مديركل بهزيستي استان تهران:

مديركل بهزيستي استان تهران:
مرگ خياباني معتادان بهتر از جان دادن
آنها در كمپ‌هاي غيرمجاز است
صدور مجوز به كمپ‌ها متوقف شد


1388/10/30 01-20-2010 13:37:19
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: آسيب‌هاي اجتماعي
مديركل بهزيستي استان تهران صدور مجوز فعاليت كمپ‌هاي غيرمجاز در سال جاري را محدود به حداكثر 60 كمپ ترك اعتياد دانست و تاكيد كرد: در حال حاضر براي 50 كمپ ترك اعتياد مجوز صادر كرده‌ايم كه صدور مجوز 10 كمپ ديگر در حال بررسي است كه در فاز اول ارائه خدمات توسط اين كمپ‌ها كافي به نظر مي‌رسد و براي بيشتر از 60 كمپ ديگر مجوز صادر نمي‌كنيم


. به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ظاهر رستمي در حاشيه اولين نشست توجيهي مديران مراكز اقامتي ميان مدت (كمپ) معتادان در پاسخ به سوالات ايسنا افزود: 60 كمپ ترك اعتياد ياد شده مي‌تواند پاسخگوي 8 هزار معتاد باشد.
به گفته وي اين در حاليست كه ساير كمپ‌هايي كه تاكنون قادر به رعايت چارچوب و قوانين سازمان بهزيستي براي دريافت مجوز نشده‌اند، شناسايي و با ارائه اطلاعات آنها به نيروي انتظامي حتما از سال آينده تعطيل شده و برخورد جدي با آنها آغاز مي‌شود.
مدير كل بهزيستي استان تهران در حالي كه تعداد كمپ‌هاي ترك اعتياد استان تهران را 400 كمپ اعلام كرد تاكيد كرد: تنها كمتر از 10 درصد اين كمپ‌ها داراي مجوز قانوني هستند كه اين امر نگراني جدي را در ميان مسوولان ايجاد كرده است.
وي صراحتا اعلام كرد: كمپي كه پاسخگوي نظارت دولت نباشد، مطمئن باشيد كه در آن تخلفات زيادي صورت مي‌گيرد و كسي نمي‌تواند منكر اين قضيه شود كه در برخي از كمپ‌هاي غيرمجاز گوني بر سر معتاد كرده و به زور آنها را به اين كمپ‌ها برده و نه تنها شلاق مي‌زنند، بلكه با زنجير كردن، بي‌حرمتي، نگهداري بالاجبار و اخذ پول هنگفت و بدون رعايت استانداردهاي بهداشتي و درماني در صدد ترك اعتياد اين افراد هستند.
رستمي ساماندهي كمپ‌هاي غيرمجاز را بر عهده دستگاه‌هايي همچون نيروي انتظامي، ستاد مبارزه با مواد مخدر، قوه قضاييه، استانداري، سازمان بهزيستي و ... عنوان كرد و گفت: با مطرح شدن موضوع ساماندهي كمپ‌ها استاندار تهران به تمامي فرمانداري‌ها دستور همكاري با بهزيستي را صادر و در راستاي آن كميته‌اي براي ساماندهي كمپ‌هاي ترك اعتياد تشكيل شد و در همين راستا در شهرستان‌ها نيز اقدام به شناسايي كمپ‌هاي ترك اعتياد مي‌شود.
وي با تكرار دوباره اين موضوع كه بارها از طريق رسانه‌هاي عمومي اقدام صاحبان كمپ‌هاي ترك اعتياد براي رعايت چارچوب قانوني و دريافت مجوز را اعلام كرده‌ايم، اضافه كرد: همچنين اعلام شد كه كمپ‌ها تا پايان امسال فرصت دريافت مجوز دارند، اما طي شش ماه گذشته به اين نتيجه رسيديم كه از ميان افرادي كه براي دريافت مجوز مراجعه كردند، تنها 50 كمپ ترك اعتياد قادر به رعايت چارچوب قانوني و نگاه تخصصي به اين موضوع بود كه براي اين تعداد مجوز صادر كرديم.
مديركل بهزيستي استان تهران افزود: اين در حاليست كه صدور مجوز براي 10 كمپ ترك اعتياد ديگر نيز در دست بررسي است و در فاز اول اجراي اين طرح بيش از 60 مجوز براي كمپ‌ها صادر نخواهيم كرد.
وي ظرفيت هر يك از كمپ‌هاي ترك اعتياد را بنا به فضاي فيزيكي آنها 40 تا 100 نفر ذكر كرد
وي با بيان اين كه نظارت خود بر روي اين تعداد از كمپ‌هاي داراي مجوز را تا پايان امسال و سال آينده نسبت به سال‌هاي گذشته 10 برابر خواهيم كرد، در مورد ارائه تسهيلات مالي به اين كمپ‌ها به ايسنا، گفت: تا جايي كه در توان ما باشد، نه تنها از كمپ‌هاي داراي مجوز حمايت مي‌كنيم، بلكه پشتيباني مالي از آنها نيز در دستوركار سال آينده قرار دارد، اين در حاليست كه در حال حاضر نيز برخي از كمپ‌ها از پشتيباني و حمايت مالي بهزيستي بهره‌مند هستند.
رستمي در مورد جزئيات تعطيلي كمپ‌هاي ترك اعتياد غيرمجاز و برخورد با خاطيان نيز گفت: تعدادي از صاحبان كمپ‌ها يا نمي‌خواهند مجوز بگيرند و يا اين كه اعتقادي به نظارت دولتي نداشته و حتي تخصص اين كار را نيز ندارند كه براي حذف چنين كمپ‌هايي دو راهكار در نظر گرفته‌ايم.
وي ادامه داد: بدين صورت كه با تشويق و ترغيب تقويت كمپ‌هاي داراي مجوز را در دستوركار داريم و از طرف ديگر برخورد قاطع و بدون چون و چرايي با كمپ‌هاي غيرمجاز خواهيم كرد.
مديركل بهزيستي استان تهران هر چند به صاحبان اين كمپ‌ها تنها تا پايان سال فرصت داد تا براي دريافت مجوز اقدام و خود را با چارچوب قانوني تعريف شده تطبيق دهند، اما تاكيد كرد كه احساس مي‌كنيم برخي نمي‌خواهند اين كار را بكنند، لذا ديگر منتظر نمي‌مانيم و كمپ‌هاي غيرمجاز شناسايي شده را به نيروي انتظامي معرفي مي‌كنيم.
تعداد معتادان مراجعه كننده به كمپ‌هاي ترك اعتياد غير مجاز نسبت به كمپ‌هاي داراي مجوز از ديگر سوالات ايسنا بود كه رستمي در پاسخ به آن گفت: متاسفانه تعداد مراجعه‌كنندگان به كمپ‌هاي غيرمجاز بيشتر از كمپ‌هاي داراي مجوز است.
وي ادامه داد: دليل اين امر نيز فقدان اطلاع‌رساني كافي در اين رابطه و همچنين ارتباطات شبكه‌اي كمپ‌هاي غيرمجاز براي ارجاع افراد به اين مكان‌هاست.
مديركل بهزيستي استان تهران با بيان اين كه تعداد زيادي از مراجعه‌كنندگان به كمپ‌هاي ترك اعتياد غيرمجاز را افراد مهاجر به استان تهران تشكيل مي‌دهند، گفت: تعداد مراجعه‌كنندگان شهرستاني به كمپ‌هاي استان تهران بيشتر از مراجعه‌كنندگان بومي است كه دليل عمده اين موضوع نيز ناشناس بودن كمپ‌هاي داراي مجوز در ميان اين عده از مهاجران است.
وي در اين رابطه به بازديد خود از دو كمپ مجاز و غيرمجاز استان طي هفته گذشته اشاره كرد و گفت: در حالي كه در مجموع تعداد افراد حاضر در كمپ داراي مجوز 40 نفر است، اين تعداد در كمپ غيرمجاز غيراستاندارد حدود 150 نفر مي‌رسيد كه اين باعث نگراني شديدي شد.
رستمي با انتقاد از اين كه بسياري از صاحبان كمپ‌هاي ترك اعتياد و غيرمجاز با مراجعه به بهزيستي براي تشكيل پرونده‌، فرم ثبت شركت‌ها را دريافت و آن را به عنوان مجوز فعاليت از بهزيستي عنوان و در كمپ خود نصب و فعاليت مي‌كنند، تصريح كرد: شهروندان بايد مد نظر داشته باشند كه كمپ‌هاي ترك اعتياد حتما بايد داراي پروانه فعاليت از بهزيستي باشد، لذا با ديدن چنين برگه‌اي بر روي ديوار كمپ فريب نخورند.
به گزارش ايسنا، وي همچنين در مورد تعرفه كمپ‌هاي ترك اعتياد، خاطرنشان كرد: سازمان بهزيستي به ازاي هر يك از معتادان نيازمند ماهانه 50 هزار تومان يارانه‌ به كمپ‌هاي ترك اعتياد پرداخت مي‌كند كه معادل اين ميزان را نيز مراجعه‌كنندگان بايد بپردازند.
مديركل بهزيستي استان تهران در ادامه توضيح داد: هزينه اقامت هر شب فرد معتاد در كمپ‌هاي ترك اعتياد داراي مجوز 2 هزار تومان است كه هزينه اقامت 28 روز آنها ميانگين 50 هزار تومان دريافت مي‌شود كه البته معادل همين رقم را نيز خود فرد مي‌پردازد، لذا رقم پرداختي به 100 هزار تومان مي‌رسد.
وي در عين حال بيان كرد: البته برخي از معتاداني كه از نظر مالي وضعيت بهتري دارند، مبالغ بيشتري به كمپ‌ها مي‌پردازند.
مديركل بهزيستي استان تهران در مورد برخورد نامناسب با معتادان در كمپ‌هاي غيرمجاز گفت: در بازديد از كمپ‌ها صحنه‌هايي را مي‌بينيم كه قلبمان را به درد مي‌آورد. گوني سر فرد مي‌كنند و به كمپ مي‌برند، دستش را مي‌بندند و شلاق مي‌زنند، آب سرد بر رويش مي‌ريزند و ادعا مي‌كنند به صورت تخصصي كار مي‌كنند، گستاخانه و همچون لات‌هاي سر خيابان با معتادان برخورد مي‌كنند.
وي افزود: با پيگيري‌هاي صورت گرفته از طريق قوه قضاييه و نيروي انتظامي با آنها برخورد و اين كمپ‌هاي شناسايي شده را پلمپ مي‌كنيم.
وي ادامه داد: با اين بلاهايي كه در كمپ‌هاي غيرمجاز ترك اعتياد بر سر معتادان مي‌آورند، بهتر است معتاد در خيابان بميرد تا آن كه مظلومانه در كمپ جان بدهد.
رستمي از صاحبان كمپ‌ها خواست تا چارچوب استاندارد و قوانين تعريف شده در راستاي ارائه خدمات به افراد معتاد را رعايت كنند و در اين باره كه در صورت تعطيلي مابقي كمپ‌هاي غيرمجاز كه تعداد آنها به 350 كمپ مي‌رسد چه اتفاقي رخ مي‌دهد، گفت: هيچ مشكلي پيش نمي‌آيد، چرا كه ارائه خدمات توسط همان 50 كمپ پاسخگو است و ديگر مجوز نمي‌دهيم.

0 نظرهای شما: