دبير كل جامعه اسلامي مهندسين صبح پنجشنبه با شركت در كنفرانسي مطبوعاتي در محل دفتر اين جامعه به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
اميدوارم هرچه زودتر كابينه فعاليت خود را آغاز كند
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا مهندس محمدرضا باهنر، نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در اين كنفرانس مطبوعاتي درباره پسلرزههاي راي به وزرا گفت: پس از رايگيري تعدادي از وزرا راي نياوردهاند و ما منتظريم كه رييسجمهور گزينههاي خود براي اين سمتها را معرفي كنند. ايشان البته نامهاي به مجلس در معرفي دو گزينه براي وزارتخانهها داده بودند كه با استقبال نمايندگان هم روبه رو شد هيات رييسه هم به محض دريافت نامه به نمايندگان اعلام كرد كه سهشنبه هفته بعد جلسه مجلس برقرار باشد و اين مساله با استقبال نمايندگان روبه رو شد، اما رييس جمهور طي نامه اي كه به مجلس دادند آن نامه را كان لم يكن اعلام كردند.
وي ادامه داد: اميدوارم هرچه زودتر كابينه فعاليت خود را آغاز كند و رييسجمهور هم براي سه وزارتخانه ديگر با وجود اين كه ميتواند سه ماه آنها را با سرپرست اداره كند، از اين فرصت سه ماهه كامل استفاده نكرده و هر چه زودتر گزينههاي خود را معرفي نمايد.
باهنر درپاسخ به اين سوال كه آيا شما نسبت به چهار سال قبل در برابر دولت منتقدتر شدهايد؟ گفت: چهار سال قبل هم من تا جايي كه به ياد دارم در فراكسيون اصول گرايان جمع بندي اين بود كه به سه وزير دولت راي ندهيم كه در صحن علني اين مقدار به چهار وزير افزايش پيدا كرد. من در آن زمان مسووليت فراكسيون اصولگرايان را داشتم. به نظر من مخالفت يا موافقت با دولت به تنهايي قابل افتخار نيست من علاقه دارم كه دولت هر چه زودتر و سريعتر بتواند كابينه خود را تكميل كند و با تمام توان و قدرت كارهاي بر زمين مانده را انجام دهد. اما ما براي راي اعتماد به وزرا خود را ملزم به بررسي تك تك آنها ميدانيم. راي اعتماد به وزرا نبايد تابع اعتماد نمايندگان به رييسجمهور باشد. همان طور كه مي دانيد اكثر نمايندگان مجلس در انتخابات رياست جمهوري از كانديداتوري آقاي احمدي نژاد حمايت كردند. من در مجلس در مخالفت با چند وزير و برنامه هايشان صحبت كردم اما نظرم اين بود كه دولت بتواند اكثر وزرايش را در ابتداي تشكيل كابينه داشته باشد
نظر مقام معظم رهبري درباره كابينه پيام شفاهي بود
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره برخي اظهار نظرها و واكنشها نسبت به سخنان اخيرش راجع به راي نياوردن 8-9 وزير و تاثير نظر رهبري در راي نمايندگان گفت: درباره نظر مقام معظم رهبري نامهاي مطرح نبود كه برخي بگويند محرمانه بوده يا نه. پيام شفاهي بود. در آن زمان رايزنيها در مجلس خيلي مفصل و پرحجم بود و تحليلهاي متفاوتي در اين زمينه وجود داشت. تصور من اين بود كه 5 الي 6 نفر از گزينههاي وزارتخانه ها راي نميآورند و اين پيشبيني من بود؛ البته برخي طرفداران راديكال دولت اين تحليل مرا مبني بر تلاشم براي راي نياوردن دانستند در حالي كه چنين نبود و من تنها پيشبيني خود را گفته بودم.
با راي نياوردن 8-9 وزير مخالف بودم
اگر نظر مشورتي رهبري نبود احتمال راي نياوردن 7-10 وزير وجود داشت
با نظر رهبري رويكردم به سمت راي اعتماد بيشتر به وزرا تغيير كرد
باهنر افزود: وقتي كار جلو رفت تحليلها نسبت به وضعيت متفاوت بود برخي خوشبين بودند برخي هم نظرشان اين بود كه 8-9 وزير راي نميآورند. نظر من اين بود و اعلام كرده بودم كه نبايد طوري شود كه دولت نتواند اكثريت خود را تشكيل دهد و با راي نياوردن 8-9 وزير مخالف بودم، اما بعضي مي گفتند كه ممكن است بيش از 8-9 وزير راي نياورند تا اين كه رهبري از طريق رياست محترم مجلس به نمايندگان به صورت مشورتي نظر دادند كه بهتر است وزرا راي بياورند؛ البته ايشان تاكيد داشتند كه اين يك دستور حكومتي نيست و نمايندگان بايد به وظيفه خود عمل كنند. با نظر رهبري نظر من هم عوض شد و رويكردم به سمت راي اعتماد بيشتر به وزرا تغيير كرد و در عين حال تلاش كردم اكثريت كابينه راي بياورد. در هر حال با توجه به سطح راي وزرا اگر نظر مشورتي رهبري نبود احتمال راي نياوردن 7-10 تن از گزينهها براي وزارتخانه ها وجود داشت.
مراجع تقليد جايگاه حساس و ويژهاي در عمق نسلهاي ملت ما دارند
باهنر درباره ارتباط دولت با مراجع كه در توصيه رهبري به دولت بود، گفت: در نظام جمهوري اسلامي جايگاه شخصيتها و نهادها و مراجع فكري تعريف شده است. در نظام شيعي و جمهوري اسلامي ما نهادي تحت عنوان رهبري وجود دارد كه اختياراتش در اصل 110 قانون اساسي ذكر شده است. مراجع تقليد جايگاه حساس و ويژهاي در عمق نسلهاي ملت ما دارند. نهضتهاي صد ساله اخير را اگر مرور كنيد نقش مرجعيت را در هدايت و راهنمايي مردم بسزا و ويژه ميبينيد . بر همين اساس در زمان حضرت امام و در زمان مقام معظم رهبري رهبران جمهوري اسلامي ضمن اين كه رهبر بودند احترام و شان جايگاه مراجع را داشتند و اجازه نمي دادند كسي با تكيه بر نظرات رهبري حرمت مراجع را نگه ندارد و جايگاه آنها را سست كند و يا بخواهد آنها را تنزل بدهد. اين سياست راهبردي جمهوري اسلامي و نظام اسلامي است كه حضور مراجع تقليد را در كنار رهبري و در قلب مردم ايران ببيند.
باهنر افزود: ما فكر مي كنيم توصيههاي رهبري در سند چشم انداز آمده است و دولت با استفاده از آنها ميتواند نقشه راه خود را ترسيم كند.
وي در اين باره كه آيا دليلي مي بينيد كه رهبري درباره رابطه با مراجع به دولت توصيه كردهاند؟ گفت: رهبري حتما نگرانيهايي را احساس كردهاند كه ضرورت چنين توصيهاي را ديده اند. البته اين توصيه و اين تذكرات براي ما هم مفيد است.
تغيير در مديريتهاي اجرايي در دولت نهم، سياست راهبردي رييسجمهور بود
تغييرات مستمر در مديران استراتژيك و كلان، تهديدي براي دولت است
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي خود با خبرنگاران درباره تغييرات در وزارتخانهها گفت: به نظر ميرسد تغيير در مديريتهاي اجرايي در دولت نهم، سياست راهبردي رييسجمهور بوده است. ترميم كابينه براي دولت فرصتي است كه بتواند برخي چالشهاي پيش روي خود را حل كند به شرطي كه دولت يك يا دو بار بيشتر نخواهد از اين امكان استفاده كند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا وي افزود: اگر قرار باشد اين رفتار مستمر باشد و مديران استراتژيك و كلان در سمت خود احساس ثبات نكنند اين وضعيت را نه تنها فرصتي براي دولت نميبينم بلكه آن را تهديدي براي دولت ميدانم . مديران بايد احساس ثبات و آرامش كنند. البته بايد ديد آقاي رييس جمهور در دولت دهم از چه سياستي پيروي خواهد كرد.
بايد به سرعت صف افراد مجرم از افراد بيگناه تفكيك شود
باهنر در ادامه درباره «لزوم حفظ آرامش در جامعه » گفت: در حوادث اخير به نظر من بايد به سرعت صف افراد مجرم از افراد بيگناه تفكيك شود. نظام راضي نيست كه به كساني اتهام وارد شود و بعد ثابت شود كه جرمي مرتكب نشدهاند و نبايد اين افراد حتي يك روز هم در بازداشت بمانند. البته عده اي كه عالما و عامدا بر اساس تحليلهاي غلط كارهايي كردند كه مردم و نظام دچار آسيب شدند نبايد بي مجازات بمانند، اما به نظر من اولين قدم همان تفكيك است كه گفتم و اين كار باعث ايجاد آرامش در كشور ميشود. حتي به نظر من با برخي مجرمين و افرادي كه از روي ناآگاهي كارهايي كردهاند بايد با رافت برخورد شود. در عين حال كساني كه عمل مجرمانه خسارت زدن به اموال، آبرو و برهم زدن آرامش جامعه را مرتكب شدهاند بايد نسبت به رفتار خود پاسخگو باشند.
بايد فضاي جامعه از حالت راديكال خارج شود
باهنر افزود: بايد فضاي جامعه از حالت راديكال خارج شود و پرخاشها در اطراف قضيه بايد كاهش يابد. به عنوان مثال بنده اخيرا يك موضعگيري طبيعي داشتم اما مي بينيم كه بداخلاقيهاي زيادي در برخي رسانهها و سايتها حتي از طرف برخي كه از آنها انتظار نميرود، صورت ميگيرد. برخي به من ميگويند چرا پاسخ نميدهي به نظر من حتي پاسخ دادن به اين بداخلاقيها بحث را شعلهور ميكند. نبايد وقت خود را صرف برخي مطالب خارج از ادب و منطق كنيم. به نظر من رسانهها در خاموش كردن اين پرخاشها سهم مهمي دارند .
وي درباره برخي بازداشتهاي اخير گفت: همانطور كه مي دانيد برخي افراد اتهامات سنگيني را عليه مسوولين نظام وارد كردهاند به عنوان مثال آقاي كروبي يك ماه است كه بحثي را مطرح كرده و ما در اين مدت از او خواستهايم به خاطرخطير بودن موضوع مستندات خود را ارائه دهد تا نظام سراغ خاطيان برود و با آنها برخورد كند و موضوع روشن شود. اما در نهايت معلوم شد كه چند نفر با توليد سيديهايي با افراد ناشناسي مصاحبه كردهاند . به نظر من طبيعي است كه بايد با اين افراد برخورد شود و معلوم شد كه چه نيتهايي پشت اين كارها وجود داشته است. ما در مجلس تلاش ميكنيم با همكاري با قواي ديگر به اين مسايل رسيدگي كنيم.
اعتقاد ندارم كه جناح اصلاحطلب و يا چپ حذف شود
دبيركل جامعه اسلامي مهندسين درباره آينده اصلاحطلبان گفت: من اعتقاد ندارم كه جناحي تحت عنوان اصلاح طلب و يا چپ و يا كلا يكي از دو جناح حذف شوند بايد هر دو جناح باشند و باهم رقابت كنند و همديگر را نقد و حتي تخطئه كنند. جناحها حتي ميتوانند عملكرد قوا را نقد كنند. من مدافع حضور طيفهاي مختلف در كشور هستم اما اداره يك طيف سياسي با ساختار شكني متفاوت است. اگر يك جريان يك اپوزيسيون درون نظام باشد و در چارچوب قوانين كار كند و از حقوق آنها دفاع كند ما از او و حضورش در فضاي كشور حمايت مي كنيم اما اگر طيفي بخواهد با نهادهاي اساسي نظام درگير شود و بخواهد بيرون از نظام فعاليت كند تكليفش فرق ميكند.
عملكرد و اقرارهاي برخي ژنرالهاي اصلاحطلب نشان ميدهد آنها به دنبال ساختارشكني بودند
وي افزود: عملكرد و اقرارهاي برخي ژنرالهاي اين طيف نشان ميدهد كه آنها به دنبال ساختارشكني بودند. من البته نميخواهم درباره پرونده اين افراد قضاوت كنم اگر كسي هم بوده كه دنبال ساختارشكني نبوده و اين مساله اثبات شود بايد هر چه زودتر او را آزاد كنند و حتي از او عذرخواهي هم بكنند.
براساس تصميم هيات سهنفره تا اطلاع ثانوي دادگاه متهمان حوادث اخيرعلني برگزار نميشود
باهنر درباره اعترافات برخي افراد نيز گفت: من البته در اين مساله به صورت كامل وارد نشدهام اما هيات سه نفرهاي متشكل از سه قوه ايجاد شده است و قرار است اين محاكمات و مسايل مربوط به دادگاه آنها را پيگيري كند و وارد صحت و سقم آن شود. يكي از تصميمات اين هيات هم اين است كه تا اطلاع ثانوي اين دادگاهها علني برگزار نشوند تا از آنها بهره برداري تبليغاتي نشود و دادگاه به يك نتيجه واقعي برسد و رفتارهاي مجرمانه با رفتارهاي غيرمجرمانه و قابل نقد جدا شود. به نظر من در حين ايراد اتهامات نبايد از اين بحثها استفاده تبليغاتي شوئ. برخي افراد اعترافهايشان تنها اعتراف به تحليل اشتباه بوده است نه عمل مجرمانه . اينها بايد از هم تفكيك شود.
ماه پشت ابر نميماند و تكليف روشن ميشود
وي افزود: به نظر من برخي از اين شخصيتها كسي نيستند كه به اين سادگي به تغيير تحليل برسند به نظر ميرسد با برخي شايعات و حرفها و گفتوگوها نميتوان آنها را وادار كرد كه حرفي بزنند كه به آن اعتقاد ندارند. بالاخره ماه پشت ابر نميماند و تكليف روشن ميشود. البته در اين اعترافها برخي حرفها هم خيلي متين وقوي است و برخي شجاعت برگشتن دارند. البته برخي هم افراد سياسي نيستند بلكه به دنبال زندگي هستند و حال و حوصله فعاليتهاي سياسي را هم ندارند. اين افراد اقرارهايي ميكنند كه بتوانند مجازاتهاي خود را كاهش دهند.
علاقه دارم اصلاحطلبان در چارچوب نظام به كار خود ادامه دهند
باهنر افزود: من علاقه دارم كه دوستان ما در چارچوب نظام به كار خود ادامه دهند و همچنان رهبري طيف اصلاح طلبان را دنبال كنند. فردي مانند مهندس موسوي كه بعد از 20 سال ظرف چند ماه توانست 13 ميليون راي بياورد حيف است كه با بلندپروازيها و تحليل هاي غلط به جاي فعاليت در چارچوب نظام به سمت اپوزيسيون خارج از نظام برود و حرفهايي بزند كه خوشايند دشمنان باشد. يا در مورد كروبي من هنوز نمي توانم باور كنم كه ايشان با آن سوابق بتواند اتهامهاي بي پايه و اساس عليه نظام مطرح كند و بعد نتواند مستندات خود را ارائه دهد. البته من در منصب قضاوت نيستم اما اتهام ايشان اگر اثبات نشود جرم بزرگي مرتكب شده است.
افتخار ميكنم كه اصولگرا هستم
وي درباره اين كه آيا ممكن است شما تبديل به اصلاحطلبان جديد شويد و صف بنديهاي جديد تشكيل شود؟ گفت: من افتخار مي كنم كه اصول گرا هستم و برايم قابل تصور نيست كه اصلاح طلب شوم. البته بايد بدانيم كه اصول گرايان در درون خود اختلافاتي دارند متاسفانه به خاطر نبود احزاب ، گروههايي كه فعاليت مي كنند گاهي با اختلاف نظرهاي دروني مواجه ميشوند. در ميان اصول گرايان از افراد راديكال تا طيف هاي ميانه رو وجود دارد اما اين اختلافات داخلي است و نمي توان آن را به بيرون از اين جريان تسري داد. در عين حال ما علاقه داريم كه طيفهاي داخلي نظام ساختارشكني نكنند تا دچار هزينههاي سنگين نشوند.
باهنر در پايان در توضيح عكسي از او كه به همراه محمدرضا خاتمي است گفت: ما سياسيون باهم قهر نيستيم و گاهي مي شود كه باهم جلسه مي گذاريم و به بحث مي پردازيم. قرار نيست كه همه حرف هاي خود را در رسانه ها به هم بزنيم. اين عكس احتمالا مربوط به مناظره من با آقاي خاتمي بوده است ايشان همواره احترام بنده را داشته است و به من محبت دارد و من هم خود را مكلف مي دانم كه احترام ايشان را داشته باشم.
0 نظرهای شما:
Post a Comment