برخي كارخانه ها سوسيس و كالباس غيربهداشتي به خورد مردم مي‌دهند


آب از آب تكان نمي‌خورد

برخي كارخانه ها سوسيس و كالباس غيربهداشتي به خورد مردم مي‌دهند


خبرگزاري فارس: مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گزارشي را منتشر كرد كه در آن به صراحت اعلام شده 18 نمونه از سوسيس و كالباس‌هاي توليد شده در كارخانه ها، غيراستاندارد و غيربهداشتي است و حال آن‌كه هيچ يك از كارخانه هايي كه نام آن‌ها در گزارش مربوطه برده شده بود، واكنشي به اين موضوع نشان ندادند و اين به منزله پذيرفتن اين گزارش از سوي آن‌هاست.
به گزارش فارس، پس از ماجراي جنجالي ورود گوشت‌هاي آلوده به كشور در 7 سال پيش و بگير و ببندهاي آن روزها و باز شدن پاي اين خبر به مطبوعات، مردم تا مدت‌ها از خريد محصولات كارخانه‌هاي توليد كننده سوسيس و كالباس كه براي توليد، از گوشت‌هاي آلوده استفاده كرده بودند و نام آن‌ها در مطبوعات اعلام شده بود، خودداري مي‌كردند.
اين موضوع تا به آن‌جا پيش رفت كه بسياري از كارخانجات توليد كننده در آستانه ورشكستگي قرار گرفتند و برخي از آنان در پرداخت اقساط وام‌هاي تسهيلاتي با مشكل مواجه شدند.
موضوع به همين‌جا ختم نشد قاضي ويژه ‌رسيدگي به شكايات مربوط به مواد غذايي در گفت‌وگوي ويژه خبري وقت، در پاسخ به اين پرسش كه چنانچه مصرف گوشت آلوده در فرد يا افرادي امراض غيرقابل درماني را عارض شود، چه مجازاتي در انتظار وارد كننده گوشت آلوده است، گفت: چنانچه اين موضوع ثابت شود، حكم فرد خاطي اعدام است.
اين موضوع نشان از اين داشت كه سلامت و بهداشت مردم همواره در صدر دغدغه‌هاي مسئولان قرار دارد و سازمان‌هاي نظارتي بايد تمام تلاش خود را انجام دهند تا خللي در روند توليد سالم مواد غذايي حاصل نشود و افراد خاطي نيز بدانند مجازات سختي در انتظارشان است. البته توليد كنندگان سوسيس و كالباس در آن زمان در دفاع از خود بر طبل بي‌اطلاعي از آلوده بودن گوشت‌ها كوبيدند و همه مسئوليت‌ها را متوجه سازمان مسئول نظارت بر واردات گوشت‌ به كشور كردند.
اما امروز و پس از گذشت 7 سال از آن ماجرا، مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران گزارشي را منتشر مي‌كند كه در آن آمده است: «موارد مردودي نشان مي‌دهد توليدكنندگان از چربي صفاقي (چربي موجود در دستگاه گوارش و لابه‌لاي روده‌ها)، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسي و ريه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پيوندي (پوست رگ و پي و چربي ضايعات گوشتي) يعني بافت‌هايي خاص كه عضله نيستند و توليدكنندگان، طبق استاندارد ملي مجاز به استفاده از اين بخش از لاشه دام در توليد فرآورده‌هاي گوشتي نيستند، استفاده شده است.»
اين مؤسسه در ادامه گفته است: «از 6 مورد همبرگر فقط يك مورد مردود بوده و مابقي منطبق بودند، بنابراين توليد همبرگر ظاهراً وضعيت مناسب‌تري دارد.» براين اساس از 20 نمونه سوسيس و كالباس متأسفانه 18 مورد نامنطبق بوده‌اند و فقط سوسيس كوكتل 55 درصد كاله آمل و سوسيس آلماني 40 درصد پاكدام پارس منطبق بوده است.
داره كل استاندارد استان تهران، كالباس خشك تيكه‌اي 60 درصد شام شام، ‌كالباس خشك 60 درصد آندره، كالباس خشك 60 درصد مرواريد سفيد گلبرگ، كالباس خشك دانماركي 62 درصد سوليكو (كاله تهران)، كالباس خشك 60 درصد آركا، كالباس خشك مارتادلا 50 درصد آرشاك (كيلا)، كالباس خشك 60 درصد صنوبر، كالباس ليوز 55 درصد دار(راجي)، سوسيس آلماني 40 درصد شوكا طعام، كوكتل گوشت سوليكو 55 درصد شام شام، سوسيس آلماني 40 درصد گوشتيران، كوكتل 55 درصد مرواريد سفيد گلبرگ، كوكتل 60 درصد آرشاك (كيلا)، سوسيس آلماني 40 درصد ماسيس، سوسيس آلماني 40 درصد آدلي، سوسيس آلماني 40 درصد صنوبر و همبرگر معمولي 60 درصد كابي آمل را‌ سوسيس و كالباس‌هاي غيراستاندارد و غيربهداشتي ‌اعلام كرده است.
از آن‌جا كه مصرف اين مواد غذايي به دليل صرفه‌جويي در وقت ميان ساكنان شهرهاي بزرگ به يك عادت غذايي تبديل شده و از آن‌جا كه قشر عمده‌اي از مصرف كنندگان اين مواد غذايي كه به دليل طعم دهنده‌هاي مختلف خوشمزه شده‌اند را كودكان تشكيل مي‌دهند، خبرگزاري فارس اين موضوع را تا حصول نتيجه پيگيري مي‌كند.

0 نظرهای شما: