اگر پیام رهبری نبود، وزرای نفت...

اگر پیام رهبری نبود وزرای نفت، صنایع، بازرگانی، تعاون، راه و ترابری و خارجه

رای نمی‌آوردند


خبر آنلاین - سیاست > چهره ها - محمدرضا باهنر در جلسه افطاری پنج‌شنبه شب جامعه اسلامی مهندسین در مسجد دانشگاه امام صادق(ع) درباره‌ روند رسیدگی به رای اعتماد وزرای پیشنهادی توسط نمایندگان گفت: «پشت سر مذاکرات رسمی که توسط صدا و سیما و در صحن علنی مجلس مشاهده کردید ده‌ها برابر مذاکرات غیر رسمی وجود داشت، مذاکراتی که گاهی به بحث‌های تندی می‌کشید؛ البته تمام تلاش ما این بود که این‌ها به صحن علنی کشیده نشود
».
به گزارش ایسنا دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین افزود: «با این حال می‌توانم بگویم که در این دو هفته پرتلاش برای مجلس و دولت بحث‌ها هم دوستانه بود وهم جدی. تلاش نمایندگان این بود که به دولت کمک کنند تا فعالیتش را هر چه سریعتر آغاز کند و البته احساس تکلیف می‌کردند که در مورد وزرای پیشنهادی به اعتماد قلبی برسند».
باهنر افزود: «راهنمایی مقام معظم رهبری مبنی بر این که به نظر رییس‌جمهور در کارآمدی افراد پیشنهادی اعتماد کنیم بسیار به ادامه بحث ها کمک کرد و البته نظر رهبری این بود که در حوزه سلامتهای شخصی و پاک دستی افراد و درعین حال التزام آنها به قانون اساسی و ولایت فقیه نمایندگان صلاحیت افراد پیشنهادی را احراز کنند».
وی درادامه به پیش بینی اخیر خود مبنی بر رای نیاوردن 4 الی 5 فرد پیشنهادی برای وزارت‌خانه‌ها گفت: «برخی از طرفداران دولت این پیش بینی را این طور برداشت کردند که گویی اراده ما این است که این تعداد افراد رای نیاورند در حالی که چنین نیست. ما با توجه به فضایی که در مجلس می‌دیدیم این پیش بینی را کرده بودیم و احساس می کردیم که چنین اتفاقی بیفتد و البته با توصیه رهبری به خیر گذشت».
باهنر درباره زنانی که برای وزارت خانه ها پیشنهاد شده بودند و تاثیر جنسیت در رای نمایندگان گفت: «با توجه به این که برخی مراجع درباره وزارت زنان اعلام مخالفت کرده بودند و فشارهایی که برخی علمای دیگر و حتی برخی از امامان جمعه در این زمینه وارد می کردند، ما بیشتر به دنبال نظر رهبری بودیم. البته رهبری به دولت توصیه کرده بودند که نظر مراجع را لحاظ کنند اما با این وجود می‌توانم بگویم که خانم‌هایی که در مجلس رای نیاوردند به خاطر جنسیتشان نبود بلکه مجلس درباره توان اداره وزارت خانه توسط آنها قانع نشده بود، به عنوان مثال وزارت آموزش و پرورش، وزارت خانه‌ای بسیار حساس و بزرگ است که با مشکلات زیادی مواجه است. مجلس در فرد پیشنهادی این توانایی را نتوانست احراز کند».
باهنر در بخش دیگری از سخنان خود برخی شایعات و اخبار مبنی بر معامله دولت با نمایندگان را رد کرد و گفت: «من این چنین شایعاتی را رد می‌کنم. به کار بردن واژه‌هایی شبیه بده و بستان نمایندگان با دولت و یا معامله نمایندگان بر سر رایشان را نادرست می دانم، چنین مسایلی از ساحت نمایندگان و دولت به دور است».
نایب رییس مجلس افزود: «به هر حال همه چیز به خیر گذشت و پیام رهبری بود که نقش مهمی در این زمینه ایفا کرد. در زمان شمارش آرا فضا را این طور می‌شد دید که اگر توصیه رهبری نبود احتمال داشت که 8 الی 9 نفر از وزرا رای نیاورند و این آغاز خوبی برای دولت نبود. تیزبینی رهبری باعث شد که چنین اتفاقی نیفتد و در مجلس تغییر تحلیل ایجاد شود».
وی افزود: «وقتی پیام رهبری رسید نمایندگان نظرشان این بود که اگر عدم صلاحیت احراز شد رای ندهند. علاوه بر سه نفری هم که رای نیاوردند اگر پیام رهبری نبود احتمال می‌دهیم که وزرای نفت، صنایع، بازرگانی، تعاون، راه و ترابری و حتی وزارت خارجه رای نمی‌آوردند. در سه وزارت‌خانه‌ای هم که افراد معرفی شده رای نیاوردند با توجه به این که رییس‌جمهور می‌گوید مطالعات بسیار و بررسی‌های فراوانی انجام داده‌اند به نظر من می‌توانند افراد جدیدی را زودتر از موعد مقرر معرفی کنند».

1 نظرهای شما:

وانیک بابومیان said...

دكتر احمدي نژاد میگوید: بحث‌ها در اين چند روز نشان داد كه دمكراسي در ايران حقيقي است و واقعا نظر مردم و نمايندگان و نظر برآمده از آراي مردم است و رئيس جمهور منتخب مردم به طور آزادانه وزراي خود را انتخاب كرد و آنها را به مجلس معرفي كرد و مجلس نيز به طور آزادانه بررسي كرد و همه مسائل را زير ذره‌بين داشت و به لطف خدا آزادانه نيز تصميم خواهد گرفت و اين يك تراز جديد از دمكراسي در جهان است و ما به اين الگو و تراز افتخار مي‌كنيم.
محمدرضا باهنر میگوید: اگر پیام رهبری نبود وزرای نفت، صنایع، بازرگانی، تعاون، راه و ترابری و خارجه رای نمی‌آوردند.
این دو گفته با هم تناقض دارند. کدام یک درست است؟ اگر رهبر فرموده بودند که این وزرا باید انتخاب شوند دیگر چه احتیاجی به بحث بود؟