مبتلايان به چاقي و كلسترول نبايد خود را از خوردن تخم مرغ محروم كنند

كارشناس مسوول تغذيه دانشگاه علوم پزشكي

مبتلايان به چاقي و كلسترول نبايد خود
را از خوردن تخم مرغ محروم كنند
تهران - كارشناس مسوول تغذيه معاونت اموربهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، گفت: تخم مرغ ارزش غذايي بالايي دارد و مبتلايان به چاقي، فشار خون بالا يا كلسترول خون بالا نبايد از مصرف اين ماده غذايي خود را محروم كنند بلكه بايد تعداد تخم مرغ مصرفي خود را محدود كنند.
'فرشته فزوني' در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا، افزود: تخم مرغ غذايي مغذي است كه در گروه غذايي گوشت ها قرار دارد و منبع غني پروتئين، اسيدهاي چرب غير اشباع، ويتامين هاي A ، E ، K ، B ، D و مواد معدني همچون فسفر است.
كارشناس مسوول تغذيه معاونت اموربهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، ادامه داد: يك تخم مرغ درشت تقريبا حاوي 70 كيلو كالري انرژي بوده و مي تواند تامين كننده بخشي از انرژي مورد نياز روزانه افراد در همه گروههاي سني و جنسي باشد، اما ممكن است بر اساس باورهاي غلط، عده اي از مردم به دليل وجود كلسترول در تخم مرغ، از مصرف اين ماده غذايي ارزشمند پرهيز كنند و از ارزش تغذيه اي بالاي آن بي اطلاع باشند .
اين متخصص تغذيه يادآورشد: اين افراد مي توانند تعداد تخم مرغ مصرفي خود را در هفته كاهش دهند و يا مي توانند تنها از سفيده تخم مرغ كه سرشار از پروتئين است استفاده كنند. فزوني گفت: پروتئين تخم مرغ بطور عمده در سفيده آن متمركز است، بنابراين افرادي كه به علل مختلف مانند بالا بودن سطح چربي هاي خون، محدوديت در مصرف تخم مرغ دارند ، مي توانند از سفيده تخم مرغ جهت تامين پروتئين مورد نياز بدن استفاده كنند. وي افزود: افرادي كه سابقه خانوادگي برخي بيماريها همچون، ديابت ، بيماري هاي قلبي عروقي و فشار خون بالا و كلسترول خون بالا دارند، مي توانند حداكثر سه عدد تخم مرغ در هفته به شكل تخم مرغ ساده و يا استفاده شده در سايرمواد غذايي همچون انواع كوكو، كتلت مصرف كنند.
به گفته اين استاد دانشگاه، با توجه به اينكه سفيده تخم مرغ غني از پروتئين است، مصرف آن در بيماري فنيل كتونوري ممنوع است. فروني يادآورشد: براي ترويج مصرف تخم مرغ به عنوان غذايي سالم و مغذي در كشور لازم است اقدام هايي مانند فرهنگسازي مصرف تخم مرغ صورت گيرد. كارشناس مسوول تغذيه معاونت اموربهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، گنجاندن تخم مرغ در سبد حمايت تغذيه اي سازمانهاي حمايتگر نظير وزارت رفاه، سازمان بهزيستي و كميته امداد امام خميني (ره) و فرهنگ سازي ازطريق رسانه ها را از اقدام هاي سودمند براي افزايش مصرف سرانه اين ماده مغذي در كشور برشمرد.
/ خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 30011173

0 نظرهای شما: