کارشناس: امکان سازش بین آذربایجان و ارمنستان وجود دارد


کارشناس: امکان سازش بین آذربایجان و ارمنستان وجود دارد



مسکو، 16 مرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "ولادیمیر ژاریخین" معاون مدیر انستیتو کشورهای مشترک المنافع در رابطه با اظهارات "پولاد بلبل اوغلی" سفیر آذربایجان در فدراسیون روسیه که جنگ با ارمنستان در صورت عدم موفقیت مذاکرات پیرامون قره باغ را ممکن دانسته بود، گفت که امکان سازش بین دو کشور نیز وجود دارد.
به گزارش «ریا نووستی» از "بی بی سی"، ولادیمیر ژاریخین در پاسخ به این سوال که در چه شرایطی نزدیک شدن مواضع دو کشور ممکن است، اظهار داشت: "امکان واقعی برای سازش وجود دارد. چنین چیزی می تواند بر اساس تبادل مناطق و آزادسازی مناطق اشغال شده از سوی ارمنستان باشد که اشغال این مناطق را بنا به دلایل امنیتی می داند.
اما مشکل در این است که هر دو طرف باید به سازشی عمیق دست یابند، اگر صحبت درباره حل مسالمت آمیز مشکل است، هر یک از طرفین باید به اندازه 50 درصد گام بردارد". مناقشه ارضی قره باغ بین ارمنستان و آذربایجان در سال 1988 آغاز شد.
در آن زمان منطقه کوهستانی قره باغ که بیشتر ساکنین آن را ارامنه تشکیل می دادند، اعلام کرد که از ترکیب آذربایجان خارج می شود.
روز 10 دسامبر سال 1991 در قره باغ رفراندومی برگزار شد که طی آن بیشتر مردم خواستار کسب استقلال کامل از آذربایجان شدند. بدنبال آن، اقدامات گسترده نظامی آغاز شدند که در نتیجه آذربایجان کنترل بر منطقه قره باغ و هفت منطقه پیرامون آن را از دست داد.
از روز 12 ماه مه 1994 پس از امضای قرارداد صلح در بیشکک اقدامات نظامی در منطقه مناقشه که در نتیجه آن حدود 15 هزار نفر کشته و حدود 1 میلیون نفر مجبور به ترک خانه های خود شده بودند، متوقف شد. از سال 1992 تا به امروز مذاکراتی برای حل مسالمت آمیز مناقشه در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا انجام می شوند. ریاست این گروه را روسیه، آمریکا و فرانسه بر عهده دارند.

0 نظرهای شما: