در جلسه مشترك دولت و مجلس ابراز شد:

در جلسه مشترك دولت و مجلس ابراز شد:
انتقاد لاريجاني از تاخير دولت در ارائه برنامه پنجم توسعه
در ارائه برنامه خیلی تاخیر شده و دولت باید آن را زودتر به مجلس ارائه كند،
چون بودجه سال آینده باید بر اساس آن تنظیم شود.

رئیس مجلس با بیان اینكه این جلسه فضای همدلی بین دو قوه را نشان می دهد، گفت:‌ جلسه بسیار خوب و ارزنده‌اي امشب تشكیل شد، هم نمایندگان محترم دغدغه‌ها و نظرات خودشان را پیرامون مسائل مهم كشور در استعدادی كه در جلسه بود، مطرح كردند و هم نقطه نظرات احمدی نژاد را همه دوستان شنیدند، مخصوصا در بحث هدفمند كردن یارانه ها كه به حق یك اقدام مهم در كشور است .
به گزارش ايلنا‏‌، علی لاریجانی در نشست مشترك دولت و مجلس گفت: نفس این جلسه كه فضای همدلی بین قوا را نشان می دهد بسیار ارزشمند است و قواي سه گانه بايد بتوانند همگرا عمل كنند و وقتشان صرف اصطكاك‌هاي بلاوجه نشود كه برای این كار اولا قوای مختلف باید اراده این امر را داشته باشند و تا آنجایی كه مقدور است، در كار كردن و نیتشان به هم نزدیك باشند.
وي اظهار داشت: نكته دوم اینكه داشتن فهم مشترك در مسائل كه احمدی نژاد در موضوع هدفمند كردن یارانه ها به این موضوع توجه دادند كه صحنه را درست بشناسیم و همه یك تلقی واحد از موضوع داشته باشیم كه این مساله احتیاج دارد به تعامل بیشتر مجلس و دولت در موضوعات مختلف كه هم دغدغه های نمایندگان ملت درك شود و هم طراحی كه دولت در ارتباط با حل مسائل دارد ، بنابر این نكته دوم داشتن فهم مشترك است كه كمك می كند به همگرائی در كشور.
رئیس مجلس ادامه داد: بین قوای مختلف ممكن است در موضوعی از نظر تخصصی، اختلافاتی پیش بیاید حتی در درون دولت هم ممكن است اختلاف پیش بیاید. در درون دولت براي مواردي كه اختلاف‌نظر است، نظر رئیس جمهور قاطع است. در كشور هم باید چنین سازو كاری باشد كه مسائل بلاوجه به كشمكش نیانجامد . وی افزود: بنده فكر می‌كنم همانطور كه اسلام دین كاملی است و برای همه امور راه‌حل دارد و هیچ بن بستی در مسائل مختلف از منطق دینی وجود ندارد، در نظام جمهوری اسلامی هم چنین است، در نظام اسلامی بن‌بست نداریم، به خاطر اینكه در ساختار نظام ما از نعمت ولایت فقیه برخورداریم و ولایت فقیه جایی است كه می تواند اگر مشكلی است و از نظر تخصصی و اختلاف نظری به وجود بیاید، آن‌ را حل كند .
لاریجانی خاطرنشان كرد: ولایت فقیه مصدر وحدت ملی در كشور است و مرجعی است برای همه اقوام و طوایف مختلف كه با تمسك به این امر به وحدت می‌رسند و علاوه بر این، مرجعی است برای تصمیم‌گیری‌های استراتژیك كشور، در بند 7 اصل 110 هم این نكته مورد اشاره قرار گرفته است كه حل اختلافات بین قوا و تنظیم روابط قوا در شان ولایت فقیه است . رئیس مجلس با اشاره به بحث هدفمند كردن یارانه ها، خاطر نشان كرد: نكاتی كه آقای احمدی نژاد و حسینی گفتند دقیقا مورد توجه نمایندگان است و انصافا هم كمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی با دقت زیاد و با تلاش و مجاهدت بسیار به این دستاورد رسید كه این لایحه را منقح كند و به مجلس تقدیم نماید و من ازاین دوستان تشكر می‌كنم و مجلس هم نشان داد كه همدلانه و با یك فهم درست پیگیر موضوع هدفمند كردن یارانه‌ها است، البته با یك اسلوبی كه قانون اساسی رعایت شود و چهارچوب نظام حفظ شود .
وی یادآور شد: این فهم و درك در بین نمایندگان موج می زند كه حساسیت نسبت به این موضوع وجود دارد وحتی امروز كه این لایحه به دلیل یك بند به كمیسیون رفته بود و ما توقفی كرده بودیم كه تكلیف این بند در كمیسیون مشخص شود، تذكرات دوستان نماینده به دلیل اهمیت زیاد این لایحه باعث شد كه ما مواد پیشنهادی الحاقی به این لایحه را نیز بررسی كنیم تا بعد سرنوشت ان بند مشخص شود. رئیس مجلس اظهارداشت: همان طور كه اقای رئیس جمهور گفتند ما هم یقین داریم كه چهارچوب كار قانون اساسی است، یعنی باید قانون اساسی را به عنوان میثاق ملی رعایت كنیم و این هم مبنای كار ماست.
لاریجانی گفت: اینجا دو برداشت شده، یك برداشت در مجلس بود كه آن تدبیر ممكن است خلاف قانون اساسی باشد و در دولت نگاه دیگری بود كه باز هم ما جلساتی داریم كه این اختلاف نظر به نوعی حل شود. وی افزود: به هر حال ممكن است دو نظر وجود داشته باشد كه دو نظر كارشناسی است و من هیچ بعدی از ان را غیركارشناسی نمی‌بینم . رئیس مجلس تاكید كرد: اگر به اینجا رسیدیم بن‌بستی در نظام جمهوری اسلامی نیست.
قانون اساسی و فكر دینی ما می‌گوید ملجا نهایی و ان كسی كه می تواند این مسائل را حل كند، ولایت فقیه است. بنابراین من هیچ دغدغه ای ندارم و این موضوع حل خواهد شد، در چهارچوب نظامات قانون اساسی هم حل خواهد شد. لاریجانی گفت: اینگونه مسائل كه طی این سی سال رخ داده، حل شده لذا نباید اینها دغدغه ای برای نمایندگان و دولت بوجود اورد و حتما تا جایی كه مقدور است با همگرایی دولت و مجلس می توان مسائل را حل كرد و اگر هم اختلافی بود، مرجعی وجود دارد كه میتواند اختلاف را حل نماید. رئیس قوه مقننه تصریح كرد: من خوشحالم كه از زبان دكتر حسینی شنیدم كه در برنامه پنجم كه قرار است ارائه شود، در كارهاي عمراني ظرفیت‌های مردمی را به ظرفیت‌های دولتی پیوند می دهد و در واقع ما به جای اینكه خودمان پروژه‌ها را اجرا كنیم، می‌خواهیم كمك‌كننده باشیم كه آن نیرو و توان مردمی به صحنه بیاید. وی افزود: این فكر بسیاردرستی است و ما از ان حمایت می كنیم .
لاریجانی یادآور شد: در بودجه سال جاری ما تلاش كردیم بجای اینكه پروژه‌های عمرانی تماما توسط دولت اجرایی شود، كمك كننده باشند كه بخش مردمی به صحنه بیاید و سرمایه گذاری كند . رئیس مجلس خاطرنشان كرد: خواهش من این است كه دولت در مورد برنامه پنجم به دو موضوع توجه داشته باشد، یكی اینكه در ارائه برنامه خیلی تاخیر شده و دولت باید آن را زودتر به مجلس ارائه كند، چون بودجه سال اینده باید بر اساس آن تنظیم شود. وی افزود: اطلاع دارم كه در این جهت تلاش‌های زیادی صورت گرفته است. ما در اوایل سال نامه ای خدمت رئیس جمهور نوشتیم كه اگر بخواهد به طور طبیعی در مجلس كار برنامه بررسی شود، تقریبا این پروسه سه ماه در مجلس كار می برد و تقاضا كردیم كه تا آخر خرداد ماه برنامه ارائه شود كه البته تاخیر شد.
رئیس مجلس اظهارداشت: حجم زیادی از مواد پیش نویس برنامه كه به دست ما رسیده نیاز به قانون ندارد و از جنس سیاست‌های كلی است یا مسائلی كه اگر نباشد هم سلمه ای به عالم اسلام وارد نمی كند. وی افزود: اعتقاد ما این است كه هر چه برنامه مختصرتر و روشن‌تر و قابل اندازه‌گیری باشد، راهگشاتر و بهتر خواهد بود. لاریجانی همچنین در خصوص لایحه بودجه 89 گفت: خواهش ما از دولت این است كه همتی كند تا بودجه در موعد قانونی خود به مجلس ارائه شود تا كمیسیون‌ها وقت كافی برای بررسی های كارشناسی و دقیق داشته باشند.
رئیس مجلس با اشاره به همزمانی ارائه لایحه برنامه پنجم توسعه و لایحه بودجه، تصریح كرد: درصورتی كه برنامه مختصر و حساب شده باشد، می‌توانیم تا پایان سال هر دو كار را انجام دهیم تا هم نظر دولت تامین شود و هم نظر مجلس.

0 نظرهای شما: