فعالیت کاری 8 ساعته نظامی غربی است

فروزنده اعلام کرد:

جزئیات انتقال بدنه 6 وزارتخانه از تهران
فعالیت کاری 8 ساعته نظامی غربی است

جزئیات انتقال بدنه 6 وزارتخانه؛ هدفگذاری دولت انتقال 80 هزار کارمند از تهران؛ انتقال کارمندان اجباری نیست؛ فعالیت کاری روزانه 8 ساعته جزو نظام بوروکراسی غرب است؛ اجرای برنامه "دورکاری" تا مهرماه ؛ نظام کارمزدی باید جایگزین روزمزدی شود؛ بخشهایی از تازه‌ترین خبرها از زبان معاون رئیس جمهور بود.
به گزارش خبرنگار مهر، لطف الله فروزنده امروز در نشستی خبری با بیان اینکه از 18 هزار نفر کارمند داوطلب خروج از تهران 6 هزار نفر منتقل شدند، افزود: تاکنون نیز 117 شرکت از تهران منتقل شده اند که البته هنوز دفاتر آنها در تهران هستند، ضمن اینکه کاهش 40 درصدی نیروی انسانی 30 شرکت ملی نیز در دستور کار برای خروج از تهران قرار دارد.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی برنامه انتقال 40 درصد نیروهای سیستم خود را تهیه کرده است، تصریح کرد: این برنامه در وزارتخانه های صنایع، راه، وزارت علوم و آموزش عالی نیز در دستور کار قرار دارد.
وی از ملزم شدن دستگاههای دولتی برای انتقال 40 درصد از کارمندان، شرکتها، موسسات آموزشی وابسته، موسسات وابسته و غیره خبرداد و تصریح کرد: بر این اساس، انتقال همین تعداد از کارمندان 6 وزارتخانه در دستور کار است. هفته ای یک جلسه نیز در دولت برای انتقال ماموریتهای کارکنان دولت برگزار می شود.
انتقال کارکنان دولت برنامه‌ای زمانبر است
فروزنده با تاکید بر اینکه انتقال کارکنان دولت نیاز به برنامه ریزی و صبر و حوصله دارد و زمانبر است، عنوان کرد: تمام اعضای دولت به نحوی به دنبال اجرای این برنامه هستند. هیچ مجوزی برای توسعه کارخانجات و بخشهای تولیدی دولتی به منظور تسریع در خروج و بستن ورودی ها نداریم.
وی در پاسخ به انتقادهایی که نسبت به انتقالهای صورت گرفته توسط برخی از کارمندان منتقل شده صورت گرفته است، بیان کرد: امتیازات به افرادی ارائه می شود که در دیگر شهرها ساکن شده باشند، هم اکنون استانداری اراک افراد منتقل شده به این استان را مستقر کرده، در استانهای اصفهان، گیلان نیز اقداماتی اینچنینی انجام شده، در استان مازندران هم کارگروه استانداری برای این منظور مستقر شده است.
هدفگذاری دولت؛ انتقال 80 هزار کارمند از تهران
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه انتقال کارمندان قراردادی مشکل است، هدف گذاری نهایی دولت را انتقال 80 هزار نفر از کارکنان شامل داوطلبان، دستگاههای وابسته، شرکتها و غیره به منظور سبک سازی عنوان کرد.
وی رویکرد دولت را انتقال ماموریتها و وظایف کارکنان دولت نه انتقال کارمندان دانست و اظهارداشت: انتقالی ها بر اساس درخواست خود افراد به شهرهای درخواست شده صورت گرفته است، حتی برخی از افراد از مکانهایی که قرار بود به آنها منتقل شوند بازدید به عمل آورده و از انتقال انصراف دادند. استانهای اصفهان، مرکزی، گیلان، مازندران، کرمان و خراسان رضوی بیشترین انتقالی ها را در خود مستقر کردند.
فروزنده با تاکید بر اینکه از روسای دستگاهها در مورد انتقال نیروها باید سئوال کنید، اظهارداشت: بر اساس قانون به تبع همسر افراد می توانند همسران خود را نیز منتقل کنند. هر دستگاهی نیز بر اساس ظرفیتهای استانی و آمایش سرزمین و کارهای کارشناسی، بخشهایی را در خود مستقر می کند، مثلا بر اساس بررسی های کارشناسی مشخص می شود که امور دام، شیلات و غیره به کدام یک از استانها منتقل شوند.
انتقال کارمندان اجباری نیست
وی با تاکید بر اینکه در انتقالی ها به هیچ عنوان نمی خواهیم که کار را اجباری کنیم و باید این کار به صورت داوطلبانه انجام شود، در غیر اینصورت به نتیجه نمی رسیم، تصریح کرد: اگر دستگاهها برنامه انتقال را در دستور کار خود و کارکنان قرار دهند، گزینه هایی را برای کارکنان در نظر می گیریم.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور بر تمرکز زدایی تاکید کرد و گفت: گرچه برنامه زمانبندی برای انتقال کارکنان تا پایان شهریور ماه در نظر گرفته شده بود، اما سقف زمانی برای انتقال کارکنان وجود ندارد و این برنامه می تواند تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه داشته باشد.
باید به سمت کارمزد به‌جای روزمزد برویم
وی در پاسخ به این سئوال که آیا کاهش ساعات کاری کارکنان دولت در ماه مبارک رمضان باعث کم کاری و از بین رفتن زمان مفید برای فعالیت کارکنان نمی شود؟ گفت: کاهش ساعت کاری در یک ماه باعث افزایش انگیزه کارکنان در 11 ماه دیگر سال می شود.
فروزنده یکی از عوامل افزایش انگیزه برای فعالیت کارکنان را کاهش ساعت کار دانست و تاکید کرد: باید به سمت کارمزد به جای روزمزد برویم و کیفیت کار را افزایش دهیم، ضمن اینکه فعالیت به مدت 8 ساعت در طول روز غلط است و جزو نظام بوروکراسی غرب محسوب می شود.
افزایش تعطیلات
معاون رئیس جمهوری در مورد افزایش تعطیلات عید سعید فطر نیز گفت: طرحی در این خصوص در مجلس است، اما این امر به معنای افزایش تعداد روزهای تعطیلی در سال نیست، بلکه قرار است جابجایی هایی در تعطیلات صورت گیرد تا یک تعطیلی عمده در عید فطر باشد اما در مجموع تعداد تعطیلی های سالانه در کشور بالا است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه محور کار معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری بر پایه دو قانون سیاستهای اصل 44 و قانون مدیریت خدمات کشوری است، گفت: توانمندسازی نیروی انسانی در دستور کار قرار دارد، نظام باید بر مبنای منابع انسانی باشد و فضای کار تیمی و گروهی حاکم شود.
فروزنده یکی از برنامه ها در این راستا را برقراری عدالت استخدامی ازطریق آزمون و سپس مصاحبه ذکر کرد و با تاکید بر اینکه مناطق محروم در اولویت دولت قرار دارند و بومی گزینی از سیاستهای مهم دولت است، عنوان کرد: جذب 40 هزار نفر در آموزش و پرورش به همین طریق صورت گرفت و به جز این روش، روش دیگری برای استخدام نداریم.
دورکاری
وی محور بعدی برنامه های دولت را ساماندهی نیروی انسانی، شناسایی تصدی گریها و واگذاری آنها و در نتیجه افزایش بهره وری، کاهش نیروهای ستاد و قائل شدن امتیازاتی در این راستا برای افرادی که از تهران منتقل می شوند، عنوان کرد و بر اجرای برنامه دورکاری تاکید کرد و گفت: با اجرای این برنامه تا مهر ماه در بخش کارکنان دولت از بار ترافیکی کاسته می شود.
اجرای طرح طبقه بندی مشاغل
معاون رئیس جمهوری اجرای نظام جامع ارزیابی مدیریت عملکرد و در اصل برنامه جامع نظام پرداخت را از برنامه های مهم دولت ذکر کرد و گفت: در این راستا دستگاههای دولتی ارزشیابی می شوند و در آبان ماه با حضور رئیس جمهوری جشنواره ای برای معرفی دستگاههای برتر برگزار می شود.
وی یکی دیگر از برنامه های دولت را توانمندسازی نیروی انسانی و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل عنوان و بیان کرد: اگر نظام آموزش، ارزشیابی، انتسابات و طبقه بندی در کنار یکدیگر اجرا شوند، نتیجه آن توانمندسازی نیروی انسانی خواهد بود.
فروزنده از فعال کردن مرکز آموزش مدیریت دولت خبرداد و گفت: ما به دنبال اصالت بخشی به جای مدرک گرایی در سیستم اداری هستیم. با اجرای برنامه نظام پرداخت در سال گذشته 15 درصد به حقوق کارکنان افزوده شد که امسال امیدواریم فوق العاده ها را نیز فعال کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اجرای جدی آزمون استخدامی برای تحقق عدالت تاکید کرد و گفت: سال گذشته چارچوب 44 دستگاه ملی بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری بررسی شد و بیش از 3 هزار پست را از دستگاه مرکزی کاهش دادیم که 80 پست آن در سطح معاونت وزیر و اداره کل بوده است.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور از راه اندازی پورتال مردم خبرداد و با بیان اینکه ایجاد بانک اطلاعات ایرانیان با کمک مرکز آمار در دستور کار قرار دارد، افزود: تاکنون 10 هزار پیشخوان در روستاها راه اندازی شده که تا 20 هزار نیز افزایش خواهد یافت. در بخش سلامت اداری نیز 30 درصد بازرسی دستگاهها نیز انجام شده است.
تاریخ انتشار، تهران: ۱۳:۳۱ , ۱۳۸۹/۰۶/۱۴

0 نظرهای شما: