من ناسیونالیست نیستم، اما آینده جهان به دست ایرانیان رقم می‌خورد

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری :
من ناسیونالیست نیستم،
اما آینده جهان به دست ایرانیان رقم می‌خورد


بعضی‌ها گاهی اوقات خودزنی می‌کنند و داشته‌های تاریخی خود را به بهای اندک می‌فروشند/طرف خارجي سلاح و
قدرت نظاي برسر ميز مذاكره مي‌گذارد،ما مولوی را معرفی می‌کنیم و منشور کوروش را وسط می‌گذاریم.
ایلنا:- رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری معتقد است ایرانی ها همواره تمدن ساز بوده اند و تمدن ساز باقی خواهند ماند و آینده بشریت به دست ایرانی‌ها رقم می‌خورد.
او می‌گوید: من در این زمینه اغراق نمی‌کنم ، ناسیونالیست هم نیستم ، چون اصلا نژادگرایی و قومیت‌گرایی، در جهان امروز امری ناپسند است اما نمی‌توانیم انکار کنیم که ایرانی، یعنی مظهر فرهنگ و تمدن . رئیس سازمان میراث فرهنگی می‌گوید: در سفری که به مصر داشتم چند مکان تاریخی مصر را دیدن کردم اما آثار ایرانی چیز دیگری است. من این را مطلب را به خاطر تعصب ملی نمی‌گویم بلکه معتقدم آثار ایرانی روحی دارد که در سایر آثار نمی‌توان این روح را پیدا کرد.
آثار ایرانی نشان دهنده این است که در طول دو تا سه هزار سال قبل ایرانیان همواره به دنبال آزادی و برابری انسانها بوده اند. به گزارش خبرنگار ايلنا، حمید بقایی در مراسم بزرگداشت مولوی که شب گذشته در موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: به اعتقاد من مولوی تنها یک شاعر و عارف نیست ، مولوی بیان‌کننده کلام الهی به تعبیر دیگر است. حدود 800 سال از وفات مولوی گذشته است اما انگار نه انگار این همه مدت از وفات او گذشته است و مولوی زنده است چرا که خدا می‌خواهد مولوی زنده باشد.
او ادامه داد: کلام مولوی، کلام حق است و این تقدیر الهی است که کلام خدا از زبان مولوی جاری شود و گرنه خیلی از شعرا امده‌اند و رفته اند. رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه مولوی متعلق به همه بشریت است و کلام مولوی کلام الهی است که اگر چنین نبود پایدار نمی ماند، تصریح کرد: برای من جای تعجب است که چرا بعضی ها هنوز در ارتباط با دین و مرام مولوی بحث می کنند. چرا هنوز بر سر این که مولوی شیعه است یا سنی جدال دارند. این افراد که چنین بحث هایی می کنند در سطح پایین مانده اند.
بقایی گفت: سه سال پیش رفته بودم خوی، مقبره شمس، وضعیت مقبره شمس ناگوار بود، مقبره را در حد توان سازمان میراث فرهنگی مرمت کردیم و حتی مراسمی هم گرفته شد، اما هنوز من فکر می کنم جای کار دارد و ما هنوز خیلی عقب هستیم. ما خیلی در معرفی مفاخر خود جا مانده ایم و اکنون دیگر باید به سمت تولیدات نرم افزاری، کتاب و مقاله برویم و سعی کنیم مفاخر خود را به جهانیان معرفی کنیم. بقایی با بیان اینکه مولوی افتخار ما ایرانیان است، گفت: ما ایرانیان همواره در تاریخ بشری نقش اصلی در همه زمینه ها داشته ایم و مولوی یکی از نمادهای اصلی تمدن بزرگ ایرانی است. تمدنی که پایه ان خداگونه بودن و خداپرستی ، عدالت و عشق به انسانها است. او ادامه داد: من بارها گفته ام که میراث فرهنگی ایران، بناهای سخت افزاری ما نیست بلکه میراث فرهنگی ما مفاخر ما است.
سیاست ما باید این باشد که این مفاخر را به جهان معرفی کنیم و به آنها ببالیم. شخصیت های اصیلی که طولانی ترین ایام تاریخ را طی کرده اند که عدالت خواهی و انسان دوستی ما ایرانی ها را به جهان نشان دهند. رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تصریح کرد: ما ملت بزرگی هستم، همه هم در جهان قبول دارند ملت ایران ملت بزرگی است. داشته های خود را نباید به ارزانی بفروشیم که فرهنگ ما ، فرهنگ بسیار بالایی است. بقایی گفت: در سفری که به مصر داشتیم چند مکان تاریخی مصر را دیدن کردیم ، هر چه می دیدیم، آثار فرهنگی و هنری بود، اما آثار ایرانی چیز دیگری است. او ادامه داد: من این مطلب را به خاطر تعصب ملی نمی گویم بلکه معتقدم آثار ایرانی روحی دارد که در سایر آثار نمی توان این روح را پیدا کرد. آثار ایرانی نشان دهنده این است که در طول دو تا سه هزار سال قبل ایرانیان همواره به دنبال آزادی و برابری انسانها بوده اند.
رئیس سازمان میزاث فرهنگی برای اثبات ادعای خود، منشور کوروش را مثال آورد و گفت: کدام ملت دنیا می تواند بگوید که در 25 قرن پیش چنین فرمانی داشته است؟ در ایامی که تمام قومیت ها ، برده داشتند و غارت و جنایت می کردند ، حاکم ایران چنین فرمانی را صادر کرده و گفته است از امروز برده داری باید لغو شود و چنین شده است و این در حالی است که قانون برداری در آمریکا سال 1862 لغو شده است و کمتر از 200 سال از ان می گذرد. روز ی هم که قانون برده داری را لغو کردند ، در امریکا جنگ شد و 600 هزار نفر کشته شدند اما در ایران فرهنگ و تمدن ایرانی در سطحی بود که وقتی گفتند برده داری از امروز لغو می شود ما شاهد هیچ مقاومتی نبودیم و در هیچ کجای تاریخ نیامده است که حتی یک نفر علیه این فرمان بلند شود و اعتراض کند . این نشان دهنده این است که لغو برده داری خواست ملی بوده است.
بقایی ادامه داد: اما متاسفانه بعضی ها گاهی اوقات خودزنی می کنند و داشته های تاریخی های خود را به بهای اندک می فروشند. مثلا همین منشورکوروش که به ایران آمد ، من انتظار داشتم کسانی که خیلی در داخل کشور ادعای ایرانی بودن ، تمدن و فرهنگ داشتند ، حداقل پا به میدان بگذارند و از این اثر ارزشمند ایرانی دفاع کنند ، اما آنها سکوت کردند. و هر جایی که میراث فرهنگی و مسئولان وارد امر شدند ، مورد اتهام و تعرض قرار گرفتند. او ادامه داد: در بسیاری از ارتباطات خارجی که با کشورهای آسیای مرکزی یا اطراف پیش می آید آنها مدعی هستند که برخی از مفاخر ما ، متعلق به آنها است ، ما به آنها می‌گوییم شما هم اگر می خواهید به این مفاخر ببالید، ببالید.
ما نگاه مان این است که این مفاخر متعلق به همه بشریت است. شما هم اگر معرفی کنید ، باز هم ما ایرانی ها را معرفی کرده اید. رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: ما وقتی با طرف خارجی سر میز مذاکرده می نشسنیم او چه بر سر میز مذاکره می گذارد ؟ سلاح، قدرت نظامی و قدرت اقتصادی اش را در نهایت ولی وقتی بحث فرهنگ و انسانیت می شود ما فردوسی را می گذاریم روی میز، ما مولوی را معرفی می کنیم، ما منشور کوروش را وسط می گذاریم و می گوییم تو هم در مقابلش بگذار ، تو چه داری؟ واقعا چه داری؟ قدرت اقتصادی می آید و می رود ، قدرت نظامی می آید و می رود ، اما قدرت فرهنگی چیزی نیست که بیاید و به این راحتی برود. اینها ظرفیت ها و پتانسیل های ما است.
او گفت: ایرانی ها همواره تمدن ساز بوده اند و تمدن ساز باقی خواهند ماند و آینده بشریت به دست ایرانی ها رقم می خورد و من در این زمینه اغراق نمی کنم ، ناسیونالیست هم نیستم ، چون اصلا نژاد گرایی و قومیت گرایی، در جهان امروز امری ناپسند است اما نمی توانیم انکار کنیم که ایرانی ، یعنی مظهر فرهنگ و تمدن . رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: ما باید مفاخر خود را به نسل جوان معرفی کنیم . تعمدا یا سهوا بین نسل جوان و بعضی از مفاخر ملی فاصله ایجاد شده است و ما باید این فاصله را از بین ببریم. بقایی گفت: ما در زمینه معرفی داشته های فرهنگی و تارخی و مباهات کردن به آنها خیلی ضعیف هستیم و باید تلاش کنیم.
جوان ایرانی نگاه اش نباید به آن طرف آب و مرزها باشد. نباید جوان ایرانی به این افتخار کند که در یک کشور خارجی درس خوانده یا در خارج از ایران زندگی می کند، بلکه جوان ایرانی باید افتخار کند که ایرانی است. بقایی گفت: به دنبال ان هستیم که در مجموعه فرهنگی ارگ آزادی واقع در خیابان آزادی ، موزه مفاخر ایران را راه اندازی کنیم ، متاسفانه تاکنون ما موزه مفاخر نداشته ایم البته خیلی هم پیگیری کردم که ساختمان و مکانی پیدا کنیم که بتوانیم تندیس مفاخر ایرانی، زندگی نامه هایشان و فضایی که اینها رشد و نمو پیدا کرده اند را به نماش بگذاریم اما هنوز موفق نشده ایم ، ان شا الله بتوانیم ساختمان اداری میراث را که تخلیه شده است و قرار است تبدیل به موزه شود، به صورت اخص تبدیل به موزه مفاخر ایرانی کنیم .

1389/7/16 - 11:58:21 کد خبر : 153474

0 نظرهای شما: