از امروز: واکسیناسیون هپاتیت ب

از امروز: واکسیناسیون هپاتیت ب
خبرگزاري فارس: متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: بر اساس برنامه ملي واكسيناسيون هپاتيت «ب»، متولدان 71 بايد به منظور تزريق اين واكسن به مراكز بهداشتي - درماني شهري و يا روستايي نزديك به محل سكونت خود مراجعه كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، حسين فرامرزي اظهار داشت: متولدان سال 71 در هنگام مراجعه به مراكز بهداشتي و درماني با در‌دست داشتن كارت شناسايي معتبر پس از واكسينه شدن، كارت واكسيناسيون هپاتيت خود را از مسئول مربوطه دريافت مي‌كنند. وي با اشاره به اينكه واكسيناسيون هپاتيت ب داراي سه مرحله است، گفت: در كارت‌هايي كه به افراد ارائه مي‌شود زمان تزريق نوبت‌هاي دوم و سوم اين واكسن معين مي‌شود. متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: براي ايمني در مقابل هپاتيت ب هر سه مرحله واكسيناسيون كه معمولا شش ماه به طول مي‌انجامد بايد بر اساس برنامه انجام شود.
متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي شيراز اضافه كرد: با تكميل مراحل واكسيناسيون بيشتر افراد نسبت به بيماري تا آخر عمر ايمن مي‌شوند و ديگر نگراني در مورد ابتلا به هپاتيت ب مزمن و عوارض آن ندارند. فرامرزي با اشاره به اينكه وزارت بهداشت از سال 1372 واكسيناسيون هپاتيت ب را در برنامه واكسيناسيون دوران شيرخوارگي و كودكي ادغام كرده است، گفت: به منظور افزايش سطح سلامت جامعه واكسيناسيون متولدان قبل از سال 72، از سه سال قبل براي متولدان سالهاي 1368 تا 1370 اجرا شده است.
وي خاطرنشان كرد: در صورتي‌كه نوجوان زير 18 ساله‌اي در دوره‌هاي قبلي واكسيناسيون شركت نكرده يا هر سه مرحله واكسيناسيون خود را به صورت كامل انجام نداده است، بايد براي تكميل مراحل، از اول بهمن ماه (امروز) به نزديك‌ترين مركز بهداشتي درماني محل سكونت خود مراجعه كند. متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به اينكه در ايران از هر يك‌صد نفر بين دو تا هفت نفر به ويروس هپاتيت ب آلوده هستند، گفت: استان فارس از هر يك‌صد نفر دو نفر به هپاتيت ب مبتلا هستند. وي افزود: ويروس هپاتيت ب از راه‌هاي گوناگوني قابل انتقال است.
فرامرزي گفت: افراد مبتلا به اين بيماري علايم اختصاصي ويژه‌اي كه نشان دهنده بيمار بودن آنها باشد را ندارند، بنابراين همه بايد با راه‌هاي پيشگيري از ابتلا و انتقال آن آگاه باشند. اين متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: روابط جنسي محافظت نشده، استفاده از سرنگ، مسواك و تيغ مشترك با افراد آلوده به ويروس هپاتيت ب، همچنين ايجاد خراش يا جراحت در بدن به وسيله وسايل نوك‌تيز و برنده‌اي كه به اين ويروس آلوده هستند از جمله راه‌هاي انتقال هپاتيت ب هستند.
فرامرزي از امكان انتقال اين ويروس از طريق مادر مبتلا به هپاتيت ب به نوزاد و يا خالكوبي، حجامت، تاتو و اقدامات دندانپزشكي در شرايط و محيط آلوده به ويروس به عنوان ديگر راه‌هاي انتقال نام برد. وي گفت: فرآورده‌هاي خوني آلوده نيز مي‌توانند ويروس را منتقل كنند كه با انجام آزمايش‌هاي غربالگري در سازمان انتقال خون احتمال اين راه انتقال در شرايط حاضر بسيار ناچيز است. فرامرزي به افرادي كه در گروه سني مشخص شده هستند، توصيه كرد كه به منظور ايمني در مقابل هپاتيت ب به طور جدي براي تزريق مرحله اول اين واكسن از اول بهمن ماه (امروز) به مدت 10 روز به مراكز بهداشتي و درماني مراجعه كنند.
متخصص عفوني دانشگاه علوم پزشكي شيراز با اشاره به اين‌ كه نوبت دوم واكسيناسيون اين دوره از اول اسفند ماه سال جاري به مدت 10 روز و نوبت سوم نيز از اول مردادماه سال 89 به مدت 10 روز انجام مي‌شود، گفت: تزريق اين واكسن عارضه خطرناك و جدي ندارد و تمام افراد واجد شرايط مي‌توانند با اطمينان خاطر واكسينه شوند. فرامرزي ادامه داد: ايمني ايجاد شده در اثر تزريق اين واكسن تنها عليه هپاتيت ب است و در مقابل هپاتيت C و HIV‌ ايمني ايجاد نمي‌شود. وي اضافه كرد: هپاتيت ب يك بيماري ويروسي مزمن است كه با ايجاد التهاب در كبد مي‌تواند در برخي از افراد موجب نارسايي كبد و اختلال در عملكرد آن شود. فرامرزي تصريح كرد: كبد داراي عملكردهاي متفاوت و مهمي در بدن است كه برخي از آنها شامل عضو گوارشي مؤثر در هضم و جذب غذا، ارگان ذخيره و توليد كننده انرژي در فواصل مصرف غذا و خنثي كننده برخي از سمومي كه به طور معمول وارد بدن مي‌شوند، است.

0 نظرهای شما: