90درصد از سوسيس و كالباسهاي انتخابي نمره قبولي نگرفتند
اين صنعت داخلي حقوق از دست رفته مشتريانش را جبران ميكند؟
1388/09/01 11-22-2009 11:02:49
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: صنعت و معدن
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: صنعت و معدن
تصاوير خود گوياي همه چيزند! اين جمله كوتاه و موثر معمولا زماني به كار ميرود كه براي يك اثبات موضوع يا ادعا از مداركي غيرقابل انكار مانند عكس يا فيلم استفاده شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، چند هفته پيش بود كه جنجال بر سر غيراستاندارد بودن برخي از برنجهاي وارداتي به كشور سراسر جامعه ايراني را فرا گرفت. صرف نظر از اينكه چه كسي درست ميگفت، متاسفانه در گرما گرم اين جنجال موضوع غيراستاندارد بودن برخي از انواع سوسيس و كالباسهاي توليد عملا به فراموشي سپرده شد يا دستكم كمتر به اين موضوع پرداخته شد
. اما موضوع از اين قرار بود كه اداره كل استاندارد استان تهران اقدام به نمونهبرداري از 26 نمونه سوسيس و كالباس و همبرگر از مراكز عرضه و فروشگاههاي زنجيرهاي كرده و اين نمونهها را از نظر منشا بافت گوشتي مورد آزمون قرار داده بود كه از 20 نمونه سوسيس و كالباس متاسفانه 18 مورد نامنطبق بودند.
موارد مردودي نشان ميداد كه توليدكنندگان در توليد محصولات خود از چربي صفاقي (چربي موجود در دستگاه گوارش و لابهلاي رودهها)، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسي و ريه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پيوندي (پوست رگ و پي و چربي ضايعات گوشتي) يعني بافتهايي خاص كه عضله نيستند و توليدكنندگان طبق استاندارد ملي مجاز به استفاده از اين بخش از لاشه دام در توليد فرآوردههاي گوشتي نيستند، استفاده كردهاند.
با وجود اين اظهارات چند روز بعد مجيد افلاكي - دبير انجمن صنفي فرآوردههاي گوشتي - با صراحت اعلام كرد كه هيچ نوع بافت غيرمجازي در محصولات سوسيس و كالباس توليد داخل استفاده نميشود
موارد مردودي نشان ميداد كه توليدكنندگان در توليد محصولات خود از چربي صفاقي (چربي موجود در دستگاه گوارش و لابهلاي رودهها)، غضروف شفاف مربوط به دستگاه تنفسي و ريه، عروق، رگ و اعصاب و بافت پيوندي (پوست رگ و پي و چربي ضايعات گوشتي) يعني بافتهايي خاص كه عضله نيستند و توليدكنندگان طبق استاندارد ملي مجاز به استفاده از اين بخش از لاشه دام در توليد فرآوردههاي گوشتي نيستند، استفاده كردهاند.
با وجود اين اظهارات چند روز بعد مجيد افلاكي - دبير انجمن صنفي فرآوردههاي گوشتي - با صراحت اعلام كرد كه هيچ نوع بافت غيرمجازي در محصولات سوسيس و كالباس توليد داخل استفاده نميشود
. كش و قوس در اين زمينه در حالي ادامه يافت كه صنعت سوسيس و كالباس كشور از مدتها پيش نيز در مظان چنين اتهامهايي قرار گرفته بود كه البته هيچگاه مدركي مستدل براي اثبات جرم ارايه نشده بود. با اين وجود اين بار تصاويري از برخي از محصولات توليد داخل منتشر شده كه خود گوياي همه چيز هستند.
آخرين خبرها حاكي از آن است كه اداره كل استاندارد تهران همچنان به نمونهبرداري از خطوط توليد سوسيس و كالباس ميپردازد و به نظر ميرسد كه وضعيت كمي بهتر از گذشته شده باشد
آخرين خبرها حاكي از آن است كه اداره كل استاندارد تهران همچنان به نمونهبرداري از خطوط توليد سوسيس و كالباس ميپردازد و به نظر ميرسد كه وضعيت كمي بهتر از گذشته شده باشد
.
مهدي پورهاشم - مديركل استاندارد استان تهران - چند روز پيش عنوان كرد كه در جلسهاي كه با حضور معاون دادستان كل كشور برگزار شده، دبير انجمن سوسيس و كالباس به كوتاهي برخي از توليدكنندگان اعتراف كرده است
مهدي پورهاشم - مديركل استاندارد استان تهران - چند روز پيش عنوان كرد كه در جلسهاي كه با حضور معاون دادستان كل كشور برگزار شده، دبير انجمن سوسيس و كالباس به كوتاهي برخي از توليدكنندگان اعتراف كرده است
. از سوي ديگر مرتضي امامي - معاون برنامهريزي و تدوين استاندارد سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران - در پاسخ به اين سوال ايسنا كه آيا سازمان استاندارد براي تجديدنظر در استاندارد سوسيس و كالباس و سختگيرانهتر كردن آن برنامهاي دارد؟ گفت: هنوز از سوي هيچ مرجعي براي تجديدنظر در استاندارد سوسيس و كالباس به ما پيشنهادي ارايه نشده، اما خودمان تجديدنظر در اين استاندارد را براي سال آينده در دستور كار خود قرار دادهايم
.
گفتني است، كارخانههاي توليدكننده سوسيس و كالباس تا پيش از دريافت علامت استاندارد حق توليد ندارند و حداقل استاندارد تعريف شده براي توليد سوسيس و كالباس 40 درصد گوشت و مرغ است. مرغ مصرفي در اين صنعت تقريبا به طور كامل از داخل تامين، ولي در مورد گوشت هم از گوشتهاي داخلي و هم از گوشتهاي يخي وارداتي استفاده ميشود.
در هر صورت تصاوير دريافتي از استاندارد كه براي نخستين بار ايسنا منتشر كرده نشان ميدهد كه برخي از توليدكنندگان سوسيس و كالباس مرتكب تخلفاتي شدهاند كه اداره كل استاندارد استان تهران نيز پيش از اين آنرا اعلام كرده بود. حال بايد منتظر بود و ديد كه آيا صنعت سوسيس و كالباس كشور براي جبران حقوق از دست رفته مشتريان خود اقدامي مناسب انجام ميدهد يا خير؟
گفتني است، كارخانههاي توليدكننده سوسيس و كالباس تا پيش از دريافت علامت استاندارد حق توليد ندارند و حداقل استاندارد تعريف شده براي توليد سوسيس و كالباس 40 درصد گوشت و مرغ است. مرغ مصرفي در اين صنعت تقريبا به طور كامل از داخل تامين، ولي در مورد گوشت هم از گوشتهاي داخلي و هم از گوشتهاي يخي وارداتي استفاده ميشود.
در هر صورت تصاوير دريافتي از استاندارد كه براي نخستين بار ايسنا منتشر كرده نشان ميدهد كه برخي از توليدكنندگان سوسيس و كالباس مرتكب تخلفاتي شدهاند كه اداره كل استاندارد استان تهران نيز پيش از اين آنرا اعلام كرده بود. حال بايد منتظر بود و ديد كه آيا صنعت سوسيس و كالباس كشور براي جبران حقوق از دست رفته مشتريان خود اقدامي مناسب انجام ميدهد يا خير؟
0 نظرهای شما:
Post a Comment