دكتر هاراطون داويديان استاد پيشكسوت روانپزشكي و دانش پژوه برجسته كشور درگذشت

دكتر هاراطون داويديان
استاد پيشكسوت روانپزشكي و دانش پژوه برجسته كشور درگذشت



1388/08/23 11-14-2009 12:58:57 خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: صنفي
دكتر هاراطون داويديان از اساتيد پيشكسوت روانپزشكي كشور و نخستين دستيار رشته بيماري‌هاي رواني در كشور روز پنجشنبه 21 مهر ماه سال جاري به رحمت ايزدي پيوست.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه علوم پزشکي تهران، استاد هاراطون داويديان دوم اسفند ماه سال 1303 در تهران به دنيا آمد و پس از گذراندن تحصيلات ابتدايي و متوسطه به ترتيب در دبستان كوشش و كالج البرز وارد دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران و در سال 1327 از دانشكده مزبور فارغ التحصيل شد.
پس از طي دوره دكتري پزشكي و گذراندن خدمت نظام وظيفه، در يازدهم مرداد ماه سال 1329 به دستياري بخش جديد التاسيس بيماريهاي رواني، وابسته به دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران انتخاب شد و خدمات دانشگاهي خود را از آن تاريخ آغاز كرد. در سال 1334 با كسب موفقيت در امتحانات انتخاب رئيس درمانگاهي بيماريهاي رواني، به منظور ادامه تحصيل عازم لندن شد و در سال 1337 ديپلم تخصصي بيماري‌هاي رواني را از دانشگاه لندن (D.P.M) دريافت كرد.
وي پس از بازگشت به كشور و شروع خدمات دانشگاهي، مدارج مختلف آموزش، دانشياري، تصدي بخش و رياست بخش رواني را يكي پس از ديگري طي كرد و در سال 1347 مقام استادي رشته بيماري‌هاي رواني دانشكده پزشكي دانشگاه تهران را كسب نمود.
دكتر داويديان در سال 1370 پس از 42 سال خدمت دانشگاهي به افتخار بازنشستگي نائل آمد. افزون بر اين، متجاوز از 100 مقاله به زبان فارسي و انگليسي در مجلات معتبر داخلي و خارجي منتشر نموده، كه بيشتر آنها نتايج بررسي ها و مطالعات ايشان درباره جنبه‌هاي فرهنگي روان پزشكي است.
دكتر داويديان به عنوان يك دانش پژوه برجسته ايراني به واسطه دستاوردهاي علمي و پژوهشي فراوان، خدمات شايسته به جامعه پزشكي به ويژه روان پزشكي عرضه داشته ونيز حضور فعال وي در تاسيس و گسترش نهادهاي آموزشي و علمي كشور و كسب امتيازات چشمگير در سطح بين المللي از سال77 به عضويت افتخاري فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران نايل شده بودند.
دكـــتر داويديــان در طي خــدمت دانشگاهي خود دو بـار به مديريت گروه آموزشي روانپــزشكي دانشگاه تهران انتخاب شد و همچنين از سال60 تا 65 سمت رياست بيمارستان روزبه را عهده دار بود.
از آنجا كه كار درماني از شيوه‌هاي موثر در درمان بيماري‌هاي رواني است، دكتر داويديان با جلب موافقت و حمايت رئيس دانشكده‌ پزشكي وقت، شادروان مرحوم دكتر محمد علي حفيظي، موفق به تاسيس بخش كاردرماني در بيمارستان روزبه شد و سرپرستي آن را به عهده گرفت.
دكتر داويديان، در طول نزديك به نيم قرن تلاش علمي ممتد و بي وقفه، با تصدي سمت‌ها و مسئوليت‌هاي اجرايي، آموزشي و پژوهشي در سطوح ملي و بين المللي،‌ منشاء‌ خدمات ارزنده‌اي در رشته روان‌پزشكي بوده است.
وي توجه خاصي به جنبه‌هاي فرهنگي بيماريهاي رواني داشته است و سعي بليغ نمود تا روان پزشكي ايران را بر اساس فرهنگ و اخلاق جامعه ايراني شكل دهد و تحقيقات علمي در اين رشته را بر اساس نيازمندي‌هاي جامعه پايه‌ريزي كند.
دكتر داويديان در سمينارها و كنگره هاي علمي متعدد داخلي و خارجي شركت و همچنين كنگره‌هاي متعددي را برگزار نموده و خود با ايراد سخنراني در آنها سعي داشته است تا روان پزشكي ايران را چه در داخل و چه در خارج از كشور به جامعه پزشكي معرفي نمايد.

0 نظرهای شما: