در صورت تكرار مقابله به مثل مي‌كنيم

مهمانپرست در واكنش به امتناع از ارائه سوخت به هواپيماهاي ايراني:
در صورت تكرار مقابله به مثل مي‌كنيم


بحث تبادل سوخت اساسا موضوع جداگانه‌اي است كه با اعضاي گروه وين دنبال خواهد شد/ادعاي مقامات الجزايري درباره جزير بوموسي به هيچ‌وجه به بحث تعلق جزاير به ايران خدشه وارد نمي‌كند.
ایلنا:- رامين مهمانپرست درباره امتناع از تحويل سوخت به هواپيماهاي ايراني گفت: در صورت تكرار، مقابله به مثل در دستور كار ما قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار ايلنا، سخنگوي دستگاه ديپلماسي در نشست خبري امروز خود، در رابطه با جلوگيري از سوخت گيري هواپيماهاي ايراني دربرخي فرودگاه‌هاي اروپايي گفت: متاسفانه برخي كشورهاي غربي اقدامات نامناسبي اتخاذ كردند. توصيه ما اين است كه دولت‌هاي غربي بدانند كه اين مساله خارج از چارچوب‌هاي مربوطه و حتي قطعنامه غيرقانوني 1929 است و براساس مقررات بين‌المللي اين كار صحيح نيست. ادامه دادن اين رويكرد توسط برخي ازشركت‌ها، مي‌تواند منافع‌شان را در رابطه با بازار گردشگري و تردد هواپيماها محدود كند و به آن‌ها خسارت مادي وارد كند. حتما ما برخوردهاي نسنجيده برخي از اين شركت‌ها را تحمل نمي‌كنيم و روش مقابله با اين برخوردها در دستور كار قرار دارد.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر سفر نخست وزير لبنان به ايران، سفر سعد حريري را در راستاي همكاري‌هاي دوجانبه ارزيابي و ابراز اميدواري كرد تا قبل از پايان سال ميلادي جاري اين سفر انجام شود.
مهمانپرست با بيان اينكه موارد زيادي در سفر احمدي‌نژاد به لبنان مطرح شد، به سندهاي مهم امضاء شده ميان دو طرف اشاره كرد و افزود: امضاشدن اين سندها را به نفع روابط دو جانبه ايران و لبنان ارزيابي مي كنيم.
وي درباره ادعاي مقامات الجزايري پيرامون جزير بوموسي، اين مباحث را انحرافي دانست كه به هيچ‌وجه به بحث تعلق جزاير به ايران خدشه وارد نمي‌كند.
مهمانپرست تاكيد كرد: طرح اين مسائل انحرافي، نبايد باعث شود خطر اصلي منطقه كه رژيم صهيونيستي است؛ ناديده گرفته شود و حواس‌ها به سمت مسائل غير واقعي منحرف شود.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره اظهارات اخير اياد علاوي مبني بر دخالت ايران در امور داخلي عراق، اين اظهارات را رد كرد و گفت: آنچه خواسته جمهوري اسلامي ايران است، وجود عراقي مقتدر و عزتمند با دولتي متكي به آراي عمومي است كه امنيت را براي كشورهاي همسايه و مردم خود به ارمغان بياورد.
وي افزود: اولويت اصلي ما برطرف كردن ناامني‌ها از عراق و توسعه صلح و بازسازي امنيت است.
مهمانپرست تاكيد كرد همه گروه‌هاي عراقي بايد كمك كنند دولت مردمي هرچه زودتر تشكيل شود و طرح موضوعات بي‌اساس در اين مورد كمكي نخواهد كرد.
سخنگوي وزارت خارجه درباره روابط ايران و تركيه و اين مساله كه دولت تركيه بازمانده امپراطوري عثماني است كه در طول تاريخ، دشمن ايران بوده است؛ اين تفكر را نادرست دانست و اضافه كرد: در رابطه با كشورهاي منطقه كه ظرفيت‌هاي بالايي دارند، بايد ديد مثبت داشت. ما تركيه را بزرگ، ‌موثر و كشوري دوست، با روابط تاريخي مثبت مي‌دانيم و معتقديم كشورهاي مستقل مي‌توانند رويه عادلانه را جايگزين رويه ناعادلانه كنند.
مهمانپرست در رابطه با مذاكره با 1+5، بار ديگر تاكيد كرد: رويكردها بايد مشخص باشد و تكرار مواضع گذشته كمكي نخواهد كرد. بحث تبادل سوخت اساسا موضوع جداگانه‌اي است كه با اعضاي گروه وين دنبال خواهد شد.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در مورد مذاكرات با گروه وين نيز هنوز بحثي راجع به جزييات آن مطرح نشده است.
سخنگوي وزارت خارجه در ادامه در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينكه آيا در مورد زمان و مكان انجام مذاكرات كه از سوي اشتون اعلام شده، موافق هستيد يا نه؟، گفت: اين‌ها مطالبي است كه از طريق سفير ما در بروكسل دريافت شده است. آن چه كه ما اعلام كرده‌ايم همان مطالبي است كه گفته شد.
وي درباره اجلاس ايتاليا در رابطه با مسائل افغانستان، گفت: از كشور ما براي اين اجلاس دعوت به عمل آمده است. هر مساله‌اي كه به رفع افراط‌گرايي ناامني و مواد مخدر از افغانستان كمك كند، ما از آن استقبال مي‌كنيم. درباره افغانستان رويكرد و مواضع خودمان را داريم و مواضع اصولي خود در رابطه با افغانستان دنبال مي‌كنيم.
مهمانپرست در واكنش به اينكه تركيه به اجلاس وزيران خارجه و دفاع ناتو پيشنهاد داده كه طرح سپر دفاعي موشكي اين سازمان مشروط بر اين كه نام ايران و سوريه از فهرست تهديدات اروپا خارج شود و اين موشك‌ها اين كشورها را هدف قرار ندهد به تركيه منتقل شود، نيز گفت: سياست‌هاي كشور تركيه براي ايران حايز اهميت است. فضاي موجود حاكي از برنامه‌هاي كامل و موثري است كه در دست مقامات دو كشور قرار دارد.

1389/7/27 - 13:19:35

0 نظرهای شما: