ابتكار:

ابتكار: *
شــكــاف‌هــا عــمـيــق‌تــر شــده اســت
*نخبگان بايد درجهت كاهش شكاف‌ها چاره‌انديشي كنند


1388/08/29 11-20-2009 10:38:16 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: سياسي
معصومه ابتكار ابراز عقيده كرد:متاسفانه شكاف‌هاي اجتماعي، نسلي، اعتقادي و طبقاتي كشورمان طي دوران اخير و چند سال گذشته به جاي آنكه كم شود باز و عميق‌تر شده است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، معصومه ابتكار معاون رييس جمهور در دولت هشتم و عضو فعلي شوراي شهر تهران، در ششمين نشست شوراي عمومي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران وعلوم پزشكي تهران ، ضمن اين كه رسالت نخبه را دغدغه اعتلاي كشور دانست، گفت: نخبگان كشور بايد در جهت كاهش شكاف‌هاي ايجاد شده در جامعه چاره‌اي انديشه كنند. براي همين گفتمان اصلي ما كم كردن شكاف‌ها از طريق مفاهمه و كار فرهنگي به دور از خشونت است.
وي ضمن اين كه حودث پيش آمده در واقعه 13 آبان امسال را يك نقطه عطف دانست، با اشاره به واقعه تسخير لانه جاسوسي افزود: اتفاقاتي كه در 13 آبان سال 58 رخ داد، سرآغاز شكافي بين جريان دانشجويان پيرو خط امام و جريان مخالف بود كه اين جريان راه خود را ادامه داد و امروز درحاكميت هم قرار دارد.
ابتكار در ادامه يادآور شد: در 13 آبان 58 اعضاي دفتر تحكيم وحدت گرد هم آمدند و تحليل كردند كه جمهوري اسلامي ايران در شرايط بحراني قرار دارد و اگر ما دانشجويان هوشيار نباشيم و وارد عرصه عمل نشويم، ممكن است اين انقلاب را بزنند و ببرند. بنابراين با اين جمع‌بندي دانشجويان در آن دوره اين اقدام غيرمتعارف را عملي كردند.
عضو دانشجويان پيرو خط امام(ره) تصريح كرد:در سال 58 طيفي از دانشجويان با حركت 13 آبان و تسخير لانه جاسوسي مخالف بودند و مبناي فكري آنها اين بود كه ريشه همه مشكلات ما از ماركسيسم و كمونيسم است و تهديدي از غرب و آمريكا نداريم و اين طيف فكري اين توهم را قبل از انقلاب نيز داشتند و همه مشكلات را رسوخ جريان كمونيستي در كشور مي دانستند و نه رژيم حاكم يعني شاه. درحالي كه در واقعيت اكثريت تحكيم وحدت در آن زمان يعني دانشگاه‌هاي تهران، ملي ، اميركبير، شريف، و غيره واقعه 13 آبان را شكل دادند و آن عده‌اي كه با اين جريان همگرايي نداشتند، حتي بعد از تاييد امام (ره) به مخالفت پرداختند و گفتند امام (ره)اشتباه كرده كه حركت دانشجويان را تاييد كرده است!
ابتكار افزود: دانشجويان مسلمان پيرو خط امام كه واقعه 13 آبان را شكل دادند به طور كل با خط و مشي تصفيه گسترده اساتيد مخالف بودند و اين شكاف به درجه‌اي رسيد كه وقتي امروز 13 آبان را از منظر رابطه با آمريكا بررسي مي كنيم، كساني كه معتقد بودند آمريكا محلي از اعراب ندارد، حالا پرچمداران به ظاهر سفت و سخت مبارزه با آمريكا شده‌اند.
معاون رييس جمهور در دولت هشتم با بيان اين كه آن طيفي كه واقعه 13 آبان را شكل دادند بعد از دو دهه خواهان جريان اصلاحات جدي در كشور شدند، گفت: اين طيف معتقدند تنها راه ماندگاري انقلاب اصلاح مستمر سياسي و ساختاري است و نگاه آنها در رابطه با نوع رابطه با آمريكا بر اين است كه رابطه با كشورهاي دنيا را بايد براساس اهداف، اصول و منافع عمومي كشور ارزيابي كنيم و به طور قطع در مرحله‌اي برخورد با آمريكا ضروري بوده، اما شعاري كردن اين نگاه كه اجازه دهد طيف سياسي خاص از آن بهره برداري كند، درست نيست.
وي با بيان اين كه اتفاقات دوره اصلاحات باعث شد اتهامات سنگيني به دولت خاتمي و مجلس ششم از جمله تمايل به غرب ، وادادگي و... وارد شود، گفت: اگر كسي ريشه فكري جرياني كه امروز منتسب به اصلاح‌طلبي هستند را بررسي كند و ارتباط آن را با دانشجويان پيرو خط امام متوجه شود، مطمئن مي شود كه چنين امري امكان ندارد كه اين جريان به مرحله‌اي برسد تا بخواهد كشور را به باد دهد و آرمان‌هاي خود را كنار بگذارد و نجات ملي را در دامن آمريكا ببيند.
به گزارش ايسنا، عضو دانشجويان پيرو خط امام ، در ادامه افزود: شاهديم كه مدعيان سرسخت مبارزه با آمريكا امروز خود در دام گرفتار شده‌اند و اقدامات عملي براي برقراري رابطه با آمريكا شكل داده‌اند كه به نوعي روش‌هاي دلال‌مآبانه با جنبه‌هاي پنهان و مشكوك و ذوق‌زدگي به وجود آمده است و شواهد آن روشن است، چرا كه به طور مثال، فردي كه سيتيزن آمريكا و بورسيه پنتاگون است مشاور رييس جمهور مي‌شود. وي همچنين مدعي شد كه حتي در سال 87 نيز بحث از اين شد كه فرستادن سيگنال مثبت، براي برقراري ارتباط با آمريكا در روز 13 آبان اتفاق بيفتد.
وي در ادامه به قطعنامه‌ها عليه ايران در بحث هسته‌يي و مشكلات سرمايه‌گذاري اقتصادي و... اشاره كرد و افزود: در جواب سوال مطرح هميشگي توسط عده‌اي كه مي پرسند آيا در زمان خاتمي، وابستگي اقتصادي به خارج در حال شكل گيري نبوده است؟ بايد بگويم آيا راه افتادن مجتمع عظيم پتروشيمي عسلويه و امكان بهره‌برداري از منافع ملي در آن شرايط كه قيمت نفت به كمترين مقدارش رسيده بود، به ضرر ما تمام شد؟ سرمايه‌گذاري خارجي مي‌تواند در كشور حاشيه امن پديد آورد، چرا كه كشورهايي كه در ايران سرمايه گذاري مي‌كنند، به علت منافعشان حاضر به اعمال تحريم و همكاري در تهديدها عليه ايران نخواهند شد. هم‌چنين بايد بگويم كه بحث انرژي هسته‌يي از زمان موسوي و هاشمي شروع شده و در دوره خاتمي نيز پيش رفته بود و نيروگاه اصفهان و نطنز در آن زمان راه اندازي شدند.
ابتكار با بيان اين نكته كه بايد بررسي كرد رابطه با آمريكا با توجه به اتفاقات اخير به چه نقطه‌اي خواهد رسيد، گفت: از طرفي اوباما در صحبت‌هايش گفته است شما تا به حال گفته‌ايد چه چيزي را نمي‌خواهيد و الان بايد بگوييد كه چه سياستي را در رابطه با آمريكا مي‌خواهيد و از طرف ديگر سناي آمريكا تمام عيار بر بحث تحريم‌ها پافشاري دارد، بنابراين موضع آنها به شكل همان چماق و هويج ادامه دارد و آنها هم مي دانند دولت ايران درموضع حساسي است و امكان معامله كردن برايش وجود ندارد. پس اين‌كه دولت مردان ابتدا بدون هوشياري لازم مذاكره مي كنند، اما پس ازبازگشت با موانعي كه به حق هم جلوي آنها گذلشته مي شود مواجه مي شوند، تلقي جهان اين خواهد شد كه ايران به دنبال فريب جامعه جهاني است و اين تهديدها را بر عليه ما بيشتر مي كند.
ابتكار همچنين با طرح اين پرسش كه حالا چه بايد كرد و به عنوان دانشجويان مسلمان از كجا بايد شروع كنيم، ابراز عقيده كرد: متاسفانه عده‌اي به نام دين، دينمان را به سرقت مي‌برند و ما با عده‌اي مواجه هستيم كه سارق دين ما شده‌اند، در حالي كه دغدغه اصلي ما اسلام است و بايد در جهت اعتلاي آن گام برداريم.
معاون رييس جمهور در دولت هشتم ضمن اشاره به اين نكته كه در تاريخ، يكي از واقعيت‌ها فراز و نشيب است، افزود: بزرگترين راز سفر زندگي شكست و از دست دادن است و شايد نجات هميشه در به دست آوردن نباشد. بنابراين شايد لازمه انقلاب ما در اين مقطع اين بوده است كه به اين مرحله برسيم و احساس كنيم كه چقدر از دست داده‌ايم و انجمن هاي اسلامي نبايد خودشكوفايي خود و دانشجويان را فراموش كنند و اين واقعيت را به خاطر داشته باشند كه اين امتحان راه جديدي را باز مي كند به شرطي كه در سقوط گير نكنيم و آن را راه جديدي براي نجات و پيروزي بدانيم.
به گزارش ايسنا،عضو دانشجويان پيرو خط امام(ره) در ادامه اين جلسه افزود: ما معتقد به حركت فكري هستيم و اعتقادي به ابزار خشونت و زور و اجبار نداريم، بنابراين عمده كاري كه بايد انجام دهيم كار فكري و روشنگري است؛ چرا كه مردم نيز نشان داده‌اند كه با صبر و تحمل حركت مي كنند؛ پس تمام اعتبار اين جريان فكري به حقايقي است كه شكست ناپذير است و ما بايد مشي و مسير كار فرهنگي و فكري را در جهت كاهش شكاف ها تا رسيدن به تحولات مدنظر براي كشور و جامعه در پيش بگيريم؛ برخلاف كساني كه پيشرمنافعتشان در گروي ادامه اين شكاف‌هاست.
در ادامه اين جلسه ابتكار در پاسخ به سوالاتي كه بيشتر با محوريت واقعه تسخير لانه جاسوسي در 13 آبان 58 بود، در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه لزوم 444 روز گروگان گيري چه بود و در موقعيت فعلي نقد شما نسبت به اين حركت چه مي‌باشد؟ گفت: در طول اين 444 روز اتفاقات مختلفي رخ داد كه بسياري از آنها از كنترل دانشجويان خارج بود و پيش‌بيني دانشجويان تنها براي چند روز و يا چند ساعت بود. اين در حالي بود كه حركت دانشجويان با تاييد بي چون و چراي امام (ره) و حمايت مردم در اطراف لانه جاسوسي مواجه شد و اين حس ايجاد شد كه با كار دانشجويان ، كشور نجات پيدا كرده است. شايد بتوان گفت كه به علت عدم شكل گيري ساختارهاي اصلي نظام تا آن روز، موضوع آزادي گروگان ها با تاخير بسيار مواجه شد. البته اين مساله ناخودآگاه در طول اين مدت يك چتر امني جهت تثبيت قدم هاي نظام جمهوري اسلامي و ساختارسازي و برگزاري انتخابات هاي مختلف به وجود آورد. اما به محض اين كه مجلس شكل گرفت صحبت از آزادي گروگان ها مطرح گرديد.
وي هم چنين در رابطه با نقدهاي موجود به حركت 13 آبان گفت: اين كه عده اي به كل از حركت خود در آن زمان اظهار پشيماني كنند و بگويند حالا موافق آمريكا هستند، به نظرم چنين ديدگاهي وجود ندارد. اما اين كه بگوييم شايد اشتباهاتي رخ داده و مي شد، كمتر از 444 روز گروگان ها را نگه داشت، بحث درستي است، اما نبايد بگوييم كه آن حركت و جريان به كلي اشتباه بوده است.
معاون رييس جمهور دولت هشتم هم چنين در جواب سوال ديگري مبني بر اين كه نتيجه عملكرد واقعه 13 آبان هنوز تعيين كننده سياست خارجي ما است و تاثيرات آن را شاهد هستيم. ارزيابي شما در اين رابطه چست؟، گفت: خيلي از وقايع بعد از واقعه 13 آبان 58 قابل پيش بيني براي دانشجويان نبود و همه وقايع 30 سال بعد از آن واقعه را نمي توان به 13 آبان ارتباط داد. البته واقعه 13 آبان از اهميت بالايي برخوردار است و خيلي از اتفاقات پس از خود را تحت تاثير قرار داد.
ابتكار هم چنين در جواب اين سوال كه نگهداري از گروگان‌ها بر عهده چه كساني بوده است و برخورد با آنها چگونه بوده است؟ گفت: نگهداري از گروگان ها از اول به دست دانشجويان بود و به صورت برنامه‌ريزي شده اتفاق مي افتاد، تا واقعه طبس كه آمريكا به ايران حمله كرد و آمريكا به علت برخورد هواپيماهايش و طوفان شن مجبور به لغو اين عمليات سري شد.
عضو دانشجويان پيرو خط امام در جواب اين سوال كه چرا در مورد وقايع 13 آبان كتابي منتشر نشده است و تنها كتاب شما در اين زمينه وجود دارد كه در آن به اسامي اشاره نكرده‌ايد، گفت: اين موضوع نقد درستي است، البته بايد بگويم كه دانشجويان بعد از اين ماجرا خيلي تلاش كرده‌اند تاريخ جامعي بنويسند و اسناد آن جمع آوري شد و در دست عباس عبدي قرار گرفت تا اين كار را انجام دهد،اما او چند وقت بعد در سالگرد 13 آبان دستگير شد كه يكي از اتهامات او اتفاقا نگهداري اين اسناد بود.
وي افزود: من كتاب "تسخير" را 10 سال بعد نوشتم و ابتدا اين كار را با نام مستعار انجام دادم و از دوستان در كتاب خود نام نبردم به اين دليل كه شايد در آن شرايط نمي خواستند اسمشان شناخته شود، بنابراين اجازه نداشتم كه اسم بقيه افراد را روشن كنم.
وي هم چنين در جواب اين سوال كه منظور از آمبولانسي كردن برخي از افراد براي تسويه افراد حاضر در لانه جاسوسي چه بوده است؟ گفت: خوشبختانه دانشجويان در آن دوره هوشيار بودند كه به هيچ يك از جريانات حزبي آن زمان اجازه بهره برداري از اين حركت را ندهند. بنابراين به محض روشن شدن ارتباط برخي از افراد با احزاب دانشجويان در جهت تصفيه اقدام مي كردند.
به گزارش ايسنا، ابتكار در پايان در جواب اين سوال كه نقش آمريكا در منسجم نگه داشتن ارتش در اواخر رژيم شاه براي انتقال آن به دولت موقت چه بوده است؟ گفت: نقش آمريكا در ارتش در جهت انسجام آن براي انتقال به دولت موقت نبوده است؛ بلكه در جهت برقراري كودتا بود تا بتواند مانع انقلاب شود، اما موفق نشدند.

0 نظرهای شما: