فقط پنير پاستوريزه بخوريد

فقط پنير پاستوريزه بخوريد

معاون مديريت بيماري هاي واگير:

نگهداري پنيرهاي سنتي آب نمک عامل انتقال تب مالت را از بين نمي‌برد


سرويس: بهداشت و درمان - عمومي 1388/06/14 09-05-2009 09:18:43 8806-00002: كد خبر خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: بهداشت و درمان - عمومي

معاون مديريت بيماري‌هاي واگير وزارت بهداشت با بيان اينکه هم اکنون اداره بهداشت براي دادن مجوز به استان هايي که پنير سنتي توليد مي کنند، آنها را وادار مي کند تا به مدت 3 ماه پنير را در آب نمک 20 درصد نگهداري نمايند، گفت: حتي در اين حالت نيز با وجودي که 95 درصد عامل ايجاد کننده تب مالت از بين مي رود اما 5 درصد آن باقي مي ماند
.
دکتر محمود نراقي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - واحد علوم پزشکي ايران، با بيان اينکه بسياري از مردم، پنير سنتي را خوش طعم تر از پنير پاستوريزه مي دانند، تاکيد کرد که مردم از خوش طعمي پنير سنتي صرف نظر کرده و پنير پاستوريزه بخورند.
وي با اضافه کردن اين مطلب که هم اکنون سعي شده است تا طعم پنير پاستوريزه با دادن مخمرها بهبود داده شود ، پرهيز از مصرف پنير سنتي را براي بهداشت افراد ضروري دانست و در خصوص علت آن گفت:بيماري تب مالت ناتوان کننده است و 2 تا 3 ماه نياز به درمان دارد و لذا مردم در صورت ابتلا با مشکلات عديده اي روبرو شوند.
وي از نحوه جمع آوري شير در روستا که معمولا به صورت شيربهره انجام مي شود به عنوان يکي از راه هاي احتمالي آلوده شدن پنير سنتي نام برد و افزود :در اين شيوه هر بار يکي از خانواده ها شير گوسفندان چند خانواده را با هم مي دوشند و لذا اگر دو راس از دام يک خانواده آلوده باشند، تمام شير ها آلوده مي شود.
معاون مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت ،ادامه داد: کنترل چنين مواردي با تبديل روستا ها به بخش و صنعتي شدن دامداري ها ممکن مي شود و در غير اين صورت با پراکندگي گله هاي عشاير، دامپزشکي توان استخدام نيروي چند هزار نفري براي واکسينه کردن اين دام ها را ندارد.
دکتر نراقي در ادامه تاکيد کرد: حرکت به سمت مکانيزاسيون و توسعه، بسياري از مسايل اين چنيني را حل مي کند.

0 نظرهای شما: