*مردمسالاري ديني، يعني نمايندگان مردم را قانع كنند و اراده جمعي حاصل شود

مردمسالاري ديني، يعني نمايندگان
مردم را قانع كنند و اراده جمعي حاصل شود
لاريجاني: ماموريت ما دفاع ازمنافع ملي است
مجلس درهمه مسائل مهم تصميم‌گيري مي‌كند
1388/09/11 12-02-2009 17:59:57 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: مجلس
موزه‌ي مجلس شوراي اسلامي با حضور لاريجاني ،سفراي كشورهاي خارجي، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس و جمعي از نمايندگان و مسئولان فرهنگي در ساختمان مشروطه مجلس افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مراسم افتتاح اين موزه علي لاريجاني ضمن تبريك ايام فرخنده ميلاد امام هادي (ع) و عيد سعيد غدير خم اظهاركرد: اين مكان ياد آور حوادث بسيار عظيم در تاريخ ايران است و بوي مدرس در اين مكان حفظ مي‌شود.
وي افزود: در اين مكان از بسياري معاهدات ننگ آور توسط شهيد آيت‌الله مدرس جلوگيري شد و در همين مكان بود كه رضا شاه استعفا داد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به اين كه اتفاقات بسيار زيادي در مجلس مشروطه رخ داده است گفت: با توجه به اين مسائل داشتن موزه‌اي كه بخشي از اين حوادث بزرگ را ترسيم كند، كار لازمي بود.
لاريجاني در ادامه به خدمات رئيس مجلس پنجم (حجت‌الاسلام والمسلمين ناطق نوري )اشاره كرد و ضمن تشكر از اين خدمات جاي وي را خالي دانست وافزود: همت بلند وي براي تاسيس اين موزه و خريد امكاناتي كه به فضاي آن زمان بخورد جاي تشكر دارد كه ما قدردان همت عالي وي و مجلس پنجم هستيم.
وي همچنين از مسوولان مجلس هفتم كه همت كردند تا اين ساختمان تبديل به موزه شود قدرداني كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با اشاره به اين كه در مجلس هشتم نيز حركت جديدي براي احياي كتابخانه و موزه مجلس انجام شد، اظهار كرد: در اين دوره‌ كوتاه جهشي در كارهاي موزه به وجود آمد و مجلس به اسناد بسيار ارزشمند و كتاب‌هاي خطي ارزشمند دست يافت.
رئيس قوه مقننه از ويژگي‌هاي موزه را قرار دادن انسان در فضاي تاريخي برشمرد و افزود: موزه جداي از اين كه مستندتر از روايت است انسان را در فضا قرار داده و با تاريخ از نزديك آشنا مي‌كند. به طوريكه مي‌تواند هويت خود را بيابد.
وي با بيان اين كه هويت در زندگي فردي و اجتماعي تاثير به سزايي دارد، گفت: وقتي به تاريخ خودمان نگاه مي‌كنيم شخصيت‌هايي چون امام خميني(ره) چه درحوزه سياست و چه در تعاملات نظري صراط داشته و جهت گيري روشني داشتند. بنابراين فرق شخصيت‌هاي تاريخ ساز مثل امام (ره) با ديگران در همين مسائل است.
لاريجاني در ادامه با استناد به فرمايشات امام خميني (ره) راجع به آمريكا مبني بر اين‌كه آمريكا شيطان بزرگ است و همچنين فرمايشات اخير رهبر معظم انقلاب در زمينه رابطه با اين كشور،افزود: افرادي كه با اظهارات تاكتيكي، نگاه و جهت خود را عوض كنند، اشتباه مي‌كنند. بنابراين مسوولين جمهوري اسلامي بايد راه را بشناسند و راه آن صراط است.
لاريجاني ادامه داد: نبايد بر اساس اظهارات تاكتيكي اوباما كه حرف از تغيير زد اشتباه كرد و فريب خورد، در اين چند ماهه كه اوباما به عنوان رييس جمهور آمريكا آمده است، مطلب براي ما روشن شده و برخي خام‌انديش بودند كه تصور مي‌كردند يك تحول بنيادين قرار است صورت بگيرد، درحالي كه افراد ژرف‌انديش كه تجربه دارند مي‌دانستند اين تغييرات تاكتيكي است.
رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در مورد ايران هم در مساله هسته‌يي ديديد كه چه رفتاري با ايران داشتند و بر خلاف حرف‌هايي كه مي‌زدند كه مي‌خواهيم با مذاكره مشكلات را حل كنيم و بناي ما مثل گذشته نيست و سخن از مذاكره مي‌زدند، اما با دندان‌هاي تيز وارد مذاكره شدند و پيشنهاد‌هاي آنها نيز كلاه‌برداري بود.
رييس قوه مقننه با بيان اين‌كه تلقي آن‌ها اين بود كه با دسيسه‌كاري سرمايه ملي ايران را ببرند و خيال خود را راحت كنند، افزود: ما ماموريت راحت كردن خيال آنان را نداريم و ماموريت ما اين است كه از منافع ملي كشور دفاع كنيم و بايد به آنان گفت كه اگر مي‌خواهند خيال ما را راحت كنند بمب‌هاي اتمي خود و صهيونيست‌ها را از بين ببرند.
لاريجاني با اشاره به اين‌كه چند ساعت پيش شاهد بوديد كه اوباما 30 هزار نفر ديگر به افغانستان فرستاده است، اظهار كرد: آنها به دنبال منافع خود هستند و به چيزي نمي‌رسند چون راه‌شان غلط است و مسوولين جمهوري اسلامي بايد كاملا موضوع را رصد كرده و دنبال منافع ايران باشند، راهي كه امام خميني و رهبري در مسائل آمريكا و موضوعات حساس كشور تعريف كردند همان موضوع صراط است كه در آن شرايط فريب اين تاكتيك‌ها را نمي‌خورند.
رييس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اين‌كه ما ملتي‌ هستيم كه از يك عقبه و استمرار تاريخي درخشنده برخورداريم يادآور شد: آنچه هويت ايراني ما را مي‌سازد، فكر توحيدي است كه قبل از اسلام نيز ايرانيان را خداشناس مي‌دانستند.
وي ادامه داد: ايرانيان همچنين آزادانديش و عقل‌گرا بوده و حادثه ورود اسلام به ايران و استقبال آنها اين امر را نشان مي‌دهد و در طول تاريخ پس از اسلام نيز ايرانيان آزادانديش بوده‌اند.
رييس قوه مقننه همچنين يكي ديگر از خصوصيت هويت ايراني را گرايش عقلاني و آزادانديشي ايرانيان دانست و در ادامه با بيان اين‌كه ايرانيان در حوزه سياست اولين ملتي بودند كه پيگير مشروطه بودند، اظهار كرد: حضور نمايندگان ملت براي تصميم‌گيري‌هاي مهم كشور از ويژگي‌هاي ايرانيان بود و در منطقه نيز از نظر فكر سياسي جديد پيشرو بودند و ما پس از چندين دوره مجلس، پيش از انقلاب شاهد بوديم عملا مجلس مردمي كه با راي مردم باشد وجود نداشت، اما امروز ايران پس از انقلاب اسلامي، ايران از مجلس مردمي برخوردار است و به تعبير امام خميني (ره) مجلس در راس امور است و در همه مسائل مهم كشور تصميم‌گيري مي‌كند. البته ممكن است در مسير اجرايي، بررسي‌ها طولاني شود، اما معني دموكراسي همين است و باعث وحدت در جامعه مي‌شود.
لاريجاني در ادامه با بيان اين‌كه يك سري مي‌گويند در كار هاي اجرايي مسائل طولاني مي‌شود و مجلس كار را معطل مي‌كند تصريح كرد: اين امر ذات دموكراسي است و مردم‌سالاري ديني يعني اين‌كه نمايندگان مردم را قانع كنند و اراده جمعي حاصل شود و اين امر بر خلاف حكومت ديكتاتوري است كه سريع تصميم مي‌گيرند، اما مفهوم آن اين نيست كه الزاما به معناي صحيح بودن تصميم باشد.
لاريجاني گفت: اگر جامعه بخواهد در مسائل مهم حركت ثابت، ‌دقيقه و مستمر داشته باشد راهش نزديك كردن افكار عمومي است، بايد مجال دهند تا نمايندگان ملت از سر بصيرت تصميم بگيرند، لذا بايد افتخار كرد كه انقلاب اسلامي اين موهبت مردم‌سالاري ديني را براي كشور ايجاد كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود موزه مجلس را عبرتي دانست و گفت: اين موزه به ما نشان مي‌دهد كه ملت ما از صدر مشروطه چه خواسته‌هايي داشته و چه عواملي در مقابل اراده مردم قرار گرفته است.
لاريجاني ادامه داد: مشروطه با حضور مراجع تقليد و علماي دين شروع شد و پيگيري آنان امت را به ميدان آورد، اما به دليل دخالت‌هاي استعمار مشكلاتي براي مشروطه در آن زمان به وجود آمد. بنابراين اين موزه هم براي كساني كه امروز در اين جايگاه نشسته‌اند و بايد بدانند كه از كيان اسلام و منافع ملي دفاع كنند و هم براي برخي جوانان كشور كه پيوستگي هويتي خود را بيابند موثر است.

0 نظرهای شما: