رييس اداره قلب وزارت بهداشت:
50 درصد افراد مبتلا به فشارخون
از بيماري خود بياطلاع هستند
وقت آن رسيده است كه صنايع غذايي كشورمان ميزان نمك موجود در مواد غذايي توليد شده را در روي بستههاي موادغذايي درج كنند. /// فشارخون بالا دومين بيماري شايع بعد از ديابت در ميان ايرانيان به حساب ميآيد.
فشارخون بالا دومين بيماري شايع بعد از ديابت در ميان ايرانيان به حساب ميآيد.
به گزارش ايلنا به نقل از (وبدا) رييس اداره قلب و عروق اين وزارتخانه با بيان اين مطلب گفت: براساس مطالعات انجام شده 50 درصد افراد مبتلا به فشارخون از بيماري خود خبر ندارند اين در حالي است كه كنترل و اندازهگيري مرتب فشارخون در گروههاي سني و فواصل مختلف الزامي است. دكتر فخرالسادات امامي تصريح كرد: كاهش ميزان مصرف نمك روزانه، باعث كاهش متوسط فشارخون در جامعه خواهد شد. وي با اشاره به ميزان كلرور سديم مورد نياز روزانه بدن گفت: بدن ما به صورت ناخواسته مقدار زيادي كلرورسديم از طريق مواد غذايي متفاوت به شكل املاح دريافت ميكند. لذا استفاده از نمكدان در سر سفره براي مصرف بيشتر نمك كاملاً غيرضروري است و ترك اين عادت نقش مهمي در پيشگيري از فشارخون دارد و ما بايد به فرهنگ كاهش مصرف نمك در جامعه بها دهيم. ما ميتوانيم در سر سفره غذاي خود از ساير ادويهجات به جاي نمك استفاده كنيم. رييس اداره قلب و عروق در ادامه با اشاره به اعلاميه FDA سازمان جهاني غذا و دارو در سال 1998 مبني بر عدم استفاده از كلرور سديم در طبخ غذا گفت: تا سال 1998 اين سازمان كلرور سديم را ماده بيخطر اعلام كرده بود. ولي از اين تاريخ اعلام كرد اين ماده بيخطر نيست و اين تغيير نگاه انقلابي عظيم در صنايع غذايي دنيا پديد آورد. وي در ادامه گفت: همانطور كه صنايع دخاني موظف هستند در مورد استعمال دخانيات اطلاع رساني كنند، صنايع غذايي هم بايد برچسبهايي بر روي مواد غذايي مبني بر خطر مصرف نمك زياد به منظور هشدار به مصرفكننده درج كنند. امامي با اشاره به علامت استاندارد بر روي مواد غذايي گفت: وقتي مشتري علامت استاندارد را روي يك بسته غذايي ميبيند به غلط تصور ميكند اين مواد غذايي از فيلترهاي خاصي گذشتهاند و كاملاً بهداشتي است در صورتيكه علامت استاندارد نشانه مديريت خدمات است نه كيفيت مواد غذايي كه بسته بندي شده است. رييس اداره قلب و عروق در خاتمه گفت: وقت آن رسيده است كه صنايع غذايي كشورمان ميزان نمك موجود در مواد غذايي توليد شده را در روي بستههاي موادغذايي درج كنند.
1389/4/18 - 11:24 کد خبر : 134295
1389/4/18 - 11:24 کد خبر : 134295
0 نظرهای شما:
Post a Comment