افزايش كلاس‌هاي رقص در تهران

افزايش كلاس‌هاي رقص در تهران
خبرگزاري فارس: صداي بلند موسيقي در فضاي داخل و خارج سالن در حال پخش شدن است؛ منشي ورزشگاه با اشاره مربي CD ،موسيقي را عوض مي‌كند و صداي تند موسيقي خارجي طنين انداز مي‌شود.
به گزارش خبرنگار "سرويس فضاي مجازي " خبرگزاري فارس، افزايش چشمگير كلاس‌هاي رقص كه بدون مجوز در باشگاههاي ورزشي برگزار مي شود علاوه بر نمايش ضعف نهادهاي نظارتي در برگزاري اين كلاسهاي غير قانوني ، حكايت از وضعيت فرهنگي جامعه در بالا بردن تقاضا براي برگزاري چنين كلاسهايي دارد. در و ديوار ورزشگاه پوشيده شده از آينه هاي قدي بلند است و همين امر تعداد ورزشكاران داخل سالن را چند برابر نشان مي‌دهد.
صداي بلند موسيقي در فضاي داخل و خارج سالن در حال پخش شدن است. منشي ورزشگاه با اشاره مربي CD ،موسيقي را عوض مي‌كند و صداي تند موسيقي خارجي طنين انداز مي‌شود. فرياد و شادي ورزشكاران در داخل سالن، وسوسه‌ات مي‌كند كه به داخل نگاهي بيندازي اما اجازه داخل شدن به سالن را نداري مگر در صورتي كه در كلاس ثبت نام كرده باشي.
از خانم منشي در مورد كلاس‌هاي موجود در ورزشگاه سوال مي‌پرسم‌؛‌دختر جواني كه نقش منشي را بر عهده دارد از انواع كلاس‌هايي همچون ايروبيك ، تكواندو، ژيمناستيك ، كار با دستگاه و ... نام مي‌برد و براي هر رشته ورزشي نام مربي كه علي الظاهر مشهور نيز بود، مي‌برد. اما وقتي از هويت كلاسي كه در حال حاضر برپاست جويا مي‌شوم ، منشي آن كلاس را "آموزش حركات موزون " يا همان رقص مي‌نامد و وقتي تعجب من را در قيافه‌ام مي‌خواند شروع به توضيح دادن مي‌كند: "مربي اين كلاس فارغ التحصيل دنس باله از تركيه هستند اما به شيوه‌هاي ديگر هم مانند عربي، اسپانيايي، هيپ هاپ، تكنوو سنتي و ايراني مسلط هستند.
هنرجوها! نيز بسته به تمايلشون به يادگيري انواع متنوع سبك، در ساعات مختلف كلاس شركت مي‌كنند. " وقتي پيگير مجوز اين كلاس‌ها مي‌شوم، منشي مي‌گويد هيچ كلاس رقصي در ايران مجوز ندارد. هر چند وقت يكبار هم اداره اماكن در ورزشگاه را مي‌بندد . البته ما تا به حال هم شانس داشتيم و هم پارتي كه تعطيل نشديم. اما مدير باشگاه ورزشي در حوالي خيابان ولي عصر تهران با اين نظر موافق نيست .او كه خود را يكي از مديران ارشد يكي از فدراسيون‌هاي ورزشي معرفي مي‌كند با خونسردي مي گويد: من خودم از مسئولان اداره اماكن سوال كردم .
گفتند ما مي‌دانيم كه چه باشگاه‌هايي كلاس رقص دارند ولي تا وقتي كسي شكايت نكرده باشد كاري به كارشان نداريم. اما مسئولين اداره اماكن عقيده متفاوتي دارند و اذعان مي‌كنند اگر متوجه برگزاري كلاس‌هاي غير قانوني در هر مكان عمومي و خصوصي بشويم ، آن كلاس را منحل و مجوز ان را باطل مي كنيم. نكته قابل توجه اينجاست با اينكه مسئولين اداره اماكن تصريح مي كنند كه با اين كلاسها برخورد مي‌كنند اما به راحتي در هر محله‌اي مي‌توان يكي از همين كلاس‌ها را پيدا كرد كه يا از سهل انگاري اين سازمان خبر مي‌دهد و يا از بي اطلاعي آن. كه هر دو اين عوامل، نقطه ضعفي بزرگ در عملكرد اين سازمان است.
جهان نوشت؛ اما به نظر مي رسد در اين زمينه سازمان تربيت بدني نيز دخيل باشد اما در پيگيري‌ها از اين سازمان تنها مشخص شد كه سازمان تربيت بدني بر فعاليت ورزشي باشگاهها نظارت دارد و در قبال عملكرد مربيان اموزشي كه حكم اين سازمان را نيز داشته باشد، پاسخگو است. پنهان كاري در برگزاري كلاسهاي رقص، امكان تبليغات از اين كلاسها به صورت دهان به دهان تبليغ مي شود اما يكي از شركت كنندگان اين كلاسها معتقد است نوع تبليغات باشگاه نشان دهنده وجود چنين كلاسهايي است.
مثلا در تبليغ نوشته مي شود ايروبيك و سه نقطه و بعد در كنار اين سه نقطه يك طرح كوچك از فردي در حال برك زدن مي كشند كه اين نشانه اي از وجود كلاس رقص است. افزايش چشمگير اين كلاسها در نقاط مختلف تهران و تبليغات گسترده آن در اينترنت حكايت از افزايش متقاضياني دارد كه تمايل به شركت در اين كلاسها را دارند.عده اي از متقاضيان صرف تناسب اندام و لاغري به اين ورزشگاهها مراجعه مي كنند اما غالب شركت كنندگان به جهت يادگيري رقص براي حضور در مجالس خاص همانند مهمانيها و عروسيها و... راغب به شركت در اين كلاسها هستند.
در حال حاضر هزينه برگزاري كلاسهاي رقص در تهران در مناطق مختلف متنوع و بين 15 تا 40 هزار تومان براي هر ماه در كلاسهاي عمومي و تا 150 هزار تومان براي كلاسهاي خصوصي است. در هر حال فارغ از ضعف نظارتي نهادهاي مسئول در برگزاري چنين كلاسهايي،ضعف فرهنگي در اين زمينه نيز منجر به افزايش برگزاري مراسمات خاص در جامعه و به تبع گسترش و ترويج كلاسهاي غير قانوني رقص گرديده است.

0 نظرهای شما: