يك مدرس ارتباطات در گفت‌وگو با فارس:

يك مدرس ارتباطات در گفت‌وگو با فارس:
بسياري از خبرنگاران بيمه بيكاري ندارند
خبرگزاري فارس: يك مدرس ارتباطات گفت:‌
بسياري از روزنامه‌نگاران بيمه نيستند و همچنين بيمه بيكاري ندارند.


محمدتقي روغني‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس درباره علل نبود امنيت شغلي خبرنگاران گفت: بخشي از اين موضوع به اين امر برمي‌گردد كه برخي از صاحبان رسانه‌ها خبرنگاران را بيمه نمي‌كنند.
وي اظهار داشت: امنيت شغلي موضوعي است كه صرفاً خبرنگاران را در برنمي‌گيرد و بسياري از افراد به دليل معضل بيكاري كه در كشور وجود دارد مجبور هستند كه قراردادهايي با كارفرماها ببندند كه معمولاً شفاهي، لفظي يا غيررسمي است.
اين مدرس ارتباطات خاطرنشان كرد: اين امر شرايطي را فراهم كرده كه بسياري از روزنامه‌نگاران بيمه نبوده و همچنين بيمه شغلي و بيكاري نداشته باشند. لذا اگر فعاليت روزنامه‌ها به هر دليلي متوقف شود طبيعتاً خبرنگاران به دليل اين‌كه بيمه بيكاري ندارند دچار مشكل شده و بيكار خواهند شد و از هيچ مستمري و دستمزدي هم برخوردار نمي‌شوند.
وي اضافه كرد: از سوي ديگر اكثر خبرنگاراني كه در رسانه‌هاي مختلف مشغول به كار هستند، بيمه ندارند يا قراردادهاي كوتاه‌مدت داشته و رسمي و بيمه‌اي نيستند اين امر باعث مي‌شود كه در هر زماني كه مسئول دفتر رسانه احساس عدم نياز به آن‌ها كند يا به هر دليلي بخواهد جابه جايي انجام دهد هيچ حق و حقوقي براي آن‌ها متصور نشود لذا‌ اين افراد هيچ وقت احساس امنيت براي آينده خود به لحاظ درآمد و شغل ندارند.
روغني‌ها ادامه داد: برخي از اين مشكل به قوانين و روابط بين كارگر و كارفرما برمي‌گردد؛ قانون كاري كه هم‌اكنون داريم از قديم به دلايل مختلف مورد بحث و جدل بين كارگر و كارفرما و وزارت كار‌ بوده و بحث‌هاي مختلفي درباره آن مطرح بوده است. وي افزود: برخي معتقدند كه قانون كار بيشتر از آنچه كه از كارگر حمايت كند موجب بيكاري او مي‌شود. از طرف ديگر عده‌اي اعتقاد دارند به هر حال بايد قوانين سخت‌گيرانه باشد تا كارفرماها نتوانند كارگران را اخراج كنند.
اين مدرس ارتباطات اضافه كرد: مباحثي كه درباره اين قانون وجود دارد و مشكلاتي كه هست، باعث شده كه در همه مشاغل و از جمله خبرنگاري امنيت شغلي از بين برود لذا تا زماني كه اين وضعيت وجود دارد با توجه به بيكاري در كشور و اين‌كه افراد نيازمند كار و گذران زندگي خود هستند اين شرايط ادامه پيدا خواهد كرد.
وي درباره راهكارهاي افزايش امنيت شغلي خبرنگاران گفت: خبرنگاران چون رسانه را در اختيار دارند بايد تا حدودي از حق خود دفاع كنند البته اگر صاحبان رسانه اجازه دهند كه اين كار انجام شود. روغني‌ها ادامه داد: آن‌ها بايد خواستار اين امر شوند كه حق و حقوقشان در حوزه‌هاي كاريشان محفوظ باشد و قراردادهاي معتبر و قابل پيگيري به لحاظ قانوني و حقوقي با آن‌ها منعكس شود؛ اين كاري است كه در حوزه كار خبرنگاران شدني است.
وي اضافه كرد: بايد در مجموعه قانون‌ و‌ ضوابط انجام كار بازنگري و تغيير ‌ايجاد شود زيرا اگر اين وضعيت ادامه پيدا كند كماكان چه براي خبرنگاران و چه بقيه مشاغل امنيت شغلي وجود نخواهد داشت. اين روزنامه‌نگار خاطرنشان كرد: شايد به دليل اين‌كه خبرنگاران به رسانه دسترسي دارند يا اين‌كه امكان دارد مقداري موقعيت‌هاي بهتري نسبت به بقيه كارگران داشته باشند تا حدودي وضعشان در اين باره بهتر شود البته اين موضوع را هم خيلي قطعي نمي‌توان عنوان كرد.
وي افزود: بايد فكري اساسي كرد تا كل صاحبان مشاغل در ‌قراردادها به نوعي روابطشان را با كارگران تنظيم كنند كه اين وضعيت كاملاً از بين برود و گرنه تا زماني كه اين وضعيت وجود داشته باشد با توجه به بيكاري و نياز به كار در جامعه طبيعتاً خبرنگاران هم با چنين وضعيتي مواجه خواهند بود؛ چون قدرت انتخاب براي صاحبان رسانه بسيار زياد است.
روغني‌ها تصريح كرد: بخش عمده ديگر عدم امنيت شغلي خبرنگاران به مسائل اخلاقي برمي‌گردد اگر تمام صاحبان رسانه و مسئولان رسانه‌هاي مختلف اين احساس تعهد را به خبرنگاران داشته باشند كه آن‌ها را بيمه كنند خبرنگاران از آينده شغلي برخوردار خواهند شد. وي گفت: بيمه بيكاري بايد براي همه كارگرها و از جمله كساني كه در رسانه‌ها فعاليت مي‌كنند فراهم شود.

0 نظرهای شما: