کوريره دلاسرا: ايران بهدنبال ارتباطي صحيح با دنياست
رُم ميزبان 8 هنرمند ايراني شد
آثار مسعود سعدالدين، شهره مهران، وحيد شريفيان، كوروش عسگري، آلا دهقان، افسون مبيني، زهرا حسن آبادي و امير هدايت با عنوان «ايران امروز» تا اواخر سپتامبر (شهريور) در اين نمايشگاه در معرض ديد قرار داده شده است.
ایلنا- : گالري گابيانو(مرغ دريايي) در شهر رم كه قدمتي 40 ساله دارد، از هفته گذشته ميزبان نمايشگاهي از 8 هنرمند ايراني شد. نمايشگاهي از آثار مسعود سعدالدين، شهره مهران، وحيد شريفيان، كوروش عسگري، آلا دهقان، افسون مبيني، زهرا حسن آبادي و امير هدايت باعنوان «ايران امروز »كه دربردارنده نقاشيها، مجسمهها، طراحيها و عكسهاي اين هشت هنرمند است و تا اواخر ماه سپتامبر( شهريور) ادامه دارد.
مسوولان گالري گابيانو ضمن اعلام خوشوقتي از اينكه يكبار ديگر ميزبان هنر معاصر ايران شدهاند، اعلام كردند: هويت ايراني كه با ميراث تاريخي بزرگي درهم آميخته ما را بر آن داشت كه فضاي گالريمان را تا 30 سپتامبر به هنر معاصر ايراني اختصاص دهيم. هنرمنداني كه ضمن زندگي در كشورشان، تصويرگر ايران امروز هستند. روزنامه معروف ايتاليايي زبان کوريره دلا سرا (يكي از قدیمیترین روزنامههای اروپایی)، با اعلام خبر برپايي اين نمايشگاه، نوشت: هنرمندان در داخل مرزهاي ايران با قدرت، صداي خود را به گوش ديگران ميرسانند.
بعضي از وقتها از استعاره و در برخي از اوقات نيز انتقال پيام بصورت مستقيم را ترجيح ميدهند. اين روزنامه ادامه داد:بر همين اساس يکي از توليدات معاصر با نام "ايران امروز"به همت شهرام کريمي در گالري "مرغ دريايي"شهر رم پايتخت ايتاليا تا سي ام ماه سپتامبر امسال به معرض نمايش گذاشته خواهد شد. کريمي براي برگزاري نمايشگاه رم، آاثار هشت نفر از هنرمندان با شهرتهاي مختلف را انتخاب کرده است. اما همه آنها قادر هستند بطور مستقيم و ساده هويت فرهنگيشان را معرفي کنند. شهرام کریمی در گردانندگی هنری نمایشگاه "ایران امروز" ویژگیهای خاص هنرهای تجسمی امروز را در ایران مبنا قرار داده و تفاوت آن با هنرهای سنتی و فرهنگ قدیمی ایران را مورد توجه قرار میدهد.
به عقیده کریمی، تنها با شناسائی این تفاوتها میتوان هویت هنر امروز ایران را تشریح کرد. او تاکید میکند که تنها با کنارگذاشتن کلیشههای موجود در ارتباط با هنر شرق و بهویژه ایران میتوان دریچهای را به روی جنبش پویای هنری در ایران گشود و هویت ملی هنر در ایران امروز را کشف کرد. گروهي که کريمي انتخاب کرده است، ناهمگون است اما هرکدام از آنها به روش خود با ابزار بياني خود کار ميکند. همه آنها آماده رهايي از قيد و بندها بوده و تمايل به مطرح شدن و نشان دادن هنر خود بدون هرگونه محدوديتي هستند. اين روزنامه در ادامه نوشت: اين اثرها که برخي از آنها از قبل شناخته شده و برخي نيز فقط براي نمايش در اين نمايشگاه ايجاد شدهاند، بيانگر تنوع و پيچيدگي فرهنگي هزارساله همانند فرهنگ ايراني هستند.
کشوري معلق در ميان سنت و مدرنيته، مذهب و پيشرفت اجتماعي و امروز هم که در جستجوي ارتباطي صحيح با دنياي معاصر است. تابلوی وحید شریفیان در اين نمایشگاه، سرشار از نماد و رمزهای نهفته است. شریفیان با نگاه تیزبین و بیان طنزآمیز خویش معضلات اجتماعی ایران امروز را با سمبلها و نمادهای فرهنگ غنی گذشته تلفیق کرده و به اینگونه کنشهای اجتماعی را بازگو میکند. در آثار او؛ مرزهای اجتماعی درهم شکسته میشوند. نقاشیهای شهره مهران با سبکی کاملا رئالیستی نگاهی به موقعیت اجتماعی زنان در ایران افکنده و تنشهای اجتماعی را منعکس میکند.
زهرا حسن آبادی هنرمندی است از فارس با ریشههای عشایری. وی تجارب شخصی خویش را با تاثیرات غربت در بافت سنتی فرش تلفیق کرده و به نمایش میگذارد. اثر هنری حسنآبادی نمادی از فرشهای عشایری است که تار و پود آن با کارتهای تلفن بافته شدهاست. او با این تار و پود فاصلهها را پشت سر گذاشته، پلی به ایران، فارس و خانوادهاش برپا میکند. امیر هدایت در سفرهای خود اشیاء گوناگون را جمعآوری کرده و آنان را در ارتباطی دگرگون با یکدیگر قرار میدهد.
المانهایی که او با یکدیگر درمیآمیزد؛ رد پای انسان و سرنوشت او را نشان میدهند. گویی هدایت به این اشیاء کاملا ساده و پیشپا افتاده زندگی نوی میبخشد. گالري گابيانو در سال 1967 تاسيس شده و طي اين سالها ميزبان نمايش آثار هنرمندان معروفي چون باب راشنبرگ،ژرژ براك ،ري ليختنشتاين، سام فرانسيس، عباس كيارستمي و شجاع آذري بوده است.
1389/4/28 - 14:08:23
1389/4/28 - 14:08:23
0 نظرهای شما:
Post a Comment