست پس ما از کجا مثال بزنيم؟ احتمالاً از هوگو چاوز، زامبيا و گامبيا مثال بزنيم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: برخي از دانشجوياني را که به بازداشتگاه و دادگاه نفرستاديم متأسفانه برنامههاي سنگين براي آنان در کميتههاي انضباطي اجرا کرديم.
نبوي، خطاب به کواکبيان گفت: آقاي کواکبيان مرتب ميگويند به بحث انتخابات برنگرديم ولي آيا اين بحث تأييد صلاحيتها، بحث انتخابات هست يا نه؟
وي ادامه داد: کواکبيان از محصولي نام ميبرد در حالي که او اينجا حاضر نيست و او از مجلس شما رأي اعتماد گرفته و الان وزير است و اگر قبول داريم که بايد به قانون متعهد باشيم بايد به گونهاي سخن بگوييم که موجب آرامش شويم نه اينکه ديگران را تخريب کنيم و محصولي ميتواند از شما شکايت کند.
وي ادامه داد: آيا شما اعتقاد داريد هر کسي دانشجو باشد يا نباشد حق دارد هر کاري را انجام بدهد و قانونشکني کند ولي با او هيچ برخوردي نشود؟
مدير مسوول روزنامه رسالت افزود: عدالت سياسي اين است که پس از گذشت سه دهه از انقلاب چهرهها عوض شود و چرخش قدرت همواره وجود داشته باشد و اين اتفاق در شرف افتادن است که ممکن است افرادي خوششان نيايد.
نبوي با بيان اين كه جريان دوم خرداد توسعه سياسي را مقدمتر از عدالت اقتصادي ميدانست، گفت: به مردم وعده اقتصادي نداده که نتيجه آن انتخابات 84 بود که مردم به کانديداي دوم خرداد رأي نداند.
وي افزود: مي گوييد چرا وقتي از آمريکا و اروپا حرف ميزنيم ايراد ميگيريد و وقتي هم که از افغانستان حرف ميزنيد باز ايراد ميگيريد اما بدانيد بايد مثل خودمان راه برويم نه از ديگران تقليد کنيم.
به گزارش ايسنا، برخي دانشجويان پس از سخنان نبوي شعار « روسيه، روسيه » سر دادند که نبوي خطاب به آنها گفت: اين شعار براي فراموشي شعار مرگ بر آمريکا نباشد که دانشجويان موسوم به سبز در پاسخ شعار « مرگ بر روسيه » را سردادند و حاميان نبوي نيز با شعار « مرگ بر آمريکا » به مقابله پرداختند که کواکبيان از دانشجويان موسوم به سبز نيز خواست تا شعار مرگ بر آمريكا نيز براي خوشحالي نبوي سر بدهند.
کواکبيان نيز گفت: از اينکه روي پاي خود بايستيم و راه برويم شکي نيست ولي ما مي گوييم از تجربيات همه کشورهاي دنيا استفاده کنيم.
دبير کل حزب مردم سالاري با اشاره به سخنان نبوي درباره گردش نخبگان، تصريح کرد: گردش نخبگان شعار من در انتخابات پيشين رياست جمهوري بود و آقاي نبوي مي دانند در دور نهم انتخابات از چه تأييد صلاحيتي حرف ميزنيم.
وي افزود: اگر قرار است عدالت سياسي باشد احمدي نژاد 84 چه بهتري نسبت به کواکبيان داشت که احمدي نژاد تأييد صلاحيت شد، اما کواکبيان رد صلاحيت شد.
کواکبيان با تأکيد بر اينکه بايد فرمايشات رهبري را مورد توجه داشته باشيم و به آنها عمل کنيم، ابراز عقيده كرد: عدهاي عين خيالشان نيست که رهبري صحبت کردهاند و به اختلافات دامن ميزنند. آنهايي که هر روز بر آتش اختلافات مي افزايند نان خود را در تنور اختلافات مي پزند.
نبوي پس از سخنان کواکبيان گفت: بايد آزادي در چارچوب قانون در جامعه نهادينه شود و کساني که مخالف نظام هم نظر دارند حق اظهارنظر داشته باشند.
وي بر اجراي قانون اساسي تأکيد کرد و افزود: بايد به همه بندهاي قانون بپردازيم و آن را اجرا کرده و به مبارزه با فساد اداري بپردازيم تا ديگر هيچ کس و هيچ آقازادهاي از اجراي قانون مصونيت نداشته باشد.
نبوي خطاب به کواکبيان گفت: اگر در انتخابات رياست جمهوري نهم تأييد صلاحيت نشده حتماً شرايط رجال سياسي ـ مذهبي را نداشته است.
کواکبيان نيز در پاسخ به اين سخن گفت: پيش تر هم گفته ام بهتر است شوراي نگهبان رجال سياسي را تعريف کند زيرا اين سئوال پيش مي آيد، کسي که داراي روزنامه، حزب سياسي و دکتراي سياسي است رجال سياسي نباشد ولي کسي که در شهرداري بوده رجل سياسي است؟
0 نظرهای شما:
Post a Comment