برخي تلاش مي‌كنند مركز عظيم دانشگاه آزاد را در انحصار خود بگيرند

هاشمي رفسنجاني :
برخي تلاش مي‌كنند مركز عظيم دانشگاه آزاد
را در انحصار خود بگيرند


در هيچ كشوري دولت نمي‌تواند به تنهايي بار علمي و دانشگاهي را به دوش بكشد، ايجاد و پيدا كردن منابع جديد مادي و علمي به غير از شهريه را يكي از نيازهاي كنوني جامعه علمي و دانشگاهي و صنعتي كشور است .
ايلنا- : رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه دانشگاه آزاد اسلامي هيچ زماني بدون مشكل و تنگنا نبوده است، تأكيد كرد: وقتي مركز عظيم علمي چون دانشگاه آزاد اسلامي با اين گسترش و وسعت شكل گرفته است، برخي تلاش مي‌كنند آن را در انحصار خود بگيرند.
به گزارش ايلنا ، آيت الله هاشمي رفسنجاني در ديدار اعضاي هيأت امناي استاني مناطق 2 و 13 دانشگاه آزاد اسلامي، نياز را اساس خلاقيت و پيشرفت بشر خواند و با اشاره به تشنه بودن جمعيت جوان كشور در كسب علم و دانش در ابتداي انقلاب، تأسيس دانشگاه آزاد اسلامي را رفع‌كننده بخشي از اين نياز و عطش خواند و‌گفت: حضرت امام(ره) با پيشنهاد تأسيس دانشگاه آزاد با گشاده‌رويي و تيزبيني برخورد و از‌هرگونه كمك در اين زمينه امتناع نكردند.
وي با اشاره به مشكلات و موانعي كه اين دانشگاه و دست‌اندركاران آن براي ايجاد و توسعه اين مركز بزرگ علمي متحمل شدند،گفت: امروز اين شجره طيبه عظيم و بالنده با قدرت و به پشتوانه اعضاي خانواده علمي و دانشجويي‌اش به سوي قله‌هاي بزرگ علمي در داخل و خارج از كشور در حركت است. رئيس‌هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي افزود: در حال حاضر همان نياز ابتداي انقلاب به تحصيل دانش در مقاطع تكميلي و بالاتر از كارشناسي به شدت مشاهده مي‌شود و خوشحاليم كه باز هم دانشگاه آزاد در اين زمينه مسئولانه وارد شده كه ثمرات تصميمات مسئولان آن در اين زمينه در آينده نزديك مشاهده خواهد شد.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به ظرفيت بالاي علمي كه در ميان ايرانيان داخل و خارج از كشور در مقاطع بالا وجود دارد، تصريح كرد: اگر زمينه‌هاي تحقيقي و علمي خوب و مناسبي در داخل كشور فراهم شود، اساتيد و دانشمندان ايراني داخل و خارج از كشور مشتاقانه بار تحصيلات تكميلي و تحقيقات را در ايران به دوش خواهند كشيد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه در هيچ كشوري دولت نمي‌تواند به تنهايي بار علمي و دانشگاهي را به دوش بكشد، ايجاد و پيدا كردن منابع جديد مادي و علمي به غير از شهريه را يكي از نيازهاي كنوني جامعه علمي و دانشگاهي و صنعتي كشور خواند و گفت: دانشگاه آزاد اسلامي در اين زمينه نيز پيشتازي خود را حفظ كرده و تحقيقات گسترده‌اي در زمينه انرژي‌هاي نو (باد، خورشيد، آب، سواحل و غيره) را آغازه كرده كه به ياري خداوند نتايج و ثمرات آن به ملت و كشور برسد.
هاشمي رفسنجاني حركت به سمت دانش محوري را اصل و اساس سند چشم‌انداز20 ساله كشور خواند و گفت: حركت در جهت بهره‌وري انساني و آمايش سرزمين، پيشرفت، توسعه و رفاه مادي و معنوي كشور را تضمين خواهد كرد. رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد تبديل ايده‌ها و تحقيقات دانشجويي به طرح‌هاي كاربردي را از وظايف مهم دانشگاه و مسئولان كشور خواند و تصريح كرد: ما زماني خواهيم توانست از ثمرات علم و دانش بهره‌مند شويم كه اين طرح‌ها و ايده‌ها به سرمايه و ثروت در جهت رفاه و پيشرفت جامعه تبديل گردد.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه دانشگاه آزاد اسلامي هيچ زماني بدون مشكل و تنگنا نبوده است، تأكيد كرد: وقتي مركز عظيم علمي چون دانشگاه آزاد اسلامي با اين گسترش و وسعت شكل گرفته است، برخي تلاش مي‌كنند آن را در انحصار خود بگيرند. رئيس‌مجمع تشخيص مصلحت نظام تمركززدايي از دانشگاه آزاد را حركت مباركي خواند كه طي سال‌هاي گذشته شكل گرفته و افزود: تشكيل هيأت‌هاي امناي استاني كه اكنون به 31 استان رسيده است نويد پيشرفت كمي و كيفي اين دانشگاه را در سال‌هاي پيش رو خواهد داد.
در ابتداي اين ديدار جاسبي با ارائه گزارشي از شكل‌گيري و پيشرفت هيأت‌هاي امناي استاني دانشگاه آزاد اسلامي، تشكيل مناطق مختلف دانشگاه در سراسر كشور را مقدمه ايجاد هيأت‌هاي امناي استان‌ها خواند و گفت: تاكنون 20 هيأت امناي استان تشكيل و 11 مورد هم تصويب شده كه به سرعت شكل خواهد گرفت. وي افزود: جلسات و آيين‌نامه هيأت‌هاي امنا نيز به طور منظم ابلاغ و اجرا خواهد شد.
همچنين آقاي سرورالدين رئيس منطقه 13 دانشگاه آزاد با ارائه گزارشي از عملكرد و برنامه‌هاي آتي و تشكيل هيأت امناي تابعه در اين منطقه، تعداد دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي در منطقه 13 را 93000 هزار عنوان كرد و گفت: اين تعداد در 1078 رشته و با 4600 عضو هيأت علمي تمام‌وقت، پاره‌وقت و حق‌التدريسي در 46 واحد مشغول مي‌باشند. وي افزود: يك واحد علوم تحقيقات و يك واحد جامع با 3000 دانشجو در اين منطقه مشغول به فعاليت هستند كه مطمئناً در آينده براي توسعه كشور بسيار كارگشا خواهد بود.
همچنين خدابخش رئيس منطقه 2 دانشگاه آزاد اسلامي شامل استان‌هاي زنجان، اردبيل و آذربايجان غربي با اشاره به وجود بيش از 89000 دانشجو در واحدهاي اين منطقه دانشگاهي با 1101 رشته و قريب 4800 عضو هيأت علمي تمام‌وقت، نيمه‌وقت و حق‌التدريسي تأكيد كرد: هيأت امناي اين استان‌ها طبق برنامه تشكيل شده و اين امر به همراه مساعدت دانشجويان و اساتيد منشأ و بركت و پيشرفت غرب كشور خواهند شد.
در ادامه اين جلسه برخي از اعضاي هيأت‌هاي امناي استاني مناطق 2 و 13 با تشكر از تلاش‌هاي 30 ساله هيأت مؤسس، هيأت امنا، دكتر جاسبي و آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در گسترش كمي و كيفي دانشگاه آزاد اسلامي پيشنهادهاي زير را ارائه دادند: -تسريع در تشكيل هيأت‌هاي امناي استاني و تمركززدايي
-تلاش در جهت ارتقاء كميت و كيفيت علمي دانشگاه
-ارتقاء سطح دانش اعضاي هيأت علمي دانشگاه در سراسر كشور
-توجه به تحقيقات و ابتكارات و تلاش در جهت كاربردي كردن پژوهش‌ها
-تنظيم و نشر مجموعه قوانين و مقررات دانشگاه آزاد
-ايجاد سيستم جامع اطلاعات -قطبي و تخصصي شدن مراكز كوچك دانشگاه آزاد
-ارتقاء واحدهاي ارشد آموزش محور به واحدهاي جامع
-تبديل وضعيت برخي از اعضاي هيأت علمي به هيأت پژوهشي -تسهيل و تسريع در ايجاد واحدهاي تكميلي علوم و تحقيقات
1389/9/1 - 14:00 کد خبر : 163479

0 نظرهای شما: