طرح نظارت بر نمایندگان، نباید اخلالی در آزادی آنان به وجود آورد

لاریجانی در پاسخ به ایلنا:
طرح نظارت بر نمایندگان،
نباید اخلالی در آزادی آنان به وجود آورد


نمایندگان مجلس در مواردی مانند تحقیق و تفحص، سؤال کردن و استیضاح آزاد هستند/نظارتی که مقام معظم رهبری فرمودند، این بود که مجلس چگونه اعتلا پیدا کند/استقبال قم از رهبر انقلاب،پایه‌ای جدید ومستحکم،برای انقلاب ایجاد کرد
ایلنا:- رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا، گفت: طرح نظارت بر نمایندگان، به هیچ وجه نباید اخلالی در آزادی نمایندگان به وجود بیاورد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قم، علی لاریجانی، عصر چهارشنبه در آستانه اتمام سفر رهبر معظم انقلاب به قم، در گفت‌و گو با خبرنگاران، اظهار داشت: سفر رهبر معظم انقلاب به قم بسیار ارزشمند بود و برکات فراوانی برای قم و علاوه بر آن کشور داشت. وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا مبنی بر نظرش راجع به طرح نظارت بر نمایندگان مجلس که چندی پیش از سوی رهبر انقلاب عنوان شد، گفت: آن چیزی که رهبری معظم انقلاب در مورد نظارت بر نمایندگان فرمودند، یک حرف متینی است که هر بخشی حتی خود مجلس هم که نظارت بر سایر قوا دارد، یک نظارت بر خودی داشته باشد، که این نوعی اصلاح خود است.
وی افزود: پس اصل هدف این کار، نمی‌خواهد وظایف نمایندگی را مخدوش کند، چون نمایندگان در مواردی مانند اظهار نظر آزاد هستند. نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، افزود: اصلا نمایندگان وظیفه دارند که نسبت به سرنوشت کشور و کلیه مسائل داخلی و خارجی، اظهار نظر کرده و در مواردی مانند، تحقیق و تفحص، سؤال کردن، استیضاح و... آزاد هستند و این نظارت، به هیچ وجه نباید اخلالی دراین آزادی نمایندگان به وجود بیاورد. وی گفت: طرح نظارت بر نمایندگان مجلس، برای این است که این پویایی حفظ شود، یعنی پی‌گیری کارها از نظر نظارت به درستی صورت بگیرد، چرا که ممکن است فردی هم در مجلس باشد و نتواند، این کارهای نظارتی مانند تحقیق و تفحص و... را انجام دهد و به نوعی اشکال در کارش باشد؛ خوب این نظارت به این معناست که این موانع برداشته شود .
لاریجانی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ایلنا، مبنی بر ارزیابی خود از نگرانی عده ای که معتقدند این طرح ممکن است، حقوق نمایندگان مردم را از بین ببرد، گفت: شاید برداشت از این موضوع بد شده باشد؛ نظارتی که مقام معظم رهبری فرمودند، این بود که مجلس چگونه اعتلا پیدا کرده و جایگاه خود را حفظ کند، که اگر این موضوع درست تبیین شود، همین مهم محقق خواهد شد. وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر تحلیلش راجع به اظهار نظرهای متفاوتی که پیرامون ریاست جدید فراکسیون اصولگرایان صورت می گیرد، گفت: ارزیابی لزومی ندارد؛ این امر نشان می دهد که نظرات مختلفی وجود دارد، چرا که سلیقه‌ها مختلف است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حال در سطح اصولگرایان نیز سلایق مختلف است، یعنی بعضی به گونه‌ای نظر می دهند و برخی به گونه‌ای دیگر که البته این موضوع در کل جامعه نیز دیده می‌شود؛ باید بپذیریم که در مسیر پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی و ارزش‌های انقلاب و این که چگونه خواست‌های دینی کشور محقق شود، روش‌های مختلفی را افراد مطرح کنند. وی تأکید کرد: آن چه که مهم است این است که اولا هدف مشخصی داشته باشیم و اصل وحدت را مهم بدانیم.
لاریجانی، اضافه کرد: اهمیت دادن به اصل وحدت، به نوبه خود، کاری بسیار بزرگ است؛ یعنی در شرایط فعلی بدانیم که مسئله وحدت یک مسئله رکنی برای جامعه است، و به طور طبیعی، اگر نظرات مختلف است، آن وقت باید برایش دو موضوع را در نظر گرفت، یکی این که مبنای وحدت چه باشد و نکته دوم مکانیزم وحدت چگونه باشد. وی تصریح کرد: مبنای وحدت به نظر من، بر اساس قانون اساسی و تاریخ انقلاب اسلامی، مقوله اسلام به عنوان مبنای اصلی تفکر حاکم بر کشور است، مقوله راهنمایی‌ها و افکار حضرت امام(ره)، مقوله تئوری و اصل ولایت فقیه و همچنین مقوله منافع ملی، می‌تواند پایه ها و اصول وحدت بخش جامعه باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اضافه کرد: بر این اساس اگر شخصی، دل مشغولی برای آینده کشور داشته باشد، در این امور نقش دیگری را دنبال نمی‌کند. وی در مورد مکانیزم‌های رسیدن به وحدت نیز گفت: این که چگونه به وحدت در جامعه برسیم، راه حلش همان بحثی است که ما در مجمع تشخیص مصلحت روی آن بحث کردیم و مقام معظم رهبری نیز آن را تأیید فرمودند. لاریجانی، خاطرنشان ساخت: ما حتی در مورد اقوام هم باید تئوری وحدت در کثرت را دنبال کرده و تنوع فکری را در ذیل چتر فراگیر مطلوب بدانیم.
وی تأکید کرد: اگر کسی این هدف گیری و پایه‌ها را قبول داشت، باید محترم شمرده شود؛ لازمه این کار هم، نوعی بردباری در مسائل سیاسی و تحمل پذیری است. رئیس مجلس شورای اسلامی، افزود: کسانی که چهارچوب انقلاب ، راهنمایی های امام راحل و تدابیر رهبری، مبنای عملشان قرار دارد، باید بقیه افراد آن ها را تحمل کرده و به سلایق آن ها در مسیر یافتن راه حل ها، مورد احترام واقع شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقبال بی نظیر از مقام معظم رهبری در بدو ورود ایشان به شهر قم، اظهار داشت: استقبال از معظم‌له، جوششی بود که در قم به وجود آمد و یک جهش انقلابی را در این شهر و حتی کشور ایجاد کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، گفت: مردم قم با استقبال از رهبری معظم انقلاب، عظمتی را خلق کردند، که در تاریخ مردم قم، ماندگار و پایه‌ای جدید و مستحکم، برای انقلاب ایجاد کرد. وی افزود: این پایه جدید و البته مستحکم، تأثیری فراواني در عرصه بین‌المللی خواهد داشت که در تصمیم گیری‌های سران کشورهای دنیا و تحلیل های آنان روی جمهوری اسلامی، قطعا خود را نشان خواهد داد؛ به خصوص در شرایط فعلی که در عرصه بین‌المللی تصمیمات چالشی نسبت به کشورمان گرفته می شود. لاریجانی، افزود: لایه دیگر فرمایشات رهبری، توجه به منظومه‌ای از فرمایشات ایشان است که به نوعی یک کلاس درس برای فضلای قم و یا دانشجویان به حساب می‌آمد.
وی در ادامه سخنان خود به دستاوردهای عمرانی شهر قم، در سفر مقام معظم رهبری و همچنین حضور هیأت دولت در همین راستا به قم اشاره کرد و گفت: برکات این سفر، برای قم که دارالعلم جهان اسلام محسوب می شود، برخی گره های کور در بخش شهری را باز کرد.

1389/8/5 - 22:03:28 کد خبر : 158148

0 نظرهای شما: