گزارش خبرنگار اعزامي ايلنا از سفر رئيس مجلس به ساري
لاريجاني:
دولت قيمت بنزين را زماني كه
شرايط فراهم باشد،
اعلام ميكند
مهمترين مساله براي مسوولان توليد است /// يقين دارم غربيها نميخواهند چيزي به ايران دهند مگر اينكه افراد نزديك بين چنين تصوري داشته باشند /// آبادانی کشور بدون برنامه مدون ممکن نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي طي روز گذشته و امروز سفري به استان مازندران داشت كه ضمن ديدار با برخي مسولين استاني،علما و دانشگاهيان در مراسم سالگرد رحلت آيتالله العظمي صالحي مازندراني نيز شركت كرد. متن سخنرانيها و ديدارهاي لاريجاني در ادامه ميآيد؛
دولت قيمت بنزين را زماني كه شرايط فراهم باشد، اعلام ميكند
رئيس مجلس شوراي اسلامي خبر داد كميته شش نفره دولت و مجلس درباره برنامه پنجم نتيجه بحثهاي خود را امروز به كميسيون تلفيق ارائه ميكنند.
علي لاريجاني در بدو ورود به فرودگاه ساري در گفتگو با خبرنگاران هدف از سفر خود به مازندران را شركت در اجلاس اساتيد بسيجي در آستانه بازگشايي دانشگاهها و رحلت آيتالله صالحي مازندراني ذكر كرد. وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد نظر مجلس در مورد قيمت بنزين پس از اجراي هدفمند كردن يارانهها، افزود: در اين مورد هنوز به قيمت قطعي و نظر جازم نرسيدهايم.
دولت و مجلس سبك و سنگين ميكنند كه قيمت بنزين و گازوئيل تعيين شود. اين امر بحثهاي تكنيكي دارد كه لزومي به بيان آنها نيست. لاريجاني گفت: نظر دولت اين است كه قيمت بنزين و گازوئيل در زماني گفته شود كه شرايط فراهم باشد. رئيس قوه مقننه همچنين در مورد نتيجه جلسات كميته شش نفره مشترك دولت و مجلس در مورد برنامه پنجم اظهار داشت: دولت نظراتي را به مجلس داد كه آقاي عزيزي حامل آن نظرات بوده است.
براساس آخرين خبري كه دادند اين كميته ديشب تشكيل جلسه داد و بحثهايي را داشت كه امروز نتيجه آن مدون شده و به كميسيون تلفيق ارائه ميشود. گفتني است رئيس مجلس در گلزار شهداي ساري حضور يافت و اداي احترام كرد.
مهمترين مساله براي مسوولان توليد است
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر توجه مسوولان به آباداني كشور گفت: مهمترين مساله براي مسوولان توليد است. علي لاريجاني در آيين آغاز سال تحصيلي جديد در دانشگاه آزاد مازندران طي سخناني با ابراز اميدواري نسبت به استفاده دانشجويان از عمر خود براي ساختن آينده، اظهار داشت: همانطور كه مجاهدان في سبيل الله از عمر خود گذشتند تا شما كار و تحصيل خوبي داشته باشيد، شما نيز مسووليت بزرگي داريد و خالي از شعارها و بحثهاي متعارف متناسب ميدانم كه در آستانه سالروز شهادت شيخ الائمه امام صادق (ع) از ايشان مدد بگيريم و با ترسيم شرايط دوران آن بزرگوار ببينيم كه وظيفه ما چيست.
وي با بيان اينكه شما دانشجويان بايد علل اصلي پديدها را در بيابيد، افزود: در بررسي مسائل يك رويكرد، رویکرد تاكتيكي است كه مربوط به مسائل روزمره است و سياست مداران از آن استفاده ميكنند.
دراين رويكرد براساس اطلاعات تصميم گرفته ميشود و اقدام صورت ميگيرد، اما رويكرد پچيدهتر مربوط به دانشگاهيان است و آن اينكه افراد دورنگر باشند و وقتشان را فقط به مسائل روزمره صرف نكنند. رئيس مجلس يادآور شد: امام صادق (ع) در عصري ميزيست كه سلسله امويان در حال انقراض بود و بر اثر فشار آن سلسله، جامعه در حال پوست اندازي و خروج از شرايط ديكتاتورگونه بود.
در همان حال بني عباس هم شعار حب اهل بيت ميدادند و ميگفتند آنان را بايد به مسند برگردانيم و در واقع نوعي پاسخگویي به نيازهاي جامعه داشتند اما اگر بگوييم بني عباس بياميه نقاب دار بودند گزاف نگفتيم كه به همين خاطر مبارزه با آنان هم مشكلتر بود. لاريجاني با طرح اين سوال كه چرا شرايط براي شيعيان آنگونه كه انتظار داشتند نشد و امام صادق با عباسيان مخالفت كرد؟ تصريح كرد: امام (ع) نگفتند كه عباسيان را ياري كنيد تا امويان كنار بروند اما طور ديگري برخورد كردند. ايشان ميفرمايند پايه انسانيت عقل است و به وسيله عقل انسان كامل ميشود و آنچه بر اثر غفلت از دست رفته جبران ميشود و بايد بفهميم از كجا آمديم كجا هستيم و به كجا ميرويم.
وي ادامه داد: اين سوالات سوالات اصلي است و بدون توجه به آنها انسان نميتواند آينده را به خوبي تحليل كند در همين راستا امام صادق (ع) به جاي آنكه شيعيان را وارد ميدان مبارزه كند آنان را نهي كرد زيرا نگاه بلند مدت را براي اسلام در نظر داشتند و در عوض شيعيان را به سمت تبيين علوم دانش كه نياز قرنهاي بعد بود بردند. رئيس قوه مقننه در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه امروز سه قرن است با غرب كشاكش داريم، گفت: اگر بخواهيم به سنت امام صادق رجوع كنيم نبايد بر همين مساله روزمره مانند موضوع هستهاي، تحريم، مذاكره و... توجه كنيم بلكه بايد رفتار عميقتر داشته باشيم. لاريجاني با بيان اينكه در سه قرن اخير دشمنان چند اقدام نسبت به سرزمينهاي اسلامي نشان داده اند، افزود اولين اقدام اين بود كه آنها آمادگي علمي و فني دقيق براي خودشان ايجاد كردند در حالي كه بسياري از كشورهاي غربي تا قبل از آن يا وجود نداشتند يا عقب مانده بودند.
اقدام ديگر اينكه آنها مناطق مختلف هدف را كه بايد چنگ ميزدند به طور دقيق شناسايي كردند و نسبت به منابع آنها برداشت روشني پيدا كردند. كار سوم آنها نيز كه قدرتهاي منطقه را به هر نحوي از بين برده و تجزيه كردند و بعضي از آنها را از نظر اقتصادي آنقدر ضعيف كردند كه اكنون نميتوانند به روي پايشان بايستند. لاريجاني گفت: اقدام ديگر غربي در قبال كشورهاي اسلامي اين بود كه ثروت آنها را گرفتند. مانند چنگ انداختن انگليسيها بر صنعت نفت ايران كه شخصيتهاي ملي و مذهبي مانند آيت الله كاشاني و دكتر مصدق اين سلطه را از آنها گرفتند اما با بروز اختلافات مجدد اين تسلط اين بار به دست آمريكاييها افتاد که اكنون مشابه آن وضع را كشورهاي عربي دارند.
رئيس قوه مقننه با بيان اينكه كشورهاي غربي به شدت نگران بيداري در كشورهاي اسلامي هستند، تصريح كرد: آنها مخالف نماز، روزه و ذكر نيستند، اما اجازه نميدهند كه شيعيان اهل مبارزه سياسي باشند همانگونه كه بعد از يازده سپتامبر گفتند كه بايد يك راهنماي مذهبي براي كشورهاي اسلامي ايجاد كنيم و برنامه نيز براي آنان تهيه كنيم تا به سمت مبارزه نروند. آنان همچنين ميخواهند كشورهاي اسلامي را از توسعه و آباداني بازدارند. البته چهره بزك كرده را از اين كشورها ميخواهند و به طور مثال ممكن است يك كارخانه رب گوجه بسازند اما توسعه آنها را نميخواهند و نميخواهند كشورهاي اسلامي توسعه يافته باشند و من نيز با آنها سر كار زياد داشتم ميدانم كه اين گونه است و در این راه تا پاي محاربه نيز ايستاده اند.
لاريجاني بابيان اينكه دشمنان نميخواهند دانشجو و استاد وارد حريم علمي شوند كه خودشان آنها را ممنوعه ميدانند، اظهار داشت: دشمنان تلاش ميكنند منابع قدرت را از كشورهاي اسلامي دور كنند و در دو سه قرن اخير نيز چند خصوصيات را در آنها ميبينيم كه در راستاي اين هدف حركت ميكنند. از قرن نوزدهم شروع به پیاده کردن اين استراتژي در جوامع اسلامي كردند لذا در جنگ جهاني اول عثمانيها را از بين بردند و منابع قدرت را از بين بردند و در جنگ دوم هم تسلط خود را محقق كردند حتي برنامهاي كه در جهت توسعه ساماندهي دادند، طوری بود که اين كشورها را به سوي مصرف گرايي سوق دادند و حتي گاهي افرادي را به ايران ميفرستادند كه برنامه توسعه بنويسند اما طوري تنظيم كنند كه هميشه به آنها نياز داشته باشيم بنابراين برنامه مدوني تنظيم نميشد.
رئيس مجلس با بيان اينكه دشمنان در صد سال اخير يك خط مشخص را دنبال كرده اند، گفت: آنها گاهي ملي گرايي و گاهي فرهنگ مبتذل غربي را ترويج ميكردند و در زمان شاه روي پوساندن ريشهها خرج ميكردند آنها اگر از ملي گرايي حرف ميزدند براي از بين بردن اسلا م و تقابل با آن بود نه اينكه اسلام در كنار آن باشد زيرا اسلام با ملي گرايي مخالفتي ندارد. همچنين ابتذال در نوع اشد آن دنبال شد اما انقلاب اسلامي آمد و خواهان استقلال سياسي و اقتصادي و... بود و روي بيداري اسلامي تكيه داشت، لذا دشمنان احساس كردن شطرنجي كه بازي ميكنند به هم خورده است و به همين خاطر به سر انقلاب افتادند و قصدشان اين بود كه از طريق شورشها و جنگ آن را خراب كنند.
وي ادامه داد: البته تيزهوشي رهبران جمهوري اسلامي و پايداري مردم آن تلاشهاي دشمنان را تبديل به نقطه قوت كرد، ولي هزينه هم داديم و صدها هزار شهيد يكي از اين هزينه هاست. لاريجاني در ادامه سخنان خود با بيان اينكه پيشرفتهاي علمي موضوعي كه براي دشمنان نگرانكننده است به ذكر تاكيدات حضرت آيت الله خامنهاي مقام معظم رهبري در مورد حركت به سمت حركت دانشگاه به سمت مرزهاي علمي پرداخت و ضمن با اهميت خواندن آن تصريح كرد: اگر اين افق را دنبال ميكنيم بايد بپذيريم بايد بينيم به كدام سمت ميرويم و خود را براي مرحله ديگري آماده كنيم از مشخصات اين مرحله اين است كه خود را براي جهاد علمي آماده كنيم. زيرا عبور از شيطنتها و سنگ اندازيها نياز به جهاد دارد و مردم و جوانان بدانند دوران گذار علمي در پيش داريم مانند همان كاري را كه امام صادق انجام داد و در همين راستا بايد سرمايههاي علمي صرف اين حركت دراز مدت شود و اگر ميخواهيم از مقابل موجوداتي كه مقابل ايران هستند پرش كنيم بايد مجاهدت علمي داشته باشيم.
رئيس قوه مقننه با بيان اينكه موضوع هستهاي يك نمونه از اين جهاد است تصريح كرد: شما ترديد نكنيد كه اگر در عرصههاي ديگر هم گام برداريم آنها همين گونه رفتار ميكنند. يكي از مسوولان اروپايي چند سال پيش در مذاكرات ميگفت كه شما كشور بزرگي هستيد اما وقت خود را صرف موضوعي ميكنيد كه سايش ايجاد ميكند در حالي كه اگر از آن كنار بكشيد اروپا و آمريكا با شما همكاري ميكند درحالي كه اين ادعا صحيح نيست و آنها نميخواهند ما پيشرفته باشيم و اگر صحبت از مذاكره ميكنند براي سرگرمسازي است.
رئيس مجلس تا كيد كرد: من يقين دارم غربيها نميخواهند چيزي به ايران دهند مگر اينكه افراد نزديك بين چنين تصوري داشته باشند، وگرنه اگر ديد عميق داشته باشيم مساله آنها با ما و ملل اسلامي مساله استراتژيك است و لذا امروز از مذاكره صحبت ميكنند ولي فردا اخم ميكنند در حالي كه اگر راست ميگويند بايد دست از سنگ اندازي بردارند لذا ما بايد عميقتر و مبناييتر نسبت به اين پديده تعمق كنيم. لاريجاني با تصويب به اينكه بايد تمام حواسها به سمت آباداني كشور باشد اظهار داشت: اگر مسوولان ميگويند ما خدمتگذار هستيم اين خدمت بايد بر مبناي آباداني باشد و امروز هيچ چیز مثل توسعه، رشد و استفاده از منابع نيست و دانشجويان پس از فارغ التحصيل بودن شغل ميخواهند كه در اين راستا موتور توليد بايد كار كند.
رئيس مجلس با تاكيد بر اينكه مهمترين براي مسوولان كشور توليد است و بايد به توليد محوري توجه كرد ادامه داد: نمايندگان شما در مجلس فعال هستند و مسوولين نيز كار ميكنند كه همه آنها بايد يك هدف داشته باشد و آن تهيه برنامه دقيق براي توسعه کشور است و دنبال سايشهاي حاشيهاي نرود که در اين زمينه نكات مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاي هيات دولت بسيار مهم است. لاريجاني تصريح كرد: دعواهاي حاشيهاي در موضوعات مختلف، مسائل حاشيهاي است كه بايد از آنها پرهيز كرد زيرا آباداني كشور نكته مهمي است. رئيس قوه مقننه تاكيد كرد: براي توسعه بايد حركت قانونمند داشته باشيم و كارهاي نقطهاي فايدهاي ندارد، دليل تاكيد مجلس و برنامه هم همين مساله است زيرا آباداني كشور بدون برنامه مدون ممكن نيست و اگر گاهي اوقات مجلس نظر كارشناسي ميدهد نبايد آنها را روي دست انداز انداخت زيرا ما نظر اجتهادي در مورد اقتصاد داريم به طور مثال نسبت به واردات به شدت انتقاد داريم و به دستگاه اجرايي نيز اين را گفته ايم كه خوشبختانه اين امر تا حد كنترل شده است.
لاريجاني با تاكيد بر توجه به امور دراز مدت گفت: ما بايد روي سنتهاي فكري خودمان تكيه كنيم زيرا اين متاع در جاي ديگري پيدا نميشود و بايد آن را به نسل بعدي منتقل كنيم و آن تفكر اهل بيت و امام خميني است كه مجموعهاي از مسائل فكري، اقتصادي، سياسي و اجتماعي بود. وي با بيان اينكه دشمنان عليه ايران تبليغات ميكنند اما در دلشان ستايش ميكنند، توصیه كرد: نبايد به حرفهاي دشمنان توجه كنيم اما مغرور هم نشويم. بلکه منابع خود را شناخته و در جهت آن گام مستمر برداريم كه انشاءالله باعث گسترش در كشور شود.
لاريجاني در پايان سخنان خود گف:ت انتظار از مجامع دانشگاهي اين است كه نگاه تاكتيكي نداشته باشند زيرا سياست مداران اين كار را انجام ميدهند بلكه بايد ريشه ای بيانديشند تا راهنماي عمليرسياستمداران باشند. پيش از سخنان رئيس مجلس شوراي اسلامي طاهايي استاندار مازندران و سرپرست دانشگاه مازندران سخناني را ايراد كردند. بر اساس این گزارش، علی لاريجانی جهت اقامه نماز مغرب و عشاء در امامزاده ابراهیم(ع) بابلسر حضور پيدا کرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با دو تن از علماي استان مازندران ديدار كرد
به گزارش خبرنگار اعزامي ايلنا، علي لاريجاني صبح امروز همچنين با آيتالله طبرسي نماينده ولي فقيه در استان مازندران و امام جمعه ساري ديدار كرد. وي در اين ديدار ضمن گفتوگو با آيتالله طبرسي در مورد وضعيت حوزههاي علميه مازندران و ضرورت كمك به اين نهادها تاكيد كرد. لاريجاني همچنين با آيتالله نظري از علماي استان مازندران ديدار كرد. در اين ديدار آيتالله نظري ضمن گراميداشت ياد و خاطره مرحوم ميرزا هاشمي آملي، دروس وي را مفيد دانست. لاريجاني نيز ضمن تاكيد بر استفاده از وجود آيتالله نظري از رونق حوزههاي علميه ابراز خوشنودي كرد. رئيس مجلس همچنين در گلزار شهداي امامزاده اسماعيل قائمشهر حضور پيدا كرد و به مقام شامخ شهدا اداي احترام كرد.
1389/7/12 - 13:15 کد خبر : 152689
1389/7/12 - 13:15 کد خبر : 152689
0 نظرهای شما:
Post a Comment