ضد عقل است که بگوییم همه ی گرفتاری ها از آمریکا و انگلیس نشات می گیرد

آیت الله مکارم شیرازی:

ضد عقل است که بگوییم همه ی گرفتاری
ها از آمریکا و انگلیس نشات می گیرد


کسی که به فال زدن اعتقاد دارد، باید بداند که سرنوشت همه چیز به دست خداست و این خرافات نمی تواند سرنوشت را مشخص کند/ پرداخت فطریه انسان را تا یکسال از نظر سلامتی بیمه می کند و همچنین شرط قبولی روزه و عبادات در ماه مبارک رمضان است.
ايلنا:- یک مرجع تقلید گفت: همه چیز دلیل و علت دارد و اینکه همه چیز را به نحسی کسی نسبت دهیم، کاملا اشتباه است. مثلا اگر بگوییم همه ی گرفتاری های ما از آمریکا و انگلیس نشات می گیرد، این خرافه و ضد عقل است. باید اشتباهات خود مان را هم در نظر بگیریم.
به گزارش ایلنا، آیت الله مکارم شیرازی، ظهر امروز در ادامه ی درس تفسیر روزانه ی قرآن کریم، در حرم مطهر حضرت فاطمه ی معصومه (س)، با اشاره به این حدیث رسول اکرم (ص) که فال بد زدن شرک و دوایش توکل به خداست، به تقبیح این خرافه پرداخت و اظهار داشت: اولین فال ها با پرندگان زده می شد که جغد و کلاغ نمونه های آن هستند. رد شدن از زیر نردبان، افتادن نمکدان از روی میز و هدیه دادن چاقو که افراد خرافاتی معانی منفی و شومی به آن نسبت می دادند، از دیگر خرافاتی است که امروزه رواج دارد.
وی افزود: کسی که به فال زدن اعتقاد دارد، باید بداند که سرنوشت همه چیز به دست خداست و این خرافات نمی تواند سرنوشت را مشخص کند. آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به خرافه ی خوش قدم بودن و بد قدم بودن، اظهار داشت: عروس بد قدم و داماد خوش قدم و مغازه ی نحس دیگر چه صیغه ای است؟ این نحسی و شومی برای مغازه یا خانه ای که غصبی باشد یا از پول ربا ونزول ساخته شده باشد، ممکن است اما همین طور و بی دلیل که نمی شود به کسی یا چیزی بگوییم، بد قدم یا نحس. آیت الله مکارم با اشاره حدیثی از حضرت محمد (ص) مبنی بر این که اگر شومی، نحسی و بدی در چیزی باشد، آن زبان است، ادامه داد: دروغ، تهمت، اهانت و آزار واذیت دیگران از شومی های زبان است. وی همچنین در مورد فواید پرداخت فطریه، اظهار داشت: پرداخت فطریه انسان را تا یکسال از نظر سلامتی بیمه می کند و همچنین شرط قبولی روزه و عبادات در ماه مبارک رمضان است.
این استاد حوزه گفت: بر همه ی افرادی که روزه می گیرند یا از روزه گرفتن معذورند یا خدای نکرده عمدی روزه نمی گیرند، واجب است در صورت توانایی، زکات فطره را پرداخت کنند. آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر این نکته که هر کسی مخارج سالش تامین است باید فطریه پرداخت کند و کسی که این توانایی را ندارد می تواند فطریه بگیرد، ادامه داد: فطریه ی میهمان در صورتی برعهده ی میزبان است که برای مدتی در منزل میزبان بماند و نان خور او به حساب آید. اینکه میهمان تا اذان در منزل میزبان بماند، شرط پرداخت فطریه از سوی میزبان نیست. وی سپس اظهار داشت: کارگرانی که در کارخانه ای مشغول کارند و افطارشان به عهده ی صاحب کارخانه است، باید فطریه را خودشان بپردازند به این دلیل که افطار جزیی از مزد آنها به حساب می آید.
این مرجع تقلید در بخش پایانی سخنانش با اشاره به خرافه ی زنده به گور کردن دختران عرب جاهلی، افزود: اعراب جاهلی به دلایلی مانند اسیر نشدن دختران در جنگ و افتادن به دست دشمن، ناتوانی در تامین روزی و قربانی کردن فرزندان برای بت ها، دخترانشان را زنده به گور می کردند و پسران شان را می کشتند.
وی گفت: اعراب جاهلی خدا را روزی دهنده نمی دانستند و برای رضایت و خشنودی خدایان جعلی دست به کشتار پاره های تن خود می زدند. خدایی که جنین را در رحم مادر سیر می کند و بعد از آن با شیر مادر روزی می دهد، نمی تواند روزی بنده هایش را بدهد؟

0 نظرهای شما: