روند کند مذاکرات ورود ترکیه به اتحادیه اروپا


یک روزنامه آلمانی بررسی کرد :

روند کند مذاکرات ورود ترکیه

به اتحادیه اروپا

یک روزنامه آلمانی در مطلبی با اشاره به روند کند مذاکرات پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از کاهش چشمگیر علاقه مردمی به عضویت کشورشان در این اتحادیه و جهت گیری ترکیه به سمت جهان اسلام تحت نخست وزیری اردوغان خبر داد.


به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "راینیشن پست" در مطلبی به بررسی مراحل پیشرفت و وضعیت ترکیه در مسئله پیوستن به اتحادیه اروپا پرداخته و نوشت: اتحادیه اروپا در تلاش برای دستیابی به یک موضع واحد در برابر شرکای استراتژیک خود در دنیا به خصوص کشورهای با رشد اقتصادی سریع از جمله چین، هند، برزیل وآفریقای جنوبی است.
بزرگترین مناقشات و اختلافات در اتحادیه اروپا در حال حاضر مانند قبل درباره نحوه برخورد با کشوری که پشت دروازه اتحادیه اروپا منتظر است (ترکیه) وجود دارد.
نویسنده در ادامه به بررسی شرایط فعلی ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا پرداخته و این پرسش را مطرح می کند که مذاکرات ورود ترکیه به اتحادیه اروپا در چه مرحله ای قرار دارد؟ در پاسخ به این پرسش آمده است: این گفتگوها که در اکتبر 2005 رسما آغاز شد عملا پیش نرفته است. مذاکره کنندگان ارشد توانسته اند تنها سه بخش از 35 فصل این مذاکرات را باز کنند. هشت مسئله هنوز کاملا راکد مانده است.
نویسنده در ادامه درباره پیشرفتهای ترکیه در مسیر حقوق بشر به عنوان یکی از شرایط ورود این کشور به اتحادیه اروپا اظهار داشت که جهت گیری رسمی ترکیه به سمت اروپا بدون شک روند مدرنیزه شدن این کشور را سرعت خواهد بخشید. تحت نخست وزیری رجب طیب اردوغان این کشور قدمهای بیشتری را در مسیر ورود به اتحادیه اروپا برداشته است. پیشرفتهایی نیز در زمینه آزادی عقیده و حقوق بشر در ترکیه به وجود آمده است.
در بخش دیگری از این مطلب درباره نقش ارتش در این کشور آمده است: سیاست غیر نظامی اردوغان قدرت ارتش در این کشور را محدود کرده است که اخیرا نیز شاهد موفقیت حکومت وی در راستای ایجاد اصلاحات در قانون اساسی ترکیه و محدود شدن بیشتر قدرت ارتش در این کشور بودیم.
نویسنده در ادامه شرایط ترکیه برای ورود به اتحادیه اروپا به وضعیت اقتصادی این کشور اشاره کرده و نوشت: در هفته گذشته ترکیه از طرف سازمان گسترش و همکاری اقتصادی (OECD) تمجید فوق العاده ای شد. البته این کشور با وجود رشد اقتصادی بالایی که داشته هنوز به استاندارد متوسط اقتصادی در اروپا نرسیده است.
در بخش دیگری از این مطلب درباره علاقه شهروندان ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا آمده است: علاقه و استقبال مردمی برای ورود به اتحادیه اروپا در سالهای اخیر بسیار کاهش یافته است. به گونه ای که در سال 2004، 75 درصد شهروندان ترک موافق عضویت کشورشان در این اتحادیه بودند و بر اساس نظرسنجی اخیری که انجام گرفته است تنها35 درصد خواهان وقوع چنین رخدادی هستند.
نویسنده در پایان با اشاره به تلاش ترکیه برای تثبیت جایگاه خود به عنوان قدرت منطقه ای نوشت: از زمانی که اردوغان در آنکارا حکومت می کند این کشور در مسیر نزدیکی به جهان اسلام گام بر می دارد.

تاریخ انتشار، تهران: ۱۷:۰۵ , ۱۳۸۹/۰۶/۲۷


0 نظرهای شما: