گزارش برنامه بزرگداشت جناب آقای دکتر هاراطون داویدیان

گزارش برنامه بزرگداشت جناب آقای دکتر هاراطون داویدیان
انجمن علمی روانپزشکان ایران
تاريخ انتشار :۱۳۸۷/۱۱/۲۱


در ابتداي برنامه جناب آقاي دکتر جليلي رياست محترم انجمن علمي روانپزشکان ايران: از کليه حضار شرکت‏کننده که در مراسم بزرگداشت جناب آقاي دکتر داويديان حضور بهم رساندند تشکر نمودند. ايشان فرمودند آقاي دکتر محرري دکتر داويديان به درستي قافله سالار کاروان روانپزشکي لقب داده‏اند.
و سپس بيان نمودند که هر چه از روانپزشکي و پزشکي، رفتار و منش با بيمار آموخته‏ايم از جناب دکتر داويديان بوده و اين مسئله نه تنها در رشته روانپزشکي و پزشکي بلکه در علوم انساني، ادبيات، انسان شناسي و ... نيز بوده است. دکتر جليلي يادآور شدند که يکي از وسايل آموزش براي دانشجويان عزيز اين است که الگويي را در کنار خود احساس مي کنند که نه تنها از نظر جنبه‏هاي علمي بلکه از نظر جنبه انساني نيز تأثيرگذار ميباشد.
از خدمات با ارزش دکتر داويديان بعنوان استاد اين است که همه سعي و تلاش خود را براي آموزش پزشکي به شاگردان خود بدون چشم داشت مادي انجام دادند. ايشان شاگردان خود را هم از نظر علمي و هم از نظر انساني آموزش مي‏دادند تا بتوانند پزشکان شايسته‏اي باشند. در عرصه بين المللي بعنوان عضو کميته روانپزشکي جهاني منتخب شدند، هم چنين بعنوان پزشک نمونه انتخاب شدند و از طرف رئيس جمهور وقت جناب آقاي خاتمي لوح تقدير گرفتند و سالهاي متعدد به اصرار ما بعنوان رياست انجمن روانپزشکان مشغول بودند. در پايان ايشان از تمام کوشش ها و تلاشهاي جناب دکتر داويديان قدرداني نمودند.
سپس جناب آقاي دکتر فاضل رياست محترم فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران، با ابراز خوشنودي از استقبال و شرکت روانپزشکان در برنامه بزرگداشت، اينگونه آغاز نمودند که چطور يک انسان مي تواند دکتر داويديان باشد؟ به گفته ايشان يک انسان بايد يک سري ويژگيهاي خوب و شايسته داشته باشد که اينقدر قابل احترام براي همه باشند، اول به صداقت دکتر داويديان اشاره نمودند و سپس معيارهاي ديگر شايسته بودن ايشان را به ترتيب هدفمند بودن، منظم بودن، وظيفه شناس بودن، انجام دقيق وظايف و احترام به حقوق ديگران و قصد خدمت به ديگران، متفکر بودن، خلاقيت و نوآوري در حرفه خود و بسيار ويژگيهاي مثبت ديگر را بيان نمودند که باعث مي شود يک انسان مانند دکتر داويديان باشد.
ايشان متذکر شدند که در سال 1377 جناب آقاي دکتر داويديان بعنوان عضو افتخاري فرهنگستان علوم پزشکي ايران انتخاب شدند که در حال حاضر بالاترين عنواني است که ميتوان به شخصي داد و از همان آغاز بعنوان يک عضو بسيار موثر و کارآمد بودند. به سفارش دکتر نديم عضو محترم گروه بهداشت از ايشان خواسته شد که کتابي در مورد افسردگي براي فرهنگستان آماده کند تا پزشکان عمومي نيز بتوانند از آن استفاده نمايند و دکتر داويديان مسئوليت اين کار را پذيرفت و با جديت قابل تقدير خود اين کتاب بسيار نفيس را به پايان رسانيد. جناب دکتر فاضل فرمودند که اين نوشته ها و کارهاي نفيسي که آقاي دکتر داويديان انجام دادند با توجه به فرهنگ ايراني است يعني علم را از دنيا گرفتن و به شکلي که انطباق و سليقه ماست در آوردن است. و در آخر از حضار به خاطر خوش سليقگي انجمن از انتخاب شخصيتي چون دکتر داويديان تقدير کردند.
در بخش سوم: جناب آقاي نظريان سفير محترم جمهوري ارمنستان در جمهوري اسلامي ايران ابتدا از جناب آقاي دکتر فاضل، اعضاي محترم انجمن روانپزشکان ايران، مسئولين محترم جامعه ارامنه تهران و جناب آقاي دکتر داويديان تشکر و قدرداني نمودند و گفتند براي من افتخار بزرگي است که در جلسه بزرگداشت جناب آقاي دکتر داويديان بعنوان سفير جمهوري ارمنستان در ايران حضور دارم و فرمودند که صحبت من در مورد انسان دانشمند و فرهيخته جناب آقاي دکتر داويديان است. قبل از اينکه به تهران اعزام شوم اولين ايراني که ديدم جناب دکتر داويديان در ايروان بودند و از ايشان در مورد آداب و رسوم ايرانيان سوال نمودم و اطلاعات جامعي در مورد ايران بدست آوردم. ممکن است ارزيابي من نسبت به دکتر داويديان يک برداشت ذهني باشد چراکه من احترام زيادي براي ايشان قائل هستم. براي من نهايت افتخار است.
بعد از اينکه اين سمت را بدست آوردم در ايران با مقامات عالي رتبه زيادي ملاقات داشتم که صحبتهاي بسيار مثبتي در مورد اقليت ارامنه داشتند که دکتر داويديان نمونه بارز اين اقليت معرفي مي‏شدند. تعلق و ارادت ايشان به ايران و فعاليت ايشان با دولت ارمنستان در مورد نزديک کردن روابط اين دو دولت همسايه بسيار جالب است. جناب آقاي دکتر فاضل و جناب آقاي دکتر جليلي در مورد فعاليت‏هاي جناب آقاي دکتر داويديان که سرشار از موفقيت بين المللي در پزشکي و روانپزشکي بوده صحبت نمودند.
مي خواهم به اطلاع شما برسانم که دکتر داويديان هم بعنوان يک متخصص و دانشمند و هم يک انسان والا بارها مورد ستايش جامعه پزشکي و روانپزشکي ارمنستان قرار گرفتند و با توجه به دستاوردهاي علمي، انساني و پزشکي ايشان طبيعتاً رهبران ارمنستان و مسئولين اين کشور نمي توانستند نسبت به موفقيت ايشان بي تفاوت باشند و در سال 2006 که رياست محترم جمهوري ارمنستان در ايران بودند، دکتر داويديان از طرف ايشان مورد تشويق قرار گرفتند و يکي از بالاترين نشانه هاي افتخار را به ايشان دادند.
سفير محترم ارمنستان در ايران در پايان فرمودند که جناب آقاي دکتر داويديان من به شما تبريک مي‏گويم بخاطر دستاوردهاي زيادي که بدست آورديد و اميدوارم که در اين راستا فعاليتهاي خود را ادامه دهيد راهي که شما پيموده‏ايد براي همه ما بسيار آموزدنده است. در ادامه جناب آقاي دکتر داويديان ضمن تشکر از حضار بويژه سفير محترم ارمنستان و جناب آقاي دکتر فاضل که در اين مجلس شرکت کردند از آقايان دکتر جليلي، دکتر مظاهري و دکتر اميني که براي برپايي اين همايش تلاش بسيار کردند نيز تقدير نمودند. ايشان انتخاب جناب آقاي دکتر جليلي را بعنوان عضو انجمن جهاني روانپزشکي تبريک گفتند و آرزوي موفقيت‏هاي ديگر ايشان را داشتند.
ايشان بيان کردند که خود را موظف مي‏دانستم که راهي را که جناب آقاي دکتر حسين رضايي و جناب آقاي دکتر عبدالحسين ميرسپاسي آغاز کرده بودند ادامه دهم و جز اداي وظيفه چيز ديگري نبود و همراه با همکاران ارجمندم تا جايي که در توان داشتم ادامه دادم. آنچه انجام گرفت بي شک حاصل کارگروهي بوده است. ايشان گفتند قصد ندارم از گذشته روانپزشکي صحبت کنم، سپس با نمايش دادن تصايري از دارالمجانين که در سال 1297 تأسيس و در سال 1338 جناب آقاي دکتر رضايي با اصرار و پيگيريهاي بسيار موفق شد که بخشي را به بيماريهاي روانپزشکي در بيمارستان امام خميني اختصاص دهند و بالاخره اولين مجتمع روانپزشکي تاسيس شد.
با پيگيريهاي مجدد، همکاران توانستند 1 سال بعد آن را به باغ بيمارستان روزبه منتقل کنند و با تلاشهاي مستمر توانستند بيمارستان روزبه را به بيمارستان روانپزشکي فعلي تبديل کنند. توصيه ايشان به همکاران عزيز جوان اين است که اين دانش را که از عمر آن چندان نمي‏گذرد که يکي از مباني و پايه‏هاي اصلي سلامت و تندرستي است پاس دارند که روانپزشکي در همه حال جنبه‏هاي فرهنگي بسياري دارد و همچنين توجه داشته باشند که مقالات و کتب خارجي روانپزشکي و بهداشت روان متأثر از فرهنگ خود آنها بوده و براساس نيازمنديها و شرايط اجتماعي، اقتصادي و سياسي آنها تهيه شده لذا با کوشش خود، يافته هاي آنها را با شرايط خودمان انطباق دهيد و در همه حال سعي کنيد تا دانش خود را خود بسازيد.
و در پايان مجدداً از همه صميمانه تشکر کردند. در پايان مراسم نکوداشت 60 سال تلاش پيگير استاد دکتر داويديان، لوح‏هاي تقدير از سوي انجمن و هيأت مديره آن، گروههاي روانپزشکي، بيمارستانهاي روانپزشکي و جامعه ارامنه به ايشان اهدا شد.

0 نظرهای شما: