رئيسجمهور در مصاحبه با شبكه ان بي سي آمريكا:
ملت ايران ميتواند به راحتي
نيازهاي خود را تأمين و پيشرفت كند
خبرگزاري فارس: احمدينژاد با تاكيد بر اينكه ملت ايران هيچ نيازي به دولت آمريكا ندارد، تصريح كرد: حتي اگر دولت آمريكا فشار تحريمهايش را صد برابر افزايش دهد و اروپاييها هم با آن همراهي كنند ملت ايران ميتواند به راحتي نيازهاي خود را تأمين و پيشرفت كند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از دفتر امور رسانههاي رياست جمهوري، محمود احمدينژاد رئيسجمهور كشورمان در مصاحبه با شبكه تلويزيوني «ان بي سي» آمريكا در پاسخ به سوالي درباره سفر به نيويورك و روابطه با آمريكا گفت: در جهان اصل بر ارتباط بين دولتها و ملتهاست. همه بايد با هم ارتباط داشته باشند. دولت آمريكا حدود سي سال قبل بطور يكجانبه رابطهاش را با ايران قطع كرد و طي اين سي سال همواره در نقطه مقابل ملت ايران بود و با همه دشمنان ما همكاري كرده است. آقاي اوباما اعلام كرد كه ميخواهد گذشته را جبران كند، شايد آقاي اوباما بخواهد كاري هم انجام دهد اما ظاهرا گروههاي فشار و از همه مهمتر صهيونيستها، اجازه نميدهند.
وي ادامه داد: آقاي اوباما براي تغيير شرايط فرصتهاي خوبي از جمله تبادل هستهاي را در اختيار داشت. سال گذشته هم در سفر به نيويورك براي مناظره با آقاي اوباما در حضور رسانهها اعلام آمادگي كردم اين هم يك فرصت ديگري بود اما هنوز اتفاق خاصي نيفتاده ما فكر ميكنيم كه گروههاي فشار نميگذارند.
رئيسجمهور گفت: 4 سال قبل پيشنهاد داديم كه دولت آمريكا اجازه دهد خط پروازي بين تهران – نيويورك برقرار شود. امروز كساني كه ميخواهند از ايران به آمريكا سفر كنند، دولت آمريكا به شدت آنها را كنترل ميكند و رواديد صادر نميكند. حتي وقتي ميخواهيم در اجلاس سازمان ملل شركت كنيم هيئت همراه ايران در دريافت رواديد دچار مشكل ميشوند اما اگر شرايط براي مسافرت مردم دو كشور فراهم شود اين موضوع به نفع همه خواهد بود.
*ديكتاتوري حاكم بر ايران قبل از انقلاب مورد حمايت دولت آمريكا قرار داشت
احمدينژاد خاطرنشان كرد: ملت ايران براي بدست آوردن آزادي، دمكراسي، عدالت، پاكي و خداپرستي انقلاب كرد اما چرا دولت آمريكا رابطهاش را با ايران قطع كرد. قبل از انقلاب در ايران ديكتاتوري حاكم بود ولي آن ديكتاتور مورد حمايت دولت آمريكا قرار داشت سوال اين است كه چرا دولت آمريكا با يك حكومت ديكتاتوري همكاري ميكرد اما با يك حكومت آزاد و دمكراتيك قطع رابطه ميكند.
*اقدامات خارج از چارچوب و قانون آژانس بينالمللي انرژي هستهاي را نخواهيم پذيرفت
وي در پاسخ به سوالي درباره موضوع هستهاي ايران و گزارش اخير مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي تصريح كرد: هر اقدامي كه آژانس بين المللي انرژي هستهاي در چارچوب قانون انجام دهد با آن همراهي ميكنيم اما اگر خارج از چارچوب و قانون باشد حتما آن را نخواهيم پذيرفت. امروز اين سوال مطرح است كه اگر ايران جزء متحدان آمريكا يا بلوك غرب بود باز هم آژانس مانند شرايط كنوني با ايران رفتار ميكرد؟ چرا آژانس تاكنون از تاسيسات هستهاي آمريكا، انگليس و فرانسه هيچ گزارشي را منتشر نكرده و با اينكه اصلا به اين تاسيسات دسترسي ندارد و گزارشي مبني بر اجازه دسترسي نداشتن به اين تاسيسات را منتشر نكرده است؟
*كليگويي در گزارش مديركل آژانس مشكلي را حل نخواهد كرد و به برخورد سياسي تعبير ميشود
رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه مدلي كه عدهاي از دولتهاي زورگو به آژانس بينالمللي انرژي اتمي تحميل ميكنند، نميتواند مسايل و مشكلات را حل كند، خاطرنشان كرد: بدون ترديد اقداماتي كه براساس بي عدالتي باشد حتما شكست خواهد خورد. اگر آقاي مديركل گزارشي منتشر و ادعايي ميكند بايد آن را به مفاد انپيتي مستند كند كه به طور مثال طبق كدام ماده تخلفي اتفاق افتاده است. كلي گويي مشكلي را حل نخواهد كرد و به برخورد سياسي تعبير ميشود.
*اظهارنظر سياسي آژانس تحت فشار آمريكا و متحدانش هيچگونه ارزش حقوقي ندارد
احمدينژاد گفت: اگر آژانس تحت فشار آمريكا و متحدانش مدام اظهارنظرهاي سياسي عليه ايران مطرح كند اين موضوع به بخشي از دشمنيهاي آمريكا با ملت ايران مربوط ميشود و البته هيچگونه ارزش حقوقي هم ندارد.
وي اظهار داشت: آژانس بينالمللي انرژي اتمي براساس اصلاحيه ان پي تي آژانس موظف شد تا از فعاليتهاي رژيم صهيونيستي به عنوان رژيمي غيرقانوني كه بمب اتم هم دارد و دائما كشورهاي منطقه را تهديد ميكند، گزارشي ارايه دهد ولي چنين گزارشي منتشر نشد و علت آن هم وابستگي اين رژيم به بلوك غرب است.
رئيسجمهور در پاسخ به سوالي درباره پيشنهاد ايران در ژنو مبني بر مبادله سوخت، با بيان اينكه ايران در چارچوب روشن آماده مبادله سوخت هستهاي است ،ابراز داشت: اگر طرف مقابل در همان چارچوب آمادگي داشته باشد ما هميشه براي اين موضوع آمادگي داريم. پيشنهاد ايران در ژنو، وين و تهران تفاوتي نكرده است و هيچ گونه تغييري در نگاه و تصميم خود نداشتيم اما كساني كه بنا بود مبادله انجام دهند شرايطي به موضوع مبادله اضافه كردند كه آن شرايط براي ملت ايران قابل قبول نبود.
*هيچ كس نميتواند به بهانه مبادله هستهاي، حقوق هستهاي ملت ايران را تضييع كند
احمدينژاد اضافه كرد: مبادله هستهاي يك معامله و به نوعي خريد و فروش محسوب ميشود كه البته ميتواند مقدمه همكاريهاي گستردهتر باشد و هيچ كس نميتواند به بهانه مبادله هستهاي، حقوق هستهاي ملت ايران را تضييع كند.
*اگر آژانس بينالمللي انرژي اتمي ارزش همكاريهاي ايران را نداند صرفا هرآنچه در قانون آمده را اجرا خواهيم كرد
وي با بيان اينكه ايران تا امروز فراتر از چارچوبهاي معمول و قانون با آژانس بينالمللي انرژي اتمي همكاري كرده است، تصريح كرد: اگر آژانس بينالمللي انرژي اتمي ارزش همكاريهاي ايران را نداند به چارچوب قانون باز خواهيم گشت و صرفا هرآنچه در قانون آمده است را اجرا خواهيم كرد.
رئيسجمهور گفت: جمهوري اسلامي ايران بارها و به صراحت اعلام كرده كه با بمب اتم مخالف است و دارندگان سلاح هستهاي بايد خلع سلاح شوند. بهتر است دولت آمريكا و متحدانش به جاي اينكه افكار عمومي را با طرح موضوعاتي دروغين منحرف كنند، خودشان را خلع سلاح كنند. امروز بيشترين نگراني آنها از بمبهاي خودشان است و اگر بمبها را از بين ببرند نگرانيشان نيز از بين خواهد رفت.
احمدينژاد يادآور شد: معتقديم بمب و سلاح هستهاي ديگر كارايي نداشته و در مناسبات تاثيري ندارد، هيچ كس ديگر نميتواند از بمب اتم استفاده كند. كساني هم كه بمب ذخيره ميكنند بيجهت منابع و ثروت مردم خود را به هدر ميدهند.
وي در پاسخ به سوالي درباره پرونده سه آمريكايي و آزادي يكي از آنها اظهار داشت: اصولا از اينكه كسي در هر كجاي دنيا زنداني باشد، راضي نيستيم و علاقهمنديم كه همه آزاد باشند البته دو اشكال در اين زمينه وجود دارد يكي تخلفاتي است كه عدهاي مرتكب ميشوند و ديگري وجود قوانيني مبني بر برخورد با تخلفات است.
رئيسجمهور اضافه كرد: يكي از اين سه آمريكايي كه به طور غيرقانوني وارد خاك ايران شده بودند با نگاه محبتآميز جمهوري اسلامي ايران در كنار خانواده خود قرار گرفت و دو نفر بعدي در اختيار دستگاه قضايي هستند و اميدواريم آنها هم بتوانند اثبات كنند كه از ورود غيرقانوني به مرزهاي ايران نظر منفي نداشتند ضمن اينكه نبايد با برخي اظهارنظرها در كار قاضي دخالت شود و بايد اجازه داد رسيدگي در فضاي آرام صورت بگيرد البته بدون ترديد بيشترين كمك به آنها خواهد شد.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: مقررات قضايي ايران بسيار مترقي و انساني است اگر هم بنا باشد كسي آزاد شود براساس مقررات موجود اين اتفاق ميافتد و هيچ كس فراتر از قانون نيست همه اتفاقات بايد در چارچوب قانون اتفاق بيافتد ضمن اينكه اميدوارم هيچ گاه تخلفي صورت نگيرد كه دستگاههاي قضايي مجبور شوند عكس العملي نشان دهند.
*اهانتهايي كه به اعتقادات پيروان اديان الهي صورت ميگيرد ربطي به مردم و فرهنگها ندارد
وي در پاسخ به سوالي مبني بر رابطه آمريكا و غرب با دنياي اسلام و اهانت به قرآن و عصبانيت و انزجار بوجود آمده بين دو فرهنگ، اظهار داشت: هيچ انزجار و تنشي بين فرهنگ و تمدنها وجود ندارد و چنين نيست كه به فرض مردم آمريكا نسبت به مسلمانان منزجر باشند، مسلمانان هم از مردم آمريكا منزجر نيستند و اهانتهايي كه به اعتقادات پيروان اديان الهي صورت ميگيرد ربطي به مردم و فرهنگها ندارد و باورمان اين است كه گروه اقليتي در آمريكا يعني صهيونيستهايي كه دين و فرهنگ ندارند و فقط به دنبال منافع مادي هستند، اينگونه اقدامات را انجام ميدهند.
رئيسجمهور افزود: صهيونيستها ضد همه اديان، كتب آسماني و پيامبران الهي هستند. منافع اين گروه در دشمني بين ملتها و ايجاد جنگ و اختلاف است.
احمدينژاد عنوان كرد: قرآن كتاب آسماني است و اهانت به آن كار بسيار ناپسندي بود و در حقيقت توهين به ميلياردها انسان است. اعتراضاتي كه در كشورهاي اسلامي مشاهده ميشود در واقع مخالفت با آن عمل زشت است نه با مردم آمريكا يا يهوديها و مسيحيان. بدون شك اين عمل ناشايست را همه ملتها محكوم ميكنند و بايد مراقب بود كه اينگونه رفتارها تكرار نشود.
وي با تاكيد براينكه صهيونيستها از اينكه روند مسايل جهان عليه منافع نامشروع آنها است، عصباني هستند، خاطرنشان كرد: صهيونيستها با اقدامات زشت، تحريكآميز و تبليغات ميخواهند ميان ملتها اختلاف ايجاد كنند كه بيترديد بازهم شكست خواهند خورد براي اينكه ملتهاي اسلامي، مردم آمريكا و مسيحيان جهان بسيار هوشيارتر ازآن هستند كه با اينگونه طراحي صهيونيستها خشمگين شوند يا عليه هم اقدامي انجام دهند بنابراين آنها از اين اقدام خود جز شكست نتيجهاي نخواهند گرفت.
رئيسجمهور در پاسخ به سوالي درباره ارزيابي خود از مذاكرات سازش در سرزمينهاي اشغالي، گفت: معتقديم چنين روشهايي براي حل مسأله فلسطين نتيجهاي نخواهد داشت براي اينكه در اين مذاكرات مسايل اساسي فلسطين و منطقه فراموش شده است. كساني كه ميخواهند مذاكره كنند بايد از ملت فلسطين نمايندگي داشته باشند اگر نمايندگي نداشته باشند ملت فلسطين حرف آنها را قبول نخواهد كرد. در فلسطين بايد يك رفراندوم آزاد برگزار شود تا مردم فلسطين درباره سرنوشت خود تصميم بگيرند و اين عين منشور سازمان ملل است. گفتگوي چند نفر در واشينگتن درباره حقوق ملت فلسطين كه منفصل از صحنه فلسطين هستند، هيچ نتيجهاي نخواهد داشت چون ملت فلسطين در آن حضور ندارد.
احمدينژاد همچنين خاطرنشان كرد: سه سال قبل مردم فلسطين با شركت در انتخابات، دولتي تشكيل دادند ولي متاسفانه دولتهاي آمريكايي و اروپايي با راي مردم و در واقع با منشور ملل متحد و دمكراسي مخالفت كرده و آن دولت را تحت تحريم و محاصره قرار دادند.
وي در پاسخ به سوالي درباره صدور حكم سنگسار براي يكي از متهمان زن در ايران گفت: آيا شما خبر داريد كه قاضي براي ايشان حكم سنگسار صادر كرده است؟ اين موضوع صرفا ادعاي فردي در آلمان است ولي قاضي پرونده اعلام كرده اصلا چنين چيزي صحت ندارد و هنوز در مراحل دادرسي و تحقيق بوده و حكمي صادر نشده است. دستگاه قضايي ايران مستقل بوده و آيين دادرسي ما جزء مترقيترين آيينهاي دادرسي در دنيااست. هر جرمي در چندين مرحله مورد رسيدگي قرار ميگيرد يعني اگر قاضي حكمي داد آن حكم قابل بررسي مجدد ميباشد.
رئيسجمهور افزود: در ايران فرد متهم هم ميتوانند وكيل داشته باشد و هم ميتواند در چهار مرحله تجديد نظركند و بيشك نظام قضايي ايران بسيار پيشرفتهتر و انسانيتر از نظام قضايي بعضي كشورهاي اروپايي و آمريكاست.
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره عمدهترين درخواست سران كشورها از ايران خاطرنشان كرد: امروز تقريبا همه دولتها و ملتها روش غرب و برخوردهاي دولت آمريكا و متحدانش عليه ملت ايران را محكوم ميكنند و در ملاقاتهاي صورت گرفته صراحتا اعلام كردهاند كه در موضوع هستهاي حق با ايران است و ملت ايران بايد در برابر زياده خواهيها مقاومت كند.
0 نظرهای شما:
Post a Comment