متكي در پاسخ به ايسنا:

متكي در پاسخ به ايسنا:
تا روابط ايران و آمريكا فاصله داريم
ايران ملاحظاتش را درباره پيشنهاد مطرح شده به آژانس اطلاع داده است


1388/08/19 11-10-2009 20:44:16 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: سياسي خارجي - ايران
متكي در مورد اظهارات اخير وزير امور خارجه آمريكا خاطرنشان كرد: تصور مي‌كنم ما تا بحث روابط ايران و آمريكا فاصله داريم اما بحث مسائل ايران و آمريكا موضوعي است كه همواره با تصحيح رويكردهاي گذشته و سياست‌هاي گذشته‌ي دولت‌مردان آمريكا بارقه‌هايي را ايجاد مي‌كند و زمينه‌هايي را به وجود مي‌آورد
به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي عصر سه‌شنبه در نشست خبري مشترك با ماديكه نيانگ ـ وزير امور خارجه سنگال ـ ضمن خوش‌آمدگويي و تشكر از پذيرش دعوتش از سوي همتاي سنگالي‌اش براي حضور در ايران خاطرنشان كرد: مناسبات تهران و داكار را در مذاكراتي بر اساس رهنمودهاي رييسان‌جمهور دو كشور مرور كرديم. در چهار سال گذشته با هدايت و مديريت رييسان جمهوري اسلامي ايران و سنگال قطار مناسبات بر روي ريل‌هاي خوبي قرار گرفت.
وي در ادامه گفت: در چند سال اخير در موضوعات مختلفي از جمله همكاري‌هاي صنعتي، افزايش مبادلات تجاري و مشاركت شركت‌هاي ايراني در اجراي پروژه‌هاي سنگال حضور خوبي داشته‌ايم. روابط مسير صحيح خود را طي كرده است. جناب آقاي ماديكه نيانگ كه در چند سال گذشته مسووليت‌هاي مختلفي در سنگال داشته‌اند، سهم بالايي در توسعه‌ي روابط تهران و داكار داشته‌اند.
متكي افزود: امروز بر ضرورت نهادينه‌سازي روابط دو كشور و ساماندهي گام‌هاي جديدي كه بايد برداشته شود از جمله آماده‌سازي توافق‌نامه‌هاي پايه‌اي براي همكاري‌هاي اقتصادي، حمايت از سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك، بحث معاف شدن از ماليات‌هاي مضاعف و همكاري‌هاي ديگر تاكيد كرديم تا با تصويب توافقاتي در زمينه‌ي ايجابي فرصت توسعه مناسبات فراهم‌تر در زمينه سلبي برخي موانع را برطرف كنيم.
رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان با بيان اين كه چشم‌اندازهاي خوبي در همكاري‌هاي اقتصادي ميان دو كشور وجود دارد، تاكيد كرد: امروز سنگال يكي از كشورهايي است كه ناوگان ساخت اتومبيل كشورمان در آن‌جا حضور يافته است و اتومبيل سمند در آن‌جا توليد مي‌شود. گام‌هاي ديگري نيز در اين كشور برداشته مي‌شود.
او گفت: تدبير خوب رييس‌جمهور سنگال در هدايت تحولات موريتاني و برگزاري انتخابات قانوني و آزاد آن كشور و تعيين رييس‌جمهور پس از حوادثي كه در يك سال گذشته با آن مواجه بودند و تدبير در مسائل ديگري چون گينه، سومالي، چاد نشانگر اهميت سنگال است.
متكي ادامه داد: از دو سال پيش با برگزاري اجلاس سران كشورهاي اسلامي در داكار سنگال، اين كشور رياست سازمان كنفرانس اسلامي را بر عهده دارد و در اين زمينه تلاش كرده است گام‌هايي بردارد.
وي گفت: مناسبات ايران و سنگال در حوزه‌ي سياسي با توجه به نزديكي مواضع دو كشور در بسياري از زمينه‌ها موجب تعميق و استحكام روابط بين تهران و داكار شده است. اخيرا رييس‌جمهور سنگال سفري به تهران داشت و به حضور مقام معظم رهبري رسيدند. در بازگشت براي پيگيري گفت‌وگوها بر اساس دعوتي كه از وزير خارجه سنگال كردم به ايشان ماموريت دادند كه به تهران سفر كند و اين مذاكرات ادامه گفت‌وگوها را در فضاي جديدي براي توسعه و تعميق همكاري‌هاي بين‌المللي فراهم مي‌كند.
متكي گفت: راي‌هاي ما در مجامع بين‌المللي در جهت منافع يكديگر و براي وحدت امت اسلامي و برطرف كردن مشكلات جهان اسلام بوده است و در اين راستا همكاري‌هاي خوبي وجود داشته است.
وزير امور خارجه در ادامه در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه در تركيه آيا موضوعي در مورد مساله هسته‌يي ايران مطرح شد، گفت: اجلاس روز گذشته‌ي تركيه، اجلاس سران براي كمسك بوده است كه كميته‌ي همكاري‌هاي اقتصادي كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي است كه جمعي از سران كشورها در آن شركت كردند. مباحث آن شامل دستور كار اين اجلاس بود كه در نشست كارشناسان ارشد و نشست وزيران اقتصاد و دارايي كشورهاي عضو و در نهايت در نشست سران مورد بررسي و گفت‌وگو و تصميم‌گيري قرار گرفت.
وي افزود: در بيانيه‌ي پاياني كه براي اين اجلاس داده شد به اين موارد اشاره شد. در حاشيه‌ي اين اجلاس جناب آقاي رييس‌جمهور ديدارهايي با همتايان خود داشتند از جمله با مقامات تركيه مانند نخست‌وزير و رييس‌جمهور آن كشور كه در آن ديدارها روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌يي و همكاري‌هاي بين‌المللي بين دو كشور مورد بررسي و گفت‌وگو قرار گرفت. بنابراين در اين اجلاس موضوعي به نام مسائل هسته‌يي اساسا مطرح نبود. در گفت‌وگوهايي كه بين كشورها مطرح است مباحث مختلف از جمله تحولات اخير در بحث تامين سوخت 20 درصدي راكتور تهران مورد سوال برخي از ملاقات كنندگان بود كه آقاي رييس‌جمهور توضيحات لازم را در اين زمينه‌ها دادند و مواضع ما در اين زمينه اعلام شده است. گزينه‌هاي مختلفي مطرح است.
او گفت: پيشنهادهايي كه طرف مقابل در كميته‌ي فني ارائه كرد و جلسه‌اي كه آمريكا، روسيه و آژانس و فرانسه و ايران با هم داشتند، دو دور گفت‌وگو انجام شد، پيشنهادهايي مطرح شد كه مورد بررسي قرار گرفت. ايران ملاحظاتي در اين راستا دارد كه كليت آن را به اطلاع آژانس رسانده است و آن‌ها بايد تصميم‌گيري كند در مورد اين كه احتمالا جلسات آتي كميته‌ي فني براي بررسي ملاحظاتي كه مطرح شده است، برگزار شود.
وزير امور خارجه در ارتباط با اظهارات وزير امور خارجه آمريكا در مورد درخواست آمريكا براي برقراري ارتباط ديپلماتيك با ايران،‌ گفت: معمول ديپلماسي اين است كه هر پيشنهادي وقتي مطرح مي‌شود مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد. مسائل مختلفي كه بين ايران و آمريكا وجود دارد بخشي از آن قبل از 30 سال اخير و بخش عمده‌اي در 30 سال پس از انقلاب است كه پرونده قطوري به خود اختصاص داده است.
متكي در پاسخ به پرسش ايسنا در مورد اظهارات وزير امور خارجه آمريكا خاطرنشان كرد: معتقدم بخش‌هاي مربوط به مسائل و موضوعاتي كه ايران و آمريكا را متاثر مي‌كند شايد از اولويت بيش‌تري در بررسي برخوردار باشد تا موضوع روابط ايران و آمريكا.
او ادامه داد: در واشنگتن دولت جديدي كه بر سر كار آمده است مواضع و مسائلي را مطرح كرده است؛ ما سعي كرديم اين مواضع اعلامي را مورد توجه قرار دهيم چه در مواردي كه در مسير تغيير سياست‌هاي پيشين بوده است و چه مواردي كه در حوزه برخي رويكردهاي جديد بين‌المللي مثل خلع سلاح بوده است؛ سعي كرديم به آن‌ها رويكرد مثبتي نشان دهيم اما براي همه مخاطبان و مردم ايران اين امر روشن است كه مردم از سخن گفتن در مورد تصحيح سياست‌ها استقبال مي‌كنند اما قضاوت‌شان را به برداشتن گام‌هاي عملي در اين زمينه موكول مي‌كنند.
متكي افزود: تصور مي‌كنم ما تا بحث روابط ايران و آمريكا فاصله داريم اما بحث مسائل ايران و آمريكا موضوعي است كه همواره با تصحيح رويكردهاي گذشته و سياست‌هاي گذشته‌ي دولت‌مردان آمريكا بارقه‌هايي را ايجاد مي‌كند و زمينه‌هايي را به وجود مي‌آورد.

0 نظرهای شما: