روايت باهنر از آغاز اختلاف در فراكسيون اصولگرايان

در نشست خبري دبير كل جامعه اسلامي مهندسين مطرح شد؛
روايت باهنر از آغاز اختلاف در فراكسيون اصولگرايان

برخی دوستان رادیکال اصولگرا معتقد بودند که باید تلاش کنیم برخی اعضای فراکسیون اقلیت در برخی کمیسیون‌ها نباشند

باید حول محور وحدت هرچقدر که می‌توانیم نیروهای بیشتری را جمع کنیم
شكايتي از موسوي دريافت نكرديم.


ايلنا:نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح شکایت جمعی از نمایندگان از میرحسین موسوی گفت: من هم عموما این خبر را از رسانه‌ها شنیدم ولی در هیات رییسه هیچ نامه‌ای به ما نرسیده و رونوشتی از آن نیز را در اختیار نداریم و اطلاعاتی بیش از شما از محتوای نامه ندارم و اگر زمانی چنین نامه‌ای به هیات رییسه برسد، قاعدتا اظهار نظر دقیق تری خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری جامعه اسلامی مهندسین با تبریک میلاد امام رضا (ع) گفت: قرار است در روز میلاد امام رضا (ع) و حتی مراسمی شهر مقدس مشهد به عنوان پایتخت معنوی کشور معرفی شود. وي با بیان اینکه در مجلس منتظر معرفی وزرای جدید هستیم، تصریح کرد: در هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم با توجه به مباحث مطرح شده منتظر معرفی وزرا از سوی دولت بود که این اتفاق نیافتاد که امیدواریم در هفته اینده وزرای باقی مانده کابینه به مجلس معرفی شوند. باهنر در پاسخ به سوالی در مورد خط مشی جدید فراکسیون اصولگرایان و انتخابات این فراکسیون اظهار داشت: ما در فراکسیون اصولگرایان به دنبال خط مشی وحدت‌گرا هستیم و با بیش از 200 نفر عضو باید به گونه‌ای این خط مشی را دنبال کنیم که طیف‌های گسترده‌تری را زیر پوشش خود قرار دهد و در این شرایط مدیریت فراکسیون نیز سخت خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم از تندترین اعضا تا میانه‌روترین آنها را به گونه‌ای زیر پوشش فراکسیون قرار دهیم که دافعه بوجود نیاید و فراکسیون ریزش نیز نداشته باشد، خاطرنشان کرد: از اوایل مجلس هشتم برخی از دوستان در بعضی مواضع تندروی داشتند و ایراداتی به مشی وحدت‌گرایانه هیات رییسه فراکسیون می‌گرفتند ومعتقد بودند باید اکثریت قریب به اتفاق رفتارهای درونی مجلس و فراکسیون سیاسی و تشکیلاتی باشد.
باهنر با تاکید بر اینکه ما این مشی را نمی‌پسندیم، گفت: علت این مساله این است که معتقدیم خیلی از کارهای مجلس رنگ و بوی سیاسی ندارد و ضرورتی ندارد که همه رفتارهای مجلس را سیاسی کنیم. مجلس باید تصمیمات فرهنگی اقتصادی اجتماعی نیز بگیرد که اینها لزوما سیاسی نیست. وي با بیان اینکه در همان اوایل مجلس برخی دوستان رادیکال اصولگرا معتقد بودند که باید تلاش کنیم برخی اعضای فراکسیون اقلیت در برخی کمیسیون‌ها نباشد، ادامه داد: برخی اختلافات از همین جا شروع شد و ما عملی شدن این مساله را مقدور نمی‌دانستیم و به مصلحت نیز نمی‌دیدیم، چرا که معتقد بودیم مدیریت مجلس باید مدیریتی باشد که بتواند از حقوق مجلس دفاع کند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ادامه داد: پیش از انتخاب اخیر هیات رییسه فراکسیون اصولگرایان یکی از ایراداتی که هیات رییسه وقت می‌گرفتند این بود که چرا در کمیسیون هدفمند کردن یارانه‌ها، چند نفر از اقلیت حضور دارند و مخالف این قضیه بودند. باهنر با تاکید بر اینکه ما از تصمیم خود بسیار راضی هستیم گفت: از اینکه چند نفر از اعضای فراکسیون اقلیت مجلس عضو کمیسیون ویژه هدفمند شدن یارانه‌ها باشند نه تنها ضرر نکردیم بلکه سود هم بردیم و اگر قرار بود این وضعیت سیاسی شود، شرایط مناسبی پیش نمی‌آمد، ولی متاسفانه برخی دوستان ما تجربه نداشتند یا رادیکال که می‌گفتند که باید همه تصمیمات فراکسیونی باشد در مجموع اختلاف نظرهایی بود و عده‌ای از دوستان خودمان تلاش می‌کردند که در هیات رییسه فراکسیون تغییراتی به وجود آورد.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در مجموع کسانی که به عنوان شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس انتخاب شدند مشی وحدت گرایانه را قبول دارند و البته این به آن معنا نیست که بخشی از فراکسیون شکست خوردند و ما دست یاری به سمت همه دوستان اصولگرا دراز می‌کنیم و از آنها می‌خواهیم این سیاست وحدت گرایانه را در داخل فراکسیون دنبال کنند و جاهایی که می‌توانند با فراکسیون اقلیت نیز همکاری داشته باشند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی در خصوص سرنوشت حزب فراگیر که از سوی این تشکل مطرح شده بود گفت: هنوز از تب و تاب نیفتادیم و قبل از انتخابات معتقد بودیم باید تشکیل این حزب را بعد از انتخابات موکول کنیم، بعد از انتخابات نیز یک سری اتفاقاتی افتاد، ظلم‌هایی به مجموعه نظام شد و مسایلی بوجود آمد که ترجیح می‌دهیم در فضای آرام‌تری بتوانیم کارهای تشکیل حزب فراگیر را دنبال کنیم. باهنر در مورد طرح وحدت ملی وپیشنهاداتی در این ارتباط مطرح شده است گفت: مساله لزوم وحدت ملی به صورت حسی در بین بزرگان نظام مطرح است و خیلی‌ها علاقه دارند تا از همه پتانسیل‌های موجود نظام در جهت ارتقای سطح کمی و کیفی خدمت رسانی به مردم استفاده کنند اینکه چند نفر از طریق مجمع تشخیص، عده‌ای از طریق جامعه روحانیت و برخی تشکل‌های دیگر این کار را دنبال می‌کنند.
بنده می‌خواهم بگویم این مساله در انحصار هیچ گروهی نیست. باهنر با تاکید بر اینکه بزرگان طیف‌های مختلف به این نتیجه رسیدند و پیشنهاداتی را مطرح کردند گفت: ما با تعدادی از دوستان تلاش کردیم و پیشنهاداتی را به برخی مسوولین فرستادیم این پیشنهادات به این معنا و مفهوم نیست که حتما باید کسی به نامه ما جواب دهد. این مجموعه تلاش‌ها برای نزدیک تر کردن نیروهای نظام انجام می‌شود، ما هم از آن استثنا نیستیم و نتیجه‌اش باید در رفتارهای که در جامعه می‌شود ظهور بروز پیدا کند، هرچند شما نباید این مساله را به عنوان پروژه‌ای مصوب تلقی کنید.
وی با تاکید براین که با هر کس که فکر کنید می‌تواند در این مسیر موثر باشد، صحبت خواهیم کرد، گفت: کسانی که می‌خواهند در این مساله وارد شوند و مورد مذاکره قرار گیرند، باید چارچوب نظام و فرایند قانونی در کشور را قبول داشته باشند و شرط اول طرفین مذاکره این است که اصول اساسی نظام جمهوریت، اسلامیت، استقلال وامنیت ملی را طرفین بپذیرند و طبیعتا اگر کسی بخواهند خارج از این موضوع حرکت کند نمی‌تواند به عنوان یکی از طرفین مطرح باشد.
باهنر در مورد احتمال مذاکره با احمدی‌نژاد نیز در این ارتباط گفت: آقای احمدی‌نژاد هم نباید از چیزی غیر از مسایل نظام وامنیت ملی دفاع کند و اگر رییس جمهور را قانع کنند که برای تحکیم وحدت و بالابردن امنیت باید این کار را انجام دهند قطعا مورد پذیرش وی قرار خواهد گرفت. نایب رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال ایلنا، مورد سخنانی که طرح وحدت ملی را فتنه ارزیابی می‌کند، گفت: در حرکت‌های سیاسی و اجتماعی طبیعتا حاشیه‌هایی وجود دارد اگر طیف طرفداران نظام را خطی طولی در نظر بگیریم دو طرف این طیف افرادی افراطی هستند که کسانی می‌خواهند کاری را دنبال کنند از سوی افراد افراطی هر دو طرف اماج حملات خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه افراط و تفریط‌ها مسموع نیست، گفت: باید حول محور وحدت هرچقدر که می‌توانیم نیروهای بیشتری را جمع کنیم و خط قرمز ما باید استقلال امنیت ملی و منافع ملی براساس قانون اساسی و ولایت فقیه باشد و طبیعی است که در این راستا ممکن است جیغ برخی‌ها نیز در بیاید که باید آن را تحمل کنیم. باهنردر پاسخ به سوال دیگری در مورد توافقات هسته‌ای در وین نیز گفت: موضوع مورد بحث در مساله هسته‌ای سوخت راکتور هسته‌ای تهران است که سوخت آن باید سوخت 20 درصد غنی شده باشد، آژانس هم موظف است این سوخت را به ما برساند.
سوخت این راکتور در حال اتمام است سازمان انرژی اتمی ما به آژانس نامه نوشته که باید این سوخت تامین شود آژانس هم این مساله را به روسیه و آمریکا ارجاع داده است. وی با تاکید بر اینکه آژانس موکلف است سوخت بیست درصدی ما تامین کند موضوع رسمی نظام نیز همین است و اگر نظام بین الملل و آژانس بین المللی انرژی اتمی به این تعهد خود عمل نکند شاید ما مجبور شویم خود دست به کار شویم.
وی ادامه داد: برخی در این میان پیشنهاد می‌دهند که سوخت بیست درصدرا به ازای اورانیوم 3 تا 5/3 درصد به ما بدهند که ما این را قبول نداریم. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی در خصوص معیار دولت برای تعیین دهک‌های جامعه گفت: معیار انتخاب دهک‌ها بحثی علمی است برخی تصور می‌کنند این دهک‌ها، دهک‌های ثروت است برخی می‌گویند دهک‌های درآمدی است و برخی مواقع نیز دهک‌های مصرفی معرفی می‌شود و بحث امروز ما بیشتر در آمدهای دهک‌های مصرفی و درآمدی است که این را باید براساس آمار دقیق کشور در بیاوریم.
باهنر با بیان اینکه فرم‌های اقتصادی خانوار را بیش از 70 درصد از مردم پر کردند گفت: دولت تلاش کرده است که برخی اطلاعات این فرم‌ها را با اطلاعات دیگر کشور چک کند و در مجموعه درصد اطلاعات غلطی داده شده است خیلی کم است و در قانون هم پیش‌بینی کردیم افراد حق مراجعه به دولت برای احقاق حقوق خود دارد. وی در مورد مساله تورم با بیان اینکه حجم نقدینگی و سرعت گردش نقدینگی بر نرخ تورم تاثیر می‌گذارد گفت: حجم نقدینگی در کشور تحت تاثیر هدفمند شدن یارانه‌ها نباید تغییر کند. و مجلس در مجموع در رابطه با مساله نرخ تورم در لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها حرکتی تعدیلی را پیش گرفته است که در طی پنج سال انجام خواهد شد و فکر می‌کنم اگر نقدینگی و سرعت گردش پول کنترل شود، نرخ تورم بین 15 تا 20 درصد افزایش خواهد یافت و اگر نرخ تورم امروز بین 15 تا 20 درصد بگیریم با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها بین 35 تا 40 درصد می‌رسد.
باهنر در عین حال تصریح کرد: اگر هدفمند شدن یارانه‌ها درست و صحیح اجرا شود زلزله 4 تا 5 ریشتری خواهیم داشت که انشاء الله تخریب نخواهد داشت و اجرای این از وقوع زلزله 8 تا 9 ریشتری تخریبی جلوگیری می‌کند. دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر ارزیابی وی از رابطه دولت و مراجع و دغدغه‌های موجود در این ارتباط گفت: مقدار زیادی از این اشکالات را تحت تاثیر تماس‌های کم با مراجع می‌دانم، اگر ارتباطات بیشتر شود قاعدتا بسیاری از مسایل حل خواهد شد.
وی باتاکید بر اینکه مراجع ریشه در تاریخ و اعتقادات ما دارند و نهادهایی بسیار موثر در مهندسی افکار عمومی هستند، گفت: استحکام بین مراجع و نهادهای مختلف بسیار ضروری است و بخشی از دغدغه‌ها مربوط به ارتباط کم نهادها با مراجع است و اگر این مساله درست شود، بسیاری از اختلاف مواضع به نزدیکی مواضع تبدیل خواهد شد. توصیه ما این است که هم دولت و هم مجلس باید ارتباط خود را با نهاد مرجعیت بیشتر کند.
باهنر در پاسخ به سوال دیگری که مدعی شده بود اعتراضات خیابانی همچنان ادامه دارد، دلیل آن چیست گفت: در مورد حجم اعتراضات و عمق آن نمی‌توان به سادگی قضاوت کرد. مثلا در روز قدس عده‌ای آمده بودند و می‌خواستند بگویند اعلام برائت از اسرائیل و دفاع از فلسطین منافع ملی ما نیست، ولی برای کسی که می‌گوید ما در خط امام هستم قابل قبول نیست، چرا که فلسطین همزاد نهضت امام است و معتقدم این اعتراضات ادامه ندارد.
ممکن است که برای 13 آبان عده‌ای بخواهند تلاش کنند تا چند نفر به دور هم جمع کنند ولی پایه‌های نظام آنقدر محکم است که این مسایل را مي‌توان بسیار طبیعی دانست.
نایب رییس مجلس تاکید کرد: باید فضا را به سمتی ببریم اگر قرار است اعتراضاتی باشد قانونی باشد تا منافع و امنیت ملی ما خدشه نبیند و شعار اصلی در برخورد با این مساله همان جمله رهبری است که فرمودند باید جاذبه ما در حد اعلا باشد و دافعه ما در حداقل.

0 نظرهای شما: