ضرغامي عنوان كرد؛
شكايت صداوسيما به مجامع بين المللي
از رسانههاي مداخلهگر خارجي
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان صداوسيما گفت: برخي از شبکههاي خارجي در جريان بعد از انتخابات، ماموريت هدايت اغتشاشات خياباني را بر عهده داشتند كه دخالت آشكار در امور بين المللي داخلي ايران است و ما از طريق مجامع بينالمللي از اين شبکهها شکايت کردهايم
. سيد عزتالله ضرغامي در حاشيه مراسم اختتاميه نخستين جشنواره فيلمهاي تلويزيوني در پاسخ به سؤال خبرنگار راديو و تلويزيون فارس درباره رويكرد جديد صدا و سيما مبني بر پخش برنامههاي گفتوگو محور چالشي نظير "روبهفردا " گفت: رويكرد رسانه ملي در مناظرهها را چندي پيش اعلام كردم. حتماً مناظرههاي جذاب و واقعي بين جريانهاي مختلف سياسي فكري اجتماعي ميتواند از موثرترين ساختارهاي برنامههاي راديو و تلويزيوني باشد و تقاضايم از صاحبنظران سياسي اين است كه در واقع خط كشي قبيلگي و مشخصاً دو دسته بودن جريانات سياسي را به مناظرات راه ندهند.
وي افزود: ما گروهها و سلايق مختلف سياسي داريم كه اين منحصر به دو جريان سياسي مشخص و سنتي نيست و اين تقسيمبندي سنتي مدتهاست كه به هم ريخته است. شما از پايگاههاي اطلاعرساني، روزنامهها و صحبتهاي شخصيتهاي مختلف سياسي ماههاست متوجه اين موضوع شدهايد كه ما ديگر دو جريان برجسته سياسي نداريم.
الان جريانات متعدد سياسي در حوزههاي مختلف صحبت ميكنند و موضع ميگيرند و بايد همه جريانات سياسي به نوعي در گفتوگوهاي ما حضور داشته باشند. وي با بيان اينكه متاسفانه افرادي كه قصد شركت در برنامههاي مناظره را دارند شرط و شروط بسياري ميگذارند كه باعث ميشود مناظره شكل نگيرد، تصريح كرد: در مناظره پنجشنبه اول بهمن، ما از دو جريان سياسي دعوت كرديم كه خلاف هماهنگي با آنها و اعلام قبلي، متاسفانه از سوي يكي از دو طرف جريان مناظره پاسخ منفي دريافت كرديم و به دلايلي كه براي خودشان محترم بود در اين مناظره شركت نكردند. يس رسانه ملي تصريح كرد: البته ما علاقهمند بوديم طرف دوم مناظره كه تقصيري در اين ميان نداشت حداقل با فرد پيشنهادي بعدي ما موافقت كند كه متاسفانه ايشان هم در مرحله دوم اعلام كردند ميخواهند با فرد خاصي مناظره كنند و با افراد ديگري كه از ديد ما شخصيتهاي برجستهاي در حوزه سياسي هستند، مناظره نكردند. وي ادامه داد: اما دو بزرگواري كه روز پنجشنبه در برنامه روبه فردا حاضر شدند، بحث گرمي را شكل دادند كه از آنها تشكر ميكنم . در اين ميان نيز درخواستم از طرفهاي گروههاي سياسي و جريانهاي فكري كه علاقهمند به حضور در برنامههاي مختلف گفتگو محور صداوسيما هستند اين است كه اعلام آمادگي كنند و خيلي شرط و شروط نگذارند. متاسفانه ما با اين مسئله رو به رو هستيم كه افرادي كه قصد شركت در برنامههاي مناظره را دارند، شروط زيادي ميگذارند كه به همين دليل مناظره شكل نميگيرد.
وي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار فارس مبني بر اينكه اعلام شده برخي نميخواهند در مناظرات شركت كنند، تصريح كرد: اين مطلب كه خيليها نميخواهند در مناظره شركت كنند را قبول ندارم. اتفاقا شخصيتهاي مختلف اصلاح طلبها اصرار زيادي براي حضور در برنامههاي صداوسيما دارند. يكي از ايرادهايي كه آنها به ما ميگيرند اين است كه چرا نميگذاريد ما در راديووتلويزيون حرف بزنيم؟ به هيچ وجه ما مواجهه با بياعتنايي از سوي جريانات سياسي نيستيم. برخي معتقدند يك طرفه بيايند و مسائلي مطرح كنند كه به نظرم صحيح نيست. بهتر است به قول معروف براي خودشان كلاس نگذارند.
ما شهروند درجه يك و دو نداريم، شخصيت سياسي يك و دو هم نداريم. همه محترم هستند و در اين زمينه خط قرمزي نداريم. ما خودمان هم نمي دانيم خط قرمزها كدامند. رئيس سازمان صداوسيما همچنين درباره هفتگي شدن برنامه "رو به فردا " اظهارداشت: اكثر برنامههاي گفتوگو محور راديويي و تلويزيوني عملاً تبديل به مناظره شده است. مثل گفتوگوي آقاي مرتضي نبوي و آقاي عباس سليمي نمين كه گرچه ممكن است از آن به عنوان يك گفتوگوي درون گروهي ياد كنيد، ولي اين گفتوگو تبديل به يكي از داغترين برنامههاي مناظره و موضوع آن به يكي از مهم ترين موضوعات كشوري تبديل شد كه دو نگاه مختلف همديگر را نقد كردند. در اين ميان هم برنامه "رو به فردا " بيشتر مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است و گرنه خيلي از برنامههاي راديو گفتگو اين وضعيت را دارند.
وي افزود: وقتي از برنامهاي به صورت جدي توقع مناظره ميرود، اگر زياد در هفته تكرار شود، ارزش واقعي خود را از دست ميدهد و جذابيت لازم را براي مخاطبان ندارد. بنابراين دوستان ما تصميم گرفتند برنامههاي گفتوگو محور چالشي به صورت مناظره هفتهاي يكبار باشد. البته در برنامه روز پنجشنبه اول بهمن ماه با بدقوليهاي انجام شده از سوي مهمانان برنامه موفق نبوديم و اميدوارم بتوانيم در هفتههاي آينده بتوانيم اين برنامه را موفقتر اجرا كنيم. سيد عزت الله ضرغامي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار فارس مبني بر بدهي صداوسيما به سازندگان برنامه هاي تلويزيوني تصريح كرد: تعريف بدهي به لحاظ حقوقي به گونهاي است كه نميتوان به راحتي در مورد آن قضاوت كرد. ممكن است از نظر معاونت سيما بدهي يك مفهوم روشن حقوقي مبتني بر قرارداد داشته باشد ولي تهيه كنندهاي منظورش بدهي در حوزه وسيعتري كه شامل متممها، اصلاحيات و مسائل جنبي ميشود باشد.
اگر تهيه كنندهاي به عنوان بازخورد اين مصاحبه بگويد در فلان بخش بدهي دارد، بهتر است اين موارد را به آقاي ميرباقري اطلاع دهيد. وي همچنين در پاسخ به فارس درباره شايعاتي پيرامون تشديد كسري بودجه سازمان صداو سيما گفت: هميشه در گفت وگوهاي رسمي اعلام كردهايم كه اين سازمان با مشكلات مالي مواجه است. امسال نيز كسر بودجه سازمان 250 ميليارد تومان است. به ويژه در حوزههاي جديدي كه ما در آن ورود پيدا كرديم. مثل فيلمهاي تلويزيوني. ما به دنبال بالا بردن كميت و كيفيت فيلمهاي تلويزيوني هستيم و از سوي ديگر با شبكههاي ديگر رقابت داريم و مردم هم انتظار دارند آثار خوبي را شاهد باشند. ضرغامي ادامه داد: متاسفانه هر سال درصد مشخص بودجه افزايش مييابد. در حالي كه ما در جنگ نرم، جنگ رسانهاي و جنگ تبليغات قرار داريم و با توجه به تاكيدات رهبر معظم انقلاب در اين ميدان بايد رقابت كنيم. بنابراين بايد اعتباراتي كه در اختيار سازمان صدا و سيما قرار ميگيرد متفاوت باشد.
خوشبختانه آقاي احمدينژاد با علاقه پيگير هستند و با برداشت صحيحي كه از اهميت رسانه دارند، ما را خيلي دلگرم كردند. يعني در جلسات مسائل مربوط به بودجه را با علاقه و درك صحيح پيگيري ميكنند. ما اميدواريم در مراحل بعد و در معاونت برنامهريزي رياست جمهوري آرام آرام توجه واقعي به اعتبارات شود. در حال حاضر در همين اندازه كه بتوانيم تعهدات خود را انجام دهيم، وضعيت ما خوب است و مشكلي نداريم. رئيس سازمان صداوسيما در پاسخ به اين سوال خبرنگار فارس مبني بر اينكه چرا برخي از بخشهاي خبري شبكههاي داخلي ايران شبيه به بخشهاي خبري شبكه فارسي زبان بي بي سي شدهاند، تصريح كرد: تحولات و نوآوري در حوزه محتوا و ساختار در حوزه سياسي بسيار ارزشمند است.
زماني هم كه بخش خبري 20:30 راهاندازي شد، از خيلي از شبكههاي رسمي جهاني جلوتر بوديم و آنها از ما تقليد كردند نه ما از آنها. از سوي ديگر تلاش كرديم خبر به لحاظ محتوا و جذابيت بصري غني باشد.بنابراين مشابهات يك برنامه خبري با يكي از شبكههاي دنيا ايرادي ندارد و امروز شيوههاي جديد خبري در دنيا به خاطر تعدد رسانه ميتوانند شبيه هم باشند ما از كسي كپي نميزنيم و كسي هم از ما كپي نمي زند. وي همچنين درباره ويژه برنامههاي صداوسيما در دهه فجر نيز گفت: رويكرد رسانه مثل سالهاي قبل است. آشنايي با ابعاد بيشتر انقلاب اسلامي، روشنگري براي نسل جوان، آشنا شدن آنها با ارزشهاي انقلاب و ... از اهداف ما در برنامههاي دهه فجر است و سعي ميكنيم تصاوير براي مخاطبان جذاب و متنوع باشد.
وي ادامه داد: در مستندهايي كه امسال پخش ميشود، حتما مواردي هست كه تصاوير جديدي از روزهاي انقلاب ديده ميشود. وي همچنين درباره راهاندازي شبكه 24 ساعته فيلم و سريال اظهار داشت: تا زماني كه پروژه پخش ديجيتال تلويزيون به معناي كامل كلمه عملياتي نشود، ما امكان افزايش شبكههاي تلويزيون را نداريم. الان با سيستم آنالوگ هشت شبكه پخش ميشوند. بعد از افتتاح شبكه ديجيتال كه در حال حاضر به صورت آزمايشي در تهران پخش ميشود، ميتوانيم كارهاي زيادي انجام دهيم. ما پس از موفقيت اين پروژه، در سري اول ميتوانيم 14 كانال را افزايش دهيم كه شبكه مستقل فيلم و سريال يكي از آنها است. وي ادامه داد: الان سيستم پخش امواج كه به صورت دي وي بي اچ روي موبايل است، شبكههاي مختلف مثل مستند را گذاشتهايم. اين شبكه از نظر ما فعاليت ميكند، اما افتتاح آن را اعلام نميكنيم. ولي آنهايي كه موبايل ديجيتال دارند يا روي همان شبكههاي ديجيتال كه در منزل ميگيرند، ميتوانند شبكههاي جديد را به صورت آزمايشي ببينند.
اگر به صورت رسمي اعلام كنيم مردم هجوم ميآورند و قصد تهيه و استفاده آن را دارند. هنوز سيستم ديجيتال در كل كشور راه اندازي نشده و فعلا در بخش قابل توجهي از تهران است. رئيس رسانه ملي افزود: اميدواريم با حمايت دولت محترم و با پشتيباني مجلس اعتبارات فراهم شود تا پروژه پخش ديجيتال به صورت كامل راهاندازي شود و بتوانيم شبكههاي جديد را روي اين شبكه راه اندازي كنيم. مثل شبكههاي مستقل مستند، فيلم و سريال و ورزش كه برنامههاي اين شبكه هم آماده شده است، اما در حال حاضر مشكل ما فني است. وي همچنين درباره كيفيت پايين برخي از فيلمهاي تلويزيوني گفت: نظرسنجي اخير سازمان صداوسيما رغبت مردم را براي فيلمهاي تلويزيوني نشان ميدهد.
در اين حوزه در ابتداي راه هستيم و اميدوارم با سلايق مخاطبان روند بهتري در توليد تله فيلم در پيش بگيريم. البته نميتوانم درصدي اعلام كنم و در اين باره شما ميتوانيد با هيئت داوران جشنواره فيلمهاي تلويزيوني صحبت كنيد. ضرغامي همچنين درباره برگزاري جشنوارههايي نظير جشنواره فيلمهاي تلويزيوني گفت: در پنج سال گذشته خيلي علاقهمند به برپايي جشنواره نبودم و به دوستان تاكيد ميكردم صرفهجويي در هزينههاي سازمان صدا و سيما شود و كارهاي برجسته به صورت مستقل مورد تشويق قرار ميگرفتند، اما حالا بعد از چند سال در توليد فيلمهاي تلويزيوني به جايگاه خوبي رسيدهايم و لازم بود رقابت حرفهاي انجام شود، به همين دليل جشنواره فيلمهاي تلويزيوني برپا شد.
وي همچنين درباره مجموعه "به كجا چنين شتابان " گفت: در اين مجموعه كارگردان با هوشمندي پيامهاي مختلف سياسي و اجتماعي را ارائه كرده و نمايش بهترين ساختاري است كه ميتوان نيازهاي جامعه را مطرح كرد. اين سريال با توجه به كارگردان ارزشي هم كه دارد، توانسته توفيقات نسبي كسب كند و اگر چنين رويهاي توسط ديگران اعمال شود ما از آن حمايت ميكنيم. وي همچنين درباره شكايت برخي از شبكههاي خارجي از سازمان صداوسيما به دليل ايجاد پارازيت روي اين شبكهها گفت: در اين مورد اطلاعات خاصي ندارم، ولي اگر بنا بر شکايت باشد، سازمان صداوسيما شکايتهاي فراواني از بسياري از شبکههاي خارجي به دليل استفاده بيش از حد توليدات رسانه ملي بدون پرداخت حق رايت آنها دارد و سالهاست كه فيلمها و سريالهاي ايراني از اين شبكهها پخش ميشود و تا به حال هيچ گونه پرداختي از سوي آنها صورت نگرفته است.
وي افزود: اين شبكهها آثار ما را بدون پرداخت حق کپي رايت پخش ميکند. البته از يک منظر خوب است که شبکههاي ماهوارهاي مجموعه و فيلمهاي ايراني را پخش ميکنند به اين دليل که برنامه ارزشمند ديگري ندارند تا ارائه کنند. اما متاسفانه برخي از اين شبکهها در جريان اغتشاشات بعد از انتخابات ماموريت هدايت اغتشاشات خياباني را بر عهده داشتند و مشخصا در برنامههاي زنده خود، آن عده معدود اغتشاشگر را به خيابان ها و ميدانهاي تهران هدايت ميكردند كه دخالت صددرصد آشكار در امور داخلي ايران است و ما از طريق مجامع بينالمللي از اين شبکهها شکايت کردهايم.
0 نظرهای شما:
Post a Comment