لاريجاني:

لاريجاني: از «13 آبان» بايد صيانت شود
«مبارزه با آمريكا» براي ايران يك ژست نيست
در قضيه هسته‌يي نهايتا يك نظر اجرا مي‌شود


1388/08/11 11-02-2009 18:49:03
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: بحث مبارزه با آمريكا براي ملت ايران يك ژست بين‌المللي و يك شعار نيست، بلكه از يك واقعيت حكايت دارد
. به گزارش خبرنگار ايسنا، علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي، عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشي درباره مراسم 13 آبان با بيان اين مطلب، تصريح كرد:‌ در مسير حركت انقلاب و در طول سي سال گذشته ايام و موضوعات ويژه‌اي داشتيم كه جنبه‌ ملي داشته و يك دستاورد براي كل ملت ايران به شمار مي‌رود كه هيچ‌گاه نبايد دستمايه برخي مسائل قرار گيرد، دچار ترديد واقع شود و مسائلي بر آن سايه بيندازد.
وي اضافه كرد: اگر خلاف اين امر انجام شود از وزانت آن موضوع كاسته مي‌شود.
لاريجاني نظير اين موضوع را در بحث هسته‌يي مورد اشاره قرار داد و گفت كه همه گروه‌ها در ادوار مختلف بر داشتن اين فن‌آوري و اين امر كه اين موضوع نبايد دست‌مايه دعواهاي حيدري ، نعمتي واقع شود و همه بايد در راستاي پيگيري منافع ملي كشور يكصدا باشند، تاكيد داشته‌اند.
لاريجاني موضوع ديگر در همين زمينه را مساله آمريكا عنوان كرد و با اشاره به اقدامات خصمانه دولت‌مردان اين كشور عليه ملت ايران خاطرنشان كرد: درباره مساله آمريكا بايد رفتار آمريكايي‌ها بررسي شود و نمي‌توان با مطالعه سطحي نسبت به آن تصميم گرفت. آمريكايي‌ها پيش از انقلاب ايران را پايگاه خود كرده بودند و شاه را مجبور به فروش نفت به اسرائيل مي‌كردند، اما با پيروزي انقلاب، همه خار و خاشاكي كه مي‌توانست حيثيت كشور را تخريب كند، از ملت ايران زدوده و ايران به عنوان يك مركز مبارزه با صهيونيسم شناخته شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي هم‌چنين با اشاره به اين كه پس از انقلاب آمريكايي‌ها تاديب نشدند و پي‌گير سلطه مجدد خود بودند، نقش آمريكايي‌ها در كودتاهاي پس از انقلاب و جنگ تحميلي را نشانه‌اي از رفتارهاي ماجراجويانه‌ي اين كشور عنوان كرد و افزود: آنها نهايتا پس از جنگ سرد نيز با پوسته جديدي ظاهر شدند و مي‌خواستند به عنوان مدير جديد صحنه جهاني خود را جا بيندازند.
وي حمله به افغانستان و عراق پس از 11 سپتامبر را گامي از طرف آمريكايي‌ها توصيف كرد كه با برداشتن آن قصد داشتند به سمت ايران بيايند.
وي افزود: آنها با شرايطي كه در عراق ايجاد كردند قصد داشتند سلطه خود را به كل دنيا تحميل كنند.
لاريجاني هم‌چنين گفت: ايران كه اين رفتارها آمريكايي‌ها را مي‌شناخت با آن‌ها مبارزه كرد و سلطه‌گري آنها را از هم پاشيد؛ به گونه‌اي كه رييس‌جمهور جديد آمريكا از چندجانبه‌گرايي براي اداره جهان سخن گفته است.
وي در همين زمينه دست‌داشتن آمريكايي‌ها در قضاياي اخير و نيز مسائل شرق كشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: در مقاله‌اي در يكي از روزنامه‌هاي غربي خواندم آمده بود سي‌.آي‌.اي پشت سر ريگي است؛ پس ما بايد بشناسيم كه با چه جرياني مواجهيم.
رييس مجلس در ادامه به سنگ‌اندازي آمريكايي‌ها در موضوع هسته‌يي ايران نيز اشاره و خاطرنشان كرد: ممكن است گاهي تاكتيك‌ها عوض شود؛ چرا كه نوعي تنفر عمومي از رفتار آمريكا به وجود آمده و آن‌ها به تغيير تاكتيك نياز دارند؛ چنان‌كه مي‌بينيم اوباما از ديد ديگري نسبت به اسلام سخن مي‌گويد؛ اما همين آقاي اوباما چه كاري براي فلسطيني‌ها انجام داد؟
وي اضافه كرد: با توجه به اين موضوعات بايد توجه كرد بحث مبارزه با آمريكا براي ملت ايران يك ژست بين‌المللي و يك شعار نيست، بلكه از يك واقعيت حكايت دارد؛ زيرا مردم ايران با پديده‌اي مواجه‌اند كه مرتبا به منافع ملي‌شان ضربه مي‌زند؛ لذا نشناختن آن يك سهل‌انگاري است.
لاريجاني تاكيد كرد: آمريكايي‌ها نه تنها دوست ما نيستند بلكه هر جا كه توانسته‌اند به ما ضربه زده‌اند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با انتقاد از سياست چماق و هويج آمريكايي‌ها اظهار كرد: همين الان از رفتار آمريكايي‌ها مي‌بينيم كه از يك سو از درازكردن دستشان به طرف ما حكايت دارد، اما در طرف ديگر، بحث قطعنامه‌هاي متعدد در كنگره وجود داد.
وي افزود: برخي‌ مي‌گويند اين همان سياست چماق و هويج است؛ در حالي كه استفاده از اين سياست به معناي نگاه عاقلانه نيست و آمريكا قصد دارد از قدرت خود استفاده كند.
لاريجاني هم‌چنين با بيان اين كه يك شناخت درست و واقعي براي اين پديده لازم است، گفت: ايران اين شناخت را به دست آورده و برخي جاها نيز هزينه‌هايي داده كه باعث شده وزانت و قدر و منزلتش در منطقه بالا برود.
وي بار ديگر تاكيد كرد: ما همواره بايد دشمنان‌مان را بشناسيم و با آن‌ها با رويكرد سطحي مواجه نشويم. از روز 13 آبان نيز به عنوان نماد پايداري ملت ايران و روزي كه اين ملت در پناه اين برداشت صحيح به اين دستاورد رسيد، بايد صيانت شود.
لاريجاني ادامه داد: همه علاقه‌مندان به منافع كشور و سرنوشت ملت بايد با صداي واحد نسبت به پي‌گيري راه امام(ره) مصر باشند و نشان دهند نسبت به رفتارهاي ديكتاتورمآبانه آمريكا شناخت عميق دارند.
وي در ادامه در پاسخ به پرسش ديگري درباره آب‌شدن يخ‌هاي ميان روابط ايران و آمريكا كه از گذشته شكل گرفته نيز اظهار داشت: آنچه براي ملت ايران بايد مهم باشد، اين است كه كل سيستم حكومت بايد پي‌گير منافع آن‌ها باشد. ما مسئول باز كردن يخ و يا يك گرفتگي با سخنان كلي نيستيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اوباما اوايل كه آمد سخناني را مطرح كرد كه از تغييراتي نشان داشت، اما اين تغيير كجا بايد بروز پيدا مي‌كرد؟ همان موقع مسئولان نظام تاكيد كردند ما به لفاظي نياز نداريم و بايد در عمل اين امر را مشاهده كنيم.
وي با اشاره به اين كه اين رفتار آمريكا تغيير تاكتيكي است و نه استراتژيك، خاطرنشان كرد: اگر اين تغيير استراتژيك است {بايد} در سطح منافع ملي ايران مشاهده شود كه مي‌بينيم نه در قبال منافع ملي ايران و نه در قبال مسائلي نظير فلسطين، عراق و افغانستان، تغييري حاصل نشده است.
لاريجاني در ادامه با بيان اين كه «موضع ايران موضع روشني است» اظهار كرد: ما با توجه به سوابق دشمني‌هاي آمريكا هيچ تغيير استراتژي‌اي را مشاهده نمي‌كنيم و با توجه به مطالعه در رفتار چند ماه اخير آن‌ها، آنان را در همان موضع مي‌بينيم، هم‌چنين كاملا مراقبيم منافع ملي كشور دستخوش تغيير غيرقابل جبراني نشود.
به گزارش ايسنا در ادامه خبرنگاري از لاريجاني در مورد آنچه اختلاف نظر بين مسئولان كشور در بحث پاسخ ايران به آژانس خواند پرسيد كه وي با بيان اين‌كه « از اين درگيري‌ها اطلاعي ندارم» اضافه كرد: مسائل استراتژيك كشور جدا از اين كه در شوراي عالي امنيت ملي بررسي مي‌شود، زير نظر مقام معظم رهبري است و همه‌ جهات آن مورد توجه قرار مي‌گيرد.
وي ادامه داد: اختلاف نظرها در شوراي عالي امنيت ملي بررسي و نهايتا يك راي صادر مي‌شود و همه در يك مجرا قرار مي‌گيرند. اين كه گروه‌هاي سياسي نظرات مختلفي داشته باشند مشكلي ندارد، اما همه بايد به روشي ملتزم باشند كه قانون تعيين كرده است.
رييس مجلس هشتم هم‌چنين در پاسخ به پرسش ديگري درباره طرح تحول اقتصادي و نگراني‌هاي مردم از تحميل تورم به جامعه اظهار كرد: طرح تحول اقتصادي يك اصلاح ساختار اقتصادي است كه مي‌تواند حركت اقتصادي كشور را در مسير طبيعي‌تري پيش ببرد. در مجلس اين تلاش صورت گرفت كه فضاي درگيري اين موضوع با همه خانوارها باشد و به جاي اين كه برخي دهك‌ها با موضوع درگير باشند، همه خانوارها تحت تاثير قرار گيرند؛ لذا كمك‌ها به همه خانوارها داده مي‌شود تا نگراني‌ها كمتر شود.
لاريجاني هم‌چنين ديگر اقدام مجلس در اين زمينه را عدم اجراي يكباره اين لايحه برشمرد و افزود: بر اين اساس مجلس تصميم گرفت اجراي اين لايحه در طول پنج سال باشد تا به خانوارها فشار نيايد، ضمن اين كه تصميم گرفته شد براي حد استانداردي از مصرف آب، برق و گاز قيمت‌ها تغيير نكند و براي مصرف‌هاي با افزايش پلكاني، افزايش قيمت نيز در نظر گرفته شود.
وي در پايان گفت: توجه كلي نمايندگان اين است كه اگر است اين اصلاح صورت گيرد، با تدبير و آرامش باشد، ضمن اين كه به خانوارها نيز كمك‌هايي داده مي‌شود و بخش‌هاي آسيب‌پذير كشور دچار فشار نشوند، البته نحوه اجرا نيز بسيار مهم است و بايد به دقت صورت گيرد.

0 نظرهای شما: