متكي در ديدار وزير امور خارجه آذربايجان:

متكي در ديدار وزير امور خارجه آذربايجان:
دو كشور بايد هوشيارانه با تبليغات و جوسازي‌هاي بيگانگان مقابله كنند
1388/09/23 12-14-2009 17:22:55
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: سياسي خارجي
در ديدار وزيران امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و جمهوري آذربايجان روابط جامع دو كشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و پيرامون راه‌هاي گسترش بيشتر مناسبات و رفع موانع احتمالي و بسترسازي براي ارتقاي سطح همكاري‌ها مذاكره شد
ه گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مقدمات برگزاري هشتمين اجلاس كميسيون مشترك، همكاري در زمينه انرژي، حمل و نقل و ترانزيت، صنعت و معدن، تجارت و بازرگاني، امور بانكي، تسهيلات مرزي و تردد اتباع دو كشور، توريسم، مبادلات فرهنگي و رسانه‌اي، همكاري كشورهاي ساحلي درياي خزر و مسائل مهم منطقه‌اي و بين‌المللي از اهم محورهاي مورد بحث در اين مذاكرات بود.
منوچهر متكي در اين مذاكرات با اشاره به واقع شدن دو كشور همسايه در يك منطقه مهم و حساس، اهميت سفرهاي انجام شده ميان دو كشور را در بالاترين سطوح به ويژه ديدارهاي متقابل روساي جمهور را خاطر نشان ساخت و افزود: با توجه به اراده روساي جمهور دو كشور براي توسعه بيش از پيش روابط شاهد دستاوردهاي خوبي در مناسبات دو كشور بوده‌ايم.
وزير امور خارجه كشورمان با ابراز رضايت از روند برگزاري هفتمين اجلاس كميسيون مشترك دو كشور در باكو و آمادگي براي برگزاري اجلاس هشتم در تهران، برگزاري به موقع نشست‌هاي كميسيون مشترك را در توسعه همكاري‌ها مهم توصيف كرد و فعالتر كردن گروه‌هاي كاري را براي اجرايي شدن تفاهمات فيمابين و نيل به دستاوردهاي بيشتر تاثيرگذار خواند.
متكي با ابراز رضايت از روند تبادل برق ميان دو كشور و امكان اتصال آن به ساير كشورهاي مشترك‌المنافع، آمادگي شركت‌هاي ايراني را براي مشاركت در نوسازي و اجراي طرح‌هاي احداث نيروگاه‌هاي جديد حرارتي و آبي و سد‌سازي اعلام داشت.
وي حضور فعال ايران و جمهوري آذربايجان را در مجمع كشورهاي صادر كننده گاز، موجب افزايش تاثيرگذاري بيشتر در مساله انرژي جهاني دانست و آمادگي كشورمان را براي ارتقاي سطح همكاري‌هاي گازي و مشاركت شركت‌هاي ايراني در طرح‌هاي گازي جمهوري آذربايجان و افزايش دريافت گاز از اين كشور اعلام داشت.
متكي در زمينه همكاري‌هاي صنعتي و معدني، آمادگي شركت‌هاي ايراني براي مشاركت در توليد مصالح ساختماني را اعلام كرد.
وزير امور خارجه كشورمان در زمينه همكاري در حوزه حمل و نقل، با اشاره به اينكه دو كشور در حلقه مهم كريدور شمال و جنوب هستند، آمادگي و توانمندي شركت‌هاي ايراني براي مشاركت در احداث راه آهن آستارا ـ آستارا،‌طرح‌هاي مهم راه‌سازي، از جمله احداث بزرگراه باكو ـ آستارا و همچنين همكاري مشترك و چند جانبه با ساير كشورهاي منطقه را يادآوري كرد.
متكي ايجاد تسهيلات براي تردد اتباع دو كشور در مرزها و گمركات و تسهيلات كنسولي را در جهت افزايش مبادلات و مراودات طرفين مهم خواند.
متكي با اشاره به حجم 600 ميليون دلاري مبادلات تجاري دو كشور، ظرفيت‌هاي متقابل همكاري‌هاي فيمابين را بسيار فراتر از ميزان فعلي دانست.
وي افزايش همكاري در امور گمركي، شركت در نمايشگاه‌هاي بازرگاني، لغو تعرفه‌هاي ترجيحي، همكاري ميان استان‌ها، بازارچه‌هاي مرزي، همكاري اتاق‌هاي بازرگاني و بخش‌هاي خصوصي، سرمايه‌گذاري مشترك، امور بانكي، همكاري‌هاي فرهنگي، رسانه‌اي، علمي و تخصصي را موجب بسط و تقويت بيشتر روابط خواند.
وي با ابراز رضايت از همكاري‌ها و حمايت‌هاي متقابل دو كشور از يكديگر در مجامع بين‌المللي و همكاري‌هاي منطقه‌اي، اظهار داشت: ضروري است دو كشور تلاش نمايند با اهتمام به منافع و علقه‌هاي مشترك توسعه، تحكيم و حفاظت از مناسبات را بسترسازي نمايند و هوشيارانه با تبليغات و جوسازي‌هاي بيگانگان در عوامل مخالف توسعه و نزديكي بيشتر دو كشور مقابله نمايند.
المار محمد ياراف نيز در اين مذاكرات، با اشاره به پيوندهاي نزديك دو ملت، اظهار داشت: ايران كشور همسايه و برادر ماست و نقش اين كشور در كل منطقه‌ براي كمك به استقرار و تقويت به صلح و ثبات و توسعه بي‌بديل است.
وي با اشاره به همكاري‌هاي فزاينده دو كشور در كليه ابعاد سياسي، اقتصادي، فرهنگي، منطقه‌اي و بين المللي، بر اهميت برگزاري اجلاس هشتم كميسيون مشترك تاكيد كرد.
وزير امور خارجه جمهوري آذربايجان افزايش همكاري در حوزه گاز و سواپ را مهم و عملي خواند و تاكيد كرد كه اين همكاري‌ها راهبردي است.
ياراف با مهم خواندن همكاري شركت‌هاي ايراني براي احداث سد، جاده و راه‌اهن و تقويت اتصالات و ارتباطات زميني، هوايي و دريايي دو كشور طرح‌هاي سد خدا آفرين و قيز قلعه، احداث پل بر گذرگاه اصلاندوز، خط اتوبوس راني نخجوان ـ گنجه و احداث خطوط راه آهن از جمهوري آذربايجان به ايران تا خليج فارس را از زمينه‌هاي مهم همكاري دو كشور دانست.
وي با اشاره به علائق فرهگني دو كشور، برگزاري هفته‌هاي فرهنگي متقابل و تبادل ديپلمات‌هاي جوان دو كشور جهت شركت در دوره‌هاي آموزشي بويژه آموزش زبان فارسي را خواستار شد.
وزير خارجه جمهوري آذربايجان درخصوص همكاري‌هاي بين‌المللي دو كشور، تصريح كرد: جمهوري آذربايجان در هيچ مجمع بين‌المللي عليه ايران راي نخواهد داد.

0 نظرهای شما: