ترشح گوش

ترشح گوش


خارج شدن مايع يا تراوشاتي از گوش ممکن است نگران کننده باشد اما وحشت نکنيد، چون با کمي مراقبت ظرف چند روز برطرف خواهد شد.
چه زماني در صورت ترشح از گوش به پزشک مراجعه کنيم؟
1. تراوشات غير از ترشح معمولي گوش مشاهده شود.
2. اگر ترشح گوش بدنبال ضربه به سر باشد، بايد فوراً به پزشک مراجعه کرد.
عفونت هاي تنفسي که از پشـت بيني به مجـاري گوش راه پيـدا کرده اند باعـث ترشـح از گوش مي تواننـد راه پيـدا کنند. گرفتگي شـيپور استاش، که مجراي ظريف ارتباطي بيني و گوش است، محيط مناسبي براي رشد و تکثير باکتري هاست که باعث ترشح مخاط و توليد چرک مي گردند. عفونت به پرده گوش رسيده و اغلب گوش درد نيز ايجاد مي کند. در برخي موارد نادر، فشار ناشي از ترشحات عفوني به قدري زياد است که پرده گوش پاره مي شود. اين پارگي باعث خارج شدن ترشحات جمع شده مي گردد. پرده گوش در اکثر مواقع ترميم مي شود. ترشح مکرر گوش هم مانند عفونت مکرر سينوس اغلب نشانه ناتواني دستگاه ايمني بدن در برابر باکتري است و نياز به درمان آنتي بيوتيکي دارد.
عفونت تنها علت ترشح گوش نيست. گوش درد شناگران نيز گاهي باعث تخليه مايع شيري و رقيق مي گردد. آسيب به سر مي تواند به خروج مايع مغزي نخاعي از طريق گوش منجر شود که مثل آب بي رنگ و گاه به رنگ آغشته به خون است.
اقدامات درماني
حتما به پزشک مراجعه کنيد.
1. مصرف آنتي بيوتيک: به علت عفونت، بايد با مصرف آنتي بيوتيک تجويز شده ظرف 48 ساعت شاهد کاهش چشمگير عفونت باشيد.
2. مراقبت از کودکان: گاه عفونت گوش در کودکان به علت عدم تخليه درست شيپوراستاش تا سن 7 سالگي در مقابل درمان مقاوم مي شود. در موارد فوق پزشک گاه از وسيله اي براي تخليه استفاده مي کند.
3. استفاده از پنبه در گوش: ترشحات را جذب مي کند. آنرا در ته گوش قرار ندهيد.
4. گوش را تميزي کنيد: با پارچه تميز آغشته به الکل گوش را پاک کنيد ولي زياد آنرا داخل گوش فرو نبريد.
5. کلاه شنا استفاده کنيد: شناگران بايد گوش را در هنگام شنا بپوشانند.

0 نظرهای شما: