جاي خالي شيخوخيت

جاي خالي شيخوخيت
روزنامه ابتکار- گروه سياسي- تلاش‌هاي گسترده براي يافتن مشکل اصولگرايان ادامه دارد.اصولگرايان براي جمع شدن در يک خيمه مشکل دارند و اين البته چيزي نيست که اين روزها پنهان شود. سخنان و تحليل‌هايي که افراد نزديک به اين جبهه در ماه‌هاي اخير اظهار کرده اند همه براي يافتن راهي است که فاصله‌ها و شکاف‌هاي انکار نشدني اين جناح قدرتمند کشور را از بين ببرد.در طي ماه‌هاي اخير شخصيت هاو جريانات اصولگرا به نحو گسترده‌اي به آسيب شناسي اين اردوگاه پرداخته اند و هر فرد و گروهي از منظر خود به نتايجي مي‌رسيد. يکي"اصولگرايان افراطي" را علت العلل اين مشکلات مي‌داند.
ديگري" خوارج جديد" را منشا مشکلات مي‌خواند. گروهي به "شبه اصولگرايان" در ميان صفوف اصولگرايان معتقدند.اما دور روز پيش يک عضو فراكسيون اصولگرايان بر نقطه‌اي دست گذاشت که مي‌توان آن را يکي از مسائل مهم اردوگاه اصولگرايي دانست" جاي خالي شيخوخيت"حجت‌الاسلام موسي قرباني با تاكيد بر اين‌كه مشكل اصلي اصولگرايان نداشتن و خالي بودن يك شيخوخيت است، گفت: شيخوخيت‌هاي اصولگرايان بايد وارد صحنه شده و اختلافات موجود بين اصولگرايان را رفع نمايند.
به عبارت ديگر بايد جايگاهي به وجود آيد كه همه اصولگرايان آن شيخوخيت‌ها را پذيرفته و از آنها براي رفع اختلافات كمك بجويند.اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با ايسنا اظهار كرد: به اعتقاد بنده اصولگرايان در حال حاضر هم‌وزن شده‌اند؛ بدان معنا كه كساني كه در حال حاضر در صحنه هستند يك‌رديف بوده و هر فردي طرف مقابل را هم‌وزن خود مي‌داند.وي ادامه داد: در اين شرايط بايد شيخوخيتي وجود داشته باشد تا حرف‌هايش موثر واقع شده و مسائل از طريق او به راحتي حل شود كه در حال حاضر اين خلاء وجود دارد. تشكيل جلسه جامعتين نيز در اين راستا بود؛ چرا كه آنها احساس كردند فرزندان خانواده با يكديگر مقداري اختلاف پيدا كرده‌اند و لازم است ديدگاه‌ها به يكديگر نزديك شود.
قرباني در ادامه توضيح داد: البته در حال حاضر اين شيخوخيت در بين اصولگرايان وجود دارد ولي آنها خود را كنار كشيده و در صحنه نيستند. اين افراد بايد با ورود به صحنه كاري كنند كه در محوريت قرار گرفته و اختلافات را حل نمايند.تشکيل هيات داوري اصولگرايانوي با پيشنهاد راهکاري مشابه آن چه در فراکسيون اصولگرايان مجلس وجود دارد، ادامه داد: به طور مثال در مجلس هيات داوري فراكسيون اصولگرايان وجود دارد تا اگر كسي سخني گفت يا مشكلي به وجود آمد اين هيات اين موارد را بررسي كند. اين وضعيت بايد در بين اصولگرايان در كل جامعه وجود داشته باشد تا با پيدايش چنين جايگاهي و پذيرفتن شيخوخيت و بزرگي آن افراد با به وجود آمدن اختلافاتي آنها اختلافات را حل كرده و همه نتيجه حاصله را بپذيرند.
ريش سفيدي‌هاي بي جواباگرچه در ميان اصولگرايان بزرگان و ريش سفيداني وجود دارند که مي‌توانند با تجربه اجرايي و کارهاي سياسي و همچنين با توجه به احترامي که در ميان گروه‌هاي ريشه دار اصولگرا دارند، به حل مشکلات بپردازند،اما اين تجربه در يک سال اخير پس از انتخابات دهم رياست جمهوري چندان در اردوگاه اصولگرايي حتي تجربه هم نشد. در حقيقت فرصتي براي تجربه کردن آن دست نداد.ناطق نوري؛ ريش سفيد منزويريش سفيد‌هاي اين جريان هرکدام به دلايلي نتوانسته اند اين مهم را به انجام برسانند. علي اکبرناطق نوري يکي از اين افراد است. وي که پيش از اين يک بار آبروي خود را به بازار آورد .او در انتخابات رياست جمهوري نهم تلاش فراواني به خرج داد تا از ميان اصولگرايان نامزد انتخابات رياست جمهوري يکي را براي اجماع سراسري گروه‌هاي اصولگرا معرفي کند،اما با خروج نامزد بعدا پيروز انتخابات و حاميان وي عملا اين تجربه به شکست منجرشد.
اين رئيس سابق مجلس اتفاقا در ميان اصلاح طلبان نيز داراي احترام بود اما در جريانات قبل وبعد از انتخابات به سمتاي پيش رفت که وي راه انزوا را برگزيد و عملا يکي از ظرفيت‌هاي جريان اصولگرا براي حل مسائل با روش ريش سفيدي و کدخدامنشانه بلا استفاده ماند.مهدوي کني؛ ريش سفيد دلخورآيت الله مهدوي کني،اما مي‌توانست يک سرمايه بزرگ براي اصولگرايان باشد. او اگر چه تلاش‌هاي فراواني در راستاي حل مشکلات اردوگاه اصولگرايي نمود اما عملا تلاش هايش بي فرجام ماند. او در ماه‌هاي اخير دلخوري خود را از اصولگرايان براي ناديده گرفتن اين استعداد وي در حل مناقشات بارها برزبان آورد.اما تلاش‌هاي اخير وي در ديدار با آيت الله محمد يزدي شايد پايان دلخوري‌هاي اين آيت الله متنفذ باشد و اميدي باشد براي آنان که چشم به راه خبرهاي خوش از اردوگاه اصولگرايي هستند.
آيت الله يزدي؛ ريش سفيد عصباني آيت الله شيخ محمد يزدي نيز به جهت سال‌هاي حضورش در راس قوه قضائيه و شوراي نگهبان و مجلس شوراي اسلامي و مناصب ديگر اجرايي و همچنين عضويت و رياست بر مهم ترين تشکل روحاني حوزه علميه قم يعني "جامعه مدرسين" مي‌توانست يکي از ظرفيت‌هاي جريان اصولگرا براي انجام تلاش‌هاي ريش سفيدانه باشد.
اما اين شيخ باسابقه در حوادث پس از انتخابات آن چنان که انتظار مي‌رفت نتوانست نقش خود را بازي کند. سخنان تند و تيز او در حوادث اخير و به ويژه حملات شديد وي به اکبرهاشمي رفسنجاني رئيس دو منصب مهم کشوري يعني مجلس خبرگان و مجمع تشخيص مصلحت که عضويت در جامعه روحانيت تهران هنوزعامل پيوند او با جريان اصولگرايي است، اين نقش را کمرنگ کرد.

0 نظرهای شما: