ديدار شوراي مركزي جبهه پيروان خط امام ورهبري با مراجع*

ديدار شوراي مركزي جبهه پيروان خط امام ورهبري با مراجع*
سخنان آيات عظام مكارم شيرازي،نوري همداني،صافي گلپايگاني و سبحاني

1388/08/22 11-13-2009 14:22:02
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: فقه و حقوق - فقه
برخي از اعضاي شوراي مركزي جبهه پيروان خط امام و رهبري روز گذشته در سفري به قم با آيات عظام مكارم شيرازي، صافي گلپايگاني، نوري همداني و سبحاني ديدار و گفت‌وگو كردند

تنها تنش داخلي من را نگران مي‌کند
اين‌كه وحدت را فتنه بدانيم يعني اختلاف را نعمت مي‌دانيم

به گزارش ايسنا، آيت‌الله العظمي مكارم شيرازي در اين ديدار به طرح وحدت صفوف اشاره كرد و گفت: وحدت برخلاف آن چه در برخي مطبوعات مي‌نويسند اين نيست كه ما با اغتشاشگران دست بدهيم؛ زيرا هيچ عاقلي وحدت با مخالفان نظام، رهبري، قانون اساسي و فريب خوردگان غربي را نمي‌پذيرد، وحدت تنها با كساني امكان دارد كه عقيده‌مند به نظام، استقلال واقعي كشور، عظمت و سربلندي اسلام، قانون اساسي،‌ رهبري و مرجعيت هستند.
اين مرجع تقليد گفت: اميدوارم سعي كنيد و دست به دست هم دهيد و درباره وحدت شفاف و روشن سخن بگوييد و مراد خود را به خوبي از وحدت و اصول آن بيان كنيد و طوري شود كه ديگر نگران تنش داخلي نباشيم.
وي با اشاره به گزارشي كه از سوي آقاي عسگراولادي و مهندس محمدرضا باهنر ارائه شد، گفت: اين گزارش شما حكايت از دلسوزي، محبت و آينده نگري نسبت به انقلاب دارد.
وي اظهار كرد: دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بسيار خوب بود؛ اما برخي مشكلاتي را هم به دنبال داشت که بايد برطرف شود.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: بسياري از مسائل دنيا به گونه‌اي است كه خار و گل به هم آميخته‌اند، مهم اين است كه ماهرانه گل بچينيم تا خار به دستمان نرود و ماهرانه از كندو عسل بيرون آوريم تا نيش زنبور به دست ما نخورد.
مكارم شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود به نحوه و تعريف مديريت پرداخت و تاكيد كرد: مديريت به اين معنا است كه عوامل مثبت را فعال و از عوامل منفي به صورت صحيحي پيشگيري كرد.
وي ادامه داد: ما بايد درباره موضوع انتخابات چند نكته را مورد توجه قرار دهيم و آن اين است كه اگر حقيقت تلخي در برابر ما باشد صلاح اين است كه حقيقت تلخ را بپذيريم و چاره‌اي براي آن بينديشيم؛ زيرا با نفي و نديدن، حقيقت تلخ از بين نمي‌رود و مشكل ما حل نخواهد شد.
مكارم شيرازي گفت: هم‌اينك دو مشكل بزرگ در پيش رو داريم و هر قدر اين دو مشكل مهم باشد؛ ولي با عظمت ملت و انقلاب ما قابل حل است و مي‌توانيم بر اين دومشكل پيروز شويم.
اين استاد درس خارج فقه حوزه تهديدهاي خارجي و مشكلات اقتصادي را دو مشكل مهم كشور دانست و اظهار كرد: امروز كشورهاي خارجي دست به دست هم داده‌اند و روز به روز متحدتر مي‌شوند؛ تصور نكنيم نخستين و آخرين مشكل آن‌ها با ما مساله انرژي هسته‌اي است كه بايد حل كنيم، آنها هر روز بهانه تازه‌اي مي‌تراشند.
وي ادامه داد: تا زماني كه تسليم خارجي‌ها نشويم با ما مشكل خواهند داشت و حتي اگر مسأله انرژي هسته‌اي براي آن‌ها حل شود باز آن‌ها مسأله حقوق بشر، آزادي مطبوعات، ‌آزادي زنداني‌ها را پيش خواهند كشيد و حرف آخرشان اين است كه بايد اسراييل را به رسميت شناخت و همچنين منافع آن‌ها را در منطقه حفظ كرد، بنابراين بايد هوشيار باشيم و هرگز تسليم خواسته‌هاي آنها نشويم. ما بايد در برابر كشورهاي زورگوي خارجي قوي باشيم، اگر قوي بوديم مي‌توانيم حق مان را بگيريم و اگر ضعيف باشيم نمي‌توانيم به حق مان برسيم.
اين مرجع تقليد افزود: مشكل دوم كشور ما مشكلات اقتصادي است كه براثر خشكسالي، بحران جهاني اقتصادي، و گاهي مديريت نادرست و همچنين هدفمند كردن يارانه‌ها بوجود آمده است.
مكارم شيرازي با اشاره به ضرورت اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها، اظهار كرد:لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها تحول مهمي است كه در اقتصاد واقع مي‌شود و حل اين مشكل به محيطي آرام و بدون تنش نياز دارد.
اين مرجع تقليد گفت: نكند روزي پيش آيد و بگويند سخن از وحدت واقعي فتنه است؛ زيرا براساس روايات وارده در آخر زمان معروف و منكر جاي هم را تغيير مي‌دهند؛ اين كه سخن از وحدت را فتنه بدانيم مفهومش اين است که ما اختلاف را نعمت مي‌دانيم؛ در حالي كه هيچ عاقلي اين سخن را نمي‌پذيرد.
مكارم شيرازي به روش وحدت اشاره و اظهار كرد: بايد بدانيم كه در انتخابات بسياري از وفادارن به نظام و انقلاب حضور يافتند و اينان هرگز مخالف انقلاب و نظام نيستند و بايد با آن‌ها وحدت داشته باشيم و سوء تفاهم‌ها برطرف شود و تدبير و شجاعت مهم‌ترين مسأله در طريق وحدت است.
وي تاكيد كرد: من هرگز نگران حمله خارجي‌ها و پيامدهاي هدفمند كردن يارانه‌ها نيستم؛ تنها تنش داخلي من را نگران مي‌کند؛ اگر اين تنش وجود نداشته باشد همه مشكلات قابل حل است. ما در طول سي سال انقلاب اسلامي با مشكلات فراواني روبه‌رو شديم كه بزرگ‌ترين آن هشت سال دفاع مقدس و فتنه‌هاي مخالفان نظام و منافقان بود و هرگز آن‌ها را فراموش نكرده‌ايم و توانستيم به خوبي آن‌ها را پشت سر بگذرانيم.
مكارم شيرازي در پايان به هيئت رييسه جبهه پيروان خط امام و رهبري گفت: اميدوارم سعي كنيد و دست به دست هم دهيد و درباره وحدت شفاف و روشن سخن بگوييد و مراد خود را به خوبي از وحدت و اصول آن بيان كنيد و طوري شود كه ديگر نگران تنش داخلي نباشيم

.
گراني نگران کننده است
مرجعيت هرگز وارد خطوط سياسي نخواهد شد
مجلس حرفش را بزند و تحت فشار قرار نگيرد


آيت‌الله العظمي صافي‌ گلپايگاني نيز در ديدار اعضاي جبهه پيروان خط امام و رهبري گفت: خط مرجعيت، خط دين، اسلام و قرآن است و اين نهاد هرگز وارد خطوط سياسي و جناحي نمي‌شود.
اين مرجع تقليد با بيان اين‌که همان گونه که خط مقام رهبري، همان خط امام است، تصريح کرد: بايد محکم و استوار در حفظ آن بايستيم و اين خط تا قيامت پايدار بماند.
صافي‌ گلپايگاني اظهار كرد: کساني که با محوريت روحانيت حرکت مي‌کنند و به دنبال اهداف اسلام باشند به هدف خود خواهند رسيد، اما کساني که در فکر تخريب هستند نه تنها در انديشه حفظ رهبري نيستند، بلکه به اسلام خيانت مي‌کنند و بايد خود را اصلاح نمايند.
وي به مسئله امنيت و حفظ کشور اشاره کرد و افزود: اگر بخواهيم اسلام و نظام بماند بايد همه تلاش کنيم تا امنيت و وحدت برقرار شود.
صافي‌ گلپايگاني افزود: بايد مسايل داخلي و مشکلات بين احزاب حل شود، زيرا دعواي داخلي به صلاح مملکت نيست و اين براي اسلام و استقلال کشور خطرناک است.
اين مرجع تقليد با اشاره به برخي کاستي‌هاي معيشتي مردم در جامعه گفت: گراني و تورم در کشور نگران کننده است و مردم از وضعيت گراني و تورم نگران هستند.
اين مرجع تقليد در ادامه به استقلال مجلس شوراي اسلامي اشاره و اظهار كرد: مجلس بايد در انجام وظايف خود استقلال داشته باشد، حرف خود را بزند و تحت فشار قرار نگيرد تا با مجلس زمان پهلوي مقايسه نشود.
اين مرجع تقليد گفت: اگر در زمان رژيم گذشته مجلس به روحانيت واگذار مي‌شد، پيشرفت مي‌کرد و آثار بهتري نصيب ملت مي‌شد.
وي به حفظ حريم ديگران اشاره و خاطرنشان کرد: اگر به حفظ حريم ديگران توجهي نشود و هر کس هر کاري را که بخواهد، انجام بدهد بسيار خطرناک است و دشمن با اين رفتارها به اهداف خود نزديک مي‌شود.
صافي گلپايگاني به مسايل داخلي برخي از کشورهاي اسلامي اشاره کرد و بيان كرد: در کشورهاي اسلامي مثل افغانستان و پاکستان جنگ و دعواي داخلي منجر به قتل‌عام مردم بي‌گناه و هرج و مرج شده و اين براي اسلام خطرناک است.
اين مرجع تقليد خاطرنشان کرد: وظيفه ممالک اسلامي است به کساني که با القاعده و طالبان و وهابيت مبارزه مي‌کنند ياري برسانند، زيرا القاعده و طالبان و وهابيت قصد براندازي اسلام را دارند

.
بايد راهي يافت تا فاصله‌ها کاهش يابد
پادرمياني کرده و طرفين را به يکديگر نزديک کنيد


همچنين آيت الله العظمي سبحاني در اين ديدار گفت: عقل مي‌گويد بايد تعامل کرد و حتي اگر خواستار تعامل نباشيد بايد سکوت کنيد و در حال حاضر حفظ نام و آبروي نظام بالاترين چيز است.
اين مرجع تقليد با اشاره به آيه «واعتصمو به حبل الله جميعا» گفت: قرآن کريم در اين آيه تعبير زيبايي دارد. در اين آيه آمده است که به ريسمان خدا چنگ بزنيد و نکته براي ما اين است که چرا مي‌گويد ريسمان خدا و نامي از سنت يا قرآن نبرده است.
وي افزود: هنگامي که جمعي متفرق مي‌شوند يا گروه‌هاي متعدد وجود دارند مانند کساني هستند که در چاهي گرفتار شده‌اند و مرگشان نزديک است و بايد با يک ريسمان آنها را نجات داد که در اينجا براي وحدت در يک جامعه بايد به ريسمان الهي چنگ زد.
سبحاني با بيان اين‌که گروهي که متفرق شده‌اند مانند كساني هستند که در چاهي گرفتار شده‌اند، اظهار كرد: در اين جا کسي نمي‌تواند بر اين مساله که وحدت خوب و کثرت موجب تخريب و بد است خدشه‌اي وارد کند.
اين مرجع تقليد با تاکيد بر اين‌که بايد راهي يافت تا فاصله‌ها کاهش يابد، خطاب به حاضران گفت: شما داراي سوابق انقلابي و خدمتگزار ملت هستيد و بايد پادرمياني کرده و طرفين را به يکديگر نزديک کنيد.
وي ادامه داد: آن افراد نيز نبايد در اين شرايط بر نظريه خود اصرار داشته باشند چرا که در هر حال انتخابات انجام شده و مجلس،شوراي نگهبان و ناظران آن را پذيرفته‌اند.
استاد حوزه علميه قم با تاکيد بر اين‌که عقل مي‌گويد بايد تعامل کرد و حتي اگر خواستار تعامل نباشيد بايد سکوت کنيد، اظهاركرد: دولت هم که با افتخار به ثمر آمده است و افراد مي‌توانند پس از خاتمه آن دوباره خود را مطرح کنند.
وي افزود: حتي اگر فرض کنيم که حقي ضايع شده است بدانند که تعقيب اين فرض موجب مخدوش شدن نظام مي‌شود.
سبحاني با اشاره به اين‌که حفظ نام و آبروي نظام بالاترين چيز است، اظهار كرد: در حال حاضر دشمن اطراف ما را احاطه کرده است و اگر آنها از نظر خود حقي دارند بايد يا از آن گذشت كنند يا تعامل کنند يا سکوت کنند و بعدها که دولت به اتمام رسيد مجددا فرصت وجود دارد.
وي ادامه داد: بايد تلاش شود که کساني که گرفتار و دربند هستند به تدريج و تا جايي که امکان دارد و قابل عفو هستند آزاد شوند.
اين استاد حوزه افزود: اولين قدم را شما برداريد تا بر آنها حقي پيدا کنيد و آنها به اصطلاح حق گير و نمک گير شوند تا بدين شکل دايره اختلاف کاهش يابد.
اين مرجع تقليد ادامه داد: اين نظر شخصي من است که بايد از يک گوشه شروع کرد تا بتوان طرف‌ها را دلگرم و صلح را در بين آنان برقرار کرد.
استاد درس خارج فقه حوزه علميه قم در ادامه با انتقاد از واردات بي رويه کالا به کشور تصريح کرد: اين موضوع مردم را بسيار گله مند کرده است و آنها بسياري از اين درد خود را براي ما بازگو مي‌کنند.
وي با اشاره به ورود کالا از کشوهايي مانند چين گفت: هنگامي که توليد از بين برود اشتغال نيز کاهش مي‌يابد و بايد جلوي واردات بي رويه به کشور گرفته شود تا صنعت نساجي، کفاشي و ديگر صنايع ما از رونق نيفتد

.
اشخاص را نبايد وسيله شناخت حق قرار داد
آنچه فتنه را مي‌خواباند شناخت امام و ولايت است


آيت الله العظمي نوري همداني نيز در اين ديدار گفت: در شناخت حق نبايد سراغ اشخاص رفت بلکه اول بايد حق را شناخت و سپس افراد را با آن سنجيد.
اين مرجع تقليد با اشاره به سوابق اعضاي اين جبهه گفت: از جمله مطالبي که در قرآن کريم و فرهنگ اسلامي بدان اشاره شده مساله امتحان پروردگار است.
وي اظهار كرد: بوجود آمدن فتنه يک سنت از سنت‌هاي الهي است که در دوران زندگي بوجود مي‌آيد و انسان در معرض امتحان الهي قرار مي‌گيرد.
اين استاد حوزه علميه قم با اشاره به اين‌که از نظر قرآن کريم حاکم جامعه اسلامي بايد معصوم يا قائم مقام وي باشد، بيان کرد: پس از پيامبر اولين فتنه، فتنه خلافت و امامت بود که امام علي (ع)25 سال خانه نشين شد و به جاي قيام، صبر را پيشه کرد. پس از آن نيز 3 جنگ با ناکثين، قاسطين و خوارج رخ داد که هر دو طرف در اين جنگ‌ها مسلمان بودند.
نوري همداني با تاکيد بر اين‌که نبايد اشخاص را وسيله شناخت حق قرار داد، اظهار كرد: در شناخت حق نبايد سراغ اشخاص رفت بلکه اول بايد حق را شناخت و سپس افراد را با آن سنجيد.
وي با اشاره به خطبه 50 نهج البلاغه گفت: حضرت علي (ع) فرموده‌اند که منشا و خاستگاه فتنه هوا و هوس‌ها است. فتنه‌انگيزان ظوابطي را براي خود به وجود مي‌آورند که بر خلاف قرآن و قوانين اساسي است و سپس افرادي به دنبال اين جريان‌ها هيزم بيار هستند و آتش فتنه را شعله‌ور مي‌کنند.
وي با تاکيد بر اين‌که باطل اگر با حق مخلوط نشود برکسي پوشيده نمي‌ماند، ادامه داد: اين افراد سعي دارند باطلي را به چهره حق آراسته دارند و آن را حق جلوه دهند.
نوري همداني با بيان اين‌که همه بايد در برابر فتنه مانند کوه باشيم، گفت: آنچه فتنه را مي‌خواباند شناخت امام و ولايت است.
وي با بيان اين‌که سعي کنيد کساني را که در اين دام افتاده‌اند برگردانيد، گفت: مردم، اسلام و رهبر 3 رکن انقلاب اسلامي هستند و بايد مردم را پيوسته راضي نگه داشت.
اين استاد درس خارج فقه حوزه علميه قم با بيان اين‌که انقلاب با آثار خود موج عظيمي در جهان بوجود آورده است، اظهار كرد: 2 مساله در مورد فتنه گران وجود دارد يکي اين که اگر آنها توبه و اظهار پشيماني کنند وحدت امري خوب است امام اگر بر راه خود اصرار ورزند چگونه مي‌توان با آنان وحدت داشت.
اين مرجع تقليد ادامه داد: بايد نشست و فکري کرد که از چه راهي مي‌توان اين فتنه را خاموش کرد و بايد هدف حفظ انقلاب و رهبري باشد.
وي افزود: كساني هم كه در انتخابات پيروز نمي‌شوند بايد سمتي به آنها داده شود تا مردم فكر نكنند كه آنها طرد شده‌ و كنار زده شده‌اند.

0 نظرهای شما: