كنفرانس مطبوعاتي مشترك رييس مجلس و رييسجمهور
احمدينژاد: فضاي مجلس در بررسي وزرا آزاد و جدي بود فصل جديدي از همكاريهاي كارشناسي مجلس و دولت آغاز شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: سياسي
رييسجمهور كشورمان در حين راي دادن نمايندگان مجلس به كابينه پيشنهادي دولت دهم با حضور در جمع خبرنگاران گفت: به نظر من اين دوره آغاز فصلي جديد از همكاريهاي كارشناسي، تخصصي و دلسوزانه بين خادمان مردم در دولت و خادمان مردم در مجلس بود
رييسجمهور كشورمان در حين راي دادن نمايندگان مجلس به كابينه پيشنهادي دولت دهم با حضور در جمع خبرنگاران گفت: به نظر من اين دوره آغاز فصلي جديد از همكاريهاي كارشناسي، تخصصي و دلسوزانه بين خادمان مردم در دولت و خادمان مردم در مجلس بود
.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدينژاد با آرزوي قبولي طاعات و عبادات ملت ايران در اين ماه مبارك گفت: خدا را سپاسگزاريم كه بررسي راي اعتماد به كابينه پيشنهادي در ماه مبارك رمضان و در آستانه ميلاد امام حسن مجتبي و در هفته دولت، گراميداشت شهيدان بزرگ انقلاب، رجايي و باهنر واقع شده است
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، محمود احمدينژاد با آرزوي قبولي طاعات و عبادات ملت ايران در اين ماه مبارك گفت: خدا را سپاسگزاريم كه بررسي راي اعتماد به كابينه پيشنهادي در ماه مبارك رمضان و در آستانه ميلاد امام حسن مجتبي و در هفته دولت، گراميداشت شهيدان بزرگ انقلاب، رجايي و باهنر واقع شده است
. وي افزود: همانطور كه همه جهان ديد، در ايران مردم و انديشه زلال الهي ملت ايران حاكم هستند، اراده ملت ايران در چارچوب آرمانهاي الهي بر تمام اركان نظام جمهوري اسلامي جاري است.
وي خاطرنشان كرد: در قانون اساسي ما آنچنان به راي مردم اهتمام و اهميت داده شده است كه در برخي از ارگانها و نهادها از دو يا سه جهت راي مردم اعمال ميشود، يكي از اينها كابينه يعني اعضاي دولت است. رييسجمهور برآمده از راي قاطع ملت ايران است، او وزرايش را انتخاب و تعيين ميكند كه تنها اين روند در برخي از نقاط دنيا كفايت ميكند، يعني اينكه بگويند كه وزرا منتخب مردم به صورت غير مستقيم است، اين در حالي است كه اين موضوع در قانون اساسي ما دو قبضه شده است
وي خاطرنشان كرد: در قانون اساسي ما آنچنان به راي مردم اهتمام و اهميت داده شده است كه در برخي از ارگانها و نهادها از دو يا سه جهت راي مردم اعمال ميشود، يكي از اينها كابينه يعني اعضاي دولت است. رييسجمهور برآمده از راي قاطع ملت ايران است، او وزرايش را انتخاب و تعيين ميكند كه تنها اين روند در برخي از نقاط دنيا كفايت ميكند، يعني اينكه بگويند كه وزرا منتخب مردم به صورت غير مستقيم است، اين در حالي است كه اين موضوع در قانون اساسي ما دو قبضه شده است
. رييس جمهور افزود: نمايندگان مجلس برآمده از آراي ملت ايران هستند، نمايندگان مردم ايرانند، بر اين اساس از يك طرف رييس جمهور برآمده از راي مردم، وزرا را معرفي ميكند و از طرف ديگر نمايندگان برآمده از راي مردم به اين وزرا راي اعتماد ميدهند، يعني وزرا كارشان و اتصالشان به متن و اراده مردم از دو ناحيه است.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: نظارتهاي گوناگون نيز كه در سه قوه و در كار وزرا وجود دارد، اين حلقهها را تكميلتر ميكند، همانطور كه همگان مشاهده كردند انتخاب وزرا توسط رييس جمهور به طور كاملا آزاد انجام شد، مشورتها و نظرخواهيهاي گوناگون و بررسيهاي جامع انجام شد و بر اين اساس نگاه رييس جمهور در كابينه متبلور شد و كابينهاي هماهنگ، متحد، متخصص، كارآمد، مردمي و دلسوز معرفي شد.
احمدينژاد افزود: در طرف تكميلي ديگر همه ديديم كه نمايندگان مجلس با دلسوزي و جديت و با احساس مسووليت مثال زدني و علاقه كار بررسي را نزديك به 15 روز قبل و برخي از نمايندگان ديگر حتي قبل از معرفي كابينه شروع كردند و ديديم كه فضاي مجلس يك فضاي كاملا آزاد، پيگير و جدي بود.
احمدينژاد ادامه داد: همه مسائلي كه در جلسه راي اعتماد بايد در مورد يك نفر مطرح ميشد در اين جلسه نيز مطرح شد، از ويژگيهاي فردي، زندگي شخصي، تخصص، اطلاعات، تجربه و سابقه و توانمندي و كارآمدي همه زير ذرهبين دقيق نمايندگان مردم مورد بررسي قرار گرفت، از سوي ديگر فضاي تعامل بين مجلس و دولت يك فضاي دوستانه، اعتقادي، آرماني و فضاي احساس در يك سنگر بودن بود، همه اين موارد نشانه رشد و تعالي و ظرفيتهاي بينظير نظام جمهوري اسلامي براي اداره درست يك جامعه و توجه عميق به راي مردم و صيانت از حقوق مردم و منافع ملت است.
به گزارش ايسنا احمدينژاد با تشكر از هيات رييسه مجلس و همچنين لاريجاني گفت: بالاخره 5 روز بحث مستمر و مداوم و در كنار آن فراكسيونها، كميسيونها و جلسات استاني و تخصصي برگزار شد و آنچه كه نظر دولت و نمايندگان بود، در اين جلسات مطرح شد و همه حرفهاي يكديگر را شنيدند، نظرات دلسوزانه و براي اصلاح و تكميل بود، بالاخره يك نفر ممكن است تند، كند يا فرياد بزند و يا كسي ديگر نرم سخن بگويد. اينها هيچ تاثيري در اينكه بگوييم كار عالمانه و صادقانه بود ندارد، برداشت من اين بود كه همه در اين جلسات تلاش خود را كردند كه بهترين تصميم براي ملت گرفته شود.
رييس جمهور در ادامه تاكيد كرد: نتيجهاي كه نمايندگان بدهند ما آن را خير براي كشور و ملت ميدانيم. كابينهاي را كه نمايندگان مجلس تحويل دولت بدهند، بلافاصله تشكيل ميدهيم و مسائل كشور را دنبال ميكنيم. البته انتظار من اين بود و هست كه همه راي بياورند، اين امري طبيعي است و آثار خودش را دارد، اما اگر يك نفر يا دو نفر يا هر جوري كه كابينه تحويل ما داده شود، ما از نمايندگان تشكر ميكنيم و انشاءالله كارمان را آغاز خواهيم كرد.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: به نظر من اين دوره آغاز فصلي جديد از همكاريهاي كارشناسي، تخصصي و دلسوزانه بين خادمان مردم در دولت و خادمان مردم در مجلس بود.
در ادامه اين كنفرانس خبري هنگامي كه مجري اعلام كرد كه خبرنگاران قصد پرسيدن سوال دارند، احمدينژاد گفت: دوشنبه هفته آينده كنفرانس خبري داشته و از همه دعوت ميكنم در طول 2 ساعت سوالهاي خود را مطرح كرده و من در خدمت آنها هستم و به سوالات جواب ميدهم و آقاي دكتر لاريجاني هم حتما در وقت مناسبي اين كنفراس را برگزار ميكند.
در اين هنگام مجري برنامه به رييس جمهور گفت: از آنجايي كه خبرنگاران مدتي است اينجا منتظر ماندهاند لطفا چند سوال را پاسخ دهيد.
در ابتدا خبرنگار شبكه خبر پرسيد آقاي رييسجمهور چقدر به توانمندي اعضاي كابينهاي كه معرفي كردهايد اعتقاد داريد و فكر ميكنيد اين كابينه چقدر ميتواند پاسخگوي حضور 40 ميليوني مردم در انتخابات رياست جمهوري دورهي دهم باشد؟ كه رييس جمهور در پاسخ به اين پرسش گفت: اگر بخواهيم تراز شايستگي ملت ايران را ملاك قرار دهيم، مطلقا؛ اگر تمام عمرمان را نيز شبانهروز بدون حتي يك دقيقه كار و تلاش كنيم قطعا نميتوانيم شكر نعمت ملت ايران را به جاي آورده و در تراز شايستگيهاي ملت ايران وظيفهمان را انجام دهيم، اما به نظر بنده اگر ارزيابي مقايسهاي انجام دهيم ميتوان در مقايسه با كابينههاي گذشته اين گونه گفت كه به نظر ميرسد اين كابينه به لحاظ توانمنديهاي فردي، تخصصي، آشنايي به كار و همگرايي داخلي امتياز بالاتري را ميتواند كسب كند.
رييس جمهور اظهار اميدواري كرد بتوانيم قدردان نعمت ملت ايران باشيم و آن وظيفهاي كه را كه برعهدهمان هست به حد توانمان انجام دهيم.
در ادامه خبرنگار روزنامه جامجم پرسيد؟ آقاي زاكاني در مخالفت با بهبهاني وزير پيشنهادي راه و ترابري نكاتي را مطرح كرده و اسنادي را به نمايندگان شان دادند كه اين اسناد مبني بر تخلف مسووليت ايشان در وزارت راه بود، سوال بنده اين است كه از آنجا كه شما قطعا در جريان مسائل هستيد آيا اين اظهارات را قبول داريد يا خير؟ كه احمدينژاد پاسخ داد: فضاي مجلس در اين دوران فضاي همدلي و همگرايي بود، در اين محيط نمايندگان آزادند كه نقد و مشكلاتشان را بگويند خوشبختانه اين كار نيز انجام شد، اما خواهش من از رسانهها اين است كه بحثها را تمام كنند، بحثها امروز تمام شد. هرچند وزير كه بتوانند راي لازم را كسب كنند از اين به بعد بايد سراغ انجام وظيفه برويم. با اين وجود آنچه كه بنده شنيدهام اين نماينده نگفتند كه آقاي بهبهاني خلاف قانوني را مرتكب شدند.
احمدينژاد ادامه داد: قانون اساسي اجازه داده است كساني كه مشاغل آموزشي دارند بتوانند بيش از يك شغل داشته باشند، بنابراين ميتوانند از مزاياي اين مشاغل نيز بهرهمند شوند، اين قانون اساسي و عادي ماست و آقاي دكتر بهبهاني در اين موضع مطلقا تخلف قانوني نداشتهاند، اين نمايندهي محترم نيز گفتند كه دكتر بهبهاني خلاف ميثاقي كه با رييسجمهور بستهاند، عمل كردهاند، البته اگر در اين ميثاق نيز مقداري دقت ميشد متوجه ميشدند كه چنين چيزي نبود، چراكه در اين ميثاق آمده است كه به دريافتيهاي دولت قانع باشند و خودشان كار اقتصادي بيرون نكنند، آقاي بهبهاني نيز اين ميثاقنامه را امضا و رعايت كردند.
رييس جمهور گفت: بنده از دقت نظر آن نماينده محترم تشكر ميكنم، بالاخره بايد روي آرمانها و ارزشهايمان محكم بايستيم و از آقاي دكتر بهبهاني نيز تشكر ميكنم كه آن ميثاق را به خوبي عمل كردند.
به گزارش ايسنا، هنگامي كه قرار بود خبرنگار خانه ملت سوالي را مطرح كند رييس جمهور گفت: انگار قرعهكشي را كجكي انجام دادهايد و اجازه بدهيد رسانههاي ديگر سوال بپرسند.
در اين هنگام خبرنگار خانه ملت گفت: بالاخره خانه ملت حق ويژهاي نيز در اينجا دارد كه در اين هنگام رييسجمهور گفت ميدانم، اما يك سوال هم از آقاي لاريجاني بپرسيد.
پس از اين سخنان كوهكن گفت: خانه ملت اجازه دهند كه ميهمانهاي ديگر سوال بپرسند.
هنگامي كه خبرنگار خانه ملت از پرسيدن سوال منصرف شد، رييس جمهور گفت: ايشان سوالشان را بپرسند.
در ادامه خبرنگار راديو پرسيد كه قرار است پس از نيم قرن عميقترين جراحي اقتصادي كشور تحت عنوان طرح تحول اقتصادي انجام شود، با توجه به اينكه ديدگاههاي مجلس و دولت متفاوت است و در طول چند سال گذشته دولت ثابت كرده است كه چيزي كه مجلس تصويب ميكند اگر باب ميل نباشد تا حدودي با ملاحظات اجرا ميكنند، آقاي دكتر احمدينژاد آيا همان رويهاي كه طبق قانون اساسي در مجلس مصوب خواهد شد را به همان روال اين طرح عميق اقتصادي اجرا ميشود يا خير؟ كه رييسجمهور در پاسخ به اين پرسش گفت: بنده از آن اتهامي كه زديد ميگذرم، بالاخره فضا باز است و هر كه نسبت به دولت هرچه ميخواهد ميگويد و ما چون جستجو نميكنيم صحبتها بيان ميشود.
وي افزود: پنج روز در رابطه با راي اعتماد به كابينه پيشنهادي در مجلس صحبت شد كه چهار روز آن در رابطه با اعضاي اين كابينه بود، تقريبا همهي وزراي قبل كارشان در مجلس مورد نقادي جدي قرار گرفته است، يعني 21 وزير قبلي به طور جدي در مجلس نقد شدند. بنده تمام بحثها را گوش كردم. بنابراين ميتوان گفت كه حتي در اين بحثها يك مورد يك وزير ما متهم نشد كه قانون را اجرا نكرده و يا اينكه قانون را شل اجرا كرده است. البته در فضاي سياسي بحثهايي را ميگويند و شما نيز آنها را مطرح ميكنيد كه مشكلي نيست، اما چنين چيزي نيست.
رييس جمهور در رابطه با لايحه هدفمند كردن يارانهها نيز گفت: اين لايحه، لايحهاي بسيار مهم و تاثيرگذار در همه بخشهاي اقتصادي است، دولت سنگينترين كار 50 سال اخير و يا 80 سال اخير را بر روي اين لايحه انجام داد، خوشبختانه با ابتكار مجلس كميسيون ويژهاي نيز براي اين لايحه تشكيل شد و در مجموع نيز كار بسيار جدي انجام شد، طبيعي است كه بر روي يك كار بسيار بزرگ و پيچيده در ابتدا نظرات تفاوتهاي خيلي زيادي از يكديگر داشته باشند، كما آنكه در گذشته به خاطر همين تفاوتها هيچ گاه به نتيجه نرسيديم. با اين وجود با كار جدي دولت و مجلس ديدگاههاي كارشناسي و علمي بسيار به هم نزديك شده است و بنده فكر ميكنم كه گام بعدي بر هم منطبق خواهد شد.
احمدينژاد افزود: آنچه كه از اين لايحه بيرون ميآيد وفاق ملي مجلس و دولت است، بنابراين همه بايد دست به دست هم بدهيم تا اين لايحه اجرا شود، نبايد گمان شود كه اجراي اين قانون فقط به عهده دولت است، بلكه محوريت آن با دولت است و نيازمند حمايت، نظارت و كمك مجلس است، همه با هم كشور را اداره و اقتصاد را اصلاح ميكنيم.
رييس جمهور خاطرنشان كرد: با اين كه بيشترين حملهها عليه سياستهاي اقتصادي دولت است، اما وزير اقتصاد دولت مورد هيچ نقدي قرار نگرفت. معني آن است كه در صحنه اجرا، كار درست انجام ميشود، اما به هر حال نظراتي وجود دارد و افرادي فكر ميكنند كه بهتر ميتوان كار را انجام داد. بر اين اساس مطالبي نوشته و سخنراني ميكنند، اين موضوع اشكالي ندارد، ما از اين امر استقبال و از نظرات آنها استفاده ميكنيم.
وي افزود: اگر مشكلي در بخش اقتصاد وجود داشت، مطمئنا نمايندگان محترم اين موضوع را زير ذرهبين گذاشته و نقد ميكردند، اما همه ديديم كه وزير اقتصاد مخالفي نداشت.
وي خاطرنشان كرد: همچنين ديديد كه برخي از وزراي اقتصادي ما اصلا مخالفي نداشتند، اين موارد نشان ميدهد سياستهاي اصلي اقتصادي دولت، وفاق بين كليات مجلس و دولت است و عالمانه است. مطمئن باشيد كه در بحث هدفمندكردن يارانهها نيز آن چيزي كه الان با كار فشرده جلو آمده است و انشاءالله از مجلس محترم نيز خارج خواهد شد كار درستي است و بايد با همهي توان اين كار را انجام دهيم.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: در اين كار بايد رسانهها، دانشگاهها، صنعتگران، كشاورزان، كارگران و كسبه هم بايد كمك كنند، اينها يك عزم ملي ميخواهد، چرا كه خدمتي به كل كشور و كل اقتصاد است، بنابراين بايد تلاش شود اين موضوع در فضاي تفاهم و دوستانه اجرا شود.
در پايان يكي از خبرنگاران پرسيد پيام شما به جلسهي 1+5 چيست؟ كه رييس جمهور پاسخ داد: كسي ديگر نميتواند ايران را تحريم كند، البته ما استقبال ميكنيم كه تحريم كنند و ما خودمان، خودمان را اداره ميكنيم اما ما بسته پيشنهاديمان را به آنها دادهايم.
به گزارش ايسنا، اين جلسه خبري با حضور وزراي پيشنهادي كابينه دهم و رحيمي معاون پارلماني رييسجمهور و لاريجاني برگزار شد.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: نظارتهاي گوناگون نيز كه در سه قوه و در كار وزرا وجود دارد، اين حلقهها را تكميلتر ميكند، همانطور كه همگان مشاهده كردند انتخاب وزرا توسط رييس جمهور به طور كاملا آزاد انجام شد، مشورتها و نظرخواهيهاي گوناگون و بررسيهاي جامع انجام شد و بر اين اساس نگاه رييس جمهور در كابينه متبلور شد و كابينهاي هماهنگ، متحد، متخصص، كارآمد، مردمي و دلسوز معرفي شد.
احمدينژاد افزود: در طرف تكميلي ديگر همه ديديم كه نمايندگان مجلس با دلسوزي و جديت و با احساس مسووليت مثال زدني و علاقه كار بررسي را نزديك به 15 روز قبل و برخي از نمايندگان ديگر حتي قبل از معرفي كابينه شروع كردند و ديديم كه فضاي مجلس يك فضاي كاملا آزاد، پيگير و جدي بود.
احمدينژاد ادامه داد: همه مسائلي كه در جلسه راي اعتماد بايد در مورد يك نفر مطرح ميشد در اين جلسه نيز مطرح شد، از ويژگيهاي فردي، زندگي شخصي، تخصص، اطلاعات، تجربه و سابقه و توانمندي و كارآمدي همه زير ذرهبين دقيق نمايندگان مردم مورد بررسي قرار گرفت، از سوي ديگر فضاي تعامل بين مجلس و دولت يك فضاي دوستانه، اعتقادي، آرماني و فضاي احساس در يك سنگر بودن بود، همه اين موارد نشانه رشد و تعالي و ظرفيتهاي بينظير نظام جمهوري اسلامي براي اداره درست يك جامعه و توجه عميق به راي مردم و صيانت از حقوق مردم و منافع ملت است.
به گزارش ايسنا احمدينژاد با تشكر از هيات رييسه مجلس و همچنين لاريجاني گفت: بالاخره 5 روز بحث مستمر و مداوم و در كنار آن فراكسيونها، كميسيونها و جلسات استاني و تخصصي برگزار شد و آنچه كه نظر دولت و نمايندگان بود، در اين جلسات مطرح شد و همه حرفهاي يكديگر را شنيدند، نظرات دلسوزانه و براي اصلاح و تكميل بود، بالاخره يك نفر ممكن است تند، كند يا فرياد بزند و يا كسي ديگر نرم سخن بگويد. اينها هيچ تاثيري در اينكه بگوييم كار عالمانه و صادقانه بود ندارد، برداشت من اين بود كه همه در اين جلسات تلاش خود را كردند كه بهترين تصميم براي ملت گرفته شود.
رييس جمهور در ادامه تاكيد كرد: نتيجهاي كه نمايندگان بدهند ما آن را خير براي كشور و ملت ميدانيم. كابينهاي را كه نمايندگان مجلس تحويل دولت بدهند، بلافاصله تشكيل ميدهيم و مسائل كشور را دنبال ميكنيم. البته انتظار من اين بود و هست كه همه راي بياورند، اين امري طبيعي است و آثار خودش را دارد، اما اگر يك نفر يا دو نفر يا هر جوري كه كابينه تحويل ما داده شود، ما از نمايندگان تشكر ميكنيم و انشاءالله كارمان را آغاز خواهيم كرد.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: به نظر من اين دوره آغاز فصلي جديد از همكاريهاي كارشناسي، تخصصي و دلسوزانه بين خادمان مردم در دولت و خادمان مردم در مجلس بود.
در ادامه اين كنفرانس خبري هنگامي كه مجري اعلام كرد كه خبرنگاران قصد پرسيدن سوال دارند، احمدينژاد گفت: دوشنبه هفته آينده كنفرانس خبري داشته و از همه دعوت ميكنم در طول 2 ساعت سوالهاي خود را مطرح كرده و من در خدمت آنها هستم و به سوالات جواب ميدهم و آقاي دكتر لاريجاني هم حتما در وقت مناسبي اين كنفراس را برگزار ميكند.
در اين هنگام مجري برنامه به رييس جمهور گفت: از آنجايي كه خبرنگاران مدتي است اينجا منتظر ماندهاند لطفا چند سوال را پاسخ دهيد.
در ابتدا خبرنگار شبكه خبر پرسيد آقاي رييسجمهور چقدر به توانمندي اعضاي كابينهاي كه معرفي كردهايد اعتقاد داريد و فكر ميكنيد اين كابينه چقدر ميتواند پاسخگوي حضور 40 ميليوني مردم در انتخابات رياست جمهوري دورهي دهم باشد؟ كه رييس جمهور در پاسخ به اين پرسش گفت: اگر بخواهيم تراز شايستگي ملت ايران را ملاك قرار دهيم، مطلقا؛ اگر تمام عمرمان را نيز شبانهروز بدون حتي يك دقيقه كار و تلاش كنيم قطعا نميتوانيم شكر نعمت ملت ايران را به جاي آورده و در تراز شايستگيهاي ملت ايران وظيفهمان را انجام دهيم، اما به نظر بنده اگر ارزيابي مقايسهاي انجام دهيم ميتوان در مقايسه با كابينههاي گذشته اين گونه گفت كه به نظر ميرسد اين كابينه به لحاظ توانمنديهاي فردي، تخصصي، آشنايي به كار و همگرايي داخلي امتياز بالاتري را ميتواند كسب كند.
رييس جمهور اظهار اميدواري كرد بتوانيم قدردان نعمت ملت ايران باشيم و آن وظيفهاي كه را كه برعهدهمان هست به حد توانمان انجام دهيم.
در ادامه خبرنگار روزنامه جامجم پرسيد؟ آقاي زاكاني در مخالفت با بهبهاني وزير پيشنهادي راه و ترابري نكاتي را مطرح كرده و اسنادي را به نمايندگان شان دادند كه اين اسناد مبني بر تخلف مسووليت ايشان در وزارت راه بود، سوال بنده اين است كه از آنجا كه شما قطعا در جريان مسائل هستيد آيا اين اظهارات را قبول داريد يا خير؟ كه احمدينژاد پاسخ داد: فضاي مجلس در اين دوران فضاي همدلي و همگرايي بود، در اين محيط نمايندگان آزادند كه نقد و مشكلاتشان را بگويند خوشبختانه اين كار نيز انجام شد، اما خواهش من از رسانهها اين است كه بحثها را تمام كنند، بحثها امروز تمام شد. هرچند وزير كه بتوانند راي لازم را كسب كنند از اين به بعد بايد سراغ انجام وظيفه برويم. با اين وجود آنچه كه بنده شنيدهام اين نماينده نگفتند كه آقاي بهبهاني خلاف قانوني را مرتكب شدند.
احمدينژاد ادامه داد: قانون اساسي اجازه داده است كساني كه مشاغل آموزشي دارند بتوانند بيش از يك شغل داشته باشند، بنابراين ميتوانند از مزاياي اين مشاغل نيز بهرهمند شوند، اين قانون اساسي و عادي ماست و آقاي دكتر بهبهاني در اين موضع مطلقا تخلف قانوني نداشتهاند، اين نمايندهي محترم نيز گفتند كه دكتر بهبهاني خلاف ميثاقي كه با رييسجمهور بستهاند، عمل كردهاند، البته اگر در اين ميثاق نيز مقداري دقت ميشد متوجه ميشدند كه چنين چيزي نبود، چراكه در اين ميثاق آمده است كه به دريافتيهاي دولت قانع باشند و خودشان كار اقتصادي بيرون نكنند، آقاي بهبهاني نيز اين ميثاقنامه را امضا و رعايت كردند.
رييس جمهور گفت: بنده از دقت نظر آن نماينده محترم تشكر ميكنم، بالاخره بايد روي آرمانها و ارزشهايمان محكم بايستيم و از آقاي دكتر بهبهاني نيز تشكر ميكنم كه آن ميثاق را به خوبي عمل كردند.
به گزارش ايسنا، هنگامي كه قرار بود خبرنگار خانه ملت سوالي را مطرح كند رييس جمهور گفت: انگار قرعهكشي را كجكي انجام دادهايد و اجازه بدهيد رسانههاي ديگر سوال بپرسند.
در اين هنگام خبرنگار خانه ملت گفت: بالاخره خانه ملت حق ويژهاي نيز در اينجا دارد كه در اين هنگام رييسجمهور گفت ميدانم، اما يك سوال هم از آقاي لاريجاني بپرسيد.
پس از اين سخنان كوهكن گفت: خانه ملت اجازه دهند كه ميهمانهاي ديگر سوال بپرسند.
هنگامي كه خبرنگار خانه ملت از پرسيدن سوال منصرف شد، رييس جمهور گفت: ايشان سوالشان را بپرسند.
در ادامه خبرنگار راديو پرسيد كه قرار است پس از نيم قرن عميقترين جراحي اقتصادي كشور تحت عنوان طرح تحول اقتصادي انجام شود، با توجه به اينكه ديدگاههاي مجلس و دولت متفاوت است و در طول چند سال گذشته دولت ثابت كرده است كه چيزي كه مجلس تصويب ميكند اگر باب ميل نباشد تا حدودي با ملاحظات اجرا ميكنند، آقاي دكتر احمدينژاد آيا همان رويهاي كه طبق قانون اساسي در مجلس مصوب خواهد شد را به همان روال اين طرح عميق اقتصادي اجرا ميشود يا خير؟ كه رييسجمهور در پاسخ به اين پرسش گفت: بنده از آن اتهامي كه زديد ميگذرم، بالاخره فضا باز است و هر كه نسبت به دولت هرچه ميخواهد ميگويد و ما چون جستجو نميكنيم صحبتها بيان ميشود.
وي افزود: پنج روز در رابطه با راي اعتماد به كابينه پيشنهادي در مجلس صحبت شد كه چهار روز آن در رابطه با اعضاي اين كابينه بود، تقريبا همهي وزراي قبل كارشان در مجلس مورد نقادي جدي قرار گرفته است، يعني 21 وزير قبلي به طور جدي در مجلس نقد شدند. بنده تمام بحثها را گوش كردم. بنابراين ميتوان گفت كه حتي در اين بحثها يك مورد يك وزير ما متهم نشد كه قانون را اجرا نكرده و يا اينكه قانون را شل اجرا كرده است. البته در فضاي سياسي بحثهايي را ميگويند و شما نيز آنها را مطرح ميكنيد كه مشكلي نيست، اما چنين چيزي نيست.
رييس جمهور در رابطه با لايحه هدفمند كردن يارانهها نيز گفت: اين لايحه، لايحهاي بسيار مهم و تاثيرگذار در همه بخشهاي اقتصادي است، دولت سنگينترين كار 50 سال اخير و يا 80 سال اخير را بر روي اين لايحه انجام داد، خوشبختانه با ابتكار مجلس كميسيون ويژهاي نيز براي اين لايحه تشكيل شد و در مجموع نيز كار بسيار جدي انجام شد، طبيعي است كه بر روي يك كار بسيار بزرگ و پيچيده در ابتدا نظرات تفاوتهاي خيلي زيادي از يكديگر داشته باشند، كما آنكه در گذشته به خاطر همين تفاوتها هيچ گاه به نتيجه نرسيديم. با اين وجود با كار جدي دولت و مجلس ديدگاههاي كارشناسي و علمي بسيار به هم نزديك شده است و بنده فكر ميكنم كه گام بعدي بر هم منطبق خواهد شد.
احمدينژاد افزود: آنچه كه از اين لايحه بيرون ميآيد وفاق ملي مجلس و دولت است، بنابراين همه بايد دست به دست هم بدهيم تا اين لايحه اجرا شود، نبايد گمان شود كه اجراي اين قانون فقط به عهده دولت است، بلكه محوريت آن با دولت است و نيازمند حمايت، نظارت و كمك مجلس است، همه با هم كشور را اداره و اقتصاد را اصلاح ميكنيم.
رييس جمهور خاطرنشان كرد: با اين كه بيشترين حملهها عليه سياستهاي اقتصادي دولت است، اما وزير اقتصاد دولت مورد هيچ نقدي قرار نگرفت. معني آن است كه در صحنه اجرا، كار درست انجام ميشود، اما به هر حال نظراتي وجود دارد و افرادي فكر ميكنند كه بهتر ميتوان كار را انجام داد. بر اين اساس مطالبي نوشته و سخنراني ميكنند، اين موضوع اشكالي ندارد، ما از اين امر استقبال و از نظرات آنها استفاده ميكنيم.
وي افزود: اگر مشكلي در بخش اقتصاد وجود داشت، مطمئنا نمايندگان محترم اين موضوع را زير ذرهبين گذاشته و نقد ميكردند، اما همه ديديم كه وزير اقتصاد مخالفي نداشت.
وي خاطرنشان كرد: همچنين ديديد كه برخي از وزراي اقتصادي ما اصلا مخالفي نداشتند، اين موارد نشان ميدهد سياستهاي اصلي اقتصادي دولت، وفاق بين كليات مجلس و دولت است و عالمانه است. مطمئن باشيد كه در بحث هدفمندكردن يارانهها نيز آن چيزي كه الان با كار فشرده جلو آمده است و انشاءالله از مجلس محترم نيز خارج خواهد شد كار درستي است و بايد با همهي توان اين كار را انجام دهيم.
احمدي نژاد خاطرنشان كرد: در اين كار بايد رسانهها، دانشگاهها، صنعتگران، كشاورزان، كارگران و كسبه هم بايد كمك كنند، اينها يك عزم ملي ميخواهد، چرا كه خدمتي به كل كشور و كل اقتصاد است، بنابراين بايد تلاش شود اين موضوع در فضاي تفاهم و دوستانه اجرا شود.
در پايان يكي از خبرنگاران پرسيد پيام شما به جلسهي 1+5 چيست؟ كه رييس جمهور پاسخ داد: كسي ديگر نميتواند ايران را تحريم كند، البته ما استقبال ميكنيم كه تحريم كنند و ما خودمان، خودمان را اداره ميكنيم اما ما بسته پيشنهاديمان را به آنها دادهايم.
به گزارش ايسنا، اين جلسه خبري با حضور وزراي پيشنهادي كابينه دهم و رحيمي معاون پارلماني رييسجمهور و لاريجاني برگزار شد.
0 نظرهای شما:
Post a Comment