Kıbrıs Parlamentosu başkanı, uluslararası topluma Ermeni Soykırımının tanınması yönünde çağrı yaptı

Kıbrıs Parlamentosu başkanı, uluslararası topluma Ermeni Soykırımının tanınması yönünde çağrı yaptı

12:10 / 25.11.2009
Kıbrıs Parlamentosu başkanı ve Kıbrıs Demokrat Parti (DIKO) lideri Marios Garoyan, uluslararası topluma Osmanlı İmparatorluğunda gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı gerçeğinin tanınması yönünde çağrı yaptı.
Financial Mirror’ın verdiği bilgide Garoyan ‘Zannediyorum, caniyane işlenmiş suçun uluslararsı tanınması mücadelesinde dinmek bitmeyen irademizin yeniden teyidi bizim borcumuzdur. Biz tarihi adaletin ihdası için, biz adalet istiyor ve talep ediyoruz, sahtekarlığın değil. Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerini normalleştirme denemeleri, gerçeklikte adaletin reddi yönünde bir dilektir. İkili ilişkilerin normalleşmesi yönünde imzalanan protokoller, belgeler aracılığıyal tarhi çarpıtma denemesinden başka birşey değildir’ dedi.
Gazete aynı zamanda Garoyan’ın Ermeni halkının mücadelesi ve Kıbrıslıların, 30 yılı aşkın bir süredir Türk kuvvetlerince işgal edilmiş olan, adanın Kuzey kesiminin kurtarılması yönündeki mücadelesi arasında paralelikler de kurduğunu kaydetti. Garoyan ‘Adalet ve özgürlük, bizim gayret ettiğimiz herşeydir’ dedi ve Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ‘Kıbrıs’ın toprak ve insan birlikteliğinin tam anlamıyla tekrar teyit olması yönünde bir karar alınmasını istiyoruz’ dedi.

0 نظرهای شما: